Navštíveno 9186x
24.01.2010, 15:24 |
jajo.bb | Upraveno: 2010-01-24 15:27:29
Cawte chalani chcm sa vas spytat,kto z vas ma sportove pruziny alebo sportovy podvozok,ci sa vam da spravit dobre geometria? lebo ja mam sportove pruziny a v servise mi povedali nato ze mi geometriu nespravia ze sa to neda,ze tam potrebujem dake parametre,ja neviem,len sa chcem spytat na vase skusenosti?lebo uz som sa stretol aj stym ze chalan mal sportove pruziny a zodralo mu zadne kolesa znutornej strany,a videl som to aj na este inom aute...
já mám pružiny a geometrii mi normálně v poho udělali :)
dyž to nebude o moc důle , tak je to v pohodě.
já sem měl na mazdě asi o 8 cm předek důle a odklony byli v pytli , tož sem mosel pilovat spodní oka tlumičů , jináč by šli srat gumy
tak potom zhruba o 4cm je v pohode...tak potom preco mi to nechceli..hmm nechapem
24.01.2010, 17:30 |
cila Ano su s tym spojene urcite problemy. Prvy obrazok na takej stolici to urobit nepojde, druhy a treti dokazuju ze to ide ...
cila
cila
24.01.2010, 18:20 |
Kesam Taky tam musím až dám jiná kola tedka jsem toho moc nenajel a gumy vnitřky na marast :(Mám 6cm dolu.
Cila:zalezi aku maju geometriu...a stym dranim gum to je cim sposobene?zlou geometriou ci moze to byt aj dacim inym..
Záleží taky jaké parametry chceš nastavit, pokud se chceš sportovně povozit, tak sériové to určitě nebudou a je to o laboraci. Moje auto má mít třeba v sérii na předku -1° Véčka a já mám 2,15° do A a k tomu 3mm sbíhavost. Auto podstatně lépe zatáčí a zakusuje se do asfaltu a nehrne předek ven jako v sériovém stavu.
Ale než jsem se k tomu dostal, tak jsem na autě zkusil 3 druhy pružin a byl 4 x u známého na geometrii kterou už si dělám sám :-)
Kesam: LOL, typické auto z TC :-))
24.01.2010, 19:12 |
Tuner#2 | Upraveno: 2010-01-24 19:12:45
jajo.bb: Draní gum může být v menší míře odklonem kola (dělá to viditelný Áčka), tak hlavně špatnou sbíhavostí/rozbíhavostí. Když bude velká, tak se guma pořád "žvejká", zahřívá a mizí.
Tuner:ty mas sportovy podvozok?ci len pruziny?
24.01.2010, 19:15 |
Kesam Tuner ještě ne TC :-)
24.01.2010, 19:21 |
Tuner#2 | Upraveno: 2010-01-24 19:22:16
jajo.bb: Co je v tom za rozdíl pro geometrii? Když budu mít pružiny -60 a štelovák -60, tak přece geometrie půjde nastavit ve stejných mezí daných konstrukcí nápravy...
Ale pokud Tě to zajímá tak mám pružiny vlastní návrh a k tomu HP sporting tlumiče a navíc jsem zasahoval do uložení ramen nápravy.
25.01.2010, 12:51 |
JR rekl bych, ze nejde udelat geometrie kvuli odklonum. Pokud mas tlumic k tehlici uchycenej z boku, tak H&R dela Triple C system, coz jsou excentricke srouby a diky nim to jde udelat.
cila: Proč to nešlo na té první?
tak ono na některých autech ani geometrie udělat nejde..např superb, A6, passat, a pod. Tam prostě jak se začne snižovat, tak kola jdou zákonitě do A.
27.01.2010, 18:47 |
cila to Tuner#2: na prvej to neslo urobit preto lebo nevedeli dostat z L strany na Pravu udaje. Neslo dat uz nizsie hlavice a zavadzal im twins vyfuk co mam. Na druhej linke to islo v pohode...
cila: Aha, lasery nedosvítili na stupnici - jasný, to mě nejak nedošlo. Holt to mám pořád moje auto ještě vysoko :-)