Navštíveno 25076x

caute, potreboval bych poradit co koupit na oziveni plastu aby chytly tu spravnou barvu a u gumy totez, nejake lakovani neprichazi v uvahu. diky moc za rady
Torzin, Coyot černič plastů a gum, Sheeron....
A to jsou vsechno jen cernice nebo to ma i nejaky ucinek pro ten plast a gumu? Tim myslim ze se zlepsi struktura a vlastnosti napr. te gumy protoze je uz takova sterela a jen zacernit si myslim ze neni to nejlepsi. A jsou to spreje nebo jak? Dik za vycerpavajici odpoved ;)
V pátek jsem na plasty a gumu koupil Fast a Black od Ma-Fry a s výsledkem jsem spokojený.

11.05.2012, 08:20 |
JR Sonax ma cernidlo a funguje jako krem na boty. Potom na beznou udrzbu mam Autoglym.

11.05.2012, 09:23 |
soray AG Vinyl&Rubber, případně něco lepšího, např.:
Valetpro Dionysus Trim Glitz - parádní účinek na plastech, pryžích gumách, minimální spotřeba, takže 500ml balení je na hodně dlouho.
Poorboys Natural Look - používám spíš na introš, pěkně voní (višeň), malá spotřeba, UV protekce proti blednutí
Dodo Juice Plastic Trim Dressing - teprv se chystám otestovat
Dodo Juice Supernatural Gloss/Satin Trim Sealant - opravdu velmi dlouhá výdrž, aplikuje se velmi malé množství, vyšší cena
Na pneu jsou pak lepší přípravky přímo na pneu, z výše uvedených funguje na pneu dobře Valetpro Dionysus. Jinak je dobrý např:
Dodo Juice Tyromania tyre wax - nedělá velký lesk, spíš polomat
Meguiars Endurance High Gloss Tire Gel - klasika s dlouhou výdrží a leskem
Wolf's Tyre and Trim dressing WO-1N - velmi snadná aplikace, dlouhá výdrž.
Je toho hodně, to bych se tu zas mohl rozepisovat...
tak sem koupil ten Torozin UV a musim říct že všechno ostatní je proti němu uplně k hovnu :)))))
takže super
Nismo:
Na místní doporučení jsem se ho rozhodl prubnout taky, tak jsem zvědavej.
Kterej z tech prostredku by byl asi nejvhodnejsi na oziveni staryho zadniho kridla, je to guma, melo to povrch hladkej, ale starim je ten povrch narusenej a neni hladkej, je to takovej mechovej mat.

11.05.2012, 11:49 |
soray Pokud je to guma/pryž, tak z výše uvedených PB Natural Look, jinak je výborný 303 Aerospace Protectant. Případně Swissvax Seal Feed, ale ten už je cenově mimo :)
soray: kde se v ČR dají koupit věci od Wolfs? Jestli tedy vůbec, díky :)
Moc dik, asi se ze mne brzy stane zakaznik.

11.05.2012, 15:55 |
dddd Dodo Juice Tyromania tyre wax 30ml a no přesně toto mi vůbec radost neudělalo

11.05.2012, 16:31 |
soray Jakto? Povídej s čím jsi byl nespokojen.
Na pneu používám z lidlu 500ml za 40,- a je to v pohodě :) Nevydrží to tam měsíc ale ten týden dva dle počasí....
Jako westerly... Meguiars Endurance High Gloss Tire Gel ... Velka spokojenost a padl jsem na zadek z te nizke spotreby... Na gumy opravdu zatim nejlepsi co jsem testoval

16.05.2012, 21:06 |
dddd soray: jestli to platilo na mne, tak jsem čekal brutální lesklou čerň, pneu sice zčernaly,ale byly matné a na můj vkus málo černé,nebo jsem to blbě aplikoval, takže budu muset vstoupit do něčeho jiného.

16.05.2012, 23:01 |
soray Jojo, zajímalo mne, s čím jsi byl nespokojenej, zatím máme jen kladný reference. S tím leskem je to tak, že Tyromanie byla vytvořená právě pro přirozený vzhled (tedy žádný megalesk) - u nás to i máme v popisu u produktu. Pokud chceš brutální lesk, tak buď Megs high Gloss Tire Gel nebo Valetpro Dionysus Trim Glitz.

17.05.2012, 21:17 |
dddd Jj souhlasí, já taky na nikoho nenasazuju, zkusil jsem, ale příště dám na tvojí radu a půjdu do něčeho co mi bude lépěji vyhovovat.Ještě tedy jestli mohu poprosit, čím ředit 3M pasty, třeba brusná se mi zdá hodně hustá a po chvíly strašně rychle tvrdne a mizí nebo se furt dolejvá? Jo a leštím strojně. Snažil jsem se něco vyčíst, tvoje forum i jiné osobní zkušenost jsem taky nějakou udělal.

24.05.2012, 14:28 |
Zbyna soray: koukal jsem na tvoje stranky a mam v planu neco objednat.
Akorat potrebuju poradit, pisnu ti na mail, at to tady nezasiram. Tak kdyztak koukni
Diky Zbyna
dddd: Mej po ruce rozprasovac a obcas si na to strikni vodu, nemelo by to zaschnout a taky to chladi.

24.05.2012, 19:31 |
dddd tapp: ano paně,to přesně dělám,leč lubrikantem na clay ,ale třeba je to blbost
Ja si do vody kapnu trosku smacedla do mycky, kdyz neni po ruce, tak kapka jaru neuskodi.
Co se týče ředění 3M past, tak k tomu já osobně nevidím vůbec důvod.Jinak co se týče chlazení, tak pasta dosahuje správné činosti až po zahřátí:) Čistej kotouč, přiměřený množstvá pasty vs. připravený/vyčištěný lak a nevidím problém:)

25.05.2012, 09:31 |
soray dddd: Vůbec jsem nezaregistroval, že jsi minule ještě psal... S 3M pastama nedělám, že by se ředila, jsem ještě popravdě neslyšel. Používám Menzerny a tam jsem nikdy nic takového řešit nemusel. Neděláš něco blbě?
Zbyna: Odepsáno :)

30.05.2012, 19:29 |
dddd vím, že to nikoho asi nezajímá, ale mám rotační leštičku noname vyšší otáčky drží nižší ne a zkusil jsem černý hrubší kotouč na pastu medium hard 3M barva nevím, žlutý leštící kotouč medium light, a na konec z modré flaše modrej nejjemnější a modrej kotouč noname na vyleštění a pak následně DODO vosk, vosk super až na ten perníkovej strašnej puch,ale ten první kotouč se mi prostě zadrhává asi něco dělám špatně, jakože to zatvrdne a nejde moc brousit, výsledek není zlý,lesk to má tojo,ale vlásečnicové oděrky, které jsem myslel, že veme hard pasta tam zůstaly.Leštím jen svoje staré auto černá perleť 7/98 poctavia,samo jen pro radost,ale myslel jsem, že to třeba vezme i ty škrábance a nevzalo.Možbá špatná bruska, možná ty noname kotouče, možná špatná technika. A ještě k černým pneu, Koyote spray oživovač pneu a plastů tak ten my naprosto vyhovuje a tak bych si představoval nějakej značkovej výrobek,ale ne ve spreji. Je to krásně lesklé a černé.A i to docela vydrží.

31.05.2012, 09:31 |
soray Jaký otáčky máš nastavený na té leštičce?

31.05.2012, 14:55 |
dddd to je ten problém, značení tam je 0 až 6, takže jedu na 4-5tku, na malé to nedrží otáčky a vůbec nejde přebrušovat či leštit

06.06.2012, 20:23 |
dddd Takže asi tak 1500-2000 otáček a samozřejmě jsem zjistil, že když se to začne kousat tak je to přehřáté, což s hrubou pastou je dost rychle,takže chaldím obyč vodou kotouč či plochu,ale je to průda.
Leštící pasta se přehřeje sankra později.

07.06.2012, 01:11 |
soray To máš docela dost, podle mne to chce max. okolo 1000 a bude to OK. Ale asi ne s tou šitózní leštičkou, jestli není schopná tyhle otáčky udržet :( Navíc takhle si celkem koleduješ o destrukci laku.