Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > Jakou autokosmetiku na pastelový akrylát / Žlutku?

o Navštíveno 16092x o
o 27.09.2014, 22:18 | Tuner#2 | Upraveno: 2014-09-27 22:19:08
Pomalu zvažuju, že si na auto koupím konečně nějakou autokosmetiku včetně šampónu. Doteď jsem to myl převážně jen vodou a nebo nějakým obyč šampónem a leštěnku to vidělo naposled v době kdy u nás jela EMMA... :))

Na autě je 10 let starý vypalovaný akrylát pastelové barvy.

Nevím zda sem ještě chodí soray, ale budu rád za každé rady. Kamarád mě přesvědčuje o Auto glym, ale dnes mě celkem zaujalo v autosalonu na Primě autokosmetika s nanotechnologií. Před časem tady prolítlo video s autem, které se vůbec neušpiní, tak mě to celkem zaujalo a pokud to nebylo vše nahrané jako cílená reklama, tak to i funguje.

Má někdo zkušenost? Díky.

o 27.09.2014, 22:36 | soray
Klidne zavolej někdy během dne :)
o 27.09.2014, 23:02 | Tuner#2
Klidně se rozepiš u mě to bude běh na dlouhou trať :) Zítra jsem celý den na rallye a přes týden mám honičku :-/
o 27.09.2014, 23:10 | camron
Už to tu je v jiném vlákně. Zdeny má vcelku dobrý postup.
o 27.09.2014, 23:23 | riviera.kidd
Jar a flanelku na starou skodověnku :-D

Tohle se asi fakt nehleda :-D
o 28.09.2014, 00:54 | walish
Myslím, že někdy během Vánoc 2015 by mohlo být vybráno :) A to,o čem píšeš, je CarPro HydrO2 ;)

Nicméně, jak psal camron, tak zřejmě nejlepší světem neobjevený postup, při kterém si šetrný k laku, rychle a zcela bez námahy ošetříš celé auto s tím, že z tebe po 2h teče jako z vola, je zátěžový koberec, speciální směs vody s jarem a houba za dvacku, případně staré trenky, ve kterých už nechodíš.
o 29.09.2014, 13:51 | soray
U nanotechnologie vidím přínos spíš ve výdrži. Že by se to nějak méně špinilo, nepozoruju jak na laku, tak ani na plastech nebo oknech. Velkou otázkou je, jestli má smysl víceletá ochrana laku a v jakém stavu bude lak a ochranná vrstva cca po roce provozu (zejména znečištění laku polétavou rzí, asfaltem apod.). Zatím znám bohužel pouze případy, kdy byla na lak nanesena drahá nanokeramika a stejně se auto po půl roce muselo leštit znovu.

Pokud budeš chtít něco vybrat, tak záleží, co vše potřebuješ, co od toho očekáváš a v jaký cenový hladině se chceš pohybovat. Diskutovat můžeme zde, ale podle mne je lepší to probrat po telefonu nebo osobně.

o 30.09.2014, 20:55 | Tuner#2 | Upraveno: 2014-09-30 21:00:52
No tak jsme se zasmáli...

soray: mám toho přes den až nad hlavu, raději vše řeším až večer a klidně tady ať se k tomu můžu vrátit až nadejde čas. Chci do toho vrazit logicky co nejméně s co nejlepším výsledkem.

Potřebuji:

1. Něco s čím auto před leštěním umeju + něco s čím ho budu mejt i po leštění, které neplánuju dělat často.

2. Něco s čím auto naleštím a následně zakonzervuju. ideálně ručně i kdfyž možnost půjčit leštičku od švagra tu je, ale podle mě je to moc drastický způsob s velkým úběrem materiálu/laku.

3. Něco na to leštění/mytí. V současné době jsem zvyklý používat "švédskou utěrku" kdysi v prodeji za 300,- dnes za pár kaček u větví. Pravda ne každá funguje, ale mám jich pár oblíbených/podle mě funkčních. Pokud je něco co je výrazně lepšího, tak zainvestuju i do toho.

4. Na interiér nic nepotřebuju.

5. Na nárazníky mě funguje black chrome od turtle waxu, ale pokud je něco lepšího s delší výdrží, klidně i to.
o 01.10.2014, 21:33 | soray
Jakej na to máš stanovenej rozpočet, ať vím, v jaké cenové hladině se dívat? :)
o 01.10.2014, 21:53 | Tuner#2 | Upraveno: 2014-10-01 21:53:42
soray: Vzhledem k tomu, že se mě příčí kupovat "flaštičku" za 200-300,- tak je otázka zda zkousnu něco dražšího. Pokud mě to ovšem přesvědčí, tak proč ne. Já nevím, kámoš má nějaký set za trojku tak třeba něco takového.
o 01.10.2014, 22:20 | soray
OK, tak něco z rozumné cenové kategorie:

1. Šampon - Valetpro Concentrated Car Shampoo
2. Mycí polštářek - Microfiber Madness Incredisponge
3. Ručník - Dodo Juice Soft Touch Drying Towel
4. Leštění/příprava pod vosk - Valetpro Classic Cleanser
5. Vosk - Dodo Juice Hard Candy Hard Wax (dělá se i 30ml, škodovku s tím uděláš cca 3x) nebo syntetika Finish Kare - 1000P paste wax
6. Aplikátor na vosk jakýkoliv pěnový, utěrka na vosk mikrovlákno s delším chlupem
7. Na plasty těžko soudit, pokud ti vyhovuje želva, tak jí použij. Mě nebaví řešit plasty každou chvíli, tak používám Dodo Juice Supernatural Satin Trim Sealant, který vydrží cca rok. Cena už je vyšší, ale ta malá lahvička je na několik let :)

Třeba takhle. Čištění laku zatím neřeším, ale pokud by Tě zajímalo, dej vědět.
o 01.10.2014, 22:24 | Rajdlos
soray: Ty jsi z detailing shopu? :) Jsem dneska u Vás něco bral na osobku na Chodově :) Bylo to něco na kůži od Dodo, ale funguje to super. Mám to doma na bílou sedačku.
o 01.10.2014, 22:26 | soray
JJ, dnes tam byl ale kolega. DJ Leather Cleaner je super, jen doporučuju nejdřív vyzkoušet na míň viditelném místě :)
o 01.10.2014, 23:14 | Rajdlos
Je to agresivni?
o 01.10.2014, 23:16 | soray
Nemělo by být, ale pokud je kůže zanedbaná a načatá, tak může trochu pustit barvu. Pak je lepší čistič trochu přiředit vodou.
o 01.10.2014, 23:28 | Rajdlos
Dik za tip ;)
o 16.07.2015, 21:15 | Tuner#2
Dnes dorazily džusíky... Dodo džusíky :)

Velký, převeliký dík Sorayovi, je to člověk na svém místě. Ještě jednou díky za vše pane ;)

foto k příspěvku  od Tuner#2

o 19.07.2015, 19:48 | soray
Pěkný zátiší :) Tak ať se dílo zadaří.
o 28.07.2015, 22:59 | Tuner#2
Ještě jednou díky.

BTW: Co si myslíš o tomhle "mytí"? Hodilo by se to na srazy, ale je to vůbec rozumné vzít na suché zaprášené auto tohle? [ Link ]
o 28.07.2015, 23:05 | Luke-Jeep
Chichi ;-)

foto k příspěvku  od Luke-Jeep

o 28.07.2015, 23:20 | Tuner#2
Právě Tvůj příspěvek na FB mě vyprovokoval k dotazu. Podle Tvých reakcí jsi spokojen. Neškrábe to lak? To se jen postříká a utře?
o 29.07.2015, 06:28 | Luke-Jeep | Upraveno: 2015-07-29 06:29:05
Bylo mi to jasný pane ;-)

Jojo su spokojenej...

Ono je maličko složitější ten postup než jen polejt a utřít... Záleží jak moc je to zaliskaný...

Ve zkratce každej kousek plechu je potřeba utřít čístým kusem mikrovlákna, takže na auto sděláš třeba 4-5 kousků... Jedeš jakoby po malejch částech dycky setřeš pootočíš/poposuneš mikrovlákno a znova. Pokud je potřeba víc opakuješ... Pak čístým mikrovláknem doleštíš ten kousek...

Je to v podstatě "vostřejší detailer"... ;-) Proto se s ním i podobně zachází... ;-)

Jak jsme psal na fcb - používám na mytí už hodně dlouho prakticky jen tohle... Na klasický mytí nemám moc čas a phlavně rostory :-( na wapku jen když je auto fakt hodně zaprasený...
o 29.07.2015, 06:34 | mr.brain | Upraveno: 2015-07-29 06:34:37
A ekonomicky výhodnější než tohle od Megs by mohlo být ONR anebo od Chemical Guys Ecosmart (ale ne verze Ready to Use, to je už naředěné a méně výhodné). Jen je větší spotřeba mikrovláken, ale to se dá zvládnout...
[ Link ]
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3777 sekund.