Navštíveno 25169x

Potřeboval bych pomoc s určením nápoje. Pamatujete si, jak se za komunistů prodávala pomerančová limonáda? Prodávala se v kelímku jako jogurt, i měla stejné víčko stahovací. Jak se jmenovala, případně bych moc uvítal obrázek. Tuším Olympus, nebo Olympic, ale nejsem si jistej
aha, tak to mi teda neřiká vůbec nic, divné
Olympus byl v plechovce.
Pomela, Vinea, Marka, Broňa, Top Topic, Amara, Ovona, Pomo, Cimo

19.03.2009, 13:29 |
nome kombajnerka :-)
jj Pompela
a jestli muzu druhou cast kvizu:
ve stejnym baleni - a byl to vanilkovej pudink
jak se to jmenovalo? :-)

19.03.2009, 14:01 |
Q Olympus

19.03.2009, 14:23 |
FSAL jako Q
Že to byl Olympus? :-) jsem si to myslel správně

19.03.2009, 14:28 |
schwaboid | Upraveno: 2009-03-19 14:36:07
Ten byl v plechu né?

19.03.2009, 14:34 |
Pekys Olympus byla normálně v láhvi se zátkou
Pompela byla v plastovym kelímku ala jogurt.
Vlastah: jovokoktejl?
Pekys: ja nevim, to asi ne
normalni vanilkac, dobrej, taky v kelimku byl ...
v kelimku byl olympus podle me

19.03.2009, 14:59 |
JP A co zubní pasta perlička, nemáte někdo obrázek obalu? Zrovna dneska jsem to zkoušel najít a všude je jenom ten novej od Odolu...

19.03.2009, 15:45 |
Pekys tak co jsem našel na netu, tak v kelímku s hliníkovou folií nahoře byl fakt olympus.
Pomo a Cimo byli červená a žlutá ve flašce.

19.03.2009, 15:50 |
Rustapha-659 | Upraveno: 2009-03-19 15:59:04
pokud se pamatuju,tak v kelímku byl jak Olympus,tak Pompela...klasickej kelímek jako od jogurtu s trhacím alobalem. :o) (to jen na vysvětlenou pro ty mladší,nebo neznalý) :oD zkusím sehnat foto...nebo pokud někdo máte-hoďte to sem.. :o)

19.03.2009, 16:05 |
kuja Ja teda co si pamatuju,tak v konzerve byl pomerancovej dzus Zeus :)

19.03.2009, 16:21 |
Rustapha-659 | Upraveno: 2009-03-19 16:35:13
kuja: tj.. :o) a taky byl pěkně hnusnej... asi jsme neměli doláče na kvalitní koncentráty a tak všechno,co bylo pomerančový,bylo až na vyjímky hořký jak p*del.. :oD
btw..kdo tady na foru ví co byl Propisot? :oD

19.03.2009, 16:39 |
FSAL
FSAL: :oDD ono to ještě existuje? ale to už asi nejspíš nebude ten "pravej".. :o)Ve svý době prakticky jediná možnost,jak udělat téměř profesionální popisky na kazety,zesilovače apod. (to už snad ani není pravda) :oD
A tohle to pamatujete?

..bohužel je toho od roku 89 plná Praha a cudzinci to kupujou jako "pravej českej folklór"...Matrjoška za to samozřejmě nemůže..
Kuva si pamatuji, kdyz to baba dovezla za totacu z dovolene z Moskvy tak jak jsem si stim hraval jako maly kluk a strasne mi vonelo to drevo z ktereho to bylo vyrobene :-)
Propisot - mazec. Ještě mám nějakej ten aršík doma. Ani nevím jestli to ještě po té době funguje.

19.03.2009, 22:51 |
Q propisot byl neskutečnej mazec
perfektně se s tím pracovalo. navíc ABC ho sem tam dalo do ABC - made by kolínské papírny... :-)
nejhnusnejsi zvykacka -bajo a pedro
a pak byly good zvykacky Bazooka,hollywood ,jeste pamatuju ty hnusny vychodonemecky sprcky -tfuj

20.03.2009, 06:01 |
Tipo Pepe: Pedro bylo dobrý,a ještě v drogeriich byla žvejka Sevak,takovej modrej obal.
Jinak olympus byla pomerančová limonáda ve skle,mandarinková ve skle byla Pompela,a v plechu byl džus zeus. V tom kelímku byla limča,ale to už nevím jak se jmenovala.Pamatujete na kysaný nápoj v kelímku Alma?
:-D koukám že se pravdy nedoberu, já si teda stojim za tim, že v kelímku byl Olympus, ale chtělo by to důkaz místo slibů :-)
Google a pompela:
1.
Kdo je....nebo....co je vlastně Pompela?
29.1.2009 19:41 | Pom*
Nedávno mě tak napadlo, že bych měla vlastně taky vysvětlit původ své přezdívky...no jdou mezi námi jistě lidičkové, co vůbec netušej, co to je :)))
Takže, pompela byla pomerančovo-mandarinková šťáva v kelímku (jakoby od jogurtu) uzavřeném hliníkovou fólií!
Mně to šíleně chutnalo....ale je fakt, že to muselo v té době výt pěkně chemický... :)))
2.
Pompela a ty druhé
Téměř encyklopedické znalosti limonád předvedl pan Švančara z Vyškova. Není velkým pamětníkem, patentní porcelánové uzávěry limonád nezažil, ovšem i tak jeho životem prochází limonádová historie:
"V roce 1975 jsem prvně v Praze viděl láhve na limonády o obsahu 0,7 litru. První pečený buřt na václavským Václaváku jsem zapil pomerančovou šťávou Pompela, kterou vyráběly Pražské cukrárny a sodovkárny. Byl to pomerančový džus v kelímku uzavřeném hliníkovou fólií. V té době se objevila Dia limonáda, limonáda Flora, Amara a Citrokola. Po roce 1975 začaly vymírat ovocenky, ale přišla výborná limonáda Vinea."
3.
....pad: no ja tyhle vyrobky (jogurty, termixy, pribinacky) nejim takze se neorientuju. Ne ze by mi nechutnali, chutnaj mi moc ale proste si je uz nekupuju. Ale termix jsem mel tak pred rokem a normalne chutnal jako termix kterej jsem pamatoval. Byl vanilkovej. Je fakt ale ze pistaciovej a takovej ruzovej ktery jsem za komaru zboznoval uz se asi nesezenou.
---
Nevite nekdo jak se menoval a jestli existuje ten mandarinkovej napoj co byl v plastovejch jogurtovejch kelimkach? ... Melo to takovou spravne chemickou mandarinkovou prichut.
Loner20
09.08.2005 19:12:09
Loner20: to byla Pompela ...........
hele, na Idnes bylo kdysi taková ta komoušská sámoška - tam to není?
A stejne nejlepsi byla tocena nebo i lahvova Broňa, broskvova limonada..
Po tý jsme soutěžili v krkání na učňáku :-)))
Chlapci a pamatate si na ten skladany hajzlak, co bol z jednej strany leskly, tusim bol drevity, ked sa ti smykol mal si prsty v prdeli.....))))))))))))))))))
co ten skládací, ale ten, co se musel taky nalámat, než sis šel utřít prdel - děsný. Vlašák do novin. máslo dvojka- příděl jedno na týden. 4 banány a 6 mandarinek a půl pytlíku neloupaných buráků jednou za rok - na vánoce. Nedostatek vložek, hajzláku, atd. atd.
Ten hajzlak pamatuju, ale nikdy sem ho nastesti nemusel pouzit, nechapu, jak nekdo tohle moh "vymyslet"

20.03.2009, 09:36 |
Yawor

20.03.2009, 10:27 |
Rustapha-659 | Upraveno: 2009-03-20 10:30:23
Yawor: nj ale po Pompele ani památky...
zato takovej Petol.. :oDDDD s tim se užilo srandy..
tappaja: hajzlák byl strašnej..k původnímu účelu nevhodnej (vyjma stavu naprosté nouze) ale zato se na jeho hladkou stranu dobře psát.. :o)

Je to urco Pompela.
Zajima me ale ten pudink ve stejnym baleni.... :-)
Kdyby vás zajímalo víc z východu... Návštěva muzea DDR v Pirně je rozhodně dobrej úlet... :D
[ Link ]
Ty jo tak pudink neznam, nevzpominam si vubec, ze by neco takovyho bylo.
Termix, Jovo a takovy ty veci, ale pudink ne...
tap: byla to hrozna chemie, ale tehdy mi to moc chutnalo
pocitam kolem roku 1980 to mohlo bejt, jeste jsem chodil s mati na nakupy :-)

21.03.2009, 23:19 |
Kesam Ja si pamatuju tak možná mleko v pytliku a v lahvých jinak nic moc.:-)
husty takovyhle lyze jsem mel jako malej

tyhle boty mam jeste dodnes :-D

a z toho co neni uvedeny jeste pamatuju pytlikovy mrazeny polivky, byla jen hrachova a gulasova, nebylo v tom nic, jako maly jsme s kamaradama pred bunkrem varili tu gulasovou v kotliku zhodnocenou o brambory, parek, kus samamu a neco malo hmyzu co sem tam spadl ze stomu :-)