Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Pomoc!!! Elektrokotel Protherm Rejnok 15

o Navštíveno 18991x o
o 04.01.2010, 09:01 | Zdenek (A)
Lidicky, neni tu nekdo, kdo rozumi elektrokotlum Protherm Rejnok?
Vloni v zime odesly relatka na zakladni desce. V cervnu mi vymenili celou desku (jeste v zaruce). V sobotu rano odesla i ta nova deska. Vypada to opet na rele. Na nahradni dil je ale zaruka jen 6 mesicu, takze tentokrat mam asi smolika! Potreboval bych s nekym rozumnym pokecat, jak tohle resit. Zda se totiz, ze je to konstrukcni chyba :-(

o 04.01.2010, 09:41 | radek.613
Ta deska neodešla v sobotu ráno, ale přeci den před vypršením záruky, ne? Přijeli jste z hor dom a zjistili to.....
o 04.01.2010, 09:52 | Zdenek (A)
Ne... Zaruka vyprsela uz nekdy pred vanocema. Odeslo to v patek rano. Pres noc to jeste topilo, rano to jeste jednou sepnulo, pak vypli nocni proud a po jeho nahozeni uz byl problem. Zustalo sepnute rele a kotel topil furt dal i po zastaveni obehoveho cerpadla, cimz doslo k prehrati vody v kotli az na 100 stupnu a pak vypla ochrana. Vyzkumem jsem zjistil, ktere rele se upeklo. To jsem odpojil a ted to alespon topi na 2 faze. Ale je jen otazkou casu, kdy se upece dalsi rele.

Ted jsem volal do firmy Schrack, co dela ty rele. Nanestesti Protherm si nechal ty relatka delat na zakazku a jsou dost atypicka. Ze prej mi je dodaji, ale musim si jich objednat 2000 kusu! :-( ........... Jsem hoooodne nasranej! :-(
o 04.01.2010, 10:00 | tmx.806
o 04.01.2010, 10:01 | tmx.806
o 04.01.2010, 10:04 | tmx.806
[ Link ]

dotretice - prvni 3 odkazy ze seznamu rikaj docela dost... :)
o 04.01.2010, 10:11 | Zdenek (A)
tmx: Jo! To je presne to rele! GRRR! Zkusim mu napsat a uvidim... V tom prvnim odkazu je zajimavy zpusob nahrady relatek. Asi nejak preziju tuhle zimu a pres leto to prekopu na jina rele podle navodu :-(
o 04.01.2010, 10:20 | Only_One
já bych povyprávěl s mými potížemi s topením - ale to bych tady spousta lidí rozplakal :-)
o 04.01.2010, 11:04 | mike.vw
mam tenhle kotel,zavada stejná jako u tebe,včera u mě byl elektrikář a přidal mi tam na sepínání těch topných tyčí stykače které prý vydrží ten silový proud a nejiskří jako ty debilní relátka co tam davaji z výroby,z každé tyče použil jedno to puvodní relé co davají povel těm stykačum a dle slov elektrikáře by to mělo být svatý
o 04.01.2010, 11:09 | mike.vw

foto k příspěvku  od mike.vw

o 04.01.2010, 11:28 | Zdenek (A)
mike.vw: Kolik mas topnych tyci? Muzes sem hodit foto cele desky? Co je to za stykace? Muzes dodat i presne schema zapojeni, jak to ten elektrikar udelal?
o 04.01.2010, 12:30 | Pavel 528
no holt ty kontakty v relatkach neprenesou ten proud,tedy se daji stykace(coz je de facto taky rele..o))) no a tema relatkama se spinaji ty stykace,to ti zapoji prumernej elektrikar...
o 04.01.2010, 12:39 | Zdenek (A)
Pywoj: Zadratuju si to klidne sam. Jen chci schema, pac se mi to nechce vymyslet. Navic mi chybi kazdodenni praxe, tak bych to nerad nejak zvoral.

A nejsem si na 100% jistej aktualnim zapojenim. Mam 3-fazove napajeni, je tam 6 rele (nevim proc ne jen 3) a jsou tam podle vseho 2 topne tyce (proc ne 3, jedna pro kazdou fazi). Takze nevim jiste, kam sahnout, aby to po zapnuti nezatopilo naposledy :-o
o 04.01.2010, 12:48 | Pavel 528
no tak takto pokud to jiz nekdo nedelal ti to presne nenaklesi,to by musel mit puvodni zapojeni,pac nevim jak je to ted zapojeny

to ze je tam 6ks rele muze byt,ze jsou paralelne zapojene po 2ks a nebo 3ks jsou nezapojene,tezko rict,muselo by se to videt jak je to udelany
o 04.01.2010, 13:22 | mike.vw
mam 2 topné tyče a relátek je tam taky/bylo/6,nejdřív sem taky žil v domění že tam mam 3 topné tyče ale první spínací stupen je jen ovládání kotle a čerpadla a další dva jsou na ty tyče,schema ti bohužel nedám pač ho nemám a elektrikář to dělal sám a z hlavy
o 04.01.2010, 13:23 | mike.vw

foto k příspěvku  od mike.vw

o 04.01.2010, 13:37 | Zdenek (A)
No jo! Mam presne stejnou desku! Jen ty relatka se tvari jako od jineho vyrobce. To budou asi ty starsi. Me uz vymenili celou desku a mam tak relatka Schrack. Maji popis z boku.

foto k příspěvku  od Zdenek

o 04.01.2010, 13:37 | Zdenek (A)
A jeste to rele.

foto k příspěvku  od Zdenek

o 04.01.2010, 13:40 | Zdenek (A)
Pravdepodobne se speklo to prvni rele shora. Je ted odpojene (je to videt na obrazku). Takze jak je videt, tak se to da vsechno nahradit jen 2 stykacema. To je dobry! Jen sakra vedet, jak na to :-o Nemas kontakt na toho elektrikare??? Zkusim mu zavolat... jine reseni zatim nevidim.
o 04.01.2010, 13:51 | tmx.806
no, podle me tam budes muset dat jiny tak jako tak. A jenom to udelat tak, aby ti tohle "poddimenzovany" rele spinalo nejakej dostatecne dimenzovanej stykac. No a jestli mas 3 spiraly, tak se dvema stykacema nevystacis...
o 04.01.2010, 14:00 | Zdenek (A)
tmx: Mam stejnej kotel jako mike.vw. Budou tam jen 2 tyce. Sice tam jeste vedou do ty ohrevny nadoby dalsi kabely, ale vypada to kolem nich jinak. Spise to budou nejaky servisni kabely (teplota, tlak.... co ja vim). Takze to muzu udelat stejne jako mike...
o 04.01.2010, 14:06 | mike.vw
já mam rele nějaký JQX čínský šmejdy,u mne je to škrtnutý rele v prdeli,stykače jsou ty dva na první fotce Moeller Z-SCH230/25-40 230VAC 25A
povedlo se mu to dát na tu lištu vedle čerpadla,jako by tam patřily :-)jinak p.Šíp 603 229 615 ,byl u mně včera v Lišově,tak si to doufám pamatuje :-)
o 04.01.2010, 14:45 | Zdenek (A)
Nasel jsem schema!!! :-) [ Link ]

Jestli ti to pripojil, jak si myslim, tak sepne celej vykon najednou! To musi byt docela pecka! :-o..... Ted uz vim, jak bych to mohl udelat. A staci par car a ctverecku ;-)
o 04.01.2010, 15:25 | mike.vw
no pecka...je fakt že je to cvaknutí větší než u těch rele,ale funkce kotle zustala naprosto zachována,ted místo tří relatek na tyč to sepne jeden stykač,pak druhý na druhou tyč.
o 06.01.2010, 07:17 | Šlaušek
to mě čekaj hezký věci..... :-/
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3804 sekund.