Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > prase na grilu

o Navštíveno 8836x o
o 01.09.2010, 09:33 | martinz
budem grilovat cunika nema nekdo nejaky zaruceny recept na nalozeni a mazani?? naposled jsem to dal nekdy pred vic jak peti lety
za 11 dni by se mel tocit momentalne je v syrovem stavu v mrazaku a ma kolem 45kilo tak jestli pouzit rychlosul nebo ne diky za rady nebo odkaz

o 01.09.2010, 09:43 | Jajinek
zežeň si něco do čeho toho králíka ponoříš celýho. pak si udělej lák-rychlosůl+česneková pasta. Dej cca 8-10 procent r.soli na litr vody a pokud budeš mít česnekovou pastu bez soli tak podle chuti pokud se solou tak odečti ze samotné soli. Dej to tam tak na téden a uvidíš. Nejlepší je ale zehnat někoho kdo má nastřikovačku(řezníka),tak bys to měl hned hotový a jen bys to nechal zaležet pár dní. dálm se ptej co ti není jasný. osobně si myslím,že je lepší si koupit celou kýtu nebo dvě a máš to za stejný peníze a mnohem víc masa a míň kostí,který vyhodíš;-)
o 01.09.2010, 09:53 | Spooky1
Jajinek: Ale ta kultůra, když se tam to čuně točí...
o 01.09.2010, 09:57 | filip146
jako Jajinek-prase už zásadně neděláme, jedině celou kejtu .minule jsme koupili už naloženou, 12,5 kilo za 11 stovek. a z toho bylo 12 kilo masa. z prasete pomalu třetinu vyhodíš.
o 01.09.2010, 10:01 | Jajinek | Upraveno: 2010-09-01 10:13:20
spooky - to jo,je to hezký,ale z kultůry se nenajíš;-)
filip - tak tak,nemá cenu grilovat něco,co ze 1/2 vyhodíš a z kýty vyhodíš cca půl kila
o 01.09.2010, 10:23 | CRK
Ty wole, tady je to samej ekonom...
Spooky1: SOUHLAS
o 01.09.2010, 10:31 | DaveF | Upraveno: 2010-09-01 10:44:00
hehe...my už kolikrát neděláme ani tu "kejtu", z naložený krkovice nevyhodíš vůbec nic :-P

a třeba 5 vedle sebe, když je potřeba 15kg masa :-)
o 01.09.2010, 11:54 | filip146
daveF taky se to dá, ale to už zase chybí ta "kultůra" točení, taky můžeš dát dvě kýty vedle sebe a točit a točit.. :-D
o 01.09.2010, 12:52 | Spooky1
filip: No vidíš... mi dáme za naložený prase 1000,- má cca 30kg a když třetinu vyhodíme tak máme 20kg masa a ještě tu kultůru... :-D

I když teda je fakt že minule jsme se na prase taky vyprdli a místo něj napíchli ovečku... :-D
o 01.09.2010, 14:25 | Jajinek
Já sem teda osobně čuníka nikdy netočil,protože je málo masa a hodně kostí a nějak mě to ani neláká.
Letos sem několiksetkrát griloval nastříkaný ocásky a je to luxusní. Krkovicu nejím,je to na mě moc šlachatý nebo jak to říct.
Spooky-Nebyl ten skopec moc tuhej?
o 01.09.2010, 14:29 | Tweety_xx
Ono zas jen kýta je jen jeden typ masa na čuníkovi si každý vybere.
o 01.09.2010, 14:30 | Tweety_xx
Když jsme u tohoto tématu pánové jak na grilované kolena, aby se to pěkně oddělovalo od kosti. nějaký tip, rada návod?

Sorry že lezu do tematu.
o 01.09.2010, 14:35 | Kesam
Spooky: O kultuře tu radši nemluv když se peče prase:D To je vždycky masakr jako to prase :D
o 01.09.2010, 14:50 | Wasp
Známej když griloval prase tak ho naložil do rychlosoli a na potírání použil grilovací koření rozmíchané v oleji. Možná bych místo grilovacího doporučil Barbecue koření mě osobně chutná více ;o)
o 01.09.2010, 15:20 | mike.vw
taky proběhlo nějaký to pečení...mlask :-)

foto k příspěvku  od mike.vw

o 01.09.2010, 17:19 | Thomas987
jak se tam pěkně válí celý rozcapený a opaluje se ;-) :-)))
o 01.09.2010, 18:09 | AllInOne
Odedneška jsem chtěl hubnout, ale nemá to cenu, jdu se nažrat když to tak vidím

Jinak kejta vs prase....okolí říká, že kejta vyhrává, tak nevím.
o 01.09.2010, 19:31 | Spooky1
Jajinek: Nesmíš mít stoletou ovci,ale pěknej mlaďounkej beránek nemůže bejt tuhej. ;-)
o 01.09.2010, 19:34 | Jajinek
jasan,to je mě jasný;-),ale jen mě to zajímalo. Hlavně,že vám chutnalo a to je to nej....
o 01.09.2010, 19:36 | Midnite
a samozřejmě semtam polít pivečkem
o 01.09.2010, 21:11 | martinz
kultura kdyz se toci cune a vsichni slintaj je jasna kam se hrabe kejta navic jak bylo receno vice druhu masa atd., kazdopadne kdybych nedostal prase zadarmo asi bych se do toho ani nepoustel a zkoncilo by to u kejty nebo steaku, takhle se s tim holt budu srat
s odpadem se pocita ale mame dost pejsku co se o kosti postaraji at z toho taky neco maji

Jajinek diky za postup prave tou rychlosoli jsme to nastrikavali tehda na posledni chvily, ted mam sehnanej sud a chci to cely ponorit tak zalev je jasnej

a jeste dotaz kdyz to budu mit v tom sudu a v nalevu je nutne pouzit prevarenou vodu nebo to ta sul podrzi aniz bych to musel treba po 3-4 dnech menit diky za rady
o 02.09.2010, 08:17 | Jajinek
Zalej to městskou,je ´´čistčí´´ a vyměnit ju možná nebudeš muset,zaleží jaká bude okolní teplota. Ideálka je-ledová voda a hodně studenej sklep,čím teplejší vzduch tím se lák bude kazit a budeš muset měnit.
o 02.09.2010, 08:53 | Lucni.konik
chlapi, rychlosůl je strašný svinstvo. Já když dělám uzený a nakládám maso, tak do normální soli a je to tam třebas 3 týdny až měsíc, ale chutná mi to i víc.
o 02.09.2010, 10:31 | RedBaron | Upraveno: 2010-09-02 10:45:28
Do rychlosoli nenakládáme, napíchává se směsí normální soli a hafo česneku, prase by mělo být naložené aspoň tři dny předem a při pečení se ho nesnažit udělat celý protože je potom dušený místo pečený, hezky postupně okrajovat.

Pořádně napíchnout a aspoň na 7-9 bodech upevnit na páteři, každou nohu 2x. Není většího průseru než mrdlající se prase nad horkým ohněm a řešit takovýhle věci pak narychlo a zbytečně.

Taky vědět, že do obírání kůrek jsou od postavení prasete nad oheň minimálně tři hoďky a do prvního masíka 4-5.

Topit na základ žhavíků klidně smolné nebo vrbové dřevo ale pod prase už nic jiného než dub, buk nebo řádně vyschlou olši. Když už používat smolné dřevo tak jen do klece vedle prasete, nikdy netopit lakovaným, zetlelým nebo ztrouchnivělým.

Hlavně vypohlavkovat všechny, kdo to polejvaj pivem, je to hořký jako prase. Znovu potírat marinádou už jen doběla vykrájené maso, nikdy ne znovu to potřené protože je to pak přesolené a k ničemu.

Nejradši z celýho prasete mám žebírka a vůbec nejradši na závěr v noci když člověk zaboří ruku do krkovice pro nádherně v okolním sádle pomalu upečenej libovej oříšek masa. Mám rád i ledvinky když je tam řezník nechá a pořádně se udělaj.

Jo a přeju hezký grilování.
o 02.09.2010, 10:44 | Lucni.konik
RB- krásně napsané. Já pivem taky nepolívám ani do něj nenakládám - je to opravdu hořké.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3312 sekund.