Navštíveno 21794x
13.02.2012, 11:26 |
Rustapha-659 | Upraveno: 2012-02-13 11:26:19
(sice pomalu končí sezóna,ale pokud by někoho zajímalo..)
P.S. pro zajímavost BOSCH C3 a ULTIMATE Speed z Lidlu by měl bejt podle všeho(různý fóra na netu) identickej výrobek za třetinovou cenu,co umí nabíjet i gelovky.
O tý z Lidlu jsem přemýšlel,když jí měli (ještě,než jsem četl podrobnosti na netu)..bohužel jsem filozofoval tak dlouho,až mi utekla :o) tuším,že jí měli za 500,-
13.02.2012, 12:01 |
TROY ten ctek není to náhodou MXS místo msx?
13.02.2012, 13:56 |
Ravo Těžko říct jak je to s tou nabíječkou z Lídlu. Poměrně dost lidí co osobně znám (nezávisle mi to říkali 3 lidi) na ni nadávají že nabíjí blbě/nenabíjí (já ji mám taky a zatím nabíjela).
Stěžují si na to, že i když je baterka spolehlivě dost vybitá, tak nabíjení trvá cca 5-15minut a pak tam blikne zelená dioda jakože je nabito (ale není).
Jaké máte zkušenosti vy ostatní?
13.02.2012, 14:00 |
Kamil mám tu z Lidlu a zatím max. spokojenost
13.02.2012, 14:21 |
Beda jj jako Kamil
tu nabíječku z lídku mám už dva roky a nabíjel jsem s tím batarek,at už 6v tak 12v a vše v pohodě,spokojenost za 499kč
13.02.2012, 14:28 |
JR Jsem rad, ze mam MXS 5,0 :-)
Ravo: tohle se děje v případě,že nabíječka patří mezi ty "inteligentní" a zároveň dobíjená baterka mezi "vytlučený až na dno".Četl jsem,že stačí k baterce na chvíli připojit jinou plnou,nebo trafo a nabíječka si to vyhodnotí a pak už jí nabije v pořádku..čili chyba není v nabíječce,ale v totálně vybitý baterce(k čemuž by správně nikdy nemělo dojít)..Můžeš to vyřídit těm třem na sobě nezávislejm lidem? :-)Bohužel teď se mi to nějak nedaří dohledat..
13.02.2012, 15:50 |
hawai taky mam tu z lidlu, zatim jsem s ni nabijel jen asi 2x ale zdá se docela v poho
Ravo: to co si psal je problém b Baterce, vesměs jako psal Rustapha. když je baterka vyflákaná, tak jí ta nabiječka prostě nevezme. v práci se nám to občas stává a řešíme to tak, že baterku píchneme na chvíli na normální nabíječku aby se trochu nabila a pak to dáme na tyhle ,,inteligentní,, a tam se baterka donabije přesně tak jak má
Taky mam z lidlu a v pohode, prusvih je akorat kdyz je baterka total vystavena a ukazuje treba 6V, to si potom nabijecka mysli, ze se jedna o 6V baterii a napise OK - nabito :D (vlastni zkusenost)
proto se cteky umi tvarit jako tvrdy zdroj a perou natvrdo 12V aby se baterka probrala :-)
jojo,kdyz je baterka dost vystavena,tak ji nevezme,ale stačí ji něják jinak dobít,třeba přes tu druhou baterku nebo jsem někde četl,že i chvili přes 6v režim a pak už ji vezme.
13.02.2012, 18:00 |
choze S hodne vybitou baterkou si ani ten Bosch neumi poradit, je potreba ji nekde jinde ozivit a pak se Boschka chytne.
staci ji nejak dobit jinym zpusobem nez to nabijecka pobere :-D
Nedávno sem pořídil tu C3 a nemůžu si stěžovat, zatím oživila celý náš domácí vozový park :)
takže když si člověk koupí inteligentní nabíječku, tak by si k ním měl koupit ještě nějakou blbou, která alespoň trochu probere uplně vyšťavenou baterku a pak až připojit inteligentní?
13.02.2012, 20:30 |
petis zlatej zdroj:-))
13.02.2012, 21:37 |
petis Ne zdrojem z PC opravdu ne:-))
13.02.2012, 21:39 |
clown petis ... :))
ale ty si taky z jinyho levelu :))))
13.02.2012, 21:41 |
petis Clown: nabíjím sním uplne všechny baterky co mám doma, Nenabije to jen tu co má mrtvej článek, ale to nedá žádná, takže si fakt nemužu stežovat:-)
Máme teď na zimu v akci s velkou slevou tuhle 8ampérovou potvoru:
[ Link ] a líbí se mi čím dál víc. Nabije to vše, hodně pěkné zpracování... zkrátka ideální.
Jo, a není potřeba k ní dokupovat žádnou další pokud je baterka extrémně vybitá :-)
tak to už je paráda, když stačí jen jedna :)))
ta z lidlu taky stačí,pokud někdo není jaryn a nevybije baterku domrte.
14.02.2012, 00:25 |
JR Luke: staci koupit opravdu inteligentni nabijecku a ne mrdku z Lidlu :) A jeste se chlubit, ze uplne stejna mrdka je i ten Bosch :-D
Anebo použít starou ruskou na oživení a zůstane Ti doma místo Keepoweru 2500 Kč, který můžeš užít i jinak :-D
...třeba na X let koupit novou baterku, která se nemusí dobíjet :)
BTW: To tak všichni dobíjíte baterky? Já mám v citráku 8 let starou baterku, nikdy nebyla na nabíječce a pořád jede.
14.02.2012, 07:38 |
Diner Taky se hlasim ke spokojenym uzivatelum Lidl nabijecky. Jedinej problem jsem zaznamenal minuly tyden(jak psali ostatni), kdyz jsem vytahl baterku z auta, ktery 2 mesice stalo, mela 3,5V... To ta nabijecka nebyla schopna prijmout. Dal jsem ji na pul hodinku na hloupou polskou nabijecku a pak uz se dala nabit v pohode. Je to i v navodu, ze k nabiti musi mit baterka alespon 7V
Nezávisle na Vás mi známej suprovej auto moto mechanik říkal že mám koupit v lídli tu nabíječku že je dost dobrá :-D
mám Lidlovou a jsem spokojenej. Používám to na "veterána" který skoro nejezdí a nemám jedinej problém.
Za 500 není co řešit.
taky je reseni koupit za podobny prachy nakou modelarskou z hobbykingu apod shopu + zdroj z PC.. ta ma taky program na Pb baterky... ja tim nabijim vsechno...
14.02.2012, 10:09 |
DaveF sám jsem byl spokojenej majitel Cteka XS7000 než se z ní zakouřilo :-(
Na tý z Lidlu se mi nelíbí, že dává asi jen 3,5A tj. větší baterku to nabije za 24h a víc.
14.02.2012, 10:27 |
TROY Já našel v garáži tohle :D a to co má na sobě CCCP už raději fotit nebudu
TROY: Nabíjecí svářečka Made in CCCP? :oDDDD
no to nabije i uplne vybitou baterii ;-) k tomu toho inteligentniho cteka a mas to komplet ;-)
14.02.2012, 12:22 |
TROY ne tohle je made in czechoslovakia :)
14.02.2012, 12:26 |
Rustapha-659 | Upraveno: 2012-02-14 12:27:22
tuhle znám-měli jsme stejnou doma(když mi bylo 6?).Myslel jsem tu,cos sem nedal.. :o)
asi večer vyfotím tu co máme v garáži. a nabíjí i vybité :))
TROY: ta co ma na sobe "CPPP" udela nabitou baterii z cehokoliv co na to pripojis ne? :)
já jsem myslel,že když nabíječka nabíjí menším proudem,tak ,že to je jen dobře,že to tolik neškodí baterce
assassin: :oDDD
jako LukeFab
14.02.2012, 16:20 |
DaveF | Upraveno: 2012-02-14 16:20:16
Tak bývalo dobrým zvykem nabíjet baterku cca 14h 1/10 její kapacity. Proud pod 1/10 nepřináší vůbec žádná pozitiva.
Větší proud nemusí vždy vadit - při dobíjení v autě tomu tak i je.
já s tou lidl nabiječkou dobijim tak,že baterku nechám v autě,jen natáhnu prodlužku a jedu.
stejně jako Petis....mám zdroj a nabíjim vše co jde. Nastavim napětí a už si toho nemusim tejden/měsíc všimnout
DaveF. co je to za blbost???...zkus do baterky cpát nonstop např. 20A a za pár minut/hodin jí najdeš nafouklou. Jak víš, že jde v autě (z altíku) takovej a makovej proud? Možná po startu tam vlítne 30A z altíku a postupně klesá nabíjecí proud...přesně to co si žádá baterka.
14.02.2012, 16:42 |
DaveF tomas.V - žádná blbost, navíc jsem nepsal žádná konkrétní čísla, v autě je baterka nabíjena "U" nabíjecí charakteristikou tj. do prázdné tečou proudy klidně i desítek ampér a proud plynule klesá až k nabití, kvůli stabilizovanému dobíjecímu napětí
chytré nabíječky to řeší trochu jinak - např. konstatním proudem a podle napětí na baterii poznají v jaké fázi jsou a co mají dělat
DaveF: to souhlas, že do plně vybité baterky teče proud v desítkách A a to samé po startu
Možná sem tě blbě pochopil, ale z vlastní zkušenosti, když měl otec nabíječku z dob ČSSR kde se nechal regulovat proud. Měděná kolečka na jezdci regulovala proud a jednou se stalo to, že byl blbej kontakt mezi jezdcem a cívkou a do baterky teklo asi 15A 8hodin. Baterka byla nafouklá jak kráva a totálně se vyvařila.
Nabíjecí automaty nehodlám hodnotit, protože sem to nikdy neměl ani nehodlám něco takového kupovat. Mám 40A zdroj a Powercellky nabíjim cca 4x do měsíce (nedám jim možnost je vybít)a proto nepotřebuju nabíječku na desulfataci.....ikdyž jednou za čas by nebylo marné nabít pulzním proudem
14.02.2012, 18:29 |
petis Ještě k chytrejm nabíječkám. Uplne bych jim neveřil a nenechával je osamote:-) Nekolikrát se mi stalo že se zahrřejval Ctek natolik že jsem ho musel vypnout. Myslím že tohle muže bejt vlastnost všech chytrejch nabíječek.