Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Síťový kabel - zapojení konektoru RJ45

o Navštíveno 16665x o
o 04.02.2013, 21:09 | HIGHTOWER
Budu dělat síťový kabel pro připojení IP kamery do routeru a vše mám, 2x RJ45 konektor, krimpovací kleště, jen teď čtu jak mají být zapojeny jednotlivé drátky, ale nejsem z toho na 100% moudrý, tak kdo mi prosím poradí, co je správně, aby to bralo když tak těch 100 Mb :-)

Který ten návod je správný řazení:
1. [ Link ]
2. [ Link ] - tam je vlastně zobrazení Standartní zapojení stejné jako u 1. odkazu, že?

U přímého kabelu jsou oba konce zapojeny identicky, dle standardu T568A nebo T568B - to znamená co přesně? To mám řešit?

Podotýkám, že vím, že ne křížený :-D

Díky moc

o 04.02.2013, 21:25 | HIGHTOWER
Takhle by to mělo tedy být, že?

foto k příspěvku  od HIGHTOWER

o 04.02.2013, 21:27 | Tuner#2
[ Link ]

:-))

Takže dle obrázku v 2. postu ;)
o 04.02.2013, 21:34 | HIGHTOWER
takže takto?
[ Link ]

aby se člověk vyhnul tomuto:
Přímý kabel

Uspořádání párů v přímém zapojení. Barvy jednotlivých párů nejsou v praxi tak důležité.
U přímého kabelu jsou oba konce zapojeny identicky, dle standardu T568A nebo T568B. Při výrobě „přímého kabelu“ se může stát, že se člověk soustředí pouze na to, aby oba konektory byly zapojeny navzájem stejně (1-1, 2-2, …), a nehledí na správné uspořádání párů kroucené dvojlinky. Při komunikaci vyšší rychlostí však takový kabel nebude fungovat kvůli vysokofrekvenčnímu rušení, které by správně mělo být eliminováno korektním zapojením párů. Když už se tedy v praxi nehledí na přesné rozmístění barev podle výše uvedeného schématu, je důležité alespoň správně zapojit páry podle obrázku vpravo.
o 04.02.2013, 22:34 | dr MARTINS
ten obrázek co jsi sem dal je správně a to z wikipedie také. Je to easy. První kabely jdou vždycky těžko, ale po prvních 300 už ti to jde samo :-D
o 04.02.2013, 23:03 | Tuner#2
JJ jasan zapojení dle B neb to používá většina.

Jen mě není jasné ten obrázek na wiki. Buď jsou tam barvoslepý a nebo už blbě vidím já?

[ Link ]

Já si prostě myslím, že na trojce má být zeleno/bílá ;))))
o 05.02.2013, 06:10 | dr MARTINS | Upraveno: 2013-02-05 06:10:46
to je tak když záznamy na wiki upravuje zfetovaná opice :-D
o 05.02.2013, 08:01 | HIGHTOWER
díky všem ;-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3124 sekund.