Navštíveno 11661x
Kdyby se někdo nudil, tak tady je 1094 kvalitních stereogramů, a začínáme hned Nissanem
[ Link ]
29.01.2014, 21:55 |
hawai fakt tam je :-) i když že to je zrovna Juke bych nepoznal, ale tvar auta s jasnym zpětnym zrcátkem vidim :-)
Některý jsou fakt pěkný, je to jak kdyby čučel člověk do studny,
nechám si vytisknout jeden na velký plátno do obýváku
tohle jsem měl jako malej celou knížku
Můj asi nejoblíbenejší, naučil jsem na něm desítky lidí kolem sebe vidět tyhle stereogramy, ta věc je tam fakt super plastická ;-)
30.01.2014, 12:21 |
Crimson | Upraveno: 2014-01-30 12:22:02
vrtule či turbína ?
tahle není špatná, konečně kozíííí
30.01.2014, 12:44 |
Zdenek (A)
Tak tohle asi nikdy nedam... Muzu si ukroutit oci, ale furt vidim jen barevne fleky.
30.01.2014, 13:00 |
Žigi NO jo,copak kozy,ale pes tam dole skáče:D
30.01.2014, 13:27 |
PlusOne | Upraveno: 2014-01-30 13:31:50
Zdenek:
Taky mě to nikdy nešlo, ale zrovna tady ten s tou holkou je super - stačí se na to chvíli dívat, a najednou to je tam - a jakmile se oči chytí, tak už to nepustí :)
Super...a jakmile přijdeš na to, jak se to dělá, tak už to jde samo :)
30.01.2014, 14:04 |
PlusOne | Upraveno: 2014-01-30 14:07:52
No, po chvíli z toho pěkně bolí oči, ale jak to člověku jednou začne jít, nechce se mu přestat :D
Tenhle je moc pěknej..a včetně výsostných znaků ;-) Jde ödhadnout i bez zaostření, co by to mohlo být.
mě by spíš zajímalo, jak se takovýhle obrázky vyrábí
30.01.2014, 15:04 |
Pekys Zdenek: stačí čumět za obrázek, tj. nezaostřovat na obrázek, ale jako by si chtěl čumět až za něj.
U kozatky mám problém, že jsem nedočkavej vidět kozy a vždycky hnu s očima a zmizí :))
30.01.2014, 16:12 |
hawai kamikadze je super, asi zatim nejlepší co tu proběhlo :-)
tak jsem taky asi divnej, ale vidím kulový :)
30.01.2014, 16:20 |
Zdenek (A)
No..... tak jsem to prepral! Konecne! Furt jsem tak nejak nechapal, jak a co mam videt. Povedlo se mi ted to prvni auto. Je to prostorovy objekt, ktery ma ale na sobe texturu toho zakladniho placateho obrazku. To bylo mozna to, co jsem nejak nechapal. Ted uz to funguje a vidim vsechny ty obrazky, co jsou tady. Zajimavy je, ze kdyz se oci chytnou, tak uz pak drzi a tak uplne snadno se to nerozjede. Super :-)
no tak mně to asi nekdo schoval ty obrázky :D
ha tak tu vrtuli sem uz viděl, ale ty ostatní a už zas ani ta vrtule mi znovu nejde :D
30.01.2014, 16:26 |
Kapka (M)
funguje to i když na jedno oko špatně vidím? tupozrakost...protože ja nic zatím nevidím :-(
hurá, nejsem úplně blbej :D hodně zajímavý :)
30.01.2014, 16:30 |
vomy7 Super super! Taky jsem tohohle měl plnou knížku jako dítě. Jen mě už bolely oči a vy vždycky napíšete, že ten další je super a člověku to nedá a musí na to civět i s bolavejma očima :D
30.01.2014, 16:36 |
Jozzo taky nic nevidím :(
Komu to nejde tak stačí trochu zašilhat a je to. Např. u toho posledního obrázku koukat na dva sousedící červené fleky a zašilhat tak aby se spojily v jeden...
30.01.2014, 21:09 |
Jozzo ne, buď mám v řiti oči a nebo nevím
30.01.2014, 21:56 |
muSlim | Upraveno: 2014-01-30 21:56:37
Tiež som ich cca. do 16-tich rokov nevidel. Potom som sa nasral, zadíval sa a každý bol od tej doby nasraný že sa na to pozrem ako na obyčajnú fotku a do sekundy to tam mám. Som pán. Čo už... :-)
brutus dal jsem ten poslední :-D chce to fakt zašilhat a je to jak když si jí člověk pořádně lupne a nemůže doostřit :-D vožralím to jde asi nejlíp :-D
Co jsou to vlastně "Stereogramy" ? Jedná se o prostorový obrázek, v němž je ukryt 3D objekt a je patrný jen při speciálním pohledu.
A jak vlastně ty 3D obrázky vidět ?
Naprostá většina z vás je schopna stereogramy po určitém tréninku vidět. Udává se, že jen asi 2% lidí tuto schopnost postrádá. Nosíte-li brýle nebo kontaktní čočky, nechte si je při prohlížení obrázků na očích, jinak pravděpodobně vůbec nebudete schopni zaostřit do potřebné vzdálenosti.
Začátečníkům nedoporučujeme prohlížet si stereogramy přímo na monitoru počítače, ale raději si je vytiskněte. Chcete-li pozorovat stereogramy, je nutné, aby stránka byla rovná, položená na stole nebo podložená knihou. Dále je třeba, abyste se na obrázek dívali kolmo (tj. všechny hrany obrázku by od vás měly být stejně vzdálené). Stránka by se vám také neměla lesknout.
Zaostřete oči na bod, položte obrázek na stůl, nakloňte se nad něj velmi blízko, a co nejvíce uvolněte zaostření očí. Obrázek se velmi rozmaže. Tím vlastně zaostříte na vzdálený bod. Snažte se toto zaostření udržet, nepřeostřujte na nic jiného. Nyní pomalu oddalujte oči od papíru. Pokud se vám podaří udržet stále stejné zaostření, tak se při určitém oddálení dostanete do místa, kde obě oči vidí přesně sousední sloupce vzorku, v té chvíli začne fungovat popsaný optický klam a mozek nám dodá prostorový vjem. Teď je nutné se na chvíli zastavit a upevnit zaostření tak, aby naše oči zůstaly stejně zaostřené i tehdy, když například mrkneme nebo jimi začneme pohybovat. V tuto chvíli už vidíte prostorový objekt, který se v obrázku ukrýval.
Ze začátku je těžké správně se dívat, ale když už nějaký obrázek "prokouknete" máte vyhráno. Ovšem nepřestávejte trénovat, získejte cvik a pak už vám žádný stereogram nebude dělat problémy.
Ten druhej se mi zdá nejlepší a kozy žádní teda nevidim :-(
Postup: zašilhat, rozostřit vidění a vzdálenoct rohů k očím musí být stejná, vzdálenost od monitoru cca 15-25cm a vydržet aspoň 30 sekund poprvé pak už to jde za 5s
30.01.2014, 22:19 |
hawai
30.01.2014, 22:21 |
hawai
když už se zadaří tak to chce hlavu pomalu oddalovat a ještě to vyleze a dá se i pohybovat očima z rohu do rohu a tak si to celý prohlídnout...no to je ale chujovina...to jsem zas objevil Ameriku :-D
hawai: konečně :-D nějký kreslený asiatky by nebyly? :-D
Hawai super !
jinak já na to čumím z metru LCD 24" to se ještě efekt násobí
31.01.2014, 08:57 |
zipp je to pecka...z počátku jsem na to nechápavě koukal, jak v tom může někdo něco vidět. Pak jsem si našel návod jak na to koukat a teď už rozluštím zlehka každej, na kterej kouknu...
super věc, ale hlava mi fakt nebere, jak to funguje a jak je to možný :-)
zipp:
Funguje to nějak podobně, jako když si dáš před obličej prst, zaostříš na něj, a pak se podíváš jakoby přes něj a přeostříš na něco v dálce - prst uvidíš dvojitě. Tohle bude obrácený princip s tím, že ty vlastně vidíš rozmazané, a přeostřením jakoby do dálky se obrazy spojí, a dají dohromady trojrozměrný.
Hezky je to vidět na tom japonském letadle, co jsem sem dával - když se na něj "podíváš", tak zjistíš, že při přechodu do 3D je těch červených skvrn vidět osm, zatímco v "normálním" modu je jich jen sedm v jedné řadě. Mozek si vytvořil "jednu navíc" :-)
A pro ty co to zvládají tak i video:-D
[ Link ]
to je bomba..
taky je skvělý ten začátek, jak se mi ze dvou teček stanou 3 , perfektní návod jak na to ..
02.02.2014, 17:21 |
hawai Tak to video je hardcore :-D několikrát jsem to ztratil, pak na chvilku jsem se zase chytnul a tak furt dokola :-D
tenhle nějak nedávam