Navštíveno 9135x
Ahoj všichni,
na chatě se mi nějak začíná množit variace větších pavoučků. Ale jako elektrotechnik nemám tušení co jsou zač, a dle googlu se mi v těch tisících druhů nedaří dohledat.
Dokážete je někdo identifikovat, a případně zda se něčeho z toho mám v zájmu bezpečnosti zbavit? :D
Předem díky :)
01.08.2014, 17:24 |
Sleepz | Upraveno: 2014-08-01 17:26:49
Pavouk 2:
Pavouk 3:
01.08.2014, 17:25 |
Sleepz | Upraveno: 2014-08-01 17:25:41
Pavouk 4:
01.08.2014, 17:26 |
AR :)
chces slyset jak krici holka ? tak jednoho vem a hod ho na me :D Prisaham bohu najit ho na chate tak tam uz nejdu ani za penize :D
01.08.2014, 18:19 |
relax Pavouci mi moc nevadi, ale todle je fakt sila. Mit to na chate, tak jsem na tom podobne jak Downland.
Na akú piču otváram také thready?! Ako AR! :-D
01.08.2014, 18:56 |
KFL Dva bys moh identifikovat tady :)
[ Link ]
Ani za howno! Tohle videt tak me jebne :D
buď máš hodně malý prsty a nebo ten jeden je už celkem velkej :)
To máš chatu někde v Kongu ne?
Araknofobia:-)
Křižák obecný - viz 3. foto je běžný český pavouk.Kdo má tyhle pavouky "rád"., doporučuji tak v srpnu, začátkem září objednat pobyt v penzionu Račice (u Štětí) na kanále a tak kolem 11. hodiny večerní přijet autem a nasvítit pěkně čelní stěnu ubytovny. Ne-li tisíce, tak stovky jisch tam lezou po stěnách- a to nejen zvenčí, ale samosebou i zevnitř. Velmi dobré "probuzení" je, když se nad ránem člověk převaluje v posteli a perifrním viděním spatří takovýho macka, jak mu leze po stěně půl metru od obličeje. Kdo nezkusil, neví, o co přichází:-) Od té doby jezdím vyzbrojen chemickými zbraněni, silnou baterkou a před spaním pokoj vydesinfikuji včetně odtažení skříně a postele od zdi. Vždycky se tam tak 2-3 klamzáci najdou:-) Jednou pamatuji, že jsem s mým italským kolegou Albertem dělali dlouho do noci jakousi provozní zkoušku nějaké chemikálie na PS5 ve Štětí a poté jeli na tuto ubytovnu. pršelo, bylo teplo a dusno. Už před ubytovnou jsem Alebrat enmohl dostat dovnitř, chtěl spát v autě, ale přesvědčil jsem ho, že uvnitř nejsou. Asi po půl hodině tedy sebral odvahu a odebral se do svého pokoje. Asi za 10 minut se ozval tichou ubytovnou sdrcrvoucí řev vražděného člověka - vyletěl jsem z pokoje a Alberto stál s vytřeštěným zrakem na chodbě a ukazovla do pokoje nesouvisle blábolíc směsí italské angličtiny cosi o papoukovi. Vešel jsem do jeho pokoje a věřte - krve by se ve mně taky nedořezal - macek exkluzivních rozměrů seděl v koutě nade dveřmi, jen se spustit někomu na hlavu. Bačkora v ruce to vyřešila, ale flek 5cm v průměru včetně !paštiky" po něm zůstal. Do rána Alebrto strávil v křesle, nenašel odvahu lehnout si do postele a v životě už pak nikdy na tomto penzionu nespal. Radši spal ve Sporthotelu v tom kraválu a smardu z celulózky:-)
PS: když člověk večer sedí na terase v tomto hotelu, ne že by ani zde křižáci nebyli:-))) Jenže chudák to netušil, nebo se radši nekoukal kolem sebe.
a že jsem měl doma sklípkana, velkýho přes celou dlaň, to na druhým a čtvrtým obrázku bych do ruky nevzal...
Tyhle pokoutníci jsou děsně hnusný :)
02.08.2014, 21:38 |
xSam Úplně jsem se opotil... Uf
Zdeny, po Tvém příběhu, do Račic už nikdy nepáchnu!
Co je tohle za svinu?
03.08.2014, 02:14 |
wefa | Upraveno: 2014-08-03 02:24:43
Já mam doma tohoto kamaráda. Použito foto z google, nechtěl jsem hledat foťák :ú
03.08.2014, 12:26 |
Tony (M)
Taky jednu pridam pro arachnofoby :-D
03.08.2014, 14:35 |
kuja | Upraveno: 2014-08-03 14:36:05
Jak jsou cca velky?:)Odhad velikosti tela? 1. Vypada na sklipkanka,pokud je videt jenom v noci. 2 a 4 je s nejvetsi pravdepodobnosti pokoutnik,ale kazdy jinej druh. A krizak je jasnej:)
Edit: Jedovaty neni nic. Jenom se na to hur kouka:)
03.08.2014, 14:57 |
vomy7 Tak na tu chatu bych nevkročil. Brr.
Mimochodem asi před měsícem jsem přišel k autu a byl na něm tenhle pavouk. Nikde v cizině jsem nebyl. Byl sice malinkej (cca 1 cm), ale hodně zajímavej.
kuja: Odhad velikosti cca tělo 2cm. A v noci to všechno vylejzá. Když koukám v noci na projektor tak si vždy přítelkyně všimne "Fuj co to tádle zase leze po zdi!"
Tak je fain že se jich nemusí bát ;) jen jí to teda vysvětlit nějak ještě xD
Kam ten svět spěje, chlapi nosí růžový hadříky, holí se nejen na bradě, bojí se pavouků ....
03.08.2014, 16:23 |
xSam Ten od Tonyho je teda ultrahnusnej.
schwaboid,emancipace zasraná...:-D
03.08.2014, 20:29 |
kuja Sleepz: To se asi vysvetli dost spatne :) Pokoutnici jsou akorat hnusny a jinak nic nedelaj, dokonce ani nejsou schopny prokousnout kuzi. Krizak uz dokaze, ale je uplne neskodnej. Jenom to pichne. No a sklipkanek je asi nejzajimavejsi, ten neni nebezpecnej vubec, kuzi prokousne a je to jako cca od komara. Spis je zajimavej tim, ze v tyhle velikosti neni v CR moc rozsirenej. Ono celkove takovahle velikost i pokoutniku je dost raritni :) Ja mam na baraku tak do 8mm v tele :) A to bydlime obklopeny loukou :)
03.08.2014, 21:29 |
TROY pavouka číslo 4 mám v garáži - tuhle si tam něco šolíchám a slyšim takový chroupání ( v garáži jsou plata od vajec - pozustatek po zkušebně ) - si řikám ha mám tu myš zkurvenou a vono ne - a vylez takovejhle hnusák velkej :)
04.08.2014, 10:14 |
art No teda ten Křižák - pavouk č3 je z černobylu né?
Je to nafocený tak, že na mne působí jako by měl tak metr v průměru... fuj, metrovýho bych potkat nechtěl...
Je to hnus fialovej:) Nedávno sem honil po bytě pavouka č.2 Asi nám sem vlezl oknem či co. Byl rychlej jako prase a já byl spocenej jako prase:))
05.08.2014, 13:24 |
OMEGA To co postoval Vomy7 je invazivní druh, hojný na Vysočině..Litoměřičku...měla by to být Zápřednice Jedovatá, asi samec. Pamatuju si že je i celkem slušně nebezpečná...není to na smrťáka, ale řekněme malá dávka od zmije by byl ekvivalent.
05.08.2014, 13:25 |
OMEGA [ Link ] Tak jestli je to ona, dávej příště bacha :)
05.08.2014, 13:29 |
OMEGA Jinak co se týče pokoutníků tak ty jsem měl největší na baráku cca v roce 1998. Neskutečný rozměry, stejně jako asi největší sekáč který sice neděsí protože má nožky jak vlasec, ale když má rozpětí jako ruka a leze to po stěně tak taky nic moc .)
Kurna a já myslel, že koušou jen ty velký potvory.
05.08.2014, 17:27 |
vomy7 Tak to je slušná mrcha, na to jak je malinkej a to se mi ten pavouk celkem líbil a tak jsem ho nezabíjel. Pravda je, že jsem z Pardubickýho kraje, kousek od hranice s Vysočinou, takže podle toho co píše OMEGA, tak se tu můžou vyskytovat. Každopádně díky za upozornění. :)
Taky jednoho přidám. Vozil se s náma po polu když jsme sváželi slámu. Je to Křižák pruhovaný :) v průměru přes nohy zabral tak 5 cm ;)
07.08.2014, 13:51 |
Conan vomy7: podle mě to nebyla Zápřednice Jedovatá, ta má věší kusadla nebo nemá tak vybarvené nohy.
[ Link ]
Ten hnus z 03.08.2014, 00:09 nekdo nepozna? :)
08.08.2014, 10:58 |
OMEGA No tak tenhle křížák tady taky nemá co dělat :))
08.08.2014, 17:08 |
vomy7 Conan: vím, že bývá trošku jinak vybarvená ale jinak mi tvarem těla přišel hodně podobný obrázkům.
slimster: včera jsem takového viděl u nás na zahradě.:)
Pruháče mám na zahradě x let, je pěknej.