Ahoj, rad bych si udelal radost k jezisku a uz leta touzim po jerabu 42009. Nicmene ceny jsou sileny a na to asi nemam rozpocet. Neumel by tady nekdo sehant levneji? Nejaka zamestnanecka sleva na Kladne, nebo tak neco? Budu za kazdou sympatickou nabidku vice nez vdecny. Pripadne bych vzal i pouzity a rozebrany v komplet baleni. A mozna i jinej model podobneho typu, tedy hodne kosticek, nakladak, rypadlo, letadlo... Moc Vam dekuji za nabidky, tipy. xSam
A jeřáb vyjde cca na 3000 + případné DPH viz [ Link ]
Jinak absolutně nechápu cenu Lega, švagr teď kupoval nějakou policejní stanici. Když jsem to viděl, tak jsem tipoval max 2000 a PC byla okolo 4000. Na youtube je vidět, že velikost Lepinu je identická a zapadávají do sebe díly Lego a Lepin. Barva je taky totožná. Lepin má hůř zpracované pryže (třeba gumy na auto), ale jinak je to stejný. Otázka je jestli ten plast nebude závadný, ale když to nebude pro malý dítě, který bude kostičky žužlat (Předpokládám, že Lego pro něj není z tohoto důvodu určený.), tak bych se toho nebál.
S tím ježíškem to byl samozřejmě žert. Jinak bazoš mám samozřejmě prohlídlej a jedno není kompletní a druhé nemá krabici. Já bych chtěl nejradši nové, použité by muselo být fakt v top stavu. S cenama lega je to takové zvláštní, něco je předražené, viz tento jeřáb a něco je cenově v pohodě. Dítě dostalo nějakou rolbu, co stála cca 600 a je to super.
Ta čínská kopie je docela zajímavá, ale určitě bych to nechtěl:-)
Nicméně 8K za jeřáb se mi dávat tedy taky nechce:-(
Já jsem koupil mlaďasovi na ježoura tohle [ Link ] a je to naprosto v pohodě. Je to i na dálkové ovládání. Nebál bych se těch "kopií". Protože je to i kombinovatelné s origo legem.
Najdi si někoho na Kladně v Legu ;) - taky jsem tam odtud bral za 50% slevu. Nicméně Lepin to ted slušně válí dokud nerozhodne soud a to se řiká že to bude nejdřív rok dva :) takže vesele nakupovat na alíku. A ty čínský kopie se neboj pokud to máš na výstavku tak to nikdo nepozná.
Tak co vím, tak lego si to zavinilo samo, že neprodloužilo ochranej patent(či patentovou známku) a propadlo jim to. Od té doby se valí spousta "náhražek".
Já s mladym, oba hrajem WoT, jsme začali sbírat tanky z druhé světové od COBI ( [ Link ] ). Musim říct, že Legem jsem prošel od mládí, ale tohle je místy mnohem vychytanější. Kvalita bych řekl že je více než srovnatelná, nebo lepší.
xSam : nejsu si jistý jestli si to nepletu s nějaků další obdobně velků variací Lega na náklaďák, ale mám za to že tento model sa už přestal vyrábět a proto je ta cena za něja taková, jaká je. Tak ca dva roky zpět byla mám za to že něco kolem 5 litrů. Podle ma je šance na sehnání nového nerozbaleného kusu naprosto minimální.
Možná jsem zaujatej ale zatím jsem nenarazil na nic, co by se Legu kvalitou přibližovalo (Lepin jsem ještě neviděl). Všechny ty COBI a jim podobný mají problém už s obyčejným napasováním kostiček na sebe, některé skoro nedrží nebo naopak skoro nejdou do sebe. Druhá věc je životnost. Moje první Lego bylo koupeno někdy v r. 1983 a moje děti ho bez problémů používají i dnes. Pasuje na současné díly i když né tak pevně jako u nového a bílá barva trochu zešedla. Souhlasím, že cena Lega je vysoká a ideální je mít někoho, kdo v Legu pracuje a má možnost slev nebo odchytávat akce typu -50% když to některé obchody vyprodávají.
Conan Tak to nevím, možná že jiné tématické modely od Cobi jsou na tom hůř, ale konkrétně tyhle tanky nemají chybu a žádnej problém co popisuješ u nich nemáme, a to jich máme už nějakých 15.
SAU, to bych si taky dokazal predstavit. Respektive nad nim usilovne premyslim.je podstatne levnejsi, nez autojerab. A jak pises, uz se nevyrabi a proto ta cena. Pred par lety byl sehnatelny za 5K. Ted 8K a vyse... Kdybych znal nekoho z Kladna, tak se obratim na nej, bohuzel neznam, proto tenhle Topic.
xsam: věřím že na ten Mercedes nějaků slevu, či někoho kdo ho umí sehnat levněj seženeš, protože sa pořád dělá. Ale ten žlutý jeřáb, pochybuju. Proč by to kdo dělal, když jeho cena už enom poroste...
johanik: tak jediný rozdíl mezi děckem a dospělým chlapem je snad akorát ten, že dospělý chlap má na ty své hračky už i nějaké ty peníze, ne? :)
Ja mam vybornou zkušenost, dostal jsem Porsche GT3 a ted s dcerou skladane operu v Sydney ;) Lepin je proste to same co lego ;) jen obcas se stane, že v balení něco chybí.
Pratele, opravdu zacinam verit ve vesmir, ktery opravdu funguje dokonale. Aneb kdyz si neco moc prejes splno se to. Absolutni nahodou jsem se objevil v litomericich a pres vylohu jsem zahlidl toto.
To rypadlo se jim fakt povedlo,je teda obrovské takže najit misto kam ho umístit bylo horší :D Poslední kousek co teď mám je volvo ew 160e a na řadě bude Claas xerion :-)
Hoši, když jsem to tady četl, tak jsem si řikal, že ste všichni uchyláci a hrajete si s hračkama, ale když tak koukám na youtube, tak je to fakt pěkný :)) Jsem nakaženej...
Mám to rypadlo od Lepina. Je super, že má 4000 dílků. Zábava na pár večerů... Na Ali mě to vyšlo na 3300 i s poštou přes DHL. Lego vyjde na 5000-6000Kč. Kvalita naprosto odpovídající Legu.
taky začínám uvažovat, mladej dostal na vánoce elektrickej lego city vlak ale aby to mělo nějakej reálnej smysl tak bych k tomu musel koupit další koleje tak za 5K. Co jsem koukal tak u Lepinu to vychází na úplně jiné kačky
Johanik: to je divny, u lega se to moc nestava. Neni treba mozny, ze to nebylo original zalepeny a nekdo poztracel? Nemel by byt problem to od lega zajistit, ale neprjve nych zkusil reklamaci u prodejce...
johanik, to je tedy fakt mrzutý, to by mě tedy hodně hnulo žlučí. Poučení pro příště, pořádně zkontrolovat zdali jsou původní pečetě na krabici v pořádku a neporušené. Nebo alespoň minimálně spočítat počty pytlíků. Držím palce. Dát dohromady co ti chybí by v tomto případě byla fakt pakárna a navíc by se to asi slušně prodražilo:-(
Being the biggest Technic set to date, means lots of parts. 2793 to be precise.
2 bags with 6 wheels 1 bag with instructions and stickers 1 bag with pneumatic parts 1 bag with L motor 1 battery box unbagged 4 bags #1 2 bags #2 5 bags #3 2 bags #4 6 bags #5 2 bags #6
Přesně z tohodle důvodu jsem se bál objednávat Lepin. Kde teď budeš ty kostičky nahánět? Když už to kopírujou, tak ať to dělaj pořádně:-( Já zvolil origo:
Díky kucí, vím kde shánět, ale není chuť - odloženo na neurčito... číňan asi pošle, ale tohle jsou kostky a kterejch vím teď. - posunu se o pár stránek a bude to to stejný...
Takže můj závěr s Lepinem - ano, ale jen v případě, že bydlíte vedle fanshopu a nebo pokud jde o stavebnice, které již lego nedodává
Prosim o radu ty co maji toho mercedesa. Rameno se zveda v pohode, ale kdyz ho chci dat dolu, tak se okamzite vypusti vzduch a rameno ihned spadne dolu samo. Delam neco blbe, zapojil jsem neco blbe, nebo to je proste vlastnost? Vsechno mi funguje jak ma, rameno se zveda, vysunuje jak bych predpokladal , jen to padani mi prijde takovy nedoresene. Diky moc
johanik - ta hydraulika funguje na vzduchovou pumpu nebo na hydraulickou pumpu? Prostě jestli se to jen fouká vzduchem nebo je to klasika přes kapalinu. Díky.
johanik, gratuluji. Je to opravdu fantastický kousek. Ale musím říct, že u těch hadiček jsem se fakt zapotil a doufal jsem, že po kompletaci to bude vše fungovat:-) Je tam maličká pumpa na vzduch, která mohla být výkonnější. Ruka je taková línější, ale hejbe se to.
Losky: to jsou obavy mé ženy, na rypadlo už moc prostoru není, tak jsem říkal, že si ho dáme do ložnice, což nesklidilo moc úspěch:-D
U těch hadiček jsem si taky občas nebyl jistej, ale dobrý :D Ale jen ta ruka asi přes 2 hodiny času :) Jinak jak už psal xSam, tak je to na vzduch, malá pumpička je poháněná elektricky
Děti mám, a mají to jako svátost a hrají si s tím jen s tatínkem.. Ale asi to tak dopadne, že to bude v dětském pokoji, pokud tedy koupím nějaký nábytek kam by se to vlezlo:-)
Pluto: toho wallika jsme nedvno skladali...myslim, ze nic nechybelo, ale slabsi kvalita oproti LEGU je znat. Semtam neco odstava a ta dvirka moc nedrzi, padaji...
Ten Mack se mi taky hodně líbí, ale Millenium Falcon, je top. Šetřím na něj, už se dá sehnat za cca 18K. Jsem zamilovanej už od léta minulého roku, kdy to představili a v září mi utekl. (Dalo se objednat od 8:00 a já zaspal a připojil jsem se v 8:03 a byly už pryč):-)
Chirona jsem dneska malem koupil, ale pred obchodem jsem vymeknul:-( Jal pise CRK, nekde nemaji lidi co do huby a ja si koupim lego za desitku? No ty vole:-)))
Já teda nevím, ale Lega jediné co zkousnu byl Mini Cooper a hlavně Caterham. Toho jsem si koupil, ale vše ostatní je strašné a pro mě jako autaře nějak nestravitelné. To raději nějaké ty důlní stroje apod., ale ty auta včetně výběru předlohy jim prostě nejdou...
Kolega rika, ze umi sehnat lego s 30% slevou, tak jeste vyckam. A rekl jsem mu at zkusi taky sehnat Falcona, tak uvidime:-))) Nicmene jsem si alespon prohledl krabici, vypada luxusne:-)
Lego mánií jsem si taky prošel díky 9ti letému synovi. Ale naštěstí ho to pomalu pouští a s legem si hraje výjimečně. Začalo to lego city hasičské, policejní, sanitní. To mu bylo málo a dnes máme snad z lego city všechno. Pak to byly veškeré lego vlaky a kolejivo. Ale třeba lego vlak Maersk line, již nebyl v obchodech k sehnání a dokonce bratránek, který má v legu nějakou vyšší funkci, tento vlak neuměl sehnat. Tak jsem nechal poslat z USA a vyšel na cca 10-11t z původních cca 3.5t což byla ofiko cena-( Lega tady máme tolik, že kdybych to prodal, tak mám za to slušnou ojetihu. Nejhorší je ale to, že kluk už něco přestavěl podle své fantazie, něco rozkousal pes a plno dílů máme již v boxech a bůh ví kam patří-( Jinak doporučuju navštívit německý Legoland s ubytováním alespoň na jednu noc. Ten hotel v podobě hradu z Lega nemá chybu. Pak hodím nějaké fotky lega co se válí u nás doma.
Luke, ty jsi taky dobrej magor, to se mi libi:-) Kde jsi sehnal MK2? Ja ted malicko zamrzl, ale neco se rysuje:-) Jiank MK2 povazuji za to nejlepsi co lego vyrobilo, to je fakt absolutni masakr.
doufam, ze k tomu pouzivate aspon SBrick a ovladani mobilem :) to je super vec, akorat to pak leze jeste vic do penez :) ale zase ovladani autobusu na dalku mobilem, vcetne otevirani dveri atd je pecka :D
prihodim dalsi tip na prislusenstvi k Legu po SBricku...Buwizz [ Link ] Je to paradni. Ovladani z mobilu je klasika, ale tady se da rovnou na mobilu nastavit, kolik ma battery pack posilat do motoru voltu (5-11V)...takze je tam detsky mod i "zavodni" :)
Podařilo se mi ulovit jeden starší set... ale velmi zajímavý... nevydržel jsem a hned seskládal ;-) zajímavé je, že i převodovka je na dálku... zajímavé!
Podařilo se mi ulovit jeden starší set... ale velmi zajímavý... nevydržel jsem a hned seskládal ;-) zajímavé je, že i převodovka je na dálku... zajímavé!
Viděl a mě se tohle moc nelíbí stejně jako předchozí GT3jak třeba. Asi jsem v tomhle moc modelář/autař, dokonce jsem odmítnul tu Duccati, která na první pohled vypadala jako dobrý doplněk k TV vedle Cata, ale prostě taky mám k tomu výhrady. Ten Cat se jim povedl nad poměry a si u něj zůstanu.
Mně tedy ty auta povedená přijdou, ale jak jsem psal, možná je to tím, že se na to koukám jako na stavebnici a né jako na model auta. Já jsem spokojenej:-D
crestik: Samozřejmě koukám pořád nejchytřejší na světě, ale nikdo tady neřeší prodeje...
Mě se od nich líbí ten Caterham, protože je celkem věrný předloze, ale Chiron je jak naprcaná bugina (pokud neberu toho M1:1, který byl senzační) a o Porsche se raději jakožto srdcař nebudu vyjadřovat.
Tohle je pro mě taková zvláštní kategorie Lega série Creator. Postaví se to a odloží, hrát si s tím moc nejde oproti třeba Falconu ze Star Wars, funkční součásti minimální oproti třeba řadě Technic a pořád to je kostičková stavebnice.. no nic pro mě tahle lodička