Navštíveno 36896x

12.01.2009, 20:11 |
cezetko | Upraveno: 2009-01-12 20:20:07
Předem upozorňuji, že já nic neprodávám. Jen se s vámi podělím o vcelku zajímavou a dostupnou možnost vyhřívání sedadel.
U tohohle človíčka :orsosrobert@azet.sk na Slovensku se dají sehnat originál dečky se SUZUKI včetně ovladačů.
Dečky mají zabudované termostaty (38-40 stupňů). Jsou nové, v případě problému prej není problém je vyměnit.
Cena komplet na dva sedáky + vypínače je cca 800,- CZK. Takže za tu cenu je to supr. Montoval jsem je do fiat stila. Hřejou parádně. Nějaké fotky hodím sem, všechny najdete na
[ Link ] 
další na sedadle

vypínače - svítí oranžovo/červeně

a je to hotovo

a poslední v autě.

12.01.2009, 20:18 |
cezetko | Upraveno: 2009-01-12 20:18:58
sada deček na jedno sedadlo

děkuji, teď mám cukání, zda udělat komfort i na zadních sedačkách :) Ale zase tam tak málo někoho vozím...
jak jsi s ním řešil poslání do čr ?
Nějací příbuzní u něj byli na svátky na navštěvě, takže mi to pak po návratu poslali poštou z Prahy.
hezký no, . . .. . já řešim cosiálnější problém, včera sem se nasral a chtěl bych si dodělat vyhřívanej volant a řadičku ;-)
hned bych sadu vzal , docela mi scházej vyhřívané sedáky
Nismo.Power: tak to hlavně foť. Až to vyřešíš u koženýho šitýho volantu a řadičky za rozumný peníz, tak stojím první ve frontě :)
A zítra sem snad hodím fotky z montáže do fábie ;) Estli u toho nezmrznem, dneska mi stačilo vyndavat sedačky...
jj, ten volant mi právě vrtá hlavou jak na to :)) řadička bude relativně easy ale volant mě zatim napadlo jen že si seženu z cadillaců který ho maj (nebo jiný automobilky) s podobnym 4 ramenym volantem a překuchat a přešít :) i když jednodužší by asi bylo si rovnou koupit auto co to už má :D sedačky mám všechny 4 a používám to pořád ač by se kvůli potenci nemělo :)))
jj o tý potenci je to pravda. Ještě že jsou zimy tak krátký :)
NP: korejské řešení za cca 30 USD

korea země neomezenejch možností :)) opravdu nehodlám po volantu točit potahem aby se mi netočily kola :)))
copak o to, potah u ramen sešiješ a je to v poho. Mě spíš zarazilo, jak se ti bude při zatáčení odvíjet ten kabel elektroinstalace

13.01.2009, 05:49 |
mendo suzuky hungaria:) skade to asi moze mat:)

13.01.2009, 07:14 |
hanzz cezetko: Malý dotaz. Kde jsi je připojil na elektroinstalaci? Díky.
hele připojil jsem to k zapalovači. U stila je prej 300W. vedou do nej 2.5mm dráty. Zajištění 10A, tak ja je originál, plně stačí.
Pod sedačkou jsem našel konektor vyhřívání a stavění sedadel. Ale je napájenej pořád, tak jsem se na něj vyprdnul.
cezetko : psal jsem ti na ICQ
jojo, vim. Ted jsem prisel. Mame namontovano ve fabii. Fabie - cas montaze ve dvou lidech 2,5 hodiny. Do fabie sednou uplne suprove. Jeste dodelame elektriku na origo knofliky a bude to OK. Fotky sem hodime snad zitra...

14.01.2009, 09:26 |
mendo neaky napad na vyhrievanie radiacej paky?

14.01.2009, 22:51 |
Ravo cezetko: jde za pomocí originál ovladačů škoda (VW) regulovat intezita topení, nebo je to jen ON/OFF jako za pomocí přiložených ovladačů?
Řadící páka jde vyhřát velmi jednoduše, společně s volantem, přístrojovou deskou, tapecírunkama i sedačkama.... stačí zapnout v dostatečném předstihu před jízdou nezávislé topení....
Ravo: jde, plánuju to ozkoušet a vyladit ve fabii. Pak sem postnu výsledek.
za jak dlouho se to oheřeje a hřeje ti to pr*el a záda ? :)
hreje to oboji, cejtis to do minuty. Po 5 minutach to vypinam, pali me to do ...
taky bych to bral, jestli to budete někdo objednávat, rád se připojím a dáme poštovný napůl... :-)

15.01.2009, 11:19 |
Alííí Taky bych objednal...

15.01.2009, 11:47 |
Ravo cezetko: Já vím, že v originál instalaci s originál dečkami od VW to regulovat jde, šlo mi o to, jesli jsi už vyzkoušel kombinaci VW regulátoy(vypínače) a tyhle SuzukiSwift(SS) dečky, jeslti to šlape. Protože ty SS mají zabudovaný termostat a pouze vypínač ON/OFF, tak aby to dohromady neblblo a šlo to regulovat
Tak či tak dej vědět co nejdřív, chtěl bych je koupit a udělat kombinaci s VW ovladači (protože když jsem jezdil s fabkou nebo oktou, tak jsem si nastavoval jen na stupeň 2-3, když jsem dal víc tak mě to pálilo. A co chvíli si to zapínat na full a zase vypínat se mi nechce).
nepleť regulátor a vypínač. Ten ovladač se stupnicí je jen přepínač. Samotnou regulaci dělá komfortní jednotka sedačky. A to stojí kotel (2500 litru vrakoviste). Ale předem upozorňuji, ze škodovku nemám. Takže jsou to jen vyčtená moudra.
Jinak to pustím na 5 minut a pak to vypnu, vařit prdel a vlka nemusím. Jinak žena je s tím strašně spokojená.
pepino_honda: vyresil si s nim nejak tu postu do CR ?
taky bych to vzal,cena luxusni a pocit,k nezaplacení :-D
no zatím čekám na dodání, včera to poslal....
sám jsem zvědav, kolik přesně budu platit :o)

15.01.2009, 21:12 |
Ravo cezetko:Hmmm, tak to je blbý...to nebudu mít easy regulaci těch deček, jenom přepínač to nepořeší :-(
No nic, i tak díky za info, až budeš mít nějáký zkušenosti z té instalace do fabky, dej vědět.

15.01.2009, 21:35 |
cezetko | Upraveno: 2009-01-15 21:37:56
Takže rozebraná sedačka fabie. Potah je odklopenej směrem dopředu.

Na těhlech drátech jsou kovovýma očkama přidělaný potahy. Kombinačkama se otevřou, později zase zavřou :)

krásně usazená dečka, řekl bych možná i líp než ve stilu.

Takhle nějak se dělá umělý oplodnění u slonů. A úplně stejně se i dává vyhřejvání do opěradel.

čistá práce, žádný faldy, nic nebude tlačit. Krásně přilepeno.

hotový opěradlo, můžem vracet sedák.

takováhle plocha bude hřát vlka

15.01.2009, 21:43 |
cezetko | Upraveno: 2009-01-15 21:45:51
A fabie má 2x vyšší cenu. Jinak ty origo regulátory z fabie budu mít po víkendu. Takže budeme pokračovat. Fábie má vyhřívání v sedadlech. Budou i vypínače. Lehkej problém je v tom, že u fábie 1.2HTP vynechává válec. A na 2 válce to opravdu nepojede.
cezetko : moc hezká práce :)
někdo ze Vsetínska, případně Zlínský kraj, kdo by do toho šel a objednalo se za jedno poštovné víc deček naráz?
jak se to zapojuje ? jen se propoji decky a pak jen + a - ? jak silny kabel se k tomu musi natahnout ? diky

18.01.2009, 23:04 |
cezetko | Upraveno: 2009-01-18 23:04:57
jj, jen + a -. Ja k tomu natahnul 2Bx1.5, ale v deckach je tusim 2x1, takze by to melo stacit
o.k diky. no ja mam vzadu v loketce natazeny kabely k zapalovaci muzu to napojit na to ?

19.01.2009, 13:57 |
Mario golfista hanz: muzes, ale pokud budes chtit podsvetlit, musis jeste k necemu co mas podsvetleny v zavislosti na zapnutych svetlech
jj to je v pohode ten zadni popelnik je taky podsvicenej tak to pichnu na to... uz mi taky prisli stalo to 1189,-kc akorat furt nechapu to zapojeni... kdyz pouziju ty vypinace co k tomu jsou musim to zapojit pres relatko nebo ne ? a pak jeste cernej je + ? a hnedej - ? neni to nejaky divny vzdycky bejva cernej - ne ? diky.

19.01.2009, 16:49 |
zipp taky sem si dodělával do Calibry...ale to už sou dva roky 3roky zpět:-)

19.01.2009, 16:49 |
zipp

20.01.2009, 22:47 |
cezetko | Upraveno: 2009-01-20 22:47:55
s těma origo vypínačema netřeba relátek. Na barvě těch drátů nesejde "+12V spojíme s čierným vodičom vložky a na hnedý vodič ide -12V" Ale je to odpor, nesejde na tom.

20.01.2009, 22:53 |
cezetko | Upraveno: 2009-01-20 22:54:07
POZOR, budu objednávat nějaké dečky. Má někdo zájem - Liberec, Praha, Boleslav, Děčín, Ústí, Chomutov a vše po cestě mohu dovézt, ušetří se na poštovném. SPĚCHÁ

20.01.2009, 23:29 |
PL113 Hlásím se Praha:)
Písni sem pak seznam, aby si každý mohl ověřit jestli tam je! Cena cca 1000Kč?
Díky:)

21.01.2009, 10:17 |
Alxx Cezetko - please, kedy budes mat asi nahodene tie origo regulatory? Za par dni sa asi konecne dokopem k tomu, aby som to uz nahodil (zatial jedna sedacka ready... :(), zatial to nahodim na obycko ON-OFF vypinace, ale uz zhanam tie regulatory so Skodovky....tak som zvedavy, ci to v pohode fachci...dik moc za info...
hele budu to dělat až budu mít origo regulátory, takže doufám, že ještě tenhle týden.
Nějaký dečky jsou objednaný, přes víkend to zkusím postavit. PWM regulace bude dobrá
Takže dečky dorazili. cena je 1100,- Jestli někdo má zájem, tak volné jsou tuším 3 sady. Na předání se domluvíme, případně sekce bazar.
[ Link ]
tak ja mam regulaci postavenou. Fabia cena 1000 Kč za ovladače a 400Kč za postavenou regulaci. Přes víkend nahodím fota a podrobnosti. Funguje perfektně.
Jinak dečky prodány.
Jake rele pouzit pri pouziti neorigo vypinacu ?
Dekuji je potreba na kazde sedadlo zvlast ? Nebo vse napojit na 1 pojistku a 1 rele ?
K cemu presne to rele slouzi ?

14.10.2011, 10:31 |
Jozzo na spinani velkeho proudu? :)

29.09.2014, 19:57 |
slama Umí někdo sehnat vyhřivání za podobný peníze? Nebo má někdo info, jestli ten člověk na slovensku ještě funguje? Díky

29.09.2014, 20:14 |
slama