Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Spokojenost se zimaky / inteligence řidičů :-D

o Navštíveno 2307x o
o 01.12.2010, 17:48 | Legacy 2.5
Tak jak jste již určitě po otestování zimních pneu spokojeni se svým výběrem? Já s Fulda Kristal Montero 2 hodně, kam se na ně hrabou Polaris 2

A ještě s tou nteligencí řidičů, děkuji, že je 90% řidičů aspoň dnes a v tom sněžení totálních blbů :-D Dálnice, sněží, fouká vítr, kromě mě a ještě 1 auta všichni jako blbci jedou v pravém pruhu, kde jsou vyjeté koleje, ale já jel celou cestu 30 km vlevo, neboť tam byla celá šíře pruhu krásně čistá (bez kolejí, bez sněhu), max. na ní byl jen poprašek sněhu se kterým si tam pohrával vítr :-) takže holá silnice a suchá. Já jel 80, ti v pravém tipuji tak 50 :-D No jo, kdo nejezdí hlavou...

o 01.12.2010, 17:54 | Dudelina
Já gumy neporovnám, protože nemám u sebe druhé stejné auto na jiných gumách.
A po roce co člověk změní, už zase moc nepamatuje, jak moc to kde klouzalo.
o 01.12.2010, 18:05 | Monička
No jízda po Brně hrozná co se týče řidiču.. Jezdí zbytečně až moc pomale.. Kolem 30km/h město..

A spokojenost s pneu? Jezdím na A3,ale na sněhu mám najeto cca 60km což je nic.. Takže uvidíme.. Ty couračky po mšstě kdy se jede 30-40km/h se nedá snad nic pozorovat.. :-)
o 01.12.2010, 18:27 | LukeFab
někdy i těch 30 je hodně ve meste.hlavne,kdyz ani neni videt kde je prechod atd.zkus si pak na tom zabrzdit.sam jsem dneska nevedel,jestli jedu po silnici nebo po louce,ale krása
o 01.12.2010, 18:37 | Jujk0
Ja som s mojimi Conti TS800 prešiel tak 100km po dnešnom snehu, porovnať nemám s čím. Iba som si skúsil, ako to brzdí, drží v zákrute, rozbieha sa, ale som spokojný... Inak po mokrej ceste, vyjazdených koľajách a strašom lejaku je to parádne... Chcelo by to znova prejsť aspoň kúsok na mojich 10r starých zimných Yokohamách aby som mal s čím porovnať:D No ale nie som sebevrah.
o 01.12.2010, 19:04 | Kesam
Tedka mám asi barumky zimáky po fotříkovi asi 6mm vzorek a nevím no já na nich nejezdím:-))) Auto stojí v tomhle hnusu nikam :D
o 01.12.2010, 19:10 | rcman
Já o víkendu testoval poprvé v životě Nokiany. A musim říct že mě mile překvapily. Do ted jsem jenom občas sem tam slyšel, jak je někdo chválí. Ale ke mě se dostaly až teď. Za to větší šáhnutí do kapsy rozhodně stojej.

jinak střídám Barum Polaris 2 a Continentaly. V podstatě to máme všechno na dvojkovejch Octáviích. Takže myslim že možnost pro porovnání tam je.

Pro lidi co maji jenom hrůzu v zimě vyjet s autem ven. PLně dostačujou Barumky. Protože takový lidi na tom stejně závodit nebudou. Ale rozhodně nebudou mít problém se někde rozjet. Jako někdo kdo tam nechá letní.

A pro lidi co se nebojí. Ale hledá poměr cena/kvalita. Jsem pro Continentaly.

Když ale odbočim. Přes víkend jsem vyrazil do Rakouska. A to kolik sněhu bylo u nás a naprosto žádnej posyp nebo snaha o zlepšení. oproti Rakousku, kde sotva napadlo. Všechno kde jsem jel, už bylo posolený a krásně sjízdný.
o 01.12.2010, 19:28 | Dragster
Já jezdím už 10let jen barumky a 5let Continetaly a spokojenost, žádný extra velký rozdíl v tom nevidím.
o 01.12.2010, 19:52 | Luke_288
takže já jezdím michelin premacy koupený před měsícem v rozměru 215/45/17, minulej tejden se mi ve 160km/h na dálnici roztrhla zadní po celým vnitrním obvodu- velká paráda. pak napadlo trochu sněhu a já si furt říkal, že je to nějaký divný, předtím jsem jezdil michelin alpin a dovolil jsem si daleko víc. pak jsem začal ty gumy trochu zkoumat a koukám, DOT 1707. takže slušně stará skladovka, čímž se mi vcelku vysvětlilo, proč se na čtyři roky starým(novým) zimáku cejtím jak na letňáku. slušně mě muj gumař vojebal a já naletěl. hlavně dneska jsem to teda fest poznal
o 01.12.2010, 20:08 | ps
Tak Nokiany G2 na RS a musím říct zatím super, uvidíme, jak dlouho vydrží vzorek. Tam kde se oktávky RS do kopce nemůžou rozjet, FRS v pohodě, ale to bude tou špérou.
o 01.12.2010, 20:14 | tommas
sníh je mi ukradej, mě vadí ta nestabilita zimních pneu v rychlostech 130+
mám teď Bridgestone Blizzak a je to pěkněj shit...
o 01.12.2010, 20:47 | Augi
tommas: možná to je o značce Pirelli Sottozero naprostá bomba v jakékoliv rychlosti.
o 01.12.2010, 20:53 | hanzz
Tak nevím, jestli to můžu označit za spokojenost, ale kombinace funglových Dunlop 3D a Symmetrical AWD s VTD je zatím docela nuda. To předchozí shity Nokiany byly o dost "zábavnější", protože si dělaly na sněhu, co chtěly.

Ale těším se na zítřejší ráno, cestou do práce si chci projet pár oblíbených zimních "špeků", abych ty gumy konečně pořádně otestoval ... jenom doufám, že to silničáři nestihnout všechno odklidit ... no, asi nestihnou :)

o 01.12.2010, 20:59 | tommas
Augi: Však jo, půjdou z auta pryč, doslovně mě se*ou...
o 01.12.2010, 21:25 | Pekys
Nokiany jsem měl na 5er a spokojenost.

Ale jinak příště půjdu opět do Dunlop 3D wintersport, nebo jak se presne jmenujou, ale s tema se můžeš dovolit hodne.
o 01.12.2010, 21:40 | Woko_O
Ja mam zatim porad letni...moc se to neda..uz prezuju

Jinak mam rad lidi co si myslej ze kdyz maj libovy zimni gumy,ABS,ESP a podobne tak se jim nemuze nic stat a predjizdej a jezdej jakoby nic..ale v pohode..kdyz si rozbijete hubu sami tak je mi to jedno ale kdyz tu hubu rozbijete nekomu jinymu tak ste kreteni..
o 01.12.2010, 22:05 | Cossie
My máme ve firmě na všem polaris2 a ve mě teda moc důvěru nevzbuzujou .... octávky i fábie na tom hrabou všude, s brzděním to není taky moc slavný. Na soukromém autě mám wintersportM3 a na ty nedám dopustit ;-)A nekompromisně bych člověka, který v tomhle vyjede na letních a něco způsobí, nechal případnou škodu uhradit.
A líbí se mi silácký řeči o tom jak blbci jedou 50 v pravém, by mě zajímalo jak víš, že to co vypadá jako suchá silnice není led ? Kor při teplotách co byly dnes ....
o 01.12.2010, 22:35 | Fox_cali
funglovky vredestein snowtrac 3 a 4x4, vice mene si muzu delat co chci, a brzdi to vice nez solidne na snehu samozrejme neposolenem
o 01.12.2010, 23:03 | Legacy 2.5 | Upraveno: 2010-12-02 00:26:25
Cossie: Jezdím 12 let a jelikož silnice celé dopoledne byla suchá a pak začalo jen sněžit a bylo -7°C a silničáři nesilili, tak by mě zajímalo, kde by se vzala voda aby to mohlo namrznout? A suchou silnici od mokré, namrzlé rozezná snad každý a kdo ne, ten skoro nemá za volantem co dělat, to je prostě moje zkušenost. Kdyby to byl led, tak by při zrychlování kola prohrábli, ale ni prd, pěkně to jelo, ani na tom poprašku to ani o mm nehráblo.
Jo a ty Fuldy jsou i oproti letním pneu neskutečně tiché, to mě taky pěkně překvapilo :-)
Cossie: A víš, že v zimě voda vymrzá? Dej si mokré prádlo ven a uvidíš, co se stane. Po pár hodinách bude sice namrzlé, tvrdé, ale stačí dát do tepla a uvidíš, že již není mmokré jako když jsi ho tam dal, ale jen vlhké a stačí ho dosušit :-P To jsou věci, že? :-)
o 01.12.2010, 23:10 | Jozzo
Taky nejezdím tak dlouho,ale zima už mě několikrát proškolila,ale rozdíl mezi namrzlou a jen rozježděnou cestou poznám.Kdo za ty roky ne,tak to je špatně.

Dneska jsem jel Nošovice Frýdek po dálnici a kolona v pravém pruhu,všichni nasáčkovaní za sebou jak kachny za matkou.
Předjížděl jsem vlevo asi 80Km/h a celý ten obrovský kolos vedla žlutá fabie :D
Opravdu! A před ní daleko nic,vymetená dálnice
o 01.12.2010, 23:17 | Ace_FIAT
Taky Nokiany a taky spokojenost. Mám obuty 215 x 55 x R16 na novém Mondeu a na to jaké to auto je velká a těžká kráva, tak v tom hlubokém sněhu zdolávám všechno. Super.

Co se týče řidičů, tak mě v poslední době vytáčí jen mlhovky absolutně za každého počasí, které se neblíží ideálnímu. Sněží, kolona a chlapík předemnou oroštovaný mlhovky, které svítili tak agresivně, že mě z toho bolí oči ještě teď.. :(
o 01.12.2010, 23:17 | Ravo
já chci jen mimo téma podotknout, že na jižní moravě (Brno a okolí, Slavkov - dnes po té chumelenici) prostě řidiči neumí v zimě jezdit. Buď se nesmyslně táhnou kde to není nutný a nebo naopak to sypou jako prase přes místa kde jsou například bohový sněhový jazyky a viditelnost cca 10-20m... pár sklouznutých jsem jich ve škarpě míjel
o 01.12.2010, 23:18 | Kacko
To by me zajimalo jak poznate namrazu pod popraskem kdyz jedete konstantne 80km/h v levym:)
To tvrde a nasledne vlhke pradlo je prave ta namraza pri ktery se na silnici hraje bowling..
Opravdu to poznas az ti tam nekdo zprava jedouci 30km/h vjede;)
o 01.12.2010, 23:19 | Cossie
Díky za proškolení .... nepřeju ti to, ale aby tě to náhodou jednou nevyškolilo ...

o 01.12.2010, 23:20 | Nismo.Power
já spokojenej nadmíru, fiesta nový polaris2 schválně ouzký 155/80 a jak na rozjezd tak na brzdy pecka, když pominu že je prostě snížená a víceméně všude všechno plužim spodkem díky čemuž sem před barákem při "rozhrnování" skoro metr vysoký závěje od rolby závěje u chodníku (tak 20metrů dlouhá) vysloveně zapad na břicho tak super..... kde mi stačej kola k vozovce tam dojedu....

inteligence řidičů nevim, nasranej sem byl kudy sem jel, všichni jedou jak když maj sjetý zimáky, za celou asi 3hodinovou cestu prahou kdy sem najel asi tak 20-25km sem nepřekročil asi 20kmh takže průměrná rychlost asi tak 1-2kmh..... všichni vysraný z každý hovadiny, všude zapadlý auta po škarpách nebo trubec kterej se nemůže rozjet na špatnejch gumách pořp. idiot co si myslí že čim víc plynu tim rychlejc se rozjede..... prostě celkově sem už od včera z řidičů fakt na nervy.....

a velice mě dneska pobavilo když sem stál v zácpě u bulovky v praze tak sem v dálce viděl auto na blikačkách a asi po 10 minutách co sem se k tomu dostal tak tam stálo pořád akorát sem zjistil že to je e90 BMW kterýmu pořád hrabou obě kola a ne a ne se hnout z fleku...takže BMW rulezz :))
o 01.12.2010, 23:34 | muSlim
Mám Nokiany G2 druhú zimu a touto končia životnosť (nejazdíme ako babička s dedkom, aby sme si rozumeli), mám tam cca. 5mm na každej gume... a šity sú to neskutočné, ale sranda s nimi o to väčšia :-P Na normálne jazdenie už nie, ani náhodou...
o 01.12.2010, 23:38 | crestik
UG7 na E46... a speciálně pro N.P. zítra natočím/vyfotím, kde s tím vyjedu a FWD maj problémy ;-)
o 01.12.2010, 23:39 | Ace_FIAT
Fakt shity? Hmm.. Nesedí na silnici nebo špatně odvádějí břečku? Slyšel jsem, že hodně miznou..
o 01.12.2010, 23:55 | muSlim
2 Ace_FIAT: nedrží stopu, pretáča sa, šmýka sa na každom povrchu, či je to sneh, alebo rozjazdený sneh, alebo mokrý asfalt (stačí už Novembrová vlhká cesta), zlaté Dunlopy...
o 01.12.2010, 23:59 | Ace_FIAT
Já letos vybíral mezi Dunlopy a Nokiany. Cenově byli plus minus na stejno a vzal jsem Nokiany.. takže se mi to moc dobře nečte.. :) Zatím jsem spokojený. Uvidíme co bude dále..
o 02.12.2010, 00:10 | muSlim
2 Ace_FIAT: veľa na tom bude robiť aj princíp chovania štyrkolky, tá potrebuje fakt dobré gumy aby ukázala čo vie, inak je silno nedotáčavá, lenže tu je průser že keď aj pridáš plyn, čo by AWD vytiahlo zo zákruty, Nokiany si hrabú cestu ďalej rovno :-D
o 02.12.2010, 00:10 | Nismo.Power
crestik : e90 asi jiná liga vid :))) kdybych tam nevytvářel kolonu tak bych to fakt natočil neb to bylo fakt vtipný.....stál aspon 10 minut na stejnym fleku v mírnym kopci :) když sem vyhazoval kámoše tak sem koukal že jeho brácha tam neměl auto tak asi někam jel v tý kalamitě .... tak přeci jen kámoš řikal že "jako dost na hovno" když to budu citovat.... e46 3,0d s max mpaketem :))
o 02.12.2010, 00:17 | LukeFab
mám uplně nový ug7 a zatím velká spokojenost,bohužel s OII první zima,předtim fabie,takze nemuzu srovnat
o 02.12.2010, 10:00 | art
dnes bloncka v novém C mercedesu (RWD) mírný kopec, nějak né a ne se rozjet.. (nadavno tu bylo tema kde se to tu řešilo, jak jsou právě takový auta na to speciálně stavěný:-p ) Jinak ostatní spotřebaky sic krokem ale aspoň trochu jeli.. Ale moc se na silniích nepohybuju, tak třeba je to vyjímka..
Jinak zimáky otestuju o víkendu tak pak můžu poreferovat
o 02.12.2010, 10:01 | JA
nový Coopery na Sorentu a teď po dvou dnech zkoušení co uměj sem velmi mile překvapenej..
o 02.12.2010, 10:11 | Fordik
Mám na svým rok starý Matador MP 59 a celkem spokojenost. Do kopce v klidu, ale člověk musí s lehkou nohou, jen se jim moc nechtelo na kruháči z hlubokého sněhu.
o 02.12.2010, 10:32 | Davados
Na "poslední chvíli" sem kupoval a tak nebyl velkej výběr v ceně do 2tis s přezutím a vybral sem Kumho kw 17 v rozměru 195/55 R 15 a zatim sem každej kopec vyjel i sjel,takže spokojenost
o 02.12.2010, 10:36 | KFL
Na Vel Satisu mám od půlky listopadu Nokiany G2 a zatím dobrý (225/55/17). Na suchu, na mokru, na sněhu. Pravdou je, že se s <> nejezdí žádná kláda :).

Na dočasným Scoutovi mám Polarisy a jsem docela příjemně překvapenej.
o 02.12.2010, 10:55 | Lucni.konik
Musím říct, že Micheliny na mondeu sloužej hodně dobře.......i dneska, kdy jsem měl téměř půl metru naváto sněhu na příjezdovce jsem mondeem vyjel až nahoru k silnici....Focus na Bridgestonech se moc nechytal, ale tam to je daný taky menší vahou.
o 02.12.2010, 12:40 | clown
ja ted potkal behem tejdne 4 voly co razi heslo
mam 4 kolku za 2mega a vic, tak nepotrebuju zimaky ..

a ani mi jich nebylo lito, kdyz jsem je videl zajety v lese v krovi :o)) (Q7, X6 atp..)
o 02.12.2010, 13:29 | hanzz
clown: No, třeba zimáky měli ... akorát nepochopili, že fyzikální zákony prachama neochčiješ :)

o 02.12.2010, 14:12 | Kapka (M)
když jsme u tech zimaku..plati značka "Zimni výbava" pro všechny auta? pro osobáky dodavky i pro Tiráky? tak jak je pak možné že všude po dálnici jsou Tiráci na letnakach?
o 02.12.2010, 15:15 | clown
hanzz .. no zrovna nevim Toyo Proxes zrovna zimak neni .. (byl na ty X6) :o))
o 02.12.2010, 18:20 | Ace_FIAT
Jako Kapka.. Už jsme o tom v práci vedli diskuzi.. :)
o 02.12.2010, 18:40 | Martyn
Taky Fuldy Kristal nove a spokojenost maximalni, alespon oproti starym Dunlopum nebe a dudy:) ale je fakt ze Dunlopy byly dost stare. sice porad mely 5mm, ale rv uz dost za zenitem..
o 02.12.2010, 18:43 | Martyn
Tvl zase Nismo hroti, to by mi prask:)) ze me ty kydy porad prekvapujou:D taky bych ti pral videt do jakyho kopce se s novyma zimakama rozjedu s bmw.. Achjo:o)
o 02.12.2010, 18:51 | rover (WoodTech)
Ja mam fuldy uz 4 roky a max. spokojenost. Jinak včera sem se v brněnským provozu pobavil jak už dlouho ne :-) To Kapka - a jak poznáš že nemaj univerzály ? vypadaj hodně podobně jako letnáky .
o 02.12.2010, 21:11 | jasisoft
u nas autobusy a tir nemusia mat zimaky, tusim dostali nejaku vynimku, ale neviem to naisto....len som nieco pocul...
o 02.12.2010, 21:18 | Drtič
Vredestein snowtrac 3 na mé taxikářské Galaxyně a jsem maximlně spokojen. Kde se ta krabice ve sněhu vyhrabe je až skoro neuvěřitelné.
o 03.12.2010, 17:50 | Legacy 2.5
Njn, někdo umí, někdo ne no :-)

Dneska borec s předníma čočkovýma mlhovkama, kdaž jsem ho předjel, tak děs jak to svítilo přes zrcátka, tak jsem ho problikl zadníma mlhovkama a on nic, tak jem je nechal svítit, to ste neviděli, se mohl pors.... začal na mě blikat dálkovými jako stroboskop :-D

Holt někdo neumí pochopit, že se nemá dělat to, co člověk sám nerad.
o 03.12.2010, 19:14 | Nismo.Power
tak supra taky přezuto předky takže má všude aspon zimáky a super, rozjezd daleko lepší než ostatní FWD a brzdí to taky dobře.... a 160 to taky jede na tom sněhu vklidu takže spokojenost :)
o 03.12.2010, 22:35 | jasisoft
mal som zjazdene dunlop winter sport m3 (mali 3-3,5mm) a vozilo ma po celej ceste tak som obul jazdene ale v dobrom stave yokohama avs winter (6-7mm) a konecne ma nesmyka a nemam problem sa rozbehnut ani zabrzdit, fakt vysoka spokojnost. na sluzobaku dunlop winter sport 3D a tiez maximalna spokojnost. ved posledne 3 sady boli na sluzobku len tieto dunlopy.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2599 sekund.