Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > OT : Domací kino

o Navštíveno 3405x o
o 12.07.2011, 00:15 | Barthez
Tak nadesel cas, abych pohnul trochu s obevakem. Trochu tapu v domacich kinech. Chci nejake kvalitni domaci kino 5.1...

Predstavuji si to takto :

Multimedialni centrum, ktere bude zdrojem veskereho signalu ( blu-rey, DVD, DivX, USB a bla bla ), ktere bude propojeno dale na UTP a kde si budu sahat na vse ostatni, ale z tehle "krabky" budu tahat veskerej zvuk. Propojim ho k telce s HDMI. Zvuk vsak chci rovnou z kina.

Telka

Raproduktory u stropu mistnosti

Nevim co je vhodne. Telku chci nejakou 60ku a multi centrum jeste vybrane nemam. Chci to radsi vybrat pred rekonstrukci, abych si natahal veskerou kabelaz na miru...

Poradi nekdo?

o 12.07.2011, 08:35 | Barthez
napadlo me neco takoveho :

[ Link ]

Jak to funguje. privedu HDMI z multimedia a on prednese zvuk v repro a obraz posle na jedinej HDMI vystup ?
o 12.07.2011, 09:33 | choze
Nejdůležitější otázka je a to :
kolik do toho chceš dát?

o 12.07.2011, 09:39 | MiniMike
jeste zalezi co umi tvoje telka... jinak urcite budes potrebovat 2 kabely, pokud budes chtit aby i telka hrala z domaciho kina....

1x HDMI pro zobrazovani obrazu na telce z kina...
1x HDMI nebo optika pro prehravani zvuku z televize
o 12.07.2011, 09:48 | Barthez
MiniMike :

jj s tema vystupama vstupama je mi to jasne

choze :

hele sam nevim. nechci platit zbytecne za znacku u ktere nerozeznam rozdil, ale zase nechci nektera orezavatka. Rad si vychutnam dobrej zvuk a kor doma, kde travim hodne casu. Takze hledam neco jako dobrej pomer / vykon / cena....
o 12.07.2011, 10:02 | choze
jaký bude hlavní zdroj signálu?

chceš tedy poctivou 5.1? nebo spíše poctivé stereo a jako doplněk zadní kanály?
o 12.07.2011, 10:53 | Tuner#2
Pokud má mít MC i Blu ray mechaniku, tak Popcorn C200 do kterého jde dát klasická PC mechanika a umí vše popsané.

Co se týče kina, tak jde o to zda opravdu hledáš kino a nebo šidítko z odkazu? Navíc při větě, že chceš repro u stropu mě běhá mráz po zádech :-/ Pokud to má být fakt kino, tak nějaký solidní AV receiver a k tomu pořádné reproduktory buď regálovky na stojanu a nebo sloupovky na zemi. Je možné i repro na zeď (ale do výšky uší sedícího posluchače!!!) ale tam se rozluč se zvukem a prostorem při stereu. 60" TV dneska není problém. Vše co jsi napsal je jen a jen o penězích a dokud neřekneš mám na to tolik a tolik bavíme se čiště obecně a nelze nic konkrétně doporučit.
o 12.07.2011, 11:00 | Barthez
Choze :

zdroj veskereho signalu bude MC a plus signal z telky do kina. Chci poctive 5.1
o 12.07.2011, 11:03 | Barthez
Tuner :

spravne polozene otazky chlape. Je velkej rozdil s reprem na 260cm od zeme a na 130cm od zeme u ucha? Premejslel jsem ze kolem 20K za kino s receiverem by bylo tak opt., ale to ziju furt v pocitu ze za 20K uz poridim neco fakt kvalitniho a ne co prodava Genius za 3K. Nevim jak se to pohybuje. Na jakejch penezich je ta hranice. Je mi jasne, ze za 50K to bude neco jineho, ale to zase nepotrebuji.
o 12.07.2011, 11:05 | Barthez
MC cetrum ma mit asi jasne pozadavky. Blu-rey, DVD, Divx, usb, moznost sahnout si na nasko, vestavene HDD, DVB-T tuner, nejlepe 2 aby jsem mohl na jedno koukat a na druhe nahravat. HDMI vystup... Co dal by melo mit
o 12.07.2011, 11:18 | Tuner#2
Je to rozdíl zásadní.

1. pokud ho dáš do 260cm bude repro v rohu a to se na zvuku vždy podepíše silně negativně zdůrazněním vyšších basů a ztrátě prostoru

2. zvuk bude nad hlavou a nebude přirozený ve vztahu k obrazu. Uvidíš hlavu na obrazovce, ale zvuk bude pocitově někde jinde. Obecně by měl být centr co nejblíž TV obvykle hned těsně pod.

3. hlavně vysoké kmitočty jsou směrové - tzn. dojde k jejich úbytku. Dá se tomu zabránit naklopení, ale ideál to není.

Co se týče 20tKč za receiver a repro tak tomu se nedá řikat "kino". V tom případě sis vybral správně a ten set od Onkya není špatnej v téhle ceně, ale ale...

MC i s dvouma tunerama bude oříšek. To už smrdí nějakým HTPC aby to umělo i nahrávat a všechno co chceš...
o 12.07.2011, 11:40 | Barthez
no ta vejska pro me neni zas az tak velkej orisek. Repro bude na sadrosi, takze je muzu dat jinam nez ke stropu a i ten stredak neni problem, takze to od tebe beru jako vecnou radu a udelam to tak - DIKY

Muzes mi tedy pomoc s vyberem? Nejakej receiver a 5.1 repro?

MC chci hlavne kvuly manzelce, aby si mohla pustit cokoliv bez bootovani systemu a bylo to jednoduche. 2x DVB-T tuner jsem myslel jako vychytavku nez jako pozadavek. HDD by mel mit asi 2TB. Necham si od tebe zase poradit, paklize mas nejakeho typa. Telku budu resit taky a budu brat asi neco od LG v 60ce...
o 12.07.2011, 12:44 | LukeFab
za LG te každej ukamenuje
o 12.07.2011, 12:50 | Zdeny60
:-)

Neříkej tomu domácí kino. DK je zcela něco diametrálně a zásdaě odlišného.

za 20 litrů bych zvážil, zdali investovat peníze do nějakého pochybného systému 5(7).1 a nebo zůstal u klasivkého strea, ale s vyší zvukovou kvalitou.

Neslyšel jsem ještě systém vícekanálového zvuku kolem 20 tisíc, který by mě po pár minutách neodradil od dalšího poslechu a sledování.

Chceš li dělat už od počátku kompromisy tím, že ccheš dát reproduktory něka ke stropu, tak to ani radši nebududj. Bedny musíš umíst do prostoru tak, aby měly za sebou aspoň 1m, od bočních stěn min. 0,7-1m, osa výškového měniče musí směřovat přímo k uším, za poslechovým místem aby bylo místo aspoň 1-1,5m, bedny efektových kanálů umístit na stojany, ne je fláknout na zeď. K tomu odpovídající úpravy místnosti co do odrazů a dozvuku a linearizace kmit. charakteristiky (úpravy se projeví xnásobně více, než investice do 2x dražšího aparátu) a td.

O zdrojích se bavit nechchi, tyto dnešní systémy neznám. Ale audio stránku věci bych řešil s ohledem na delší setrvání toho aparátu, takže bch začal opravdu místností. Pak bych se věnoval výběru toho, zdali 2.0 či vícekanál. systém. POkud bych poslouchal i hudbu, tak preferuji pořádné systémy pro prezentaci streofonního zvuku ==> bedny, zesilovač, kabeláž, zdroj (nikioliv kombajn, ale dedikované CD).

Pak bych zvážil, zdali tituly, které mě zajímají, jsou v řádné obrazové a i zvukové kvalitě - ato seobávám, bude asi velký kámen úrazu.
o 12.07.2011, 14:25 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-07-12 14:34:34
NZ s repro je to tak jak jsem psal. Zdeny to zas žene do extrému, ono 1m od stěn nemůže mít každý... Navíc směrovat výškáč přímo na ucho taky není obecná poučka, jsou firmy co to vyloženě nedoporučují a kříží osy až daleko za posluchačem či dokonce pár firem před posluchačem. To chce ladit až podle konkrétní směrové a frekvenční charakteristiky repro v konkrétní místnosti. V čem souhlasím je to, že za 20tKč to prostě není "kino" a zvažoval bych stereo, byť ani stereo nebude v té ceně nic moc pokud nepůjde o bazar, ale nové věci...

Ohledně MC pokud oželíš ty tunery, tak tip jsem na hodně dobrý stroj napsal ;-)

O TV jsem tu sepsal celou story, zrovna LG bych se spíš vyhnul, sice super ceny, ale tomu taky odpovídá kvalita a poruchovost.
o 12.07.2011, 15:52 | Barthez
Tak to je good. Tak za kolik je kino kinem? Neni problem umistit repro na vejsku posluchacu, ale budou mit za sebou tak 20 cm. Ja preve budu delat rekonsrukci cele mistnosti, takze mam moznost si vybrat...
o 12.07.2011, 22:56 | Zdeny60 | Upraveno: 2011-07-12 22:59:05
odkazy na dobrá fora:
www.slovanet.sz
www.hifinazory.cz
www.highendforum.cz

Hledej v sekcích akustika a pod.

Tuner: výrobky firem, které ke svým bednám dávají relevantní údaje z měření a doporučení instalace, zde bude pramálo. Takže obecně - výškový měnič výskou horizontální roviny v ose membrány do výšky usí. O natočeníˇ(tedy průniku obu os L a P bedny můžeme diskutovat a k ničemu nedojdeme, pokud neznáme konkretní místnost a aplikaci).

Dobré DK začíná brtaru na 250-300.000 Kč.
Plazma ( z důvpdu ceny vypustíme plátno) - 70.000
5.1 bedny 120.000 (Moje oblíbené Dynaudio - na bázi řady Focus, tedy minimum) k tomu SW
AV receiver komerční třídy jako je PIO,Marantz, Denon a pod. 100.000

A káble musíš ukrást, neb na ně nezbývá:-)A to je naprostá základní sestava, kde se může začít hovořit o DK.

Jo, a ještě zdroj - slušný DVD - např. Teac 50 Esoteric z druh= ruky 50.000, čili suma sumárum k 400.000 moc chybět nebude, aby to k něčemu stálo.
o 12.07.2011, 23:24 | LukeFab
Zdeny60:kdyz tady napíše,že za to chce dát 20k,tak ty ceny co tu píšeš jsou asi pro něj mimo realitu.určitě i to onkyo mu poslouží si myslim.časem třeba koupí lepší
o 12.07.2011, 23:32 | Tuner#2
Zdeny60: Tak zrovna třeba mnou oblíbená firma Bowers Wilkins má u beden návod "jak na to" a s tím křížením před posluchačem jsem narážel třeba na chario, které je tím dost specifické. Naopak agresivnější bedny je lepší směrovat víc rovně a tím dojde k přirozenému úbytku, ale máš pravdu záleží na konkrétním místě a instalaci...

Jinak koukám fanatismus a Zdeny jsou zpět... S tím co napsal opět nemůžu souhlasit...

Plazma 60" je dnes 30 - 40tKč a za ty peníze jde koupit i slušný full HD projektor, např. Epson kolem 25tKč a plátno MW za 15tKč takže to vyjde úplně na stejnou a samo zážitek z velkého obrazu na plátně je u filmu úplně jiný. Nevýhoda projekce je jasná a to nemožnost denní prezentace a uzpůsobení zatemnění místnosti.

5.1 bedny např. Jamo nabízí přímo sety pro kino řady D500 a D600. Tam se kolem 40tKč dá poskládat 5.1 s certifikací THX osazená špičkovými měniči Seas. Myslím že na kino dostačující volba právě i ve vztahu ke "kvalitě" většiny nahrávek.

AV receiver Denon, Marantz, Onkyo v relaci 30 - 40tKč plně postačující výbavou i zvukem pro danou sestavu.

Zdroj signálu dnes asi opravdu Popcorn či jiné MC kde jakékoliv mkvčko z netu vypadá podstatě lépe než DVD z Teaca za půl mega...

Kabely? Dle mě postačuje Atlona, Profigold apod. v relacích okolo 1tKč za kabel. Více je nesmysl k dané sestavě.

Jak vidíte, tak za nějakých 100 - 130tKč jde udělat velmi kvalitní kino z kterého si 99% populace sedne na zadek a to 1% holt musí na kino našetřit půl mega. Zdeny je mě Tě upřímně líto :-)
o 12.07.2011, 23:40 | Zdeny60
Mě nelituj. Já DK neměl, nemám a nikdy mít nebudu. Já ty prachy vrazil do stereo aparátu :-)
o 13.07.2011, 10:27 | Barthez
Takze ma cenu investovat 25K za neco jako DK nebo koupit neco obyc za 5K?

50K ani 500K do toho prozatim investovat nechci. Paklize bych chtel, tak si na to postavim odpovidajici mistnost. Takze pracujme se skutecnosti, ze mistnost je cca 4x5, repro ve vejsce usi posluchacu, repro max 20cm od steny, gauc ne na prostredku, ale spise u zadnich repro. To je moje realita se kterou nehnu. Vse ostatnim prizpusobym. Ted jestly ma cenu vubec neco investovat...

Diky
o 13.07.2011, 11:10 | Tuner#2
Barthez: Chápu a proto jsem usměrňoval Zdenyho high-endové choutky na rozumnou mez tak jak bych si představoval min. kino já. Samozřejmě i za 25tKč jde koupit "kino" a bude to pořád 100x lepší jak Genius či Logitech k PC to bez debat. Těch 25tKč mám teda brát čistě na receiver a repro? bez TV a zdroje signálu? Něco vymyslíme.
o 13.07.2011, 11:27 | Barthez
jj presne.

Jen na receiver a repro. 30k by se dalo jeste pokousat, ale vice asi ne. Kdyz bude malej kvalitativni skok z 15K na 25K, tak klidne vemu to levnejsi. Jde mi o dobrej pomer....
o 13.07.2011, 14:51 | Shr3k
Myslím že na kino dostačující volba právě i ve vztahu ke "kvalitě" většiny nahrávek. - to je velmi trefná poznámka... :-)
o 13.07.2011, 15:27 | Tuner#2
Tak co se týče AVčka chce to něco min. kolem 15tKč. Osobně bych váhal mezi:

1. Denon AVR-1912
2. Onkyo TX-NR609

obojí má všechny potřebné zvukové dekodéry, dostatečný počet HDMI vstupů, síťové připojení pro interentová rádia či hraní po síti. Pokud oželíš síťové připojení, tak jinak úplně stejně vybavený je Denon AVR-1911 (loňský model) a ten je teď v akcích kolem 10tKč což je pěkná cena...

Z repro moc velký výběr do 15tKč není, ale myslím že se sestavou Jamo S 606 HCS 6 což je 5.1 sestava se sloupovkama a celkem slušným wooferm za nějakých 16tKč.

Takže celkem jsi mezi 25 - 30tKč podle toho jaký receiver vezmeš.
o 14.07.2011, 08:27 | Barthez
Tuner :

No vzhledove se mi spise zamlouva Onkyo. Na tu 609 jsem koukal uz predtim, ale pripadl mi zbytecnej 7.1. Uvazoval jsem spise na 509. Ale oboje ve v cenove ralaci co jsem chtel, takze asi ani ta 609 by nevadila. 509 a 609 je tam nejakej rozdil ve zvuku nebo jen vybava?

k tem repro. Me se sloupaky moc nehodej vzhledove. Je velkej rozdiul ve sloupovem predku a normalnim? Ja jsem myslel neco jako -

HARMAN/KARDON HKTS 60 Black
HARMAN/KARDON HKTS 30 Black
HARMAN/KARDON HKTS 20 Black

Co myslis?

o 14.07.2011, 09:01 | Tuner#2
Dobrá pokud Onkyo, tak 609. Jednoznačně lepší zvuk a větší dynamická rezerva (byť Denon je lepší), lepší video procesor s rozlišením až 4K s upscalingem, zóna 2 (např. kuchyně/terasa) bez nutnosti dalšího zesilovače či případně bi-amping na přední bedny.

Co se týče beden tak je otázka co posloucháš a co na tom bude hrát nejčastěji. Pokud si rád poslechneš i muziku a nejen kino, tak na stereo u takových setů jako je Harman zapomeň. BTW kam by jsi chtěl ty malé repro umístit? Na stojany?
o 14.07.2011, 09:55 | Zdeny60
HK TS60:-)

Já bych do toho určitě šel, čéče, má to supvolfer a ikrásný malý bedýnčičky, ty sjou jak malovaný :-)

Ty woe, než za tenhle krám dát 20ku, tak si koupím jeté Dynaudio Contour 1,8mkII (už kolem 25 se dají sehnat) a jsem asi tak 1 000 000x na jiným levelu, protože budu mít zvuk, který tyhle srčyk nedaj, ani kdybys eroztrhly. ALe tohle lidi nikdy nepochopí. Budou mít domácí kino :-)))))

Sorry za OT, prosím admina o okamžité smazání,. než se strhne zase bouře, už tak jich dnes v nci bylo dost :-)))
o 14.07.2011, 10:56 | Barthez
Zdeny60 :

Voe neboj se vlka nic. Ja si spise necham poradit nez zatvrzele neco tvrdit. Takze to od tebe beru jako radu !! V klidku. Nic se mazat nemusi.... A pro po. Muzes editovat teckou :-)
o 14.07.2011, 10:59 | Barthez
tuner :

no 2 zona se hodi. Natahnu kable jeste do protilehle loznice a muzu poslouchat romanticke pisne :-)))))).

K tem repro. no meje predstava byla, ze je svihnu na zakoupene drzaky na zed. Jdou nastavit az 20 cm od zdi. Stojan prave moc nechci kvuly prevrhnuti, vytirani a tak.... Kino bude primarne na hnusnej zvuk z TV, pak na DVD nebo BR, pak na nejakej ten schit DivX a az posledni bude muzika, tak asi takove vyuziti bude no.
o 14.07.2011, 11:28 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-07-14 11:29:46
JJ zona 2 je super u 509 bys potřeboval k tomu stereo zesík, tady využiješ 6 a 7 ch vestavěný a stačí natáhnout dvoulinku.

Z mých zkušeností ale doma hraje nejvíc rádio a nebo CD či dnes muzika streamovaná z PC či flash disku. To tvoří 80% produkce a pouze 20% je čas kdy si uděláš čas a jdeš večer pustit film. Z toho plyne že to stereo je opravdu dost podstatné a tvoří 80% produkce... Pokud ty procenta máš opravdu jinak a primárně bude hrát kino, tak proč ne, ale bohužel s těmadle "chrastítkama" nemám zkušenost a neznám co v ceně 15tKč alespoň nějak hraje. Prošel bych min. nějaké testy nejlépe v Anglii.
o 14.07.2011, 12:44 | Zdeny60
Tuner:

tak proč neuvést věci na pravou míru?? Oba (ty i já) víme, že AV centrála v této ceně je prostě vyhození penět za něco, se sice dobře tváří, ale mizreně hraje?

A obzvláště, když dejme tomu většinu času (chtěj nechtěj) bude dotyčný hrát muziku?

Znovu říkám? já bych šel cestou lepšího sterea, než mizernýho (ano, v této cenové tříde jde o mizerný zvuk) DK a věř, že i film pouze ve streu, ale s dobrým zvuke, dá více, než mizerný 5.1 systém.

Šel bych cestou pořádnějšího stereo zesáku, k tomu second hand bedny v kategorii kolem 25 litrů, slušný zdroj (klidně kombo CD/DVD/SACD od Denon/Yamaha/Sony a pod, protože na př. na Teac finančě nedosáhneš s daným budgetem a jsi fakt někde jinde.

A navíc ) taky zkušenost se svými dtěmi - za pár let tě kraviny s 5.1 efekty přestanou bavit, protože se ti změní vkus, ale poslech dobré hudby je záležitos mnohdy na celý život, nemluvě o duchovním obsahu dnešních amerických superkravin, zato s 15.3 zvukem :-))

Nevucuji ti svůj názor, ale je mi líto těch peněz za něco, co prostě tím,m čím má být, není a nikdy nebude.

Pokud bych si mohl dovolit dát ti tipna levný, ale hodně dobře hrajcí zesáky které zasahují na pomezí high-endové třídy svým zvukem, klidně Naim, Rega, Creek, a další a ve finále dostaneš daleko víc muziky za méně peněz.

PS: teď jsem si všimnul tvého "rozložení" použití,
v tom případě kup to, co se ti bude líbit vzhledem bez ohledu na cernu. Jeden shit.
o 14.07.2011, 14:22 | Barthez
Kurfa to je vecna debata. Takhle to ma bejt. Jsem rad za tyhle nazory panove. Aspon si uvedomuji veci tak jak jsou... Sice v tom mam docela ted gulas, ale nechci zase dat "hodne" penez za vlasne nic. Takze musim citit a vedet ze to ma smysl. Jestly to je jak rika Zdeny, tak se na to cele vypdnu a koupim fakt nejake siditka co budou delat radoby prostorovej zvuk a radsi finance narvu do telky. Kabely si rozvedu tak jako tak za sadrosem, tak budu moci pozdeji zainvestovat do neceho co ma smysl...
o 14.07.2011, 14:29 | choze
S tím zvukem je to bohužel pravda.
Pokud nelpíš na novém, tak se by se dalo něco bazarového.

Jinak souhlas s klukama za ty peníze to kino nestojí.

ps. mě to moje vyšlo před nějakým pátkem na cca 200k :(
o 14.07.2011, 15:03 | Barthez
choze :

No tomu i rozumim, ale to kolem toho kina nemuze patlat dite nebo delat jine patvoriny a nemuzu ho unavovat casem hrani obyc TV nebo DivX. To muzu mit neco obyc.... Kdyz neco takoveho lepsiho, tak si v baraku postavit jednu mistnost jenom na to....
o 14.07.2011, 15:27 | Tuner#2
Zdeny60: No jak se to vezme. AVčko za 15tKč není nic extra to je pravda, na druhou stranu pro 99% lidí je to opravdu dobrý zvuk a to nekecám, to jsou reakce zákazníků po instalaci...

Pokud na tom chce hrát i muziku, tak musí jít cestou sloupovek co jsem doporučil 13.07.2011, 15:27 které stereo zahrajou a pro většinu muziky rock, pop co 99% populace poslouchá naprosto vyhovujou (ostatně má je myslím i Johanik doma)...

Ano pro nás je to zvukový nesmysl a sám moc dobře vím, že film se dá vychutnat daleko lépe ve stereu na kvalitní aparátu. Bohužel i to co mám já a to integráč od Denonu za 15tKč a bedny Bowers Wilkins DM603 S3 za 30tKč nejsou pro Tebe dost dobré a popliveš to taky byť já si myslím něco jiného... Ta debata tu už byla a jak říkám je to o prioritách zda chceš poslouchat muziku co máš rád a nebo se chceš rejpat v detailech super nahrávek (který je na trhu jak šafránu), které se ovšem mnohdy nedají poslouchat co do obsahu...

Za další nemůžu souhlasit s tím, že pokud je to na kino kup co chceš vše je to jeden shit!!! To je prostě hovadina a sám bys to měl nejlépe vědět kurva!!! Rozdím mezi bednama za 10 a 20tKč je propastný, ale rozdíl mezi bednama za 50 a 100 už je v detailech, malých nuancích a mnohdy i osobním vkusu posluchače, takže obzvlášť tady v té kategorii kina do 30tKč jde šlápnout hodně vedle pane... Opravdu se mě nelíbí Tvůj přístup, kdyby takový měl už dávno se musím živit něčím jiným...

Barthez: Pokud bude přece jen stereo muzika dost zásadní, šel bych cestou toho co jsem napsal zde: 13.07.2011, 15:27... Za ty peníze nic lepšího nového nevymyslíš a baraz u AV je nesmysl (nebude vybaven dekodéry, HDMI, IP scalerem atd.) a u beden za 15 stejně moc nevymyslíš...
o 14.07.2011, 15:40 | LukeFab
No snad to nebude taková tragedie,jak říká Zdeny60, tak za rok bych tohle chtěl taky řešit a do začátku víc jak 30k taky investovat nechcu. Klidně jetý věci,ale aby to hrálo líp jak Logitechy z-5500 :-D

Jinak ty repro Jamo S 606 HCS 6 sem viděl za 11k nový
o 14.07.2011, 15:53 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-07-14 16:04:09
LukeFab: Opravdu? Nebyl to náhodou set bez wooferu? To by finančně odpovídalo.

[ Link ]

vs:

[ Link ]

;-)
o 14.07.2011, 16:08 | Zdeny60
OK.

Neodpustím si ale poznámku a to v tom smylsu, že pokud bude nejíce sledovanou produkcí film, tak pak je to fakt jedo. Na čem by se měla projevit vyšší či nižší kvaita zvuku? Na nějakých ruších či dunění dynosuarů?? :-)

Ale pusť si koncert - např. E.Clapton Unlpugged a budeš mít jasno, jka hraje šhit A za 10, šit B za 20 a pak slušná streo sestava za cenu v sekáčí oněch dvou:-)

Nebo si myslší, že nejaký TDAčko v jiném kabátě hraje líp, než solid state zesák s patřičně řešenými obvody?? A oba budou stát stejně peněz.

Zvukový rozdíl mezi bednou za 50 a za 100 být může - v tom msyslu, že za 50 můžou hrát mnohdy líp, jak ty za 100. Jenže, to se chce orientovat v problematice tak, jako např. zde v autech. Je třeba vědět, po čem sáhnout. A pak, když to víš, bednu za 100 poznáš hend v porovnání s tou za 50.A nejde o detaily ani o nuance, ale o zásdní zvukové atributy. Ale tohle téma sem nepatří.

A jen poznámku - jednak se divím, že nikdo nenadhodil firmu NAD (takže to dělám já a doporučuji nevynechat z výběru, ovšem přístroje spíše staršího data výroby-myslím tím zesáky) a pak se v rámci beden mrknout do našich luhů a ahájů. Máme tu několik velice dobrých výrobců beden - namátkou Xavian, staré SHan, AQ a asi i další, které proti některé dnešní cenově srovnatelné konkurenci jsou přeci jen o kus vpředu. Jak zvukem, tak provedením. Stačí mrknout na stránky Xavianu.A pak si je skočit poslechnout. Sám jsem jen krotil hlavou, jak sloupky za bratru 30 litrů (nové ceny!!) hrají!

Jen taková perlička na závěr: zdá se, že mi začíná odcházet LCD (měl jsem jednu z prvních JVC s 82cm displejem 32BK cosi... v r. 05 stála 65 litrů). Včera jsem přišel do kšeftu jen na sondáž a povídám, že si jdu vybrat TV (je mi jedno jakou, povídám na dotaz prodavače), jedinou podmínku mám a to, že se mi musí líbit dyzajnem :-) Možná, že Barthez vybírá takhle aparát na DK a hudbu :-)))A proč to píšu? protože když pustím TV Nova ze satelitu, tak na to mi stačí ten njelevnější šit za 7 litrů z Makra:-)))A rozdíl proti Pipneeru či loewe za 100 litrů bude minimální. Je to o prefernecích, takže mé povídání o hifi berte s rezervou. Celkem chápu některé postoje zde:-)
o 14.07.2011, 17:05 | Tuner#2
Zdeny60: Ono nejde jen o dunění dynosaurů ono i u kina poznáš kvalitní a nekvalitní repro a pokud bude zvuk agresivní, nevyvážený či dunivý, tak Tě za půl hodiny bolí hlava a je to k ho*nu... Proto jsem psal, že je potřeba vybírat opravdu důsledně.

Ano najdou se i vyjímky kdy bedna za 50 hraje lépe jak za 100 to je jasné, ale obecně rozdíl mezi nima není nikdy tak zásadní jako mezi bednou za 10 a 20 byť obojí je dvojnásobek... Neboj mám něco napříč škálou naposloucháno...

NAD nebrat, AVčka má 100 let za opicema a co se týče repro nejmenoval jsem neb se bavíme o nových a celám setu na kino. Co se týče Xavianu překvapuje mě co píšeš, nedávno jsi je mě tady poplival se slovy že ty bedny jsou medové (což částečně jsou ale hodně lidí to má tak rádo).

Co se týče TV částečně máš pravdu, ale opět nejsi zcela v obraze, Pioneer už TV nedělá 2 roky a Loewe platíš exkluzivní většinou kovové provedení a perfektní navigaci v menu. Jinak jdou koupit obrazově i lepší TV za hodně lepší cenu. Ve světě hihi je to něco jako Bang a Olufsen což je extra drahý designový aparát co nehraje :-D
o 14.07.2011, 17:50 | Zdeny60
Xavian má "svůj" zvuk, jkao Seasy a Scan Speak obecně mají, tak jkao Dynaudio či BW ši Acutone a další, ale dělal jsem před rokem u kamráda jednoduchý test: Xavian 125 versus Wharfedale model XY za asi 20 tisíc, pak Aurum Cantus kolem 50 a mé bývalé Contour 1,3mkII.

125 II za ty prachy hrály super dobře a to tka, že za určitých okolností bych je neváhal srovnat s C1,3, mimo basů. Tam byly C1,3 výrazně lepší.

Ale medovost či nasládlost mě prostě nesedí, někomu lebedí a ještě k nim připojí nestíhající lampáč z podprůmerné kategorie a pak se dicí:-§)

NAD mluvím o zesilovačích - ne o AV, tam za slušné prachy se dá vybrat hrající kus (dnes e v bazaru dá sehnat 214 za pár babek a k tomu nějaký preamp a zvuk jak luskj za zlomnek ceny slušného AV )

Ad TV? proto říkám, TV mi muís sedět do obýváku. Zbytek je podružný....pro mě. hrubě řečeno. A když jsem vybafnul na prodavače své požadavky, tak mi doporučil viš co?? Notebook. A měl pravdu.Milion krávovin, jen ne dobrý obraz a to hlavně díky to,mu, co leže z veřejných sítí kabelem počínaje a HD přenosy ze satelitu konče. BR nemám, tudíž neřeším anikdy mít nebudud a nechci, protože většina filmů u nás projede 1x, ty lepší 2x, staré filym s Burianem například si nechám, ale tam nepotřebuji TV za 100 litrů:-) tož s těmi TV to vidím takto, no.

Ale zato hudba, tam mě mrzí, že musím z fin. důvodů dělat kompromisy, ten první, že má poselchová místnost je malá a nemám zatím větší.
o 01.02.2012, 09:08 | Crimson
Co použít dnes jako kvalitní zdroj obrazu pro NeoPlazmu FullHD , asi BluRey ne ?

Nabízí se nějaký Panasonic DMP-BDT111 (eventuelně 310) asi nemá ani význam stačí ta 111 ?

nebo jiné doporučení ?
o 01.02.2012, 09:47 | Tuner#2
110 či 111 je dobrá volba ;-)
o 01.02.2012, 11:02 | Crimson
to je rozdíl jen v barvě doufám .. 10-11 ?!
o 01.02.2012, 11:15 | Tuner#2 | Upraveno: 2012-02-01 11:15:16
JJ jen barva a 310 má navíc jen bezdrát, dle mě nesmysl.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3109 sekund.