Navštíveno 7698x

Mám chlapi dotaz na někoho od Rájce - Jestřebí. Dnes jsem dodělal svoji mini zásobičku Odrezovače T ještě z dob "komára" a to pro ty, kteří to nepamatují, v malé průhledné hranaté lahvičce, který po nanesení zfialověl a měl nejlepí účinky. Údajně jsem zaslechl, že byl zdraví škodlivý. Nevíte někdo, zda se v Rájci ještě vyrábí? Na lahvičce byl výrobce Chema Rájec - Jestřebí. Používal jsem i jiné odrezovače, ale není to už ono.
nevím ,nevím ,taky sem měl nejaký zásoby , ale už se minůli , no esi byl zdraví škodlivý :o) tak dopadl stejně jak starý dobrý suříkový barvy s jemným nádechem olova :o)

23.07.2012, 23:40 |
Ravo Tak Chema už to dávno není, teď se to jmenuje Zachemo.
Ráno pověřím a vyšlu tam tchýni, aby to zjistila, jeslti ten Odrezovač T ještě vyrábí. Ale pokud to bylo zdraví škodlivé, tak docela pochybuju...
bezoplachový typu "T" - což jsou odrezovače na bázi alkoholu a taninu.
Fertan je spíš než odrezovač pasivátor. Přemění rez v organickou sloučeninu která už není rez a neleze dál. Něco podobného je odrezovač T od firmy Viarek(podstatně levnější)

24.07.2012, 14:59 |
Ravo Takže info přímo z bojište, Zachemo v Rájci-Jestřebí pořád vyrábí výrobek nazvaný "Odrezovač typu T", přímo ho tam i prodávají, nejmenší balení 0,5l za nějákých 75kč.
Víc nevím, protože tchýně se v tom nevyzná a jenom dělala offline retranslaci :)
Díky moc chlapi za info. Teď jsem jim napsal, tak uvidíme, zda to ještě dělají ve stejném složení.
Suříková barva byla taky to nejlepší a už došla. Z těchto prevítů byl ještě nepřekonatelný trichlór na odmaštění. Mám ho doma ještě demižónek. Ale je taky zdraví škodlivý a přešlo se na pentachlór (ve FABu).
Tak se mi mail vrátil zpátky jako nedoručitelný. Nejsou zastiženi. Nemají třeba dovolenou?
v rájci se už odrezovač nedělá, mluvil jsem s chemikem co tam dělal a teď ho začala dělat firma WORKO CZ
[ Link ]
Třeba mu ta informace bude ještě po 2 letech užitečná