Navštíveno 12258x
30.10.2013, 11:35 |
Crimson | Upraveno: 2013-10-30 11:44:08
Já o víkend 3x vstával ve 4hod. a frčel na Mariinu a Křížák ale pokaždé chcavec, mlha, hnus..
[ Link ]
A co je úplně v hajzlu, že dnes jak nejste někde v 5h, tak se ani nechytáte na dobré místo a výhled, zkrátka je to boj
30.10.2013, 17:06 |
Daryl (A)
a co tam bylo zvlastniho ?
Ty bláho, banda nadšenců, mě o víkendu před 8hod. vykope z postele málo co :))
Haha mazec :D jeste ze uz totok nedelam, zvednu telefon a reknu, bud tam ve ctyri bitch. Ale zase, narozdil od te bitch, ta krajinka tam v tech 5h rano bude pokazde a na 100% :-/
Crimson: tohle sem tam taky zažil :D i s tou mlhou, ale když to výjde tak je to mazec
boužel 5 min potom se mlha zvedla a bylo vymalováno - dolova :D
Paráda , máš fotku Růžáku ? ten z toho musel skvěle čouhat
to je ale Studenec :-) , Růžák je na druhé straně
jj boužel směrem na Růžák byl "nával" - takovou koncentraci fotografů na tak mylým místě sem ještě nezažil :D tak aspoň jednu z letní dovolený
Dyt to tu píšu :-) , kolikátého to bylo ?
Netrefil jsi zrovna termín Ondry Prosického :-)
"Další pohnutka pro noční vstávání byla čistě praktická. Potřebovali jsme vyhlídky (Mariina a Vilemínina) obsadit jako první. Bylo evidentní, že na těchto exkluzivním místech bude ráno přetlak. Já s klienty na Mariině vyhlídce a stále vysílačkami ve spojení s kamarádem (a “velmi odborným asistentem”) Petrem Pazourem, který ráno pomáhal s fotografováním na Vilemínině vyhlídce druhé půlce účastníků workshopu. Vyhlídky byly naše!
Přestože jsem kontroloval programy “konkurenčních workshopů” v oblasti, a s některými kolegy se přímo telefonicky spojil, půl hodiny po svítání (!) se přiřítila skupina, kterou jsem vůbec nečekal (a neznal). Měla ale smůlu."
Koukám, že máš pěkný fotky na Picasu a v ČŠ jste toho stihli docela dost, ta fotka na Vilémině mě dostala:-)
byli sme tam loni, boužel to letos nevyšlo.
Jinak díky za chválu, ale když koukám na ty tvoje super fotky tak lituju že to mám do ČŠ tak daleko.
01.11.2013, 15:18 |
Tuner#2 | Upraveno: 2013-11-01 15:19:48
Tak zase po delší době něco. Den otevřených dveří Most. Měl jsem půjčený Nikkor 80-400mm a je to pomalé a těžké prase :-/
Snad se něco povedlo, více zde:
[ Link ]
Tohle je moc zajímavý počin od Nikonu!
[ Link ]
06.11.2013, 10:28 |
EFCA Mno je to pěkný, ale ta cenovka taky, ufff...
co sem cetl tak 3000 usd, coz na to ze je to vlastne D4 s jinym obalem je prave docela pecka
U nás 72tKč s pevnou 50tkou.
Kalendář 2014
[ Link ] Jsem si najivně myslel, že si ho někde nechám vytisknout na A2 - osud
v TetaFoto na mě vypadla cena za 13 listů 3900,- kč
zkouším ještě nějaké varianty ale moc to nevidím,
jak dnes nemáte aspon náklad 10.000 výtisků, tak cena je téměř nesmyslná :-)
13.11.2013, 23:45 |
Mr.Scully | Upraveno: 2013-11-13 23:45:55
Umíte někdo dobře postprocessing? Zajímalo by mě, jestli se ve Photoshopu dá nějak udělat snadný nástroj na retuši nedokonalostí lidského těla - např. pupínky (tam to chce asi potlačit červený kanál?), špatné oholení atd. Aby se to nemuselo klonovat skoro pixel po pixelu, ale dalo se to udělat nějak jednoduše (jakoby přejet štětcem nebo tak něco). Aby prostě retuše jedné fotky trvala deset sekund a ne tři minuty.
Příklad - viz třeba:
img194.imageshack.us/img194/4006/xtui.jpg
Crimson taky jsemto resil a je to problem no :-( chtel jsem teda jen A3 ale ty ceny byly i tak vysoky. nasel jsem akorat todle a nevim jak je na tym kvalita. A co si to v photoshopu udelat sam ty dny/mesice , nechat si vytisknout ty papiry v nejakym print studiu a udelat si to cele sam proste?
[ Link ]
Scully:
zkusils filtry od Nik Softu? je tam Dynamic skin softener. Zvolis barvu, rozsah tonu, a pak jak velky "nerovnosti" chces retusovat. Tady na tom prikladu je to retus malych nerovnosti na 83% coz uz je docela dost ale aspon pro ukazku efektivity. Myslim ze by to stacilo, pohrat si s tim docela jde.
Já teda nevím jak A2, ale A3 jsem teď nechával dělat v 24printu v akci -30% a s lepším 250g papírem to bylo 239,-
Až dorazí můžu poreferovat.
Proffesor_W - díky za tip, vypadá to docela zajímavě. Jde to aplikovat jen na nějaký "přibližně" vybraný region? Aby se to nemuselo nějakou kouzelnou hůlkou složitě vybírat a stačilo by třeba jakoby přejet po oblasti štětcem nebo tak něco...
14.11.2013, 01:04 |
Proffesor_W | Upraveno: 2013-11-14 01:10:03
Ja to mam v capture nx2 a tam to jde uplne jednoduse at uz jen na urcitou barvu (automaticky ti to po vlozeni control pointu na dane misto vybere oblast se shodnou barvou v okoli, tu oblast si muzes prizpusobit. Nebo proste jak rikas stetcem - at uz + nebo - z fullscreenu) ale to je v CNX2 kde jsou NIK soft filtry jako plugin.
to zelene je automaticky vybrane pro retus po umisteni control pointu. posuvnikem si jen zkorigujes velikost te oblasti kterou to ma ovlivnit. V tomhle je CNX oproti Lightroomu o milovy kroky napred, tyhle oblast editu a retuse. Kdyby mel workflow lightroomu, tak by to byl dokonalej soft.
normálně bych to zamaskoval a Gaussovsky rozostřil tak jak se dělaj portrety..
co se kalendářů týče A2 je drahota
A3 jsem rozeslal do 3 printcenter, nebudu jmenovat,
a už mám vzorky, rozdíly jsou teda brutální v kvalitě, papíru, barvách, kontrastu, ostrosti,
ceny jsou hodně podobné ale při 50ks už se dostávám na přijatelných 180kč
Ozzy: Klidně jmenuj chci pak něco do garáže a musí to být pěkný. Já jsem sám zvědavý na to co vyleze z 24printu za ty peníze. A3 obyč na 200g měli za 200,- tak jsem vzal jeden na zkoušku a srovnám to s 250g.
14.11.2013, 11:40 |
Crimson | Upraveno: 2013-11-14 11:41:06
moje poznatky
Happyfoto: akce -40% do 20.listopadu tuším, skvělá ostrost, studené barvy, zadní karton nepřesahuje pod listy tudíž není místo eventuelně na firemní logo, na titulní stranu ti dají čárový kod a logo happy :-(
cdsm.cz: dobrá kvalita, horší papír, divný výběr šablon, nevybral jsem si, ale možnost poslat komplet listy s vlastním usazením datumů/měsíců, bezkonkurenční cena
Andrledesign.cz bezkonkurenční kvalita, skvělé barvy, kvalitní fotopapír, formát SRA3, karton přesahuje pod listy, cena přijatelná viz ceník
Mrkni sem:
[ Link ] #
200g papír za 195,- u A3 a 250g profi jen o málo víc ;) Výběr z motivů slušný, možnost i fotky na celé což jsem volil já s datumovkou v pruhu přes fotku.
14.11.2013, 14:10 |
Crimson | Upraveno: 2013-11-14 14:16:02
nemají množstevní slevu koukám , 50ks x 195 = 9750kč
musel bych vidět 1 vzorek a porovnat
a ještě rozdíl jemně hladký, matný, lesklý
to je o tom tam zajet a vidět to (pokud děláš větší náklad pro známé atd.)
Aha, já myslel že řešíš právě cenu za kus a ne, že toho budeš děla 50ks :-)
14.11.2013, 14:37 |
Crimson | Upraveno: 2013-11-14 14:39:49
i tak je to super cena , níž už je jen cdsm.cz 185/155kč
JJ je bral jsem 6ks prcka pro rodinu ;) už psali že připsali platbu a do týdne bude.
Dneska dorazil, mrkni Ozzy sem ať to tady nezasírám fotkama:
[ Link ]
Tak sem se byl o víkendu mrnou tady u nás na okruhu a záver je takový, že oprvadu bude potřeba lepší objektiv :). S tím základním se nedalo skoro nic byfotit pokud sem nebyl defakto u auta.
Ale chtě bych se zeptat, jak udělat foto, aby bylo auto za jízdy ostré, ale mělo máznuté kol, aby bylo poznat že je v pohybu. Nějak sem zkoušel vč´šechno možné a nepvedlo se.
Může to být i tím, že auta nejezdila na "ostro" byli to většinou zážitkové jízdy kde měli lidi půjčené luxusní auta, tudíš u většiny rychlost nic moc.
19.11.2013, 19:48 |
Tweety_xx | Upraveno: 2013-11-19 19:48:45
lukee: to jo, ale to je mázlé celé pozadí, mě jde spíš jen o to at jsou mázlé kola. Nevím jestli to jde, ale viděl jsem takové fota.
19.11.2013, 21:44 |
Crimson | Upraveno: 2013-11-19 21:46:05
to je dost dobře blbost, pokud se točí rychle kola, auto jede většinou fofrem, tudíž pozadí bude mázlé ať chceš nebo ne
no můžeš experimentovat a zkusit takový čas něco mezi ale nevím nevím..
Jako Ozzy to je principielně nesmysl, leda že by na místě hrabal a to je moje priorita focení aut.
Zkusím někde pohledat to co sem viděl, třeba podle foto poznáte víc.
Leda, že by to auto mělo ty dvojitý kola, kde po zastavení se stále točí "poklice" :o) Pak to není problém ;-)
20.11.2013, 20:45 |
Bucci
20.11.2013, 21:04 |
Kamil Bucci - trošku mi tam vadí ten lesk na boxovacím pytli, zkusil bych vyretušovat nebo možná jinak říznout, jinak pěkný :)
21.11.2013, 08:46 |
Bucci Kamil: jj asi máš pravdu, že odpoutává oko... něco s tim provedu
03.12.2013, 11:21 |
Tweety_xx | Upraveno: 2013-12-03 11:26:41
Mám dotaz, jaká optika by byla teda taková nejuniverzálnější, aby se s tím dalo už ińěco nafotit, i něco přiblížit(třeba u těch závodů atd) Je to ta 18-105? Mohli by jste mi napsat nějaké konkrétní optiky?
Díky
P.S.: Jak sem se ptal na ty kola, ta sem foto našel, ale bylo to auto které veletělo do kačírku. Proto mělo kola protočené, ale ostatní bylo ostré, protože se skoro nehýbalo. Takže sem to sem ani nedával.
čím univerzálnější, tím horší kvalita takže je to kompromis
70-200
55-250
70-300
28-350
100-400
?
Nj, čím větší použitelnost, tím horší kvalita :-)
Já jsem si udělal radost a koupil si nový kompakt - Sony RX100. Sice jen 3x zoom, ale ta optika a hlavně snímač, to je lahůdka. Fotit s kompaktem na ISO 1600 bez obav, to byl vždycky můj sen :-)
Tak vcile foceni jdou tyto: dovolena (tsm asi staci tonod fotaku) no a pak nejake tx krajiny, srszy, sem tam nejaky zavod a cestovani cobtsk kde zaujme. Co na toto?
Nedával jsem úplně celou dobu pozor, ale řekl jsi vůbec, co sháníš za značku? :-)
A mám to na Nikon D3100 a zančku právě nevím, jestli mi tam bude pasovat i něco jiného. Nejdřím mi jde o to asi jakou. dřív sem dostal info 18-105 ted toho crimson napsal víc, ale moc se v tomhle nevyznám.
šlo by ty objektivy co dal crimson nějak rozepsat, který je lepší na co? ted mi utekl za 1500,- 70-300 bo sem se nějak neuměl rozhodnou jestli je to pro mě fajn nebo ne. Přišlo mi to už dost velké.
A nechceš 18-140 co jsem koupil k d7100? Je novej.
Vždy koukej sem a zejména na závěrečný verdict, když to má 3 hvězdy je to good
[ Link ]
04.12.2013, 14:54 |
Bucci další boxerský záběr...
No jak sem tak zkoumal i nějaké články, tak se poohlídnu po nečem jako 18-135, 18-140 max asi 18-200 něco v téhle sortě by mi mohlo všestraností vyhovovat abych nemusel furt přehazovat a tahat velkou obludu. Ale našel sem pár zajímavých postřehů, které mi v budoucnu zas pomůžou.
Jinak jak je na tom Tamron a Sigma. U nikonu mám, že to musí být AF-S nebo AF-I (myslim) aby to komunikovalo tak jak má. Jaké mají označení ten tamron a sigma aby to bylo ok, a jak jsou na tom s kvalitou? Jinak to co sem dal crimson sem koukal a vesměs je to v om co sem se rozhodl plus minus půl hvězdičky stejné.
Jen pro ujištění, pokud nemají objektivy od nikonu to označení VR, tak jsou bez stabilizace že?
př: Tamron pro Nikon, Sigma pro Canon .. víc nepotřebuješ
ok díky, nakonec ale koukám po té 18-105, ta 18-135 nemá stabilizaci (VR) teda aspon dle info co sem našel.
18-135 urcite nee,18-140 spatna urcite nebude a 18-200 VRII taky neni uplne marna vzhledem k tomu jak velkej nabizi rozsah v jednom skle ale zase uz hodne velkej kompromis.kdesi byl test ze 18-55 + 55-200 dopadly o dost lip jak 18-200 ale to byla VRI. 18-105 co sem mel ja tak na konci byla strasne meka takze na priblizovani nic moc ale jinak cajk sklo za super prachy. pokud chces neco vic priblizovat a mit to ostry tak to chce tele objektiv. a tam pocitej min. 10k za tamron 70-300 usd popripade podstatne vic za svetelnejsi skla. + k nemu trebas tu 18-105 na takovy to normalni foceni.
Tweety: ja jen tak pro zabavu fotim takovou vsehochut, spis dovolenou a tak. Mam 8-16, 17-50 a 70-200. Z toho co popisujes, sel bych do kvalitniho zakladaku (nehnal bych se za velkym rozsahem) a nejakeho rozumneho tele. Na dovolene ti ve vetsine pripadu bude stacits prehledem zakladak (pripadne udelas vyrez) a na zavodech zase budes pouzivat spis jen tele...dle mne lepsi nez jeden kompromisni objektiv. To jen tak jak to vidim z meho pohledu a z meno pouzivani.
lukee: na to vlastně zapomínám, že kompatk dělal přiblížení výřezem a to můžu udělat i tady jen v PC. Ne sem z toho celý zmatený. Chtěl bych něco uni na běžné focení at to nemusím furt přehazovat. A u té 18-55 co mám mi prostě přijde že mi chybí chlup toho přiblížení. jinak je to asi ok.
kup si nějaký ten 18-105, 18-135 to bohatě stačí
pokud bys pak potřeboval jó telák tak nějakých 300/400mm
05.12.2013, 14:13 |
Tweety_xx | Upraveno: 2013-12-05 14:14:18
crimson, jj ai to tak vidím, koukám po nějakých těch 18-105, tady v uk se dají pořídit kolem 100 liber, když budu mít štěstí jako s fotákem tak i mín.
Tu 18-135 sem asi vyloučil, nemá tu stabilizaci a 18-140 tu nejsou, jen dvě nové a jedna jetá. (zatim)
Ted jsem ještě narazil na tohle:
Tamron AF 18-200mm F3.5-6.3 XR Di-II LD IF
co si o tom myslíte?
05.12.2013, 14:38 |
slama Ještě je varianta 16-85. Jsem s ním velice spokojený.
16-85 vycházel hodně dobře v testech, v počátcích jsem o něm i dost uvažoval
Tamron 18-200
There's no such thing as a free lunch and the Tamron is no exception here. The extreme zoom range combined with the small lens dimensions comes at cost of some compromises. One is the rather slow max. aperture which limits the creative potential regarding shallow depth-of-field and the other compromise is, naturally, optical quality. In absolute terms the lens shows rather extreme distortions at the 18mm and vignetting as well as border quality don't impress either. The latter is also true for the 200mm setting. Nonetheless the lens is capable to deliver decent quality images under controlled conditions - reads: f/8 (see also the sample shots). In the field the Tamron AF 18-200mm XR felt far more convincing than the Sigma AF 18-200mm DC thanks to a decent AF performance so if it has to be such an extreme zoom lens the Tamron is the better bet. For critical applications you should consider to split the zoom range into at least two lenses though.
Ještě se zeptá, je ta stabilizace VR velký rozdíl proti tomu když to není, Nebo je to jen takové lákadlo. Ten objektiv 18-135 ji podle všeho nemá, ale prodává se za slušné ceny, ale nerad bych měl pak všechno rozmazané, protože to v ruce neudržím.
ta 18-135 je uz fakt dost starsi sklo , mel sem ho taky v rukach a 18-105 je hodne jinde. jinak ja hlavne z duvodu rychlejsiho a presnejsiho ostreni presel na 16-85 ale to je zase trosku jina cena.. stabilizator neni nepostradatelnej ale obcas se sakra hodi. pokud levnejsi tak 18-105. 18-55 jak pises je uz sakra kratky sklo. mmj ten tamron je taky bez stabilizatoru.
05.12.2013, 21:18 |
Crimson | Upraveno: 2013-12-05 21:19:31
já nevím, stabilizace, když ti půjde čas pod 1/100s
tak holt zvedneš ISO no
v extrémních podmínkách jsem začal praktikovat preferenci času právě 1/100s
a ISO dám AUTO a nic neřeším, at si s tím poradí..
a nebo to řeš takto , bych se chtěl jednou dopracovat :-)
08.12.2013, 10:15 |
DaveX Hoši trochu odbočím. Mohli by jste někdo doporučit bezdrátovou dálku k foťáku? Tělo je Canon 600D. Moc se v tom nevyznám. Díky moc.
08.12.2013, 11:00 |
Kamil
Tak pánové. dpbré nebo špatné. Mě osobně se líbí, ale chtěl bych slyšet i odbornější názory. :)
pada to doleva a nezda se to vubec ostry
Tweety_xx - taky jsi tam byl teď v týdnu? :-)
Jj byli sme o vikendu.
Profesor: me neprijde ze by to bylo naklonene, kdyz to vemu podle kola. Ale jinak kdyzvted vidim scullyho fotiu tak mi to tak prijde trochu rozostrene.
Scully jak si to mel nastevene? A to mas asi ze statjvu ze?
Jj byli sme o vikendu.
Profesor: me neprijde ze by to bylo naklonene, kdyz to vemu podle kola. Ale jinak kdyzvted vidim scullyho fotiu tak mi to tak prijde trochu rozostrene.
Scully jak si to mel nastevene? A to mas asi ze statjvu ze?
10.12.2013, 10:17 |
Kamil Twwety_xx -podle hladiny a podle Big Benu to padá fest
BB bych srovnal a hladinu ale to kolo bych nechal jak je
asi by to nepůsobilo dobře , kdyby se naklánělo
Tweety_xx - nene, tohle je focené z Monumentu to the Great Fire, měl jsem kompakt, který jsem prostrčil drátěným plotem, takže jsem to měl trošku jakoby stabilizovaný a dalo se fotit na ISO 200 a časy mezi 1/5s - 1/13s. F1.8, takže na plnou díru.
No, ale on ten big ben je víc v pozadí od kola a ten břeh tam tak zbýhavý je. Ono to z toho pohledu je i když se podíváte okem takhle.
Ale zkusím to. Mám ještě jedno foto, kde je břeh a BB jakoby do roviny, ale zase to vypadá, jako by kolo padalo do vody.
Jinak mám ještě tuhle, a opravdu mi přijde že je to trošičku rozostřené Jak docílit opravdu ostrého snímku? Nebo to je za takovýchle podmínek v pořádku a lepší to nebude?
A to je zrcadlovkou? Fakt mi to přijde docela neostré a to i přesto, že obvykle se fotka ještě doostřuje při zpracování (na závěr).
Padání hran v důsledku zkreslení širokého záběru se dá opravit. Měl jsi možná maličko zazoomovat (vpravo i vlevo máš trochu místa zbytečně).
jj zrcadlovkou. A právě jak vidím to tvoje foto tak mi to přijde neostré. nedokážu přesně říct na co mi to doostřovalo. Ale bylo to z ruky a nejsem si už jist, jestli sem byl nebo ne opřený o zábradlí.
Z ruky při tomhle světle to bylo hodně troufalé ;o)
Dá se, já jsem noční Londýn fotil z 99% z ruky. Ale mám kompakt s f1.8, to udělá hodně. Fotky z mostů v pohodě na ISO 200 a časy kolem těch 1/8s (jedna ze tří fotek prostě vyjde), fotky přímo ve městě jsem se nedostal nad ISO 800, které je v pohodě bez šumu.
BB je na obou fotkách mimmo hloubku ostrosti
hod nam sem exif
Pro jistotu at to nedelam komplikovane, jak ho sem jednoduse dat? Exif
prostě sem napiš 4 údaje :-)
mm
f
t
iso
Jak může být Big Ben mimo hloubku ostrosti, když je to focené na kilometr? I kdyby to byla clona 1.2, tak se to tam musí vejít (pokud teda neostřil na metr před sebe).
nevím, ty dva mrakodrapy úplně vzadu mi připadaj totálně ostrý
Chtělo by to asi plné rozlišení, abysme z toho něco poznali.
No když se na to ted dívám, tak podle údajů mám asi špatné i to nastavení.
Takže foto první:
mm 22
F 4
t 1/6
Iso 3200
Foto druhé:
mm 18
F 3,5
t 1/5
Iso 3200
Foceno D3100 objektiv 18-55
Co je teda špatně a jak příště udělat lepší?
S tím nic moc jinýho neuděláš, byla prostě tma, takže jsi musel použít nastavení, které je kompromisní ve všech hodnotách (čas, iso i clona jsou na hraně použitelnosti). Pokud jsi tedy fotil z ruky. Kdyby sis to položil, tak bys třeba mohl mít čas kolem 0.5 sekundy a šlo by dát ISO 1600 a clonu třeba na 4.5.
14.12.2013, 09:20 |
rebel zdarec pánové koukam že fotit by Vám šlo potřeboval by sem radu . Mám canon 1000D s klasikou 18-55
Ale chtel by sem nejakej objektiv se kterym si přiblížím objekt z větší vzdálenosti třeba ze 100metru tak aby ta foto byla jako by sm fotil ze2 metru ,nebo vyfotit treba kopec ale aby na te foto bylo neco taky videt a ne jen miniatura zdálky :-(
Vím že focení nejsem profik a moje zrdcadlovka je jen základ ale i tak by sem mu dopřál jinej objektiv .Jen nevim jakej od canona stojí raketu ,ale zase nechci koupit nejakej noname co bude stat za prd a za 2 rky se mi rosype v rukách:-(
Našel jsem toto ale nevim jestly to je to co já potřebuju
Objektiv Canon EF 70-300mm f/4 -5.6 IS USM (0345B013AA)
Poradite mi jaky ty čísla mne zajimaji pripadně jakou značku koupit jestly jen canon nebo jinej od jine značky co mi tam bude pasovat .
děkuji moc jsem rad za každou radu
Začínal jsem s focením jako ty na 1000D
a měl jsem u toho právě 70-300mm
nevyhazuj prachy a vem 55-250 IS koupil jsem ho synovi a paráda
ono beztak pak už do těch 300mm kresba nic moc
[ Link ] [ Link ]
rebel - u zrcadlovek nečekej nějaké "superzoomy", nedělají se. Ale pokud chceš aspoň "něco delšího" než ten 18-55, tak klidně jdi tou cestou, co píše Crimson, 55-250 jsem míval taky a za těch pár korun je to dobrá volba. S tím 70-300 už si nepolepšíš o moc a cenový rozdíl tam je větší.
14.12.2013, 10:28 |
rebel | Upraveno: 2013-12-14 10:31:18
crmimson , Scully : jj to jo nečekam ze to bude jako u digi ale jde mi o to že stim origo treba kdyz chci neco vyfotit napriklad v sálu tak je ta postava moc daleko tak tohle by mohlo stačit snad to 55-250 ale sam tomu moc nerozumim :-(
A jeste jedno cili koupim neco 55-250 ok a koukal jsem je se stabilizatorem a i bez , tak asi se stabi nebo to neni treba ?
A posledni da se koupit i neco od jine značky ne jen canon ,ale aby to za neco stalo zase
14.12.2013, 11:13 |
Pinky tady taky jedna kvuli ktery jsem vstaval v 5,zrovna jedina noc kdy trochu nasněžilo ale zase bylo zataženo a žadnej vychod slunce se nekonal..
rebel - ty čísla jsou rozsah zoomu. Tvůj aktuální objektiv je 18-55, takže základ je 18mm (jakoby bez zoomu) a tvoje současné maximum je 55/18 = cca 3x zoom. Stačí vždycky vydělit ty čísla a jako základ ber cca těch 18 (aby se ti to líp představovalo).
55-250 bude začínat na 55/18 = cca 3x zoom a bude končit na 250/18 = cca 14x zoom. Takže když to srovnáš třeba s kompakty, tak tenhle Canon 55-250 bude "jakoby" 14x zoom. Ale nebude začínat "od nuly", ale až od toho 3x zoomu.
55-250 myslím, že se dělá jen se stabilizátorem (v názvu je IS). Určitě stabilizátor ano, u teleobjektivu pro běžné použití je to podstatná věc.
Pinky pěkný moc !!!
co se týče údaje Xx zoom, pořád tvrdím , že to je past na spotřebitele,
ono totiž 20x zoom může být méně než 10x zoom na to pozor jak to dobře vysvětluje Scully
př: budeš mít kompakt od 100-500mm a bude to 5x zoom
pak můžeš mít kompakt od 18-180mm a bude to 10x zoom
jinak řečeno, vždy je to násobek první hodnoty, pokud se nepletu
55-250 dělávali i bez IS tuším, ten nebrat
14.12.2013, 18:18 |
rebel Ok tak zoom by byl jasnej diky za vysvetleni takle sem to potreboval vedet protoze odborne by sem nepochopil asi nic :-). Jinak byl sem v nejakym kramu zenska o tom vedela asi jako ja cili sem nekoupil nic ale byla tam nejaka znacka co pry jde na canona a bylo to neco cca 30/300 ale znacka uz nevim tak poradite jeste neco cena max 10 oookc. A klido i 30/500 jen aby sem stim umel zachazet pak diky za radu s vyberem
Nic jako 30-300 ani 30-500 neexistuje ;-) Pokud ti nabízela něco jinýho než Canon, tak to mohl být Tamron, Sigma nebo tak něco, zřejmě taky 70-300.
Nic nevymýšlej a vezmi Canon 55-250 s IS. Za těch pár korun nic lepšího není.
14.12.2013, 19:48 |
rebel jj je mozne ze to bylo 70/300 a byl to ten tamron tušim
14.12.2013, 20:26 |
rebel | Upraveno: 2013-12-14 20:30:15
Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III USM
Canon EF-S 55-250mm f/4,0-5,6 IS II
tak a posledni dotaz tedy mam koupit jakej jake jsou vyhody kazdeho diky
[ Link ] [ Link ] vice se mi libi ten 75/300 je o neco dražší ale zase co je lepsi pro mne ? Vim psal jsi vem 55/250 ale treba toto je lepsi? nevim :-( Aha ale ten 75/300 nema asi ten stabilizator
A pripadne co je to usm jeden to ma druhej ne
díky
14.12.2013, 23:15 |
Mr.Scully | Upraveno: 2013-12-14 23:16:12
USM je ultrazvukové ostření, které se hodí, pokud budeš fotit třeba rychlý sport nebo za výrazně zhoršených světelných podmínek.
Ta 75-300 nemá stabilizátor. Crimson i já jsme ti doporučili konkrétní objektiv, tak nevím, co chceš slyšet teď :-) Každý objektiv má jiné počáteční ohnisko, jiné koncové, jinou cenu, obvykle jinou světelnost, stabilizátor ano nebo ne, USM ostření ano nebo ne... v podstatě se liší prakticky ve všem. Tak nevím, podle čeho chceš vybírat. Pokud nevíš, která bije, tak vezmi ten, co ti říkáme my. Pokud víš, že potřebuješ třeba ještě o trochu delší, tak klidně vezmi Canoní 70-300 IS, ale bude o to dražší.
14.12.2013, 23:33 |
Crimson | Upraveno: 2013-12-14 23:35:05
Zamotal ses do toho, původně jsi začal tím 70-300 se stabilizací
ted píšeš o 70-300 bez stabilizace, ten jsem měl, není špatnej ale je to na stativ
to bych radši vzal ten stabilizovanej 55-250 IS
ale pokud uvažuješ dát za zoom 10tis. , zapomeň na vše co se tu psalo
a vem starší 70-200 f/4 L to už je jiná liga věř mi
je jich po bazarech hafo, a ještě se budeš cítit jako profík
14.12.2013, 23:34 |
rebel scully : no jo vim ptam se blbě no ,ale to je tim že nejssem zase človek co koupi neco obyč za par kaček ale zase tohle je vec do ktere nema cenu hazet 30 000 za objektiv kotr pro me když nejsem profik a nejaka kresba a svetlost je pro me tabu ,ale přemejšlel sem že by sem si zaplatil nejakou tu hodinu abysem vedel aspon něco málo :-(
ale asi zajdu nekam do shopu vemu svoje telo a zkusim tam tu 55-250
je to tohle to o cem se bavime
[ Link ] a mam ktomu koupit nejaky filtr nebo clonu nebo tak neco ?
ano je to on, ale koukej radši sem
14.12.2013, 23:42 |
rebel crimson: jaj to ne radeji neco stou stabilizaci asi to 55/250 to bude asi lepsi pro me zkusim to jestly me to bude stacit na to priblizeni ale verim ze jo .Že mne to uspokoji :-)
A jinak sem nevedel co ztech dvou umi ale jen ze cena podobna byla a pak sem koukal ze nema stabi a ma jeden to usm proto sem se na toto jeste ptal ponevač mě jako amaterovi to prislo lepsi ale bez sta. to lepsi pro me neni a stativ nechci tahat
14.12.2013, 23:43 |
rebel juj tak to sou jine ceny noo tak je rozhodnuto za ty love to je zadarmo diky
15.12.2013, 00:01 |
Tuner#2 | Upraveno: 2013-12-15 00:03:05
No zrovna z těch shopů co sem hodil Ozzy bych si nekoupil ani rohlík. Shopy z Polska, občas problematické dodání a reklamce jen u nich neb český servis od toho dá ruce pryč...
Lidi koupě zboží a hlavně následný servis není jen o NEJ ceně na heuréce...
Tak zrovna u objektivů dochází k reklamaci málokdy, není moc co se posrat, snad jen stabilizátor. Já kupuju všechny objektivy v bazarech (ono při těch relacích, ve kterých se pohybuju, to ani jinak nejde) a pohoda. Můj nejstarší objektiv je z roku 1992 a je ze všech nejlepší.
Jinak ale samozřejmě bych taky koukal na heurece, aby to mělo aspoň tak 4.5 hvězdičky :-)
15.12.2013, 00:14 |
rebel no ja kouknu na heureka a najdu kram nekde v Praze a tam pujdu kdo bude lacinejsi a s prodejnou v praze a okoli s Eshopu to nechci chtel by sem si to tam i zkusit rovnou
Jj, rozhodně si to vyzkoušej naživo, abys věděl, jestli ti těch 250mm bude stačit. Ale těch případných 300mm už stejně neudělá takový extra zasádní rozdíl navíc.
15.12.2013, 00:21 |
rebel jj to jo asi ne a pak uz jedine dalekohled ale to uz neni na muj stroj a moje ruce
tak pak Sigma 50-500 resp. 150-500 :-)
pro Tunera: foto Heureky bylo ilustrační, že také existuje něco jiného než fotoškoda,
tím ji nechci nějak hanit ale ceny tam jsou jaké jsou
15.12.2013, 00:45 |
rebel juj sigma 30 000 to uz neeeeee brrrrrrr
predbezne si myslim ze do salu fotit deti to bude dobry ale asi na krajinu kopce na dovoleny ta 55/250 bude asi malo ale nevim beru to jen jako odhad treba budu prekvapenej
No jestli chceš fotit na dálku děti v sále nebo v tělocvičně, tak budeš asi nepříjemně překvapený... to bývají místa s nejhorším světlem (ač se to nezdá) a potřebuješ kvalitní foťák, vysoké ISO a světelné objektivy. Což mít nebudeš :-)
Ozzy: To nebyl příklad, ale vložení prvních míst z heuréky... Foto Škoda ho má za 6.990,- což je naprosto běžná cena napříč českýma obchodama od MALLu počínaje, přes Aaron, Fotolab a další konče. Při dnešních (mizerných/nulových) rabatech je jakákoliv lepší cena šedý dovoz z Polska a nebo Maďarska = bez záruky u nás.
Tak zrovna třeba ten k24.cz, co má ten objektiv taky hodně levně, má v ČR kamennou prodejnu a na heurece 4.5 hvězdiček z 5, přičemž jediné stížnosti jsou třeba na týdenní dobu dodání, což se dá zkousnout. Já bych u nich klidně koupil, když je rozdíl skoro 30% z ceny. Co na tom, že je to z Polska, EU záruku akceptují kdekoliv a ČR záruka je tam klasicky dvouletá. Za 30% ceny to stojí (to 0.01% riziko, že se něco podělá ve druhém záručním roce a že obchod riskne svou pověst a odmítne reklamaci uznat).
ale .. všechno je to jeden výrobce neblázni zas
a EW ti dát musejí
15.12.2013, 01:49 |
rebel scully : ano deti v telocvicne sale a td ale ted me sere to priblíženi ze nejde a to by pak melo jit jinak asi jo nejakej filtr by to chtelo to jsem se ptal co jeste dokoupit .Vtom iso se nevyznam to chce čas pro me .ale i ted to nedela zle foto na domaci pokoukáníčko .
Ono zase až tak profi to byt nemusi a snad mi to 55/250 bude dostatečné a i foto budou v nejake te dobre kvalite a nebudou rozostreny jako z mobilu :-)
15.12.2013, 09:12 |
Tuner#2 | Upraveno: 2013-12-15 09:13:31
Mr.Scully: Takových obchodů je spousta. V naší branži mám vysladovane tři a všechny za poslední rok už 3* změnili název s.r.o.čka. Proč asi je snad jasné. Kolega už několikrát řešil odmitnutou reklamaci mobilu z důvodu, že výrobní číslo nebylo nalezeno v české databázi. Pak se lidi diví, že znal. posudek stojí víc než ušetřili a stejně to pak znamená jedině komplikovanou soudní cestu. Ale kdo chce kam...
Ozzy: Nikdo tady nemluví o jiném výrobci...
rebel: vůbec nejde o filtry nebo cokoliv jiného. Jde o jednu jedinou věc a to je málo světla, což je základní problém fotografie.
Fotil jsem třeba házenou v tělocvičně a bylo to docela brutální, vyžadovalo to:
- špičkový foťák
- špičkový objektiv
- manuální nastavení, tzn. základní znalosti času, clony, ISO
Ty nemáš ani jedno, takže pokud do tělocvičny dorazíš s levnou zrcadlovkou, teleobjektivem za pár tisíc a s nastavením "automatika", tak ty fotky budou příšerné a nepoužitelné.
15.12.2013, 11:50 |
rebel scu: no to sice ano bez znalosti to nebude ono proto si mozna udelam nejakej zakladni kurz foceni .nebojim se ucit neco nového .A foto i z 1000dčka aspon pro me budou dostatečny jako amater aspon to dela lepsi foto jako digi co sem mel predtim :-O tohodle canona mam asi 4 rok mozna a sem spokojenej jak foti jen mi jde o to priblizeni no :-(
Ale zase pokud koupim ten objektiv jak ste tu psali tak to snad nebude až takova tragedie
No já jen říkám, že focení v hale/tělocvičně je otázka těch tří okolností, co jsem napsal. Třeba se naučíš základy focení, ale stejně ti ta kombinace těla a objektivu nebude stačit, aby z toho vylezlo něco použitelného. To není otázka umu, ale otázka toho, že prostě (dost možná) bude třeba výbava za 50 tisíc, aby ty fotky byly použitelný. Takhle je možný, že ti budou lézt zašuměný nebo rozmazaný fotky a ty buď nebudeš vědět proč, nebo ti dojde, že už jsi narazil na fyzikální vlastnosti té tvé sestavy.
Přiblížením u levnějších objektivů ztrácíš světelnost, což v praxi znamená, že ten objektiv není schopen naakumulovat tolik světla, aby z toho vyšla dobrá fotka a bude si muset vypomoci zvýšením citlivosti (ISO), což bude resultovat v šum ve snímku, nebo ti sníží čas, což bude znamenat, že fotka bude mázlá.
15.12.2013, 19:20 |
rebel | Upraveno: 2013-12-15 19:21:05
jj jasny no to jo to mi je tak nejak jasne ze to nebude na foto do časáku ale 50 do objektivu nedam to zease je pro moje foceni jednou za rok škoda ale každopadne diky za info a poučky neco sem si stoho zal a poučil koupim to 55/250 se stabbi a snad neco kloudneho stvorim pro domaci učel
a zkusim stim iso si hrat a uvidim no
Každopádně díkes moc
Jj, v rámci rozpočtu nic lepšího nevymyslíš. Jen pak nebuď zklamaný, pokud budou fotky špatné :-) Bude to dáno tvou nezkušeností a taky špatnými světelnými podmínkami. Ne objektivem ;-) Nějaký kurz si zaplať, nějaké "základy práce s DSLR" a podobně, já to absolvoval kdysi taky a rozhodně mi to pomohlo.
15.12.2013, 20:13 |
rebel ok prubnu nejakej kurz a pak se uvidi no jen doufam ze stim objektivem nebudu foto horsi nezli to je ted :-)
Většinou je problém v ručičkách :-) Mně se mázne max. jedna fotka ze sta a to jen tehdy, když to nastavení prostě poseru sám.
Panove mam dotaz. Jak je vysoky objektiv 18-105 na nikon? Jde mi o to, jestli mi pak vleze fotak do stavajiciho obalu. Diky
Mr.Scully
Hoď sem na ukázku pár fotek z té tělocvičny,dík
AllInOne - teď nevím, co přesně myslíš. Já fotil asi jen tu házenou. Aby se zachytil pohyb (třeba 1/500s), tak ostatní parametry byly kolem ISO 3200 a clona 2.8. rebel bude mít levnější tele, takže clonu bude mít třeba 5.6, ISO si bude moct dovolit jen tak 1600, aby to nevypadalo blbě, no a jsem líný to počítat (navíc to závisí na světle, které je všude jiné), ale čas mu vyjde potom klidně 1/60s a bude mít všechno mázlý.
Jo, takto mi to staci, nevedel jsem, co fotis za sport a chtel jsem nejakou ukazkovou,coz tahle je. Diky
jedna Vánoční :)
trochu moc ořízlá nahoře ale pěkný ..
Ořízlé a kýčovité.. :-) Ale vypadá to pěkně..
škoda že ta levá svíčka padá ..
25.12.2013, 10:42 |
Crimson | Upraveno: 2013-12-25 10:44:03
jinak můj nový přírůstek do rodiny :-)
Zkusím se polepšit :) Jinak tady je to vidět, že je to oříznuté moc, v plném formátu to tak není vidět, ale už to nešlo editovat, tak jsem to tady nechtěl dávat zbytečně znovu.
Jsem čekal kdo první zareaguje, že 28-135 L se nikdy nevyráběl :-)
on už ten samotnej nápis "THUMBS UP...ZOOM" na tom ostřícím kroužku :D
to je ten termohrnek?
Přihodíám nějaké moje práce...
canon 5D m2, 70-200 2.8L is, 16-40 4L, fotošop jak lusk
25.12.2013, 20:14 |
Kamil manolo - lensflare (levý horní roh) na první fotce je dodělávanej v PS viď? :) Jinak moc pěkný.
25.12.2013, 20:14 |
Kamil | Upraveno: 2013-12-25 20:14:30
double
Kamil: original
David Steel
25.12.2013, 20:26 |
Kamil jj, myslel jsem si :-)
Majk Spirit
Martina Balogová
v dnešní době může fotit každý, ale postprodukcí již každý neumí...
25.12.2013, 20:44 |
vypuk Heh, fauvé u hůndaje :) No ještě k tomu, že fotit může každý a zbytek už jde málokomu... No, když už je fotka sama o sobě doku*vená, tak tomu snad nic nepomůže :) Samozřejmě se dá dělat cokoliv, ale pořád tam musí být ten kvalitní základ, podle mě. Těžko něco hledat tam, kde to není, ne?
Manolo: o foto co si dal jako original, je original tak jak to je z fotaku? U dost fotek co mate pekne by me hodne tajimalo ba kolik je to pc uprava. Protoze kdyz to vifim, rsk si rikam ze takove fito snsd sni nikdy nenafotim.
A fotil jsi to jen s foto, nebo k tomu vxli jedte i nejske pridavne hracucky?
vypuk jj moji zene dam do ruky fotak za 150 tycek a vyleze ji z toho neco jak z mobilu. Takze to je pravda. Kazdy si vsak musi uvedomit, ze fotka, ktera vypadne z fotaku je polotovar.
Tweety_xx? která fotka tě zajímá? vše je jen foťák, sluníčko a objektiv. Jinak v zásadě fotošop na jedné fotce potom třeba i 12 hodin. Fotka když mi vypadne v rozlišení např. 5000x4000px tak ji v tomhle rozměru upravuju a v tomhle ji i předávám jako finální export do tisku, do časopisu nebo klientovi.
Která fotka tě zajímá konkrétně? Zkusím ti to tu pak rozpracovat do více fotek.
úpravou fotky jsem se zatím nikdy nezabýval déle jak 5min. :-D
Tak jako origo si sem dalo foto slecny ve zlutem, tak muzes treba o tehle. Jinak at si rozumime, ty jsi taky profi fotograf?
Zrovna nedavno jsem koukal na creative life na Zacka Ariase
[ Link ] jak dela postproces, mel 4 sety (cca 40 fotek) hotovy asi za 10 minut v lightroomu, tak si tak rikam jestli neco nedelal spatne.
Proffesor_W ono záleží co k čemu a jak potřebuješ udělat. Určitě třeba nedělá postproces z projekční zdi atp. Opravdu záleží na účelů a použití.
Tweety_xx nejsem profi fotograf, ale 10 let se věnuju designu, webdesignu, marketingu a reklamě. Takže spíše designér 2D - 3D atp...
tak on je komercni fotograf, plakaty, casopisy, reklama
Proffesor_W dobře, tak jinak. Když bude požadavek takový, že vyfoť mladou holčinu na pláží a postav ji třeba do obýváků a přidej ji 40 let. Tak to nebude dělat ze 40ti fotek jednoho setu, ale bude to celé retušovat, postprodukovat atp... To, že je potřeba upravit barevnost atp... může být otázka 10ti minut, ale taky 10ti hodin. Taky, když dělám fotku poprvé, tak bych ji dělal dlouho a podruhé pro video bych to zmákl, třeba za 20minut. Opravud záleží na účelu.
Vlevo půdovní, vpravo upravená. Když to zhrnu jednoduše.
1. Na začátku vždycky musíš fotku dosvítit. Tzn dát stínům věrší tmavost, světlu větší prosvětlení.
2. vyrestušuješ co ti vadí, posuneš, upravíš
3. řešíš korekce v kanálech, barevnost
Nj, postprocessing je dneska polovina práce u focení... chtěl bych to taky umět :-D
Jinak ale vzpomínám na příhodu, kdy jsem někde zmínil jméno Ondřeje Prosického, vcelku známého českého fotografa wildlife. Mně se jeho fotky líbí, ale jeho kolega (nejmenovaný známý fotograf) z něj nemůže, protože: "on vyfotí nějakýho ptáka, je to obyčejný, hnusný, šedivý... pak si s tím dvě hodiny hraje v Photoshopu a vypadne z toho barevnej katalogovej kýč". V podstatě chápu obě strany :-)
Mr.Scully je to o pohledu věci. Pokud si to fotím do obýváku, vyfotím, tak jak se mi to líbí. Pokud to fotíš pro klienta, musíš se přizpůsobit zadání.
Jj, já tomu naprosto rozumím. A hlavně to nijak nekritizuju, protože foťák stejně nepodchytí tolik, co lidské oko, tak je fotce občas potřeba pomoct :-)
Mr.Scully jsou foťáky, které fotí třeba na projekční stěnu do rozměru 250MBpix, tak si představ, co za detaily to vyfotí. Je to jiný level než jaká koli full frame, která se to dostane do ruky.
Tak samozřejmě jsem myslel fullframe. Středoformát a velkoformát je zase někde jinde ;-) Ale moc lidí to asi doma nemá.
25.12.2013, 22:47 |
Tuner#2 | Upraveno: 2013-12-25 22:48:40
manolo: já teda nevím jaký máš monitor a zda ho máš kalibrovaný, ale to poslední srovnání toho svalnatého chlapa vyznivá jednoznačně pro originál. To co jsi vytvořil je přebarvený, překontrastovaný kýč... Bohužel to dnes vídám čím dál častěji a co nejhorší i na profi úrovni třeba v časopisech. Já nevím jestli tady někdo koukal na poslední čísla SPEEDu (občas nahlédnu v marketu), ale to co tam předvádí poslední dobou je otřes. Noční fotky vytažený nějakým laciným HDRkem s šumem jak z kompaktu no děs běs...
Já mám rád reálné barvy, kontrast a max. rozumně zvýšený dynamický rozsah na který technika nestačí.
Tuner 2x 27" apple thunderbold display + retina mac book
Tuner to je muj homeoffice...
A máš je nějak zkalibrované od někoho se sondou a nebo alespoň podle testovacích obrazů někým, kdo má barevný cit? Co jsem viděl jablko, tak to bylo v základu vždy přebarvené.
BTW: ten Dave Hill ten už by se rovnou mohl vydávat za malíře/kreslíře a ne fotografa. Tohle teda mě osobně nic neříká...
Tuner jj kalibrovano sondou z eiza. Jenže ty monitory mají brutální woow efekt.
26.12.2013, 04:02 |
Kamil manolo - majk spirit, tam mi vyloženě vadí ten beauty dish v brýlích :) a fotka s lambem se mi nelíbí vůbec (sloup atd.), jinak dobrá práce
Tuner#2 - Honzo ten barevný posun do teplejších tónů je záměr. Jsou to fotky pro agenturu/klienta a podobný styl úprav je dneska vyžadován (časopis, reklama, promo). A ano, souhlasím s tebou, že úroveň fotek v některých magazínech je fakt pekelná.
26.12.2013, 09:02 |
Crimson | Upraveno: 2013-12-26 09:09:38
Osobně bych si pověsil radši plakát svalovce z pravé fotky než z mdlé nevýrazné levé
Jinak Ondra P. je mág, jeho post processing, to je vždy radost pohledět,
jelikož chodíme na stejnou skálu, nechápu jak to z toho vždycky vymačk :-)
Kamil: Je mě jasné, že pro reklamu je to dnes žádané, ale to nic nemeni na to, že mě osobně se to nelíbí a mnohé fotky jsou už opravdu za čarou kde končí fotka a začíná malování.
Chtěl jsem nějaké pozadí Hradčan, ne samotný ohňostroj,
nic lepšího se nedalo vymyslet pro ty davy lidí,
příště to zkusím z Petřína s dominantou sv.Víta
[ Link ]
skoda te bile veci uprostred. Zbytecne to pritahuje oci :(
V Brne sem to letos odpiskal...pocasi narozdil od Prahy nepralo ;(
Jen ze zvědavosti, jaké EXIFy? Já letos experimentoval s cca F5.6 a časem kolem 8 sekund. Vyšlo to asi podobně jako u tebe :-)
Myslím že pod fotkama exif je na rajčeti
f/10 , ISO 100, a čas bulb remote control 1-5s
Netušíte někdo, jestli existuje něco jako pouzdro na opasek, kam se dají zaháknout objektivy bez pouzdra? Potřebuju něco takového (ale tohle nejde nějak sehnat, kdoví, jestli se to už vůbec vyrábí):
[ Link ] Prostě jsem na akci a chci deset minut běhat po sále se třema objektivama a chci mít možnost během 5-10 sekund přehodit objektiv a nic netahat z brašny ani pouzder. Všechny firmy mají různé modulární systémy, kde jsou velký těžký pouzdra na pásku a to prostě nechci, chci něco minimalistického, s čím si v pohodě dřepnu a nebudu vypadat jak vánoční stromeček.
Na skla ktera maji stativovou patku by mohlo jit pouzit tohle:
[ Link ]
To mají bohužel jen teleobjektivy. Potřebuju mít u pasu spíš menší, třeba jeden širokáš, jedno fisheye... takže ideálně chytit za ten "mount" nebo teda v nejhorším teda nějaký pouzdro, ale nějaký minimalistický. Nejde mi o ochranu, ale o pohotovost.
To střílíš proklatě rychle od pasu teda :-)
03.01.2014, 13:49 |
Bucci :-) nalezeno na netu
No nazdar , to abych těď začal fotit :-(
až dole
[ Link ]
Crimson: Gratulace! To je pěkný :)
Umístil jsem na rajče několik fotek z jesenické krajiny, kde je spojujícím prvkem voda.
Včera jsem vložil do tohoto alba fotky s datem 11.1.2014, které, myslím si, nedopadly úplně blbě.
[ Link ] Jako motivaci jsem si vzal knihy od Ivo Netopila, rodáka ze Šumperka, původem strojvedoucího, který se zaměřuje na Jeseníky a vydal dvě fotografické publikace. Pro mě to je inspirace, kam jít na výlet...
13.01.2014, 19:02 |
Kamil Crimson - gratulace :)
Zdeny: pěkná lokalita, super fotky, s dovolením jsem si tě přidal, budu se vracet
Zdeny60, naber trošku zkušenosti od Crimsona. Lokalitu máš pěknou, ale těm fotkám chybí hlavně taková určitá barevnost a jednotnost, nevím, jak to říct, ale Crimson v tomhle udělal obrovské pokroky a zařadil se mezi zkušené krajináře. Asi prostě hlavně postprocessing.
Jinak jeden z nejlepších koncertních fotografů v ČR je podle mě tenhle:
[ Link ] Má na webu i další sekce. Portréty nebo interiéry celkem tuctovky, ale ty noční fotky (Prahy i další) má zpracované podle mě nádherně.
Chlapec asi nemá po nocích co dělat, ale má to pěkný ..
Tak jsem si koupil nové sklíčko. První made in japan :)
Congrat , ideální na svatby, děti, výlety
Vím že to sem nepatří, ale měl bych tu volný jeden nový nepoužitý "dálkový" ovladač pro nikon. MC-30
Tak jsem si sepsal, co si letos musím koupit (jen základní věci, sny typu C 400/2.8 neřeším) a konkrétně to asi bude:
Canon 70-200/2.8 L IS II (mám teď verzi I)
Canon 24-70/2.8 (světelnost 4 u stávající 24-105 je pro mě nepřijatelná)
Canon 16-35/2.8 nebo Tokina 16-28? Ještě musím promyslet. Místo stávající Sigmy 15-30, která je za ty prachy super kauf, ale v protisvětle docela prasátkuje.
Canon 8-15 místo stávajícího Samyangu 8/3.5 (na fullframe se Samyang moc nehodí a chci hlavně autofocus/autoexpozici).
15.01.2014, 12:00 |
Tuner#2 | Upraveno: 2014-01-15 12:01:17
Mr.Scully: Škoda že máš kopírku po tom Samyangu bych skočil. Už delší dobu po něm pošilhávám, ale na Nikon moc nejdou, takže asi bude někdy časem nový. Jaká byla spokojenost? Dá se to uostřit ručně? Při tom ohnisku a cloně aby to kreslilo myslím, že v pohodě ne?
Ozzy: JJ + jsem ho vzal na makro na modely apod ;)
Ruční ostření je vcelku v pohodě, ale i u fisheye se musíš aspoň přibližně trefit. Jednou jsem tam omylem nechal zaostření na nekonečno, fotil jsem asi na tři metry a vyšlo to úplně mimo. Jistější je to obráceně, zaostřit na dva metry a zbytek do dálky už pak vyjde :-)
Když se přicloní aspoň někam na 5.6 (a spíš někam k 8), tak kvalita za ty prachy naprosto v pohodě. Ale je to objektiv pro crop, na fullframy to sice jde fyzicky nasadit, ale pak se to musí ořezávat. Každopádně mám pocit, že to vůbec neumí určit expozici a musí se fotit na blind. Prostě ručně nastavíš clonu, odhadneš ISO a čas, cvakneš a případně doladíš :-)
Mr.Scully: to je docela zvláštní u Samyangu :-/ Mám starý Zenitar fisheye a tam měření expozice funguje bez problému.
Jinak 24-70 by to chtělo II ne? :-P
Ale upřímně, osobně jsem nepocítil moc rozdíl po přechodu z 24-105 na 24-70, tedy kromě rozměrů a váhy :O) Udržitelností to vychází podobně díky absenci stabilizace.
Lukasino: mně nejde o kvalitu ani ohnisko, ale o 2.8. Když fotím v klubu, tak ta čtyřka je prostě zoufalá. 2.8 je naprostý minimum, který vyžaduju u všech svých objektivů :-)
S tou expozicí se omlouvám, teď na 5DIII mi to expozici ukazuje. Tak nevím, měl jsem pocit, že na předchozí 7D to nešlo, ale možná se mýlím.
Minimu 2.8 rozumím, mám to stejně :D
Pokud nefotíš statický věci, tak potom rozumím a už mlčím :o)
Canon 16-35/2.8 je masakrální sklíčko , tomu bych rozumněl
Blbý je, že ty II verze jsou obvykle zřetelně lepší než I, ale cenově jsou úplně jinde. Takže kromě 70-200/2.8 II u ostatních na to kašlu a vezmu I.
(Teda až zaplatím daně, DPH, dluhy, rekonstrukci a další věci :-)
23.01.2014, 15:59 |
EFCA Chtěla bych si pořídit fotopozadí + stojany, ale na exteriérové použití. Zatím jsem se dočetla, že nejlepší, z hlediska výsledné kvality fotky, je pozadí papírové, to by ale při těchto podmínkách nemělo prakticky žádnou životnost. Máte někdo zkušenost s bavlněným, mušelínovým, popř. jiným, které se dá udržovat (prát, omývat)? Díky.
Dneska zase další zklamání z toho kam to vše spěje...
Napřed celkem podařená fotka, říkám si jen už moc přehnaný "HDR".
[ Link ]
Vlezu na stránky autora a tam jsem našel tohle:
[ Link ]
24.01.2014, 17:05 |
Tuner#2 | Upraveno: 2014-01-24 17:05:58
Kde je nějaký um fotografa a cit pro zastižení dané události? Ach jo...
Ale tak na druhou stranu taky zajímavé. Překvapilo mě že to kombinovali, že to nebylo vše jen photoshop.
chlapi, měl bych dotaz. Jak je to s používám s mrazech? Zítra se chystám do Tater na otočku, hlásí -15°C, můžu beze strachu normálně fotit? Případně nějaké rady, které zamezí potencionálnímu poškození? Samozřejmě, foťák bude co nejvíce schován v brašně LowePro Nova 160, nebude celou dobu venku. Počítám se zpomalením, s rychlejším vybitím baterky...Hledal jsem, jestli existují nějaké termo obaly, ale nic kloudného jsem nenašel, pouze obyč kryty proti poškrábání apod.
Nevím, jestli tedy foťák brát nebo raději nechat doma.
Díky za rady
25.01.2014, 14:54 |
Kamil walish - buď v klidu. Pokud budeš delší dobu venku, tak vyndej baterie a dej je někam do tepla (třeba vnitřní kapsa bundy). Může se stát, že displej bude mít pomalejší reakce, ale to nijak nevadí. Jediná věc, na kterou si dej pozor je přechod do tepla - dej předtím foťák do igelitovýho pytlíku případně igelitky a chvilku ho nezapínej.
25.01.2014, 14:58 |
Kamil Jinak onOne Software nabízí až do 28.1. zdarma Perfect Effect 8 Premium (jinak 99 USD). Osobně s ním nemám zkušenosti, ale třeba by se mohl někomu hodit. Tady je link (PC i Mac)
[ Link ]
Tuner: vis o tym aute neco? ja videl stavbu, koupili to za 500 000 usd jako zboreninu z okruhu, u ferrari to nechali rovnat, to auto koupil nejaky sberatel, gas monkey platily dily a opravu a ani na to nemeli love jak to bylo drahy. predni kapotu origo z italie od ferrari, 50 000 dolaru (jen ta kapota). Nakonec v tom byly celkem za 800 000 dolacu se vsim vsudy. Prisel ten sberatel co do toho investoval, dal jim dalsich 500 000 dolacu a nechal si ho. Nekdy pred 14ti dny slo do nejake aukce, za kolik se prodalo netusim.
Proffesor_W: Jen jsem viděl tohle video:
[ Link ] To auto od reinkarnace se objevilo na pár akcích, ale jeho prodej jsem nesledoval/nehledal.
Sice to není žádné umělecké dílu už jen kvůli pozadí, ale ten okamžik vystižení je super :)
02.02.2014, 12:31 |
Kamil Tuner#2 - pěkná momentka :)
Hehe, to je dobrý:-))
Ten by to dítě polkl jak jednohubku :-)
Momentka pěkná :-) Akorát kůň mi přijde neostrý a špatným zaostřením to asi nebude, takže možná moc dlouhý čas?
02.02.2014, 17:39 |
Tuner#2 | Upraveno: 2014-02-02 17:40:24
Díky. Nj bylo to před pátou večer, takže světlo už mizerné, ISO jsem držel pod 800 a i na plnou díru časy nic moc. Pár fotek vyšlo lépe, ale zas tam není ten moment. Budeme to muset zopakovat někdy přes den až zas nakoupíme 3kg mrkve a přeparkuju vozejk :))
Nejede někdo letos Carnevale di Venezia ?
Konečně si to splním, nějaké tipy ?
Nikdo nic, nevadí naštuduju, tak aspoň včerejší vstávání ve 4hod.
[ Link ]
13.02.2014, 17:35 |
Tuner#2 | Upraveno: 2014-02-13 17:43:05
Tak jsem konečně po chvílích dokončil galerii modelů. Má to své mouchy, chtělo to lepší/jiné osvětlení aby to nebylo tak do žluta a z toho pramení problémy s vyvážením bílé. To jsem měl změřit a zablokovat, ale nějak jsem na to zapomněl. Na displeji to vypadalo OK, až v PC jsem si nadával... NJ tak někdy příště a lépe, ale už u 50.tého modelu mě to sr*lo tak nevím kdy to zas budu ochoten podstoupit :))
Více zde:
[ Link ]
13.02.2014, 17:45 |
Crimson | Upraveno: 2014-02-13 17:47:44
je to good, bílou neřeš, tu nastavíš až v pc
nezkoušels to prokreslit v celé hloubce ?
nevypadalo by to lépe v tomto případě, zadní auta též ostrá ?
13.02.2014, 17:47 |
Tuner#2 | Upraveno: 2014-02-13 17:49:17
NJ, ale kdo se má babrat se 170ti fotkama? Po půl hodině čumění na monitor jsem už neviděl zda to jde do modra, žluta či růžova :))
Jinak v celé hloubce to nezaostřím, tohle bylo kolem f16 - 18 můžu doma mrknout.
13.02.2014, 18:21 |
Kamil Tuner#2 - focus stacking :)
Kamil: To je zajímavé:
[ Link ] ale to bych tu galerii dodělat tak za dva roky :))
přesně takhle proostřuju resp skládám krajinky, když je beru telákem
asi to přesměrujeme co ?
Fotogalerie 7 >
[ Link ]