Navštíveno 2391x
07.01.2008, 13:18 |
clown Vzhledem k tomu, ze se objevila nabidka na prodej fora (domen, knowhow, dat atd.), napada me reseni:
1) Zalozeni subjektu (forma bude upresnena tak, aby odpovidala svymi aktivitami pozadavkum pravnimu radu CR)
2) Vybrani prostredku od "clenu" subjektu
2a) Zvoleni clenu odpovednych za spolehlive provedeni akce popsane nize
3) Koupe aktivit spojenych s diskusnim forem (o tom, co se koupi rozhodnou clenove resp. zastupci dle 2a)
4) Zabezpeceni bezproblemoveho chodu diskusniho fora
K tomuto reseni sem dosel z jednoho ciste prozaickeho duvodu. Drive ci pozdeji muze dojit k tomu, ze jednotlivec to bude chtit prestat delat. Proto byla zvolena tato forma.
Dulezite ovsem je znat VEREJNE:
1) Vsechny nalezitosti spojene s provozem fora (nektere jiz zname z mailu odeslaneho Darylem)
- momentalne me napada napriklad "Pocet nutnych zasahu za 1 mesic", ochrane znamky apod.
2) Vse je o cene :-) Chtel bych vedet, kolik si Kamil za celou srandu predstavuje, co vse je (a muze) predmetem koupe apod.
Byl bych rad, kdyby se vsichni, kteri maji zajem na tom, udrzet toto forum v chodu, strucne vyjadrili, co si o tomto mem napadu mysli, pripadne pripojili nejake pripominky (pokud jsou).
Postuju to tu takto verejne, protoze se jedna o vec verejnou a v tomto pripade je pro me (potazmo vsechny zucastnene) dulezity i nazor "zdraveho jadra" (ac se mi toto oznacni prici, tak ho pouziju) a samozrejme i lidi, kteri sem nechodi tak dlouho.
Tomas & Vlada (Q), lidi z Barrandova
07.01.2008, 13:22 |
Smrada (M)
Tenhle napad se mi libi. Dle meho je vzdy lepsi, kdyz o necem rozhoduje vice lidi. Neni to nic proti Darylovi. Jde o to, ze nektere veci cloveka casem prestanou bavit kor, kdyz do nej furt nekdo rejpe :o)
Myslim, ze by bylo dobre, aby se vyjadrili ostatni, kterym na tomto foru trochu zalezi!!!
07.01.2008, 13:26 |
Daryl (A)
no tak to jsem zvedav ... castku v hlave mam ... jde jen o to abych dostal zpet co jsem investoval ale je otazkou zda vy mate predstavu o cene tohoto projektu, kteremu jsem venoval vice nez 2 roky.
Co se tyce provozu je to jen o zvolene kvalite. Cim kvalitnejsi server tim mene prace. Cim kvalitnejsi programator, tim mene prace. A hodne prace je i s managementem cele veci.
Aktualne forum potrebuje 2 servery. Jeden s webserverem a druhy s databazi. Po dvou letech ladeni kodu jsme dospeli do bodu, kdy vsechny pozadovane funkce bezi jak maji bez velkych prodlev.
Prevazna vetsina funkci je automatizovana i partneri.
Soucasti projektu jsou take jiz zaplacene partnerske programy, ktere bud musi zustat, nebo byt dilem vyplaceny zpet.
Pravni subjekt jak jej popisujete jiz existuje. Je to OS v drzeni erix, attim a zdenek.
07.01.2008, 13:27 |
Syrup jsem pro, pokud to udrzi forum v chodu.
zas je problem ze kdyz o necem rozhoduje vic lidi tak se ne vzdycky vsichni shodnou, a to pak zas muzou lidi postupne odpadavat...
07.01.2008, 13:29 |
Smrada (M)
Pravni subjekt nemuze byt OS. OS muze zit pouze z prispevku svych clenu, ne reklamy!!!
Ja si osobne treba nedokazu cenu predstavit a take by me zajimala.
napad hezkej, ja ma jen jeden navrh k nemu, kdo zaplati darylovy ty promakany dva roky? ktery maji asi dost vysokou hodnotu, neb jestli ste si nevsimli tak tady vsechno funguje daleko lip nez na autohifi.cz a na tom ma zasaluhu jen a jen on, pac on byl ten jediny ktery dokazal s tou situaci ktera na autohifi vznikla neco delat a ne jen kecat o tom jak to tam stoji za hovno ;)
07.01.2008, 13:34 |
Daryl (A)
Smrada: to je prave ten problem. Nikdo nema nejmensi predstavu kolik takova sranda stoji ... ale vsichni by do toho chteli kecat.
Nicmene mne napadla jeste jedna vec:
lze uvazovat o prodeji pouze casti. Jinymi slovy jsem ochoten prizvat spolecniky, kteri by se na projektu podileli na vsem rovnym dilem.
Toto jsem zvazoval uz davno ale pripadni zajemci byli pokazde z komercniho sektoru a ti by tomu krome financi moc neprospeli.
07.01.2008, 13:35 |
nome s cenou je to jednoduche, vescinou se prodava za 1-x nasobek rocniho obratu, podle lukrativnosti. Jinak pokud chcete pokračovat v partnerských programech a reklamě tak to skutečně nemůže být OS.
07.01.2008, 13:35 |
Daryl (A)
michal: proto se mluvi o prodeji ... cti poradne .
to vidim, jen sem nepocital s tim ze v tom mas zapocitanou komplet praci, sem myslel ze to je jen aktualni stav...
07.01.2008, 14:01 |
Smrada (M)
Kamile urcite ramcove vis, kolik za svou praci chces. Ja taky vim, kolik bych si za praci rekl. Je to 100? 200? Kolik? + kolik penez za know how atd.?
07.01.2008, 14:02 |
Daryl (A)
michal: mno to je dost hypoteticka otazka ... aktualni stav odpovida vynalozene praci.
07.01.2008, 14:03 |
Etien (M)
Smrada: mam celkem jasnou predstavu o te castce :-)
jsem zvedavej, jak presne mirim :-)
07.01.2008, 14:08 |
Etien (M)
hm...
jsem dobrej :-)
pokud bude všechno patřičně upřesněno, nebudu rozhodně proti, pořád marně doufám že se z toho časem stane zase něco víc než forum
tak to jsem zvědavej jak tohle dopadne, jinak abych se přiznal tak mě to docela vyděsilo když jsem otevřel maila a vybaflo to tam na mě.
jsem pro. záleží jen na ceně.
07.01.2008, 14:31 |
Daryl (A)
escudo: to byla i moje vize.
07.01.2008, 14:38 |
Q čus draci. no proč ne.
Vše je o ceně.
Obecně prospěšná společnost je možnou formou, kdy by se mohlo pracovat jak se sponzoringem, tak dalšíma partnerama.
Fórum bralo darylovi čas za práci, ale na druhou stranu z toho také tekly peníze, takže je třeba najít položku, kde se zohlední částky příchozí a více-práce je samozřejmě logické zaplatit.
Jestliže tu cenu Daryle máš (jinak bys asi nespamoval nabídku), tak jí prosím vyslov a budeme diskutovat dál.
Clown nadhodil něco, co má fungovat jako celek a všechny vybrané peníze musí třeba ta xxx o.p.s. použít na další aktivity a nikoli na proplácení dovolených. S tím souhlasím, protože vše je transparentní a veřejně k nahlížení.
Již v minulosti zde proběhla diskuse na téma příspěvků a nebyla negativní, proto vznik subjektu, který by to legalizoval a spravoval.
Řada lidí čeká jak se to vyvine, chyba, koukejte se ozvat a reagovat.
Co se týče založeného sdružení - tenkrát EMMou omylem - nemá cenu se tím zabývat. subjekt je pro tohle nepoužitelný.
Takže cenu a pak se může diskutovat. Samozřejmě, že si pamatuji, Darylova slova jak je to všechno prodělečné atd.
Nejsme cvoci kupovat něco co je ztrátové?? :-D Miluju charitu. :-D
nj jenze tu vizi nebude nikdo tvorit zadarmo, je to presne stejne jako pred tim, plna huba kecu od spousty lidi a ja sem zvedavej na skutky co z koho vyleze a jak bude vsechno zase idealni do te doby nez nekdo zacne remcat a to ze on nekdo zase zacne toho se fakt nebojim... ach jo :(
Jako Michal es em es:-( Mam z toho taky trochu strach, ale jsem schopen se tomu castecne venovat..
což založit novej thread s dotazem, kdo všechno je ochoten zaplatit roční příspěvěk rozdělenej třeba právě na uživatelský možnosti? Rádově v rozmezí 200 až 700Kč
Escudo: S tim bych nepospichal, dokud Daryl nevyslovi cenu..
Je teoreticky možný že se toho bude Daryl přímo účastnit, takže v tom problém nevidim
07.01.2008, 14:55 |
Daryl (A)
Q: prave ze to bylo ztratove a kdyz jsem chtel penize zpet tak jste remcali ze na tom hodlam rejzovat.
99% nakladu jiz bylo vynalozeno, ted jde jen o zefektivneni prijmu. Toho jsem hodlal dosahnout prave invaci systemu .. lec bohuzel.
Jinak prijmy jsou zalezitosti toho jakym smerem se projekt vyviji. POkud projekt koupite a zrusite partnery, nechate jen bannery pripadne i to, pak samozrejme projekt nemuze byt navratny. Na druhou stranu lze tento projekt za udrzeni stavajici formy vest uspesne k velkemu rozvoji ... to ze me vize nejsou blaboly jsem za ty vice nez dva roky myslim uspesne dokazal.
Bohuzel kdyz jsem se odhodlaval k dalsimu vyznamnemu kroku, ktery by cely projekt posunul dale nejen ve vydelcich, tak se stavite na odpor. Cili, to kolik projekt vydela zalezi jen na jeho provozovateli.
Pokud bych nevyvijel ten novy design, funkce a styl, ale jen zakonzervoval stavajici stav, doslo by take ke konzervaci vyvoje a tim i prijmu. Jelikoz ale vetsina nakladu byla vynalozena, uz vice nez 1/2 roku produkuje zisk. Zisk, ktery jsem opetovne investoval.
Tudiz ano, pro mne je to prodelecne protoze jsem forum/site rozvijel.
V pripade ze se toho mam vzdat, nehodlam byt skodny.
Konkretni castku nezverejnuji jen proto, ze castka za kterou jsem ochoten se tohoto projektu vzdat se odviji i od kupce.
Nicmene uzivatel nome smer kalkulace nastinil velice vystizne.
Momentalne si hraju na vyberove rizeni obalkovou metodou. Jsem otevren jednani ...
Escudo: Obávám se, že založením nového threadu nic nevyřešíš, protože tam okamžitě bude plno OT. I když za zkoušku to stojí, myslím že mnozí by byli ochotní nějakou rozumno částku ročně zaplatit.
07.01.2008, 14:59 |
Daryl (A)
K onomu OT s prispevky:
bylo to taktez v planu jak jiste nekteri vi. Cast nakladu by se jiste vratila.
tak prodej celeho tohohle fora podle meritek daryla nehrozi neb si rekne treba milion a uz vidim jak se davaj dohromady takovehle penize,jen proto ze se nekomu nelibi ze o tomhle zrovna rozhoduje daryl a ten neni zrovna treba nekomu sympatickej, protoze v jeho zajmu to vlastne neni prodat a uz presne vidim jak ten nemusi toho a ten zase tamtoho takze kdyz by do spolku sla jedna osoba dalsi bude proti jsem moc zvedav jak se tohle vyresi, me se strasne libi jak je po bitve kazdej general..... a stejne to vse pak skonci u komerce pak ktere z dnesnich for neni tak koncipovano i kdyz zacinalo uplne jinak ale takove je proste doba
a nebo pak ten bude kontrolovat toho a pak ten zase tamtoho jestli to dela poctive a nekrade penize treba nekam jinam jako za komunistu vsechno patri vsem ale kdyz prijde na vec tak ty mas h......o
07.01.2008, 15:03 |
Escudo | Upraveno: 2008-01-07 15:05:03
Gauner: vyřeší se tim to, jestli je reálný to co popsal clown, ale založení nepřísluší mě
xenon: jen pro upřesnění, bylo řečeno že vize je řádově 2oo k
07.01.2008, 15:07 |
Yawor Escudo - to si myslím špatně četl...
07.01.2008, 15:07 |
xenonman | Upraveno: 2008-01-07 15:08:41
za 200tis to daryl neproda na to zapomen to bude uplne jina castka a kdyz by ji clovek videl napsanou tak si rikas stoji to za to vlastne ?
07.01.2008, 15:09 |
Daryl (A)
xenon: mno .. vice mene zastavam tvuj nazor. Milion to sice nebude, to je prehnane, ale urcite to taky nenecham za 100k. Sve povesti kapitalisty a komercniho hovada minim dostat.
Zatim se ozvalo par nezavaznych zajemcu ale nikdo nepristoupil ke konkretnimu jednani ... zatim vsichni jen kecaj.
07.01.2008, 15:12 |
Daryl (A)
Na druhou stranu pocital jsem uz s tim, ze to koupi nejaky velky hrac na trhu, nicmene napad barrandovske mafie se mi zamlouva trochu vice. Radeji bych to predal nekomu z klubu ... je to preci jen muj projekt a nerad bych aby zanikl ci se premenil v "cosi" ...
Escudo: S Clownem souhlasím, ale nevím nakolik je tato představa reálná, a zda by to nakonec nevedlo ke zkáze. Ale možná se pletu, zase tolik do toho nevidím. Co se týká otázky ročního příspěvku, dle mého názoru by se tím odfiltrovala spousta uživatelů kteří tady dělají jenom nepořádek.
a na drhou stranu jak psal luke jeep jinde proc to resit kdyz ma nekdo nejaky problem tak si to s tebou muze otevrene vyrikat pokud je chlap a kdyz ne tak pak nevim, byl to tvuj projekt mohl se toho chytnou kdokoliv ale udelal si to ty takze ty si defakto muzes rict cokoliv je to jako podnikatelskej zamer kdyz to reknu polopate. takze bych se zase uklidnil i kdyz muzes bejt nasranej tohle podle me reseni nema pac za nekolit let to bude uplne to same
nome napsal 1x násobek, roční obrat 2ooK, 1x2oo = 2oo, teda doufám, pokud byl myšlen dvoujnásobek, což je ovšem 2x, tak to je něco jinýho
07.01.2008, 15:21 |
Daryl (A)
escudo 1-x jeden az X nasobek ...
teď to čtu znova, jo, to je hodně konkrétní hodnota :o) co se vrátit zpět k příspěvkům a vysrat se na prodej?
07.01.2008, 15:25 |
Q takže je to o ničom...............
ty to prodat vlastně nechceš, ale chceš nám ukázat svou pozici abysme se chytli za nos a děkovali božstvu.
Podívej se. Jsme ochotni založit o.p.s. tak aby AutoHifi fungovalo jestliže ho hodláš prodat. Pokud ho prodat nechceš, což tak vypadá, tak tuhle diskusi smázni.
Forum si stavěl pro Hifíky a o tom to je.
Na základě získaných znalostí při tvorbě tohoto fora jsi dozajista postavil i svůj nový web, kdy jsi "ušetřil" za zdroják, který my teď máme odkoupit v rámci autohificlubu. Hezká představa....
Daryle neber to prosím jako invektiva, řada lidí na to hledí opatrně, já se nemusím bát ti napsat svůj názor. Když jsi měl před vánocema finanční starosti, tak jsem taky nebyl línej ti napsat jestli chceš bezúročně založit aby forum fungovalo tak jak má.
Pokud to koupí s.r.o. může na tom rejžovat, pokud jede o.p.s. jede jenom v rámci svých aktivit!!! A systém obálkové metody je hovadina.
Nevidím důvod, proč bys nemohl fungovat v rámci o.p.s. jenže tam už je ten stav, kdy "nehodláš být škodný".....
Tohle je diskuse hodně na dlouho a s řadou detailů a mořem pohledů na věc.
Tomáš nahodil o.p.s. a já v tom vidím šanci na přežití a průhlednou činnost.
čus Q
07.01.2008, 15:26 |
Zdenek (A)
Proc mam tuseni, ze to dopadne jak pise pan x-zarovka? :-o
zdenek, protoze tuhle situaci uz sme jednou zazili, jen s tim rozdilem ze pred temi lety se s nama majitel fora nebavil...
07.01.2008, 15:32 |
Q A Clown má pravdu:
4) Zabezpeceni bezproblemoveho chodu diskusniho fora
07.01.2008, 15:33 |
Q | Upraveno: 2008-01-07 15:34:36
2Zdenek: kam jdeme??
2Yawor: ty už jsi mi zrušil registraci - šmejde! :-DDDDDDD
jen žertuji.
07.01.2008, 15:34 |
Zdenek (A)
Q: Chces se prat? ;-)
07.01.2008, 15:38 |
Q 2Admin: se ti to troufá, když máš za sebou barrandovskou famílii, co?? Hm, pánovy narostly ramena jak se k nám nakýbloval.... :-D
07.01.2008, 15:43 |
nome presne tak, standard je zhruba 3-5 nasobek ale neda se to takhle obecne strelit , zalezi na ziskovosti, moznostech dalsiho rozvoje a x dalsich faktorech ktere nikdo z vas nezna a Daryl je bude asi ochoten zdelit az konkretnimu zajemci a ne psat tady do fora. Byl by sam proti sobe...
07.01.2008, 15:46 |
Daryl (A)
psal jsem psal jsem a spadlo mi to tak to zkratim.
500.000 Kc
v cene je kod jak stary (tento) tak novy (nedokonceny) i s grafikou, server a vsechny nalezici domeny CZ, COM, EU.
Pokud se soucasny stav zakonzervuje, forum potrebuje minimalni udrzbu a je sobestacne.
Server je 2 roky stary a pokud se mu dopreje vicejadrovy processor, jeste nejaky patek odkrouti.
Udrzba systemu vyzaduje praci administratora asi tak hodinku denne (kontrola, updaty, cisteni, kontrola logu). Bezna taxa je 3000 / mes.
Serverhousing prijde cca na 3600 bez DPH mesicne.
Programatorske prace na 500 / hod.
Jsem ochoten na tomto participovat ve forme technickeho spravce za beznych komercnich podminek.
07.01.2008, 15:48 |
Daryl (A)
Napsal jsem to, protoze je mi jasne, ze si ted par lidi poklepe na celo a reknou to je moc do toho nejdem., A to by rekli i kdybych napsal 100.000 ... presne ve smyslu prvniho prispevku od ladi (proc bychom kupovali prodelecny projekt).
07.01.2008, 15:50 |
Daryl (A)
nome: problem je spise v tom, ze projekt ci zamer v mem podani je pro ne nepripustny, tudiz kolik to dokaze vydelat je jen na jejich pojeti businessu ...
a kde budema brat na provoz, kdyz by se nahodou penize vybrali? leda pravidelne, aby kazdy clen posilal penize mesicne ale hlavne ze to bude pruhledne ,aby nahodou na tom nekdo nemohl vydelat :-))) a otazka kolik tech clenu tu pak jeste zustane jeslti jim to za to vlastne stoji ze?
podle me je tohle cele blbost a jedna velka bublina, rikam to otevrene a kazdej delame nejakou praci aby za to mel penize pokud nevyhral ve sportce, takhle to fuguje uplne vsude jen daryl je ten hajzl :-))))
07.01.2008, 15:53 |
Daryl (A)
jeste podotknu, ze zadny dalsi podobny projekt rozjizdet nehodlam ..
to jen jako odpoved na Q narazku ze stare forum prodam a rozjedu si nove ... kdepak ... na tohle kaslu ... pokud to prodam, nechci uz v tomto nic rozjizdet ...jsem ochotnej na tom pro nekoho pracovat ale tim to hasne. Mam spoustu jinych aktivit ktere jsou vdecnejsi a vydelecnejsi nez toto a konzumuji 100x mene prostredku jak casovych tak financnich.
07.01.2008, 15:54 |
Etien (M)
no vida... su ja to ostrostřelec :-)
jinak chapu, ze clovek ma prani a vize bohuzel ty jsou casto s realnym zivotem nerealna ...
07.01.2008, 15:59 |
Daryl (A)
xenon: ty moje jsou realne, bohuzel nic nezmuzu proti cilene kampani jedne skupiny lidi ktera toto cilene sabotuje
daryle nebrec to zase nebudeme prehanet ale kazdej delame neco za nejakym ucelem, prvotni bylo realizovat neco co melo trhlinu to se povedlo a urcite nebudeme pomijet ucel fin obohaceni ale to tak uz kurna je nebo si snad kazdej mysli ze v praci bude drit od rana do vecera a dostane asi jen suchej chleba a vodu je to o penezich ano bylo a bude
07.01.2008, 16:04 |
Daryl (A)
ja nebrecim, jen uvadim veci na pravou miru ...
07.01.2008, 16:05 |
Q 2E: no dobře, pro jednou ses trefil Sybilo (nebo jak se to píše).
Takže teď je jen otázka, kdo se přidá k Tomášovi a nám. Jestli bude zájem a nebo nebude.
2x: máš něco proti tomu, když je něco veřejného a průhledného? proč by forum nemohlo dál pracovat tak jak pracuje? partneři atd. Poud si vydělá na provoz, tak co proti tomu máš? Já o něj prostě přijít nechci a kluci taky ne. To je celé. Když jsem cejtil ohrožení, hodlal sem do toho půjčit i vlastní peníze a ty tady budeš plácat něco o bublinách? Seš trapnej.
2D: dík za stanovisko ohledně "narážky"
Hmm.Je to skoda ze nekdo kdo umi svoji praci skvele ,neni za ni ocenen a nikdy nebude .Daryle obdivuju Te ze jsi to vydrzel dva roky .Takove projekty jsou vetsinou na ukor sveho vlastniho casu a je to obrovska spousta hodin ,ktere malokdo dokaze ocenit ,musi to cloveka opravdu bavit ale zalezi jak dlouho ,kdyz je v presu a neustalem tlaku okoli takhle dlouho .Ani se nedivim a neprekvapuje me ze chces cely tento projekt prodat a mit mozna asi vetsi klid ,mozna rodina atd .Preju hodne uspechu ale takove projekty malokdo dokaze ocenit a zaplatit , mit dobrej pocit z toho ze jsi dva roky delal neco ,co Te bavilo a opustit to jen tak asi nema smysl .Mozna se nekdo najde kdo to odkoupi ,jenom je treba najit cloveka nebo spolek ktery to bude delat tak nejak s uctou k Auto Hi-Fi a bude do toho davat i Tvoje knowhow.
Musel jsem to napsat i kdyz ted uz sem tak casto nechodim a dopadl jsem jak jsem dopadl i kdyz Auto Hi-Fi je muj obrovskej konicek uz od 18 let.
Urcite to vsechno dobre dopadne ,preju Ti to ,uplne uprimne i celymu tomuhle foru.
Vlastimil Sláma
jsem trapnej ok
takze ty neco budes delat 2 roky a pak ja prijdu k vam do prace a reknu je to verejne blaho chci tvoje misto a je to ve verejnem zajmu
jen proto ze ses tam ty tohle mi neco pripomina
ale jinak s tebou souhlasim jsem rad pustil ste se do tohohle projektu tak nam ukaz jak by sis predstavoval jak tohle ma fungovat z komercniho fora udelat nekomercni atd
07.01.2008, 16:11 |
Daryl (A)
Q: mam pocit ze moc lidi se tu nehlasi ...
podle mych kalkulaci je tato castka navratna nejpozdeji do dvou let v pripade vyzuiti systemu clenskych prispevku. To v tom horsim pripade. V tom lepsim ci idealnim clenske prispevky vytlaci komerci kompletne z fora a uplne zajisti stavajici provoz.
nemam rad lidi co napadaj nekohoj jen za to ze na tom chce vydelat a proto je spatnej daryl tohle udelal a vytvoril stravil nad tim dost casu a penez a ma pravo vydelat penize za neco co vybudoval ano a je to diky nemu i kdyz to par lidi cilena skupina nemuze pochopit
07.01.2008, 16:21 |
Q 2X: A teď to dal k prodeji.....
Clown dal alternativu, jestli se to lidem nelíbí, tak co s tím naděláme?? Jestli to koupí nějaká firma, těžko to pak bude klubové fórum.
Vzali jste to zase jako napadání a ne možnou cestu. Víc s tím nenaděláme.
07.01.2008, 16:34 |
Daryl (A)
tak hezky jsme si popovidali .... jeste sem pastnu muj post z "jineho" threadu a muzem to asi uzavrit.
--- citace ----
mno domen je celkem asi 15 jestli se nemylim ...
to co bezi na autohifiweb JE TO SAME pouze v novem kabate. Domena autohifiweb byla vybrana proto, ze jeste nebyla navazana na stary system .. nic vic ...
Ostatni domeny byly mimo jine planovany i pro expanzi do EU - multijazycny web/forum. To se planovalo tak na rok 2010.
Rok 2008 mel byt ve znameni nove grafiky a ladeni noveho systemu. Rozbehnuti clanku, reportazi, novinek, FAQ, navodu atd atd ... proste doplneni pravidelneho kvalitniho contentu.
Eshop byl puvodne planovan jen jako neprodejny katalog. Obsahoval by veskere produkty dostupne ke koupi z autohifi s podrobnymi popisy, navody, hodnocenim.
Varianta e-shopu pro prodej tu samozrejme byla avsak bud v partnerske verzi nebo komplexniho pronajmuti. Na samoztatny provoz nejsou a ani nebudou finance a jine prostredky.
Koncem tretiho roku se mel novy design ustalit, vyladit chyby a 2009 se mela pripravovat multijazycna verze.
2010 ...... plany konci ... dale jsem se zatim nedostal.
---- konec citace ----
no podle me se tu plete vice veci dohromady ja uz raci nic psat nebudu neb jsem toho uz rekl uz hodne, obe strany maji svym zpusobem pravdu, Daryl mel uznat chybu a bylo by, a tohle podle me cele nemuselo vznikat neb jsou pak jen abe strany nasrany a tvori se treba 3 skupinky jedne je to vlastne jedno jedna jde za Q a posledni za Darylem ale podstata veci jsou lidi co sem chodi a jejich docela hodne a ucelem je vlastne uplne jina vec si myslim ktere nejak asi vsem unika....
jinak sorry Q nic proti tobe nemam nejak se to zvrhlo asi nekam jinam nez ma dulezite ja aby se vsichni lide na celem svete meii radi a hlavne zdravi.... :-)
07.01.2008, 16:51 |
paia verejne prohlasuji, ze ja toto forum koupit nechci. :o)
07.01.2008, 16:52 |
Daryl (A)
to by to taky dopadlo ...
07.01.2008, 16:53 |
paia no jo, smaznul bych to a zacal odznova a lip... (to ber jako vtip :o)
07.01.2008, 16:58 |
Směty Daryle: měl jsi velké plány, jen mě mrzí že k nim nedojde. To cos tady napsal by bylo pěkný. Z této diskuze mám smíšený pocity. :o(
průběžně si to pročítám, problematice nerozumim, proto nezasahuju, jenom bych chtěl říct, když už píšete tak dlouhý odstavce, používejte čárky, tečky a mezery mezi větama (hlavně xenonman) jinak se to nedá číst a pak vznikaj možná i zbytečný nedorozumění.
jsem se akorat vratil z hospudky uz se neco vyresilo nebo pohlo z mista?
07.01.2008, 17:55 |
Smrada (M)
Asi takle, Daryl nabidl projekt k prodeji. To je dusledek toho, ze se tady posledni dobou lide do sebe navazeji za kraviny. To tedy rozhodne obhajovat nebudu,protoze mi to prijde pod uroven.
Clown, Q, i trochu ja (ac bez financi) sme vymysleli jiny zpusob, jak udrzet forum v rukach lidi, kterym jde o forum a ne o zisk. Treba zpusob neni domyslen do dusledku, ale pouze nastrel toho, jak by slo zachovat forum jako takove at s Kamilem (jeho usili a zasluhy rozhodne nehazu na druhou kolej!!!) nebo bez nej.
V hlave mam (a Zdenkovi jsem i psal zpusob) jak by teoreticky mohlo forum fungovat dale, pokud stavajici zpusob nebude dale fungovat.
Muj navrh (vzhledem k toku mych myslenek ho v behu dale rozvijim):
1) vlastnictvi know how by Daryl (to mu nikdo neodpare)
2) vlastnictvi zeleza a obsahu treba O.P.S (samozrejme za predpokladu domluvy s Darylem)
3a) chod fora na zaklade 2 baneru po 4 000 kc mesicne tedy 48 000 rocne
3b) chod fora na zaklade clenskych prispevku 200 rocne (za predpokladu 1000 uzivatelu - ted jich je 5000) tedy 200 000 rocne
(to neni ani koruna denne pro kazdeho)
Daryl psal v mailu o 200 000 prijmech tedy nepredpokladam, ze 248 000 by nestacilo na provoz
4) co se udela se zbytkem je zalezitosti organu "subjektu".
Ted k dalsim organizacnim opatrenim
Dle meho jsme tu jako Mka pouze k potirani nepovolene komerce, zdvojeni a pripadne pornografie. Kdo nekdy chodi na jina fora vi, ze moderovane forum funguje trochu jinak.
Proto by bylo dobre jako zlepseni chodu fora trochu zprisnit cely chod.
Priklad: 30 stejnych prispevku - normalne se stejny dotaz okamzite zamyka s prispevkem obsahujici slova typu HLEDEJ
Priklad: Znehodnoovani prispevku OTckama. Kolikrat se mi jinde stalo, ze sem jen trochu neco napsal OT a bez jakehokoli upozorneni muj prispevek zmizel.
Mno je toho vice, ale takto vypada moderovane forum. Jinak moje zkusenost plyne z rcauta.net
Toto je tedy treba ma vize
07.01.2008, 18:00 |
Smrada (M)
Jeste mala poznamka. Z minuleho fora si vsichni zvykli na jisty chaos, ktery nema s hodnotama nic spolecneho. Jakmile jeden prispevek zmizi okamzite vsichni utoci na moderatory jakoze cenzura teror apod. To by melo v kazdem pripade zmizet!!! Moderator je clovek, ktery (ac nekdy muze udelat chybu) je ""nedotknutelny""
POKUD dojde prodej tak stoji za barrandovem a clownem a smradou atd... ac momentalne bez penez, neco se dycky vymysli...
tak jako jestli se opravdu bude prodavat jako ze si myslim ze ne tak urcite jsem pro at forum zustane v rukou lidem kteri jsou a zname tzn jako luke jeep ale pokud se tohle opravdu odehraje ...
Myslim že ta cena je nereálná.Což neznamená že bych to Darylovi nepřál.A bohužel se obávám ,jak tu někdo psal, že tisíc lidí dvě kila nedá :)Takže asi tahle hádka bude slepá ulička a možná dozvuk silvestrovský opice :)
ad Smrada, financování chodu fora z členských příspěvků je dle mě zcela nereálné, 5000 registrovaných uživatelů vůbec nic neznamená, podívej se kolik se jich tady aktivně zapojuje? Jestli se najde padesát lidí, kteří ten příspěvek zaplatí, tak se budu fakt divit.
tisic lidi neda 200 rocne, a co kdyz by 200 lidi dalo 1000 rocne? vysledek stejnej jen by na to logicky bylo treba min lidi, ovsem zase se zajmem o stejnou vec? ale asi jako sestikule se obavam ze z poplatku 200/rok se to neuzivi tim spis kdyz ho zaplati 30 lidi :(
07.01.2008, 22:02 |
*DM* jako LUKE-BROUK,pravdou ale je,že tu poslední dobou přibylo hromady novej členů a mlaďoch s aktivitou 50 nedá ani floka.
08.01.2008, 00:20 |
Zephyr | Upraveno: 2008-01-08 00:21:01
Když jsem kdysi mohl dát ReproBoyovi členský přízpěvek na provoz UnoFóra(už ani nevím kolik) nevidím důvod proč bych se neposkládal na tohle bezva fórum.Peněz sice moc nemám, ale kvůli 2 stovkám mi děcka nezhubnou .....
Já bych do toho šel...
Tak abych taky k tomu neco napsal, tak za me muzu rict ze 2 stovky oprvdu nic neni. Klidne bych rocne dal i vic (a to jsem zatim jeste furt chudej student :-))) Takze asi tak za jednoho mladocha s malou aktivitou ;-)
michal smska: mam tohle forum rád,jsem staroch línej s malou aktivitou.příspěvek bych dal v klídku,ale litr?a ostatních 4800 lidí by zustali nebo nezustali?S kym bych pak co řešil kdyby tu bylo 200 lidí?A stejně už se to jednou řešilo a k ničemu se nedospělo.Mrzí mě že mimo vzájemný napadání se tady řešej takový hov..
mělo to bejt forum vzájemně spřízněnejch lidí a je z toho žumpa.
200 bych asi dal, litr určitě ne
08.01.2008, 08:27 |
Smrada (M)
Tak to uz mame 3 :o)))
Ne vazne. Zkratka, kdo by neplatil prispevky, nemel by pristup, nebo jen velmi omezeny. Mozna sem ze stare skoly a hodne naivni, ale myslim si, ze pokud by lidi platili, tak by meli o forum vetsi zajem a nechovali se stylem "po nas potopa"
no ze staré školy se mi spíš zdá platit za to, abych na foru mohl být.. měl sem za to že majitel fora by měl těžit právě z toho, že sem přijde hodně lidí a né mít prachy z toho že ty lidi sem chtějí...
08.01.2008, 09:02 |
Směty Abych řekl pravdu tak nějakej rozumnej obnos řekněme do 500,- ročně bych klidně dal, a malej se mi z toho nezblázní a kdyby to zachránilo fórum tak je to na dobrou věc.
zaplatit pár stovek jako členský příspěvek mi nedělá žádné problémy
08.01.2008, 10:00 |
Etien (M)
Smrada: hezky si nastinil provoz... ale jak to od Daryla ziskas??? zatim to vypada na znarodneni :o)))
08.01.2008, 10:20 |
Smrada (M)
Ja znarodneni rozhodne neplanuju, nejsem CR, abych vzal komando a vletel do Postovni sporitelny. Dle meho jdou veci, ktery sem nastinil delat i za Daryla, pokud nebude vule ostatnich ke zprovozneni noveho designu apod. Neberte to nikdo jako revoluci, dle meho ale je proste potreba neco delat. Vzhledem k nalade na foru je momentalni situace udrzitelna pouze po nejakou kratkou dobu. Vsechno je spojovano s tim, ze "vlastnikem fora" je proste jen a pouze jedna osoba, do ktere se bude drive ci pozdeji zase nekdo navazet.
Pro upresneni: nemam kratkou pamet. Pamatuju si, kdo nas tehdy z "pruseru" vytahnul. Jedinej, kdo byl tehdy schopen pro nas neco udelat byl Daryl, za to mu patri velky dik a ja nemam nic proti tomu, i kdyby na foru vydelaval milion za mesic. Bohuzel i mezi nami "hifiky" jsou zavistivci (v tuto chvili nemyslim nikoho osobne) a holt to Darylovi neprejou. Z toho vyplyva, ze vznik nejake skupiny, co bude demokraticky rozhodovat o foru, je to nejmensi zlo
Si pripadam jak politik, kterej rekne h*vno ve dvou odstavcich. V podstate jsem Etienovi neodpovedel, asi to bude tim, ze odpovedet neumim. Sme ale vsichni (doufam) rozumny lidi, ktery snad dokazou zvednout zadek a nekde se sejit a rozumne si o tom promluvit. Nabizi se zitrek a Strahov, resp. McD, kde je teplo. Takze bych cekal, ze tam prijede vetsina (v idealnim pripade vsichni), co maji nejaky nazor a neboji se ho rict
08.01.2008, 10:20 |
Petura | Upraveno: 2008-01-08 10:23:23
já to už psal dřív, že bych klidně registraci platil ..
ač jsem ani jednou nesoutěžil v EMMA nebo DB Drag (tím sám sebe nepočítám mezi hifíky), tak jsem tady na foru nakoupil (nejen pro sebe) audiokomponenty, prodal jsem taky pár věcí, a hlavně poznal plno nových lidí ...
a co se týče bazaru tak radši nakoupím a zase prodám lidem se kterýma mám aspoň něco málo společnýho ...
takže ztratit tohle forum by byla opravdu velká škoda a tak jsem pro platit registraci (pokud to teda pomůže)
08.01.2008, 10:24 |
Daryl (A)
mno, je to presne jak jsem predpokladal. Nikdo (z tohoto fora) se mnou jednat nezacal. Sice se tu napsalo milion prispevku, ale tim to hasne.
Ja jsem NABIDL 2 varianty (pokud to nekdo zaregistroval) a ani jedna nebyla zadnym konkretnim zpusobem reflektovana. Rozhodne nikym z tech, kdo tu nejvice vykrikuji.
08.01.2008, 10:26 |
Smrada (M)
V tomto smeru myslim, ze opravdu bude nejlepsi se sejit. Co?
08.01.2008, 10:34 |
Daryl (A)
jako napad resit to na foru je podle mne hovadina. Kdo ma zajem ocekavam osobni schuzku ... a ani strahov(McD) nepovazuji za priliz vhodne misto.
08.01.2008, 10:38 |
Pakik | Upraveno: 2008-01-08 10:39:57
Nevidím v tom problém, pár stovek mě taky nepoloží a když by to bylo pro dobro věci jedině dobře. Je mi upřímně jedno komu to budu platit a jestli vydělává nebo ne, pokud to funguje.
Celkově je to asi na hodně dlouhou debatu a kdo ví jak by to skončilo.
Každopádně sem pro fórum zachovat.
Teď mě tak napadá nástřel možnýho řešení nebo modifikace už vyřčených řešení (než sem se prokousal až sem tak si je nepamatuju :-) )
Prostě peníze by se mohly získat jak jinak než reklamou, a pokud by někomu vadila tak by si zaplatil příspěvek a jemu by se nezobrazovala.
Nic světobornýho a asi ani jednoduchýho na realizaci ale mohlo by to uspokojit všechny :-)
08.01.2008, 10:51 |
Etien (M)
Smrada: dik za odpoved :o)))
... vypada to, ze chces Darylovi podsunout do vedeni firmy statni uredniky... a tomu ja rikam znarodneni... minimálne jeho prvni krok :o)
08.01.2008, 11:53 |
Yawor Pánové, pokusím se zapřemýšlet nahlas, a pokud se v nečem pletu, neváhejte mi to vyvrátit nebo mne poslat do prdele ;o)
Nebudu se zaobírat logem, to je věc mezi Paiou a Darylem a tím, kam se debata vyvinula nemá moc společného.
Takže nahlas :
sdružení či jiná forma vlastnictví,kteréžto koupí forum od Daryla.
Tedy veškeré změny odhlasovávat - tj. forum bude mít pod kontrolou řekněme 10 lidí zapojených do koupě , kteří jakékoli zásahy které se chystal Daryl udělat,
mezi sebou proberou, zda jsou chtěné nebo ne a Daryla platit jen jako "lopatu".
A tady hned vidím problém - neshodneme se na tom co ano a co ne.
Já si např.myslím a už kdysi jsem to psal Darylovi po ICQ, že změna designu a tím obsahu fora, je dle mého krokem vpřed a že nový design se mi líbí.
Ovšem za předpokladu PODPOROVÁNÍ staré verze s možností výběru. Články, novinky, autohifi FAQ se mi prostě zdají jako vhodné rozšíření.
Ne vždy stojím za Darylem a jeho vizemi, ale myslím, že nový vlastník /a zde si tipnu že žádný prodej ahc sdružení se konat nebude/ bude stejně
časem nucen nějaké změny plánovat právě z důvodu toho pomyslného kroku dál - ale ne nutně na novém designu.
Krom toho, zatím, ač kolem toho byly hádky a mely, tak Daryl nám stejně vyšel vstříc a svou na truc neprosadil /ač by mohl/, takže k jakémusi "schvalování" stejně dochází.
Long story short - nemyslím si že je forum a jeho členové v nějaké krizi která vyžaduje radikálnější řešení.
08.01.2008, 12:09 |
Smrada (M)
Pod to, co napsal Yawor bych byl ochoten se i podepsat... Tedy skoro... Me jde proste jen o to, aby si lidi fora trochu vazili a neznehodnocovali ho furt opakujicima se prispevkama, urazkama, osobnima utokama a tak dale. Ono to muze fungovat i za Daryla, ale musi se dle meho to forum zmenit, alespon po strance moderovani. Pokud to pujde a lidi pochopi, ze moderovani se nerovna cenzura. Treba sem magor ale myslim si, ze prave prispevky by se:
a) castecne zmensil pocet lidi, kteri sem chodej pro pobaveni a ne kvuly autohifi
b) vyresilo financovani (nikdo tady nemluvil o tom, ze neni vyreseno, ale casto tady Kamil psal, ze na tom nevydelava a ja si myslim naopak, ze by i mel at uz je to on nebo nekdo jiny. Uz kvuly tomu, ze v tom nechava cas a nervy)
c) diky spolufinancovani by se teoreticky mohli nekteri uklidnit a chovat se tu jako ve "svem"
08.01.2008, 12:11 |
Etien (M)
chlebnik: hezky pane :-)
Rajdlos ... driv se psalo "pro KUbu" :-)
08.01.2008, 12:24 |
Cenda Nechápu vás.
Proč se zřídilo fórum je jasné. Provozovatel na nás sral, byl tam bordel od nonamů a inovace žádná.
Že se nové fórum musí nějakým způsobem uživit je jasné, na tom se shodnem všichni. Jít cestou členských poplatků je nesmysl, řada lidí se na to vyprdne a tím nemyslím jen "laiky". Chodí sem řada lidí, kteří mají co sdělit k tématům, které se nezaobírají jen samýma pixlovinama. Je těch témat pár, ale jsou. Z mého pohledu existují dvě varianty a je úplně jedno, kdo bude majitelem a provozovatelem fóra:
1) fórum zůstane živeno jen z reklamy, ale pouze z reklamy! Jak teď. K větší atraktivitě webu přispěje i nový design, který se nakonec dá parametricky měnit podle přání uživatele. Prakticky to bude nynější vzhled a nový, podle Daryla. Jestli si vymyslí víc způsobů zobrazení, než je ten v testovací verzi, je jeho věc. Zůstane tak pořád zachována počáteční myšlenka, s omezenou možností vývoje vzhledem k financím. A neříkej mi, že se web neuživí.
2) Daryl uskuteční svou myšlenku portálu, která určitě není nezajímavá a bude to jeho projekt. Jakým způsobem se bude platit provoz fóra, které by bylo součástí portálu, je potom taky jeho věc, ať tam má klidně svůj shop a vydělává miliardy, já mu jen zatleskám. Výsledkem bude inovace, články, recenze a co já vím, co ho všechno napadne, aby wez zatraktivnil a přitáhl nové lidi, případně zákazníky.
Ale v tom případě se nebude jednat o DF autohificlubu! Čili bez loga AHC, bez domény autohificlub (z morálního hlediska). Potom můžou všihni zavřít ústa.
Smrada: daryl tady prodava forum s tim jak lezi a bezi, chce za to pul milionu. Myslim, ze by se k tomu tady taky mohli vyjadrit treba nezavisle lidi co delaj webove stranky a umej naprogramovat forum atd. Vim, ze jenom na tohle forum chodi hodne lidi co uz okusili co stoji webovky. Nejde do ceny tohto projektu pocitat take cenu komunity, ktera se pro me treba penezi vycislit neda. Navic neni ani uplnou zasluhou tohoto projektu, ale je v ni nekolik skupin a faktoru jako napriklad migrace z byvaleho autohifi.
Proste se muzete zeptat nejakeho nestraneho "web" odbornika a zaroven zjistite odpoved jestli forum prodejne za tu cenu je nebo neni.
08.01.2008, 12:44 |
Smrada (M)
Ano, ale pokud tedy Daryl forum proda (dle mailu a jeho vyjadreni ma o prodej zajem), je treba zajistit jeho dalsi chod a o tomto je take tento cely prispevek.
Hypoteticky: koupi ho Voprsalek z Hornidolni za 650 000, bez jakehokoli upozorneni tady udela velkej eshop (pozor tady sou lidi na toto slovo alergicky :o) ) a nas nakope do zadku.
Proto reseni v podobe "subjektu" ktery ma o chod fora jako takoveho zajem
08.01.2008, 12:51 |
Daryl (A)
darkbug: vysledna cena je potkavaci bod mezi nabidkou a poptavkou. Chteli po me cenu k jednani a tu jsem stanovil. Bohuzel k dalsimu jednani nedoslo.
Jinak komunitu od projektu odriznout neni mozno, protoze ta tvori onen projekt. Jsou provazany a jedno bez druheho nema vyznam. Sebelepsi forum bez lidi je jen snuska kodu. Ale stejne tak tato skupina lidi nema komercni potencial, pokud je nemuzeme jako komunitu oslovit. Aby to bylo mozne, potrebujeme kvalitni prostredi, kam se budou vracet.
Ja neprodavam forum, ja prodavam cely projekt a jeho vysledky mezi ktere se pocita i navstevnost. Ze stareho fora prislo cca 300 lidi a ja tuto komunitu rozsiril na soucasny stav.
Nemuze se zapomenout na tu moznost, ze kdyz nekdo forum za tech 500K veme, tak se to vetsine starejch uzivatelu nemusi zamlouvat ( at vedeni nebo osobni vstah )a tak se zase najde nekdo jinej, kterej udela nove forum a tam se presune vetsina lidi. Tim padem bude forum za 500K uplne v riti a vyhozenejch 500k ( samosebou minus zelezo ).....
Daryl :
Ne jenom ty chlape, ale i lidi co sem pisou sve moudro - rozsirujou navstevnost. Kdyz budu o necem vedet h......, tak budu chodit tak kde mi reknou co a jak. Popripade i tam kde mi reknou co kde koupit....
08.01.2008, 13:03 |
Daryl (A)
Barthez: to si nemyslim. 75% navstevniku prichazi z vyhledavacu a jinych odkazu na webu. Navic postavit takove forum neni jen tak ..zacinat od zacatku bych uz nepral nikomu. A na nejaky phpBB se tito lide nepresunou. Duvodem k presunu takove masy lidi by musela byt hodne zavazna vec.
Problem s komerci tu ma pouze par jedincu. Dovoluji si rici, ze se vejdou na prsty jedne ruky. Ostatni na tom neshledavaji nic spatneho, ale ani se k tomu nevyjadruji coz budi pocit vseobecne nespokojenosti.
500k je dle mě utopie, reálně bych viděl 50k, ale já bych to nekoupil ani za ně. O ceně kodu nemluvím, cenu tu mají hlavně uživatelé, ale z komerčního hlediska mi to moc přínosný nepřijde. Počet registrovaných je zcela nezajímavé číslo, protože o ničem komerčně využitelným nevypovídá. Když bych si projel forum tak měsíc dva dozadu, tak bych podle mě více jak 200 aktivních lidí nenašel a to je sakra málou na takovou investici.
Vize budoucnosti s články apod. je sice zajímavá, ale ne v době, kdy je problém někomu zaplatit dva klacky za články. Z čeho by se to platilo v budoucnu, když teď si to nevydělá ani na provoz? Nehledě k tomu, že webů s články je dost a mají v zádech finančně daleko silnější partnery.
08.01.2008, 13:29 |
Zdenek (A)
Daryl: Tak ja se tedy k tomu vyjadrim............ ;-)
Reklama je mi u pr****. Na 99.9% webu je reklama. Naucil jsem se ji "opticky filtrovat". Vubec netusim, co je treba ted na topu tyhle stranky. Ale pokud reklama v teto podobe zaplati chod fora, tak mi bude i nadale jeji pritomnost na tomto webu tam, kde je mi ted ;-) Pokud by mela byt doterna (vyskakujicic animace a popupy), jak se v posledni dobe objevuje jinde, tak by me to prestalo byt jedno.
Z hlediska funkcnosti me tohle forum vyhovuje. Je jedno zda v novem kabate ci ve starem kabate. Pokud jsou dostupne obe varianty, je to hyper-super a nemam proti tomu jedinou namitku.
Clanky a pripadne nove veci v novem kabate beru jako normalni vyvoj a nemyslim si, ze by to bylo nejak kontraproduktivni. Naopak. Lidi se na jednom miste dozvi vice veci. Pokud to nebude nijak omezovat funkcionalitu nebo prehlednost fora, kvuli kteremu tu hlavne jsme, nemam proti tomu nic. Spise to schvaluju.
eShop? Proc ne? Napada me, ze by klidne mohl prispivat k financovani projektu! Z toho by mohl byt lepsi hardware, nejake softwareove vychytavky atd. proc by to treba nemohlo pomoci na financovani nejakych soutezi pro cleny? To uz je jedno, treba nekoho jeste neco napadne. Pokud to tak bude, at je klidne pod hlavickou tohoto projektu.
Moderovani fora:
Tohle je vec, kterou asi nikdy nepochopim. Kdyz nebyli moderatori, lidi rvali, ze jsou tady veci jako je porno, OT, prudici/nonamove atd. Kdyz se zavedli moderatori, tak pomerne znacna cast puvodnich rvounu rve znovu, ze je tady cenzura. Ku***! Kde to jsme? Moderator je to ud toho, aby tu delal poradek. A kdyz tu poradek dela, tak mu nenadavejte do hnusnejch cenzoru! To nekteri fakt prehaneji a zvedaji mi hladinu adrenalinu v krvi! Ano, obcas se modeator sekne. Ale prihlaste sem, kdo jste dokonalej a nikdy neudelal chybu. Proto se prispevky fyzicky nemazou a je mozne je obnovit, pokud sestalo neco spatneho. Jsou fora, kde je moderovani prisnejsi a funguje to bez hloupych poznamek "rado-by-demokratu". A moderator nema svoji "funkci" nadozivoti. Pokud se ukaze, ze to nezvlada, bude degradovan na "pesaka" a nalezneme jineho moderatora.
Daryluv zisk...... Jestli si nikdo mysli, ze se s Daryla stane kvuli tomuto projektu milionar, tak je blahovej. A ikdyby se tak stalo, tak co ma bejt?!? Zavidite? Dela toho snad pro forum malo? Funguje to tady? Po technicke strance bych rekl, ze na jednicku. Po organizacni to asi na jednicku neni, ale to uz neni jen jeho job. To je job nas vsech. Nemyslim si, ze by Daryl neco delal jen tak bez naseho schvaleni. Ano, obcas tlaci na prosazeni nejake veci, ale kdyz to vymysli, tak se snazi to nejak "prodat". Ale stejnou sanci ma kdokoliv z nas. Staci nejen kritizovat, ale i vymyslet. Nejake napady projdou, nejake ne.
Pokud nekdo vymysli jinou "organizacni strukturu projektu", nebudu se tomu branit, bude-li to podlozene promyslenymi kroky. Ale promyslenymi!!! Styl "koupime to, pac Daryl namaloval spatny logo a pak se uvidi" je cesta do pr**** ehm... do pekel!
Logo...... No, tady to asi nema cenu diskutovat. Pokud na to mam paia "copyright", jako ze asi jo (pravni a/nebo moralni), tak neni o cem diskutovat. Jakakoliv manipulace s logem musi podlehat paiovu schvaleni. Lidi jsou na logo zvykli a chteji ho pouzivat, tak holt je potreba jednat jak ja rikam "koser". Daryl se v tomhle seknul. Neuznavam jeho vyrok o podobe ciste nahodne, to prestrelil. Nakonec to ale snad napravil, nehodlam to zkoumat. Doufam, ze si da v tomhle priste pozor.
Konec meho vylevu. Je to muj osobni nazor, tak to neberte jako "hlas z nebes" ;-)
Zdeněk: Kup toooooo : oDD
Ne dělam si prd*l, myslím že si to napsal velmi dobře
toto "FORUM" je nyni provozovano pro naprosto jinou vec, než se po odchodu z autohifi.cz zamyslelo. Nikdo nic nedelal zadarmo, daryl dobre vedel proc to tak nekdo dela. Nakonec z toho vznikne to, ze nekdo udela opticky stejny forum, funkcni, coz dneska neni pro nakyho phpckare problem a lidi prejdou tam. Tady je cena nasazena z lidi, kteri sem chodi, tedy my všichni. Nejsem proti tomu, ze s tim daryl uz nechce nic mit a koneckoncu na tom neco vyvarit, tak by to chtěl každej a je dobre, ze to takhle každej chce.
Nicmene pro me tohle neni forum zasadne o autohifi, ale o vseobecnych veceh o vsednim zivote, autech, tuningu a zenskejch. Autohifi uz to davno není, to prostě upadlo. Nezlobte se na mě, ale je to tak. A ja sem nechodim quli autohifi, ale kvuli kamaradum, pokecu, rady jak vstrebavam tak rozdavam. A tak to ma asi vetsina. Autohificlub je to jen proto, ze je tady hrstka původních autohifíků. Ale 90% reglych uzivatelu ani nema pojem o tom, jak zapojit zesik v aute, aniz by u toho ten dotycny uhořel.
to že forum neni o autohifi s tim souhlasim. vidim to sám na sobě, do golfa jsem muziku dával tak jsem se o to zajímal, postupem času jsem přišel na to, že mít muziku v autě mi přináší daleko víc mínusů než plusů, takže už to neřešim a stejně tak spousta lidí tady. ono taky co řešit, když už všechno bylo milionkrát řečeno
08.01.2008, 15:50 |
Daryl (A)
reprak:
".....toto "FORUM" je nyni provozovano pro naprosto jinou vec, než se po odchodu z autohifi.cz zamyslelo .... "
a pro jakou vec se zamyslelo ? A pro jakou vec je nyni provozovano ?
To by mne fakt zajimalo ...
no jak jsem psal dal, je to hlavne mimo autohifi + dalsi jine sekce a podsekce. Netvrdim ze je to spatne, jen ze je to jine ;)
08.01.2008, 16:07 |
htd jj Zdenek to napsal dobre.
prudici jsou a budou a ne vsechno se libi vsem.
Chlapy nelejte to pivo z voken :)
A já vůl sem lezu kvuli autohifi :)
Takze neco ode mne.
Souhlas se Zdenkem.Reklamu mam take uplne u prdele.Zda Daryl a kolik vlastne ma zisk je mi take uuuplne jedno, dokud to tu funguje jak ma, tak OK ''nemam rozhodne problem se zavisti a s tim, kdo a kolik vydelava.'' Mam rad toto stare forum a jeho vzhled, bo jsem strasna konzerva, ale pokud budou dve soubezna, tak je mi to uplne fuck.Klidne prispeji, jako clen, treba 1000Kc rocne.Nemam s tim problem.Myslim, ze by to stalo za zvazeni.A pokud nekdo prispeje, bude mit ruzne vyhody oproti tem 50%nim ''nonamum,'' kteri sem chodej jen na cumendu a nebo se ptaj ci pisou blaboly.A klidne bych napr. udelal ze kazdej inzerat kterej bude od neclena bude zpoplatnen.
08.01.2008, 19:45 |
Kapka (M)
presne jako Zdenek a Tazzzik... vydis Daryle ze spousta lidi stoji za tebou....tak hod tech par nespokojencu za hlavu..a makej dal... a pokud si timto forem vydelas na nove Ferrari...tak jen dobre..aspon se v nem konecne svezu :-)))
Jinak jeste dodam ... neboj Daryle zrovna ja vim o zavisti fakt svoje :c)))
Je to sice smutne ale neres to zijes v CR a tady je to asi bohuzel narodni zvyk. A jinak jako Kapka klidne si kup Fero at se kazdej posere. Nemam s tim problem.
TAZZZZ, Kapka (M): myslim, ze opravdu nikdo v teto diskuzi zmineny nema zapotrebi "zavidet"?! a co vlastne v tomto pripade zavidet?! Tlacite to tam, kde to vubec neni. Jedna se o zcela realnou nabidku na zmenu vlastnika tohoto fora a proto je zcela normalni, ze nekteri clenove se ptaji "co bude dal?" nebo jak pokracovat dal. Pokud to nekdo od daryla koupi nemuzete vedet jak to zde bude pokracovat a o to tady jde. Neni to boj, kdo stoji za darylem nebo ne.
Hele ja napsal svuj nazor a hotovo.
Jinak jsem ochoten platit a take klidne ozelim nejake sekce.Pokud to zase bude jen o autohifi jsem 100% pro ... Pokud bys to tu cetl vse tak myslim ze dost je o zavisti kolik na tom Daryl rejzuje.A ja pisu ... JE MI TO FUCK.
PS: Na kolika super AHC srazech ktere se drive konaly jsi ty osobne byl? Treba Johanikovo Usti ... I a II byla super a to jeste nejsem zase tak v davne minulosti jako by to asi slo. A vsechny ty srazy se upekly na AHC foru.
A myslim ze zavist ohledne Darylovo zisku v tom nejakou roli urcite hraje. A ja jen napsal ze je mi to FUCK ... at zisk tak reklama.Ale za starej vzhled fora jsem ochoten platit clenskej prispevek.
to je zas keců vokolo, jestlipak máte uklizenej sníh před barákem co? tak zvedněte od beden ty líný pr*** a běžte dělat něco užitečnýho...howgh
ja uklizeno mam :c))))))))))))))))))))))
08.01.2008, 21:22 |
clown nocarret ..
mam, mam i rozmrazenou cestu k autum ..
i sousedovi jsem sel podsypat jeho voktavku, protoze za 3/4 mega nema protiskluz a proste klouze a klouze .. , za blbost se plati ..
upadl jsem na na zada jeho prijezdove ceste, nastesti to odnesl jen loket .., a kybl pisku z mladyho piskoviste jsem mel mezi zubama :o))
08.01.2008, 21:28 |
Q já nemám sníh....
mám taky uklizeno a akorát jsem byl vytahovat mlaďochy, kteří si chtěli zablbnout s bmw u nás na louce, vjeli tam čumákem a konečná, prdel hrabala jak divá a ani ťuk, to jim byl můj korejec dobrej ;-)
něco bych napsal ale už je mi to blbý, něco jsou dobrý ubohosti
Čau lidi. Dočetl jsem tuhle diskuzi tak do dvou třetin. Pak už mne to fakt nebavilo. Tak snad jsem nepřehlídl nic podstatnýho. Řeší se tu koupě, poplatky(nejsem proti) atd. atd.
Proběhlo tu už několik variant jak situaci řešit a vypadá to že realita je krutá.
Takže mám návrh.
Daryl se osvědčil jako dobrej správce vynálezce tohoto fóra. Tak ho zkusme oslovit, za jakých podmínek by byl ochoten v tom pokračovat. Chápu že není příjemný říkat lidem nezaplatíš -táhni mi z dílny(fóra).
Ale co si budeme povídat, kšeft je kšeft. Já v práci taky nemakám z lásky ke svému zaměstnavateli.
Daryle zkus si to rozmyslet a napiš jestli je něco co by tě udrželo u této nevděčné práce. Je to přeci jen v podstatě takové tvoje dítko.
pokud jsem napsal nějakou zhovadilost tak sorry.
09.01.2008, 22:19 |
Daryl (A)
sprath: stacilo by kdyby mi ti kdoz doposud nehnuli ani prste prestali rikat co a jak mam/nemam delat ..
nebo jeste jinak. Vydame akcie :)
rekneme 1000 akcii kazda po 500 kc. A kazdy bude mit podle zakoupeneho dilu sve hlasovaci pravo. Na prosazeni cehokoli staci 51%.
09.01.2008, 22:27 |
Luke-Jeep | Upraveno: 2008-01-09 22:29:04
husty! autohificlub jako akciovka... masakr... nekritizuju mam to za dobrej napad :-O jen cumim pac uznavam tohle by me nenapadlo
09.01.2008, 22:53 |
clown Luke .. klidne ... :o))
jinak jeden z potencionalnich sponzoru oznacil investici pul mega za prehnanou .., domena autohificlub.cz nema hodnotu 150.000 .., bere to jako hotovy projekt psany na zakazku. Uvidime. Jednani probihaji.
Ale jak psal Daryl, ma i jine nabidky od jinych subjektu, takze treba tu za mesic bude azbuka :o)
09.01.2008, 22:59 |
Daryl (A)
clown: samozrejme ze ne ... samotna domena nikoliv. Jde o cely projekt a to jak je rozjety. Domena bez obsahu je jen domena jako kazda jina ...
pokud tu bude azbuka tak se muzeme vratit na IRC :_D
09.01.2008, 23:15 |
clown | Upraveno: 2008-01-09 23:16:20
kral .. :o))
no zase na ruskejch autohifi forech se kolikrat aspon neco dozvis o autohifi, obcas nejaky testik, recenze .. proste jako tady ...
obrazku sprasenejch aut je po netu tri prdele ..
No já myslím že akcie to nevyřeší. A když tak jen krátkodobě. Vhtělo by to plánovanější řešení na delší dobu.
10.01.2008, 20:19 |
Daryl (A)
sprath: to co se tu resi by akcie vyresily. Prodej hlasovacich prav a zaroven interesace tech kdo by si je koupili na ziskovosti a zivotaschopnosti projektu. Ono lidi zacnou mluvit jinak jakmile jim jde o podily ze zisku ...
11.01.2008, 19:28 |
Magic | Upraveno: 2008-01-11 19:29:16
Daryl s tím úplně souhlasím, pokuď si ty největší kritici koupí podíl(akcie) okamžitě přestanou prudit, když jim půjde o výnosy, jenže oni si ty akcie nekoupí, protože by nemohli prudit. Zkrátka je to tak zvaný začarovaný kroužek. Protože o prachy jde až v první řadě.
11.01.2008, 19:38 |
Q Magic, jak ty to můžeš vědět co si kdo koupí nebo nekoupí?? Pokud praktikuješ magii, tak bych potřeboval vědět nějaké výsledky zápasů, abych z toho měl ve Fortuně ty prachy o které jde přeci v první řadě....
:-))
nepřipadám si jako prudič a už vůbec mi nejde o peníze, tyhle úsudky mi přijdou trochu nemístný vzhledem k tomu co se vlastně řeší
11.01.2008, 23:41 |
Magic Q magii nepraktikuji jen si tu čtu komentáře a mám svůj úsudek a názor. A tohle forum snad není žádná sázková kancelář. Zatím se tu jen kecá a kritizuje, ale nic se neděje. Nebo se snad už přihlásili nějací stěžovatelé, že by se snad za 10000kč chtěli se podílet na rozhodování a zisku. Zatím jsem to tu nepostřehl. Mě tu zatím nic nes...e protože nejsem z toho Zdravýho a tvrdýho jádra. Navíc mám i vzhledem ke svýmu věku dobrou pamět, tak vím proč jsme se stěhovali na tohle fórum a byli jsmerád, že se toho někdo ujal., no a už Vám to zase nevoní. Holt v česku se úspěch nenosí. Starý jede dál i bez nás, tak si zase založte nový, snad se toho někdo ujme a když to bude prosperovat, tak ho kopněte někam. A tohle jak dopadne se uvidí. Jestli je to ve členech, kolik se jich přestěhuje a kolik zůstane. Samotnýho by mne to zajímalo, já bych se ale nestěhoval.