Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Bedna pobóchaná

o Navštíveno 6043x o
o 12.05.2008, 20:48 | MiBa
Podivejte co mě s bednou udělalo SPLko od Emphaseru :D bo že by kladivo :). PS: Máášo bednu v milovicích neuvidíš, dnes mě došla trpělivost a jdu jí zmenšit, jukněte dál a řekněte jestli na X3 nebyla moc veliká.

foto k příspěvku  od MiBa

o 12.05.2008, 20:49 | MiBa
.

o 12.05.2008, 20:49 | MiBa
..

o 12.05.2008, 20:50 | MiBa
Sviňa lepidlo-nepustilo desku.

o 12.05.2008, 20:52 | MiBa
Jakej objem by jste doporučili na X3??? Mááša povidá 55L a jeden BR 10x27cm(origo emphaser).
o 12.05.2008, 21:44 | Nismo.Power
zavřít X3 do takhle hnusný a špatně udělaný bedny je hřích . ... .
o 12.05.2008, 21:58 | MiBa
klučina byl magnetem ven a byl dobrej nápad pak s laminátem. Jak myslíš špatně udělaný?
o 12.05.2008, 22:09 | majoni
ty vole, toto je dřevotříska a ozvučnice se dělá z MDF!!!!!!!!!!!!!!!!
o 12.05.2008, 22:22 | MiBa
majoni: je to dřevotříska 25mm s laminem. Dřív jsem dělal z mdf 28mm a nemyslim si že v tom nebyla chyba. Divil by si se kdo všechno z tuning scény kterejm to hraje solidně má bednu z dřevotřísky dělanou původně na kuchyňskou linku :)
o 12.05.2008, 23:29 | Lefi
MiBa : z tuning sceny možná...tam se najde spousta joudů.
o 13.05.2008, 00:23 | Nismo.Power
tuning scene je banda joudů a divil bych se kdyby někdo měl z dřevotřísky a natož s laminem , tam sou spíš lidi co jen maj peníze a celý auto si nechaj udělat od firmy meb by to samy nikdy nezvládli :)

každopádne tahle bedna fakt po dlouhý době jezdna z nejhorších co sem viděl . .. . z MDF se to nedělá jen tak z dlouhý chvíle nebo jen proto že ten materiál je dražší, kdyby nebyla pevnější a neměla lepší vlastnosti zvukový tak to dělá každej z kdejaký překližky ale sou i lidi kterejm MDF nestačí a maj ozvučnice z mramoru :)
o 13.05.2008, 09:38 | Majk-fox
Co to je za kentus????
o 13.05.2008, 09:50 | MiBa
Tak je fakt, že cena vyhrála, deska 25mm 180x100 dřevotřísky za 110Kč. MDF 28mm 280x160 za 1700Kč a menší prej nemaji. Dřív jsem koupil asi 200x100 za 700Kč. Nová bedna bude z MDF páč bude malá a na to matroš 28mm ještě je mno.
o 13.05.2008, 09:51 | MiBa
Majk-fox: Tohle mě fascinuje na AHC :). Jeden ťukne a pak se předháněji kdo to lepší zritizuje.

Neřeknu kdyby šlo o rady, co jsem udělal špatně a ták ...
o 13.05.2008, 10:33 | Majk-fox
Špatně? Myslím, že zbytečná otázka:-) Ale nic ve zlým, v poho.
o 13.05.2008, 12:05 | MiBa
V poho. Ok použitej materiál, dál by jste vytkli což?
o 13.05.2008, 12:10 | Tuner#2
Od kdy je lamimo méně pevné než MDF? Díky většímu množství lepidla má dokonce lepší vlastnosti třeba na průhyb. Jediná nevýhoda lamina je horší opracování, více tupí nástroje a nejde do něj pořádně frézovat. Já když dělám bednu, tak MDF používám akorát na přední stěnu kvůli zafrézování reproduktoru, jinak je to z DTD. Ono by stačilo, kdyby tady někdo nehonil jen aktivitu a něco si taky sám vyzkoušel a ošahal a ne jen o tom kecal o něčem co neměl ani v ruce a nebo neslyšel...
o 13.05.2008, 13:49 | Nismo.Power
Tuner : příjde ti levná dřevotříska na který je milimetrová vrstva lamina s imitací dřeva pevnější ??????? :))

Miba : tou destičkou zaslepená nějaká díra či co neni rozhodně košér . . . . . celkově tak divně spasovaný, né asi moc slepený , na X3 vcelku málo šroubů , vypadá že ani tlumená nějak nebyla.....
mno do kvalitní bedny to má hodně daleko ale nic ve zlym samo, taky sem kdysi zaslepil díru tak jak to je tady na obrázku :)
o 13.05.2008, 14:00 | Tuner#2 | Upraveno: 2008-05-13 14:01:57
Pevnější než co? MDF? Jak říkám, třeba v průhybu určitě. Před 12 lety jsem složil maturitu z nauky o materiálu na nábytkářské průmyslovce a něco si snad ještě pamatuju :o) Pevnější je proto, že uprostřed jsou třísky, který jsou slepený větším množstvím lepidla byť za menšího tlaku než MDF což je v podstatě lisovaný dřevní prach. Přesné údaje už v hlavě fakt nemám a na půdu, kde mám ještě nějaké sešity taky nepolezu, ale je to tak. Budeš se divit kolik firem používá DTD k výrobě home beden a to v cenách i přes 40 - 50tKč a třeba Tebou zmíněná překližka které se vysmíváš je použita u Bowers Wilkins Nautilis 800 serie. Jsou to prostě vrstvené dýhy na sebe prokládané letama napříč. Kam se na to MDF hrabe. Navíc pokud bednu vypříčkuješ, tak pro tuhost uděláš víc než když zesílíš sílu a nebo materiál stěny.
o 13.05.2008, 14:51 | MiBa
Nismo.Power: tou destičkou nahoře jsem zaslepil díru jednoho BR, zkušel jsem jestli nebude mít lepší zvuk. To samý vepředu jak jsou ty 2 dirky zadělaný.
Destička by zmizela přelivem laminátu a v něm LCD-nevyšlo :).

Lepená(2tuby lepidla-padlo tolik kuli kontrole fuky) je až moc, páč jí chtěl rozdělat a skákal jsem na ní se svejma 80kg skákal a nic(pro šťourali vruty už byli pryč).
Vrutů 6x60 tam bylo cca 40 kousků.

Tlumením byl jehlan 2cm ten jsem lepil jen alkaprenem páč jsem pořád testoval estli nebude mít lepší zvuk bez něj.

Tuner#2: viděl jsem taky dost beden u zvučných jmen výrobců a maji taky dřevotřísku.
Schválně vyzkouším udělat novou bednu z MDF a z této dřevotřísky a estli poznám rozdíl.
o 13.05.2008, 14:53 | MiBa
Jinak takhle vypadala bedna předtím, kvalitu magnet ven-dovnitř nic neřešil, to samý polarita wooferu.

o 13.05.2008, 20:42 | majoni
zvučné jméno a dřevotříska ještě neznamená kvalitu
zvučné jméno může taky znamenat (ale nemusí) jen vysokou cenu
příklad: třeba doma vyrobená bedna z MDF tě přijde - plácnu na 2000,- a když si koupíš tu stejnou od nějakého "zvučného jména" zaplatíš 5000,-, ale to ví snad každej. Právě proto si asi tolik lidí postaví doma bednu nebo si nechají postavit bednu a nekupují to i s wooferem, kde se výrobce snaží to všechno ojebat
o 13.05.2008, 22:26 | Escudo
tak já se sem taky vměstnám

majoni: můžu ti upřímě říct, že vytvoření kvalitní bedny doma tě vyjde dá se říct na ty samý peníze co v obchodě, jestli počítáš jen MDF, tak možná, ale tim to fakt nekončí, ber silikon, vruty, lepidla, tlumení, čalounění, BR, čas atd.... Důvod proč si jí každej udělá bějvá jinde

jinak hádat se o tom jestli MDF nebo ne je nesmysl, tohle už totiž někdo vymyslel, tuner má naprostou pravdu, psal jsem to tu nedavno, v PA se MDF tak často nevyskytuje, stačí si přečíst pár návodů od profíků jak stavět bednu, kterejch je na netu opravdu hodně. Já si myslim že Nismo narážel hlavně na to, že ta bedna vypadala jako když pejse a kočička pekli dort, jedna věc je použít desku kvalitní překližky a druhá rozřezat mámě kuchyňskou linku, díry vylepit zbytkama a tak dále :o) prostě asi jako si dát do RR chlupatej potah na volant a na to se nedá říct nic jinýho :o)
o 14.05.2008, 11:13 | Tuner#2
majoni: Myslím si, že zrovna Bowers Wikins není firma, která by něco šidila. Ano jsou firmy, které jsou schopné udělat ozvučnici bez příček z 12mm DTD a to je samozřejmě špatně, ale Nismo psal, že snad MDF má lepší zvukové vlastnosti a je pevnější a to je dle mě blbost...
o 14.05.2008, 11:14 | Tuner#2
Escudo: Souhlas, bednu si dělám proto, že takou jakou chci nikdo tvarově a objemově nedělá.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3629 sekund.