Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > odstranění chromu

o Navštíveno 18258x o
o 04.02.2009, 21:42 | daimondai
Ahoj. Nemáte někdo zkušenosti s odstraněním chromu?
(kola Mangels 13x7 - chrom se loupe). Reapas by byla hrozná rána. Takže sice degradace, ale odstranit chrom a pak černý komaxit. Mechanicky bych se všude nedostal, takže chemie. Ale jaká a jde to udělat doma?

o 04.02.2009, 22:40 | kucik
Nejjednodušší je nechat opískovat,pochybuju,že nějaká chemie s tím hne,když je to chromované galvanicky,tudíž vlastně kov,a když hne,tak to bude pěkně žíravá sračka,s čímž bych si moc nehrál.
o 04.02.2009, 23:28 | oni
ja bych teda kola nepiskoval,nema se to,narusuje se material. ale mangelsi jsou vlastne celokovovy ze? jinak nejakym louhem by to bylo nejlepsi a do cista a cena toho neni strasna,jestli 100 za kolo a mas to pripraveny rovnou na lak!
o 05.02.2009, 07:26 | tappaja
Tak odstraneni chromu se dela kyselinou chlorovodikovou, koncentraci musis vyzkouset, toho chromu je tam slaba vrstvicka, takze to je hned, ze by to nejak odezralo i ten kov, toho se bat nemusis. Ceho bych se bal, je nasledna neutralizace, at to udelas sebelip, nekam to muze natect a i to letech to muze delat neplechu pod novym lakem.

Nebo se to dela mechanicky, starej sloupanej "odlestis" a ten co drzi, ten se prekryje komaxitem a drzet bude dal.
o 05.02.2009, 11:55 | Kesam
Kyselina tedka mi došly věci z chromování a nejraději bych jim to omlátil o palici.Jsem jim z toho sundal barvu atd vzal jsem to 1500 smyrkem a jak tam bylo zažranej rez ty kráterky žře si to prej ještě on připraví to víš že to tam fláknul jak jsem mu to dal kokot no nic víko tak strašné nejni ale ten kryt převodovky koupím za 3 kila nev sundám z něj barvu a nechám znova.
o 05.02.2009, 18:32 | daimondai
Díky za rady.
Podle toho, co se mi podařilo najít, by to mělo jít kyselinou chlorovodíkovou + peroxid + voda + najít poměr. Zkusím koncentraci jako na plošné spoje :-).
To Tappaja - pod komaxit chci dát ještě kataforézu, takže se při pasivaci kyselost zneutralizuje.
Snad se to všechno povede.
o 05.02.2009, 19:48 | tappaja
Na kolik te tohle odstraneni chromu vyjde? Stoji to za to? Kolik stoji novy kola?

tady mas ten pomer, jestli do toho pujdes.

Roztok kyseliny chlorovodíkové a peroxidu vodíku - kyselina je dostupná téměř ve všech drogériích, peroxid vodíku tekutý koupíme v lékarne, v tabletách jej ukradneme nejbližší blondýně. Směs musíme namíchat asi takto: do misky nalijeme kyselinu, vložíme kousek kuprextitu, začneme míchat a postupně doléváme peroxid. Jeho množství záleží na koncentraci (vyšší koncentrace znamená rychlejší průběh leptání, a však vzrůstá nebezpečí podleptání nebo zničení cele desky), pokud tuto činnost děláme poprvé použijeme 3% roztok. Jakmile deska začne uvolňovat bublinky přestaneme dolévat peroxid a vytáhneme vzorek. Při leptání se uvolňuje nebezpečný chlór (vlastní zkušenost - vyleptání jedné desky o rozměru 10*10cm uvolní dostatek chloru k zničení zeleniny na zahradě o rozloze 20*30m - dle směru a velikosti větru.)

Nechci te od toho odrazovat, ale ja bych do toho nesel...
o 06.02.2009, 19:34 | daimondai
To tappaja - díky za ochotu i za návod. S plošňákama mám řekl bych dostatek zkušeností. Místo tablet peroxidu se mi osvědčil 10% technický a poměr 1/3-1/3-1/3 (voda). A vyplatit se to musí. Kola to jsou 13x7", ET25 - na twingu přítelkyně vypadají moc dobře :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3252 sekund.