Navštíveno 7520x

Sehnal jsem si dvoudílná kola a chtěl bych je trochu zrenovovat. Mám však problém. Všechny šrouby jsem sundal, ale kola stále drží u sebe.Není to totiž disk slepený s límcem, ale disk jako celek s límcem a sundavá se jen střed. Zkusil jsem už skoro všechno jak je dát od sebe a nic. Poradí někdo? Předem díky. Foto přidám.

21.05.2009, 19:01 |
zipp zkoušel jsi je nahřát?
Zkoušel jsem je nahřát, ale nevím jak moc bych je měl nahřát, aby nedošlo ke změně materiálu. V tomhle se nevyznám.
dej prosímtě fotku celých kol,z tohodle jde vyčíst prd, a nafot ještě z boku,abysme ti mohli poradit
nerad bych se mylil, ale mozna tyhle delal minimike...
tmx.806: ja delal Smoory :-) coz toto urcite neni, a ty byly jeste byly jen 1-dilny a nakonec se z toho udelali designove vicedilny :-)
tyto kola vypadaji obdobne jako BBSa co se daji origo na trojkovy GTIcka... tam je taky limec v celku a vyndava se jen stred... myslim si, ze to tu nekdo i renovoval ;-)
Tohle jsou SSR Watanabe RS-8, origo japan kolečka. Vím,že ty BBS GTi dělal Jindrs,ale ty prej slepený nebyly :-(

21.05.2009, 23:25 |
Kesam Tak jak je to teda?
Pepino: a kdyz na to zatlacis zevnitr, hne se ten sterd alespon trosku? Jediny co me napadlo, zatizit stred a proste nechat to "propadnout" nejakou vetsi zatezi....
MiniMike: Ano,to jsem zkoušel. Na ten střed jsem tlačil vahou svého těla a nic :( Nejlepší by bylo nalít něco do té spáry,aby to sežralo to lepidlo, ale nic takového asi neexistuje :)
a nebo louh, ale tady u těch chemikálií bych se bál reakce s kovem, né že by to řachlo, ale že by to ty kola poníčilo
Kyselina sírová reaguje s kovem, ten louh asi taky. Ještě nějaké nápady?:-)
nerozebírat, zalepit límce, zbrousit a stříknout, límce odlepit, nechat přelešit, mezitím nechat nachromovat nebo jinak renovovat šrouby a kola jsou OK :o)
když to tak drží, tak aby sis tím rozebíráním nepřidělal víc práce ....

23.05.2009, 14:25 |
Fipo když už nerozebírat,tak prvně zrenovovat/vyleštit límce a teprve pak lakovat...
Renovace vcelku je až poslední možnost. :) Tak šup s novými nápady :)
Pepino: jeste me napadlo chemicky odlakovani .... mozna by to sezralo ten vnitrek... ale to by ti rekli tam kde chemicky odlakovavaji...
ja to rozebiram plastovou palickou ... (idealne s kovovymi broky, proti odskoku) popripade kladivo a kus silonu ...
Tak já dnes rozdělal 2dílná BBS RK II a stačilo po středu klepnout přes dřívko trochu silněji a krásně to odskočilo :o)
ja svoje bbs rozebiral drevenym spalkem a kladivem a ze musely dostat ran aby povolily
Pepino: pokud jsou opravu vícedílný tak zde pomůže jen a jen hrubá síla. Tyhle kola bývaj silně zoxidovaný na spoji. Někdy je to až na lis....
Dneska jsem rozebiral dalsi Enkei, tuk tuk plastovou palickou a bylo na dva kusy :-)
Pepino : bude nejaka zajimavejsi barva, nebo klasicka cerna (na prodej asi nejidealnejsi)?
Díky za rady, až bude čas, tak se na to vrhnu :)
Lukaash: černou má každej, mě se spíš zamlouvá gunmetal, ale uvidím ;)
mishan a fotky nejsou :-)