Navštíveno 11272x

Ahoj,
jelikož je tedkonc docela moda tůzných led diod a všeli jakých tuning doplnků a světel chci se zeptat.
V dnešní době se prodávají přední čiré světlomety na vozidla s led diodama ve stylu audi. ale zajímá mě hned několik věcí
1.Výrobce uvádí že světla jsou homologována pro provoz, že mají vyraženo na krytu homologační znaky. Opravdu je tedy mohu využívat?
2.led diody, které spousta tunerů bude využívat jako denní svícení ve skutečnosti, dením svícením nejsou. Dle popisu výrobce se jedná o parkovací světlomety.
3. Tím mě tedy zajímá, zda není v rozporu s vyhláškou mít takovéto parkovací led diody. Jelikož se nejedná jakoby o jedno světýlko ale hned 8 ledek.
Proto mě zajímá jak to teda je, či si prodejcí nevymýšlejí

23.10.2012, 19:23 |
JR Homologaci to ma muzes s tim svitit. Je to homologovany jako parkovaci svetlo.
a parkovací světlo se může skládat ber to napsáno lajcky líp to neumím, s více světélek? Tedy ne s jedné led ale rovnou s 8?

23.10.2012, 19:31 |
Lufas neodpovim ani na jdenu otazku,ALE krete.. co si daj na auto neco s ledkam kde je misto bych pokutoval hned na miste...po ranu potkavam nehorazny veci. Nejlepsi je nas soused co ma pry homologovany LED na 120tce a na kapote nalepeny 4WD...
sorry za ot ale musel jsem:-)
Lufas, mě to zajímá čistě jen z technickýho hlediska :D Já si svítím Osramkama a pískám si :D
tohle je hovno oproti HIDkám a mlhovkám po ránu :)
Svetlo homologovane je ale pokial nema alebo nefunguje vyskove nastavenie ktore ovladas z kabiny tak budes za to je*any na STK ako ja:) na STK v CZ :)
Tak výškově stavitelný budou, píšou že motorky na to dát jdou. Spíš mě zaráží parkovací světlo ve formě pásku z led diod :D
Ja som mal na Opel tigra angel eyes lampy a kruzky boli ak parkovaci a tak ak svietili ze to na denne svietenie nestacilo :) U len paskom neviem ako to je ale nenavidim ich :)

24.10.2012, 09:10 |
AR bobmajstr: je jim jedno jestli parkovačka je jedna žárovička nebo svítící pásek, mě na káře parkovačky dělají CCFL kroužky a nikdy nebyl problém (orgán i stk)
nebster: tak to by platilo jen v okamžiku kdy do toho narve xenony ale na normální heligóny by to nemělo vadit.
Dobře dobře, děkuji za inforamci a doplnění mé nevědomosti. :)
Je to úplně jednoduché, musí to mít homologaci pro běžný silníční provoz, ne pro sportovní účely, a když to zapojíš tak to musí vše fungovat, naklápění, denní svícení, které by mělo potlumit pri potkávacích světlech, pokud funguje i jako parkovací světlo atd.