Navštíveno 25839x
Mám známého v Praze co jen jako končíek ke své mechaničině dělá ještě renovace kůže. A to takovým způsobem, že na to má nějakou sračku co původně vypadá jako barva. Po natření na zvolené místo ( na cokoli, na ruce, na plast, na železo, nebo na kůži ) to po zaschnutí udělá klasickou kůži. Má to stejnou strukturu a když se to strhne ( což moc dobře nejde ) je to normalně kus koženýho hadru. Míchá mu to nějakej člověk. Nevěděl by někdo co to může bejt a kde to sehnat? Pochopitelně ( a ani se mu nedivim ) on to řikat moc nechce. Já to ale chci jen z důvodu na renovaci pár dílů svého interiéru, páč on má čas akorát tak na přestupnej rok. Nehodlám si tim přividělávat, nic. Na to nemám ani čas. Stačila by mi jedna malá pixlička toho něčeho, čeho nevim co to je :)) Kdyby někdo věděl, budu rád. Snad sem to popsal tak nějak dost srozumitelně. Díky
Na to stačí odpověď jediným slovem : Gliptone :)
(Pro upřesnění Liquid Leather Scuff Master a vybrat si svůj potřebný odstín)
Docela zajímavý. Jsem se chystal na léto na renovaci kůže tmelem, barvou a lakem. Tohle možná bude jednodušší.
radek: Supr! Díky. Ted jeste tedy doplnujici otazka. Co kooukam na googlu tak vas jen amerika výrobky. Neumel by nekdo dostat do čech? Nebo treba na ebay kdyby neco bylo. Vse zaplatim + prihodim samozrejme neco za ochotu spoluprace. Díky
24.02.2012, 09:14 |
soray | Upraveno: 2012-02-24 09:18:41
Já bych uměl Colourlock, což je taky špička v oboru.
způsob aplikace je stejnej? Případně jak se pracuje s tímto? Díky
Gliptone to dělá přes 50 let a funguje normálně na vzorníky dle výrobců aut. Kupuje se to bšžně na dobírku, já nejčastěji v GB, amerikány nemusím :) Výsledky se Scuffem jsou parádní, následná údržba jejich kondicionérem taktéž. A to se bavím o interiérech 30 až 50 let starých, přesto původních, nikoli o koncernu, kde po dvou letech ježdění vypadají zpravidla židle hůř jak v taxíku a ta parodie na kůži co používají vypadá že přišla o život násilným způsobem....
24.02.2012, 09:28 |
soray Video lepší než tisíc slov :-) Případně bych pak dal kontakt na kolegu z DS, který se na kůži celkem specializuje.
[ Link ]
radek: psal sem ti mail
soray: bohužel nejde nam v praci youtube, ale urcite kouknu doma.
24.02.2012, 12:03 |
maiky46 | Upraveno: 2012-02-24 12:04:23
nám dělali sedačky do TT u jedné nejmenované pražské firmy,kde to taky něčim nastříkali (celkem se na to specializuji udajně) a při vyzvednutí auto to vypadalo super, bohužel po měsící ty sedačky sou dokurvený víc než byli předtim.příde mi že to tu kůži uplně zničilo ,jinak by to nešlo tak rychle do pr.
25.02.2012, 10:15 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2012-02-25 10:21:01
[ Link ] Tu pistoli používá pouze pro rychlejší schnutí, nebo se ta barva vytvrzuje teplem?
25.02.2012, 18:05 |
Skaletonz | Upraveno: 2012-02-25 18:08:38
Zdravim. Když už tady existuje tohle vlákno tak se taky přidám s dotazem. Mám u sebe v BMW E36 polokožené sedačky(kůže na bocích a opěrce hlavy). Jedná se mi o to, jak postupovat v případě, že je sedačka prodřená od vystupování na levé straně (nemoc těhle sedaček) a v kůži už je kulatá díra asi 1x1 cm. Někde na německých stránkách jsem viděl, jak se to povedlo opravit přavě pomocí prostředků od značky Colourlock v domácích podmínkách
[ Link ] . Je teda nějaká možnost, jak si pomoct sám a nebo to vyřeší jenom odborná renovace? Díky
Já mám prakticky to samé u 406 Coupe, takže mně toto vlákno také dost zajímá. Snad to už někdo použil.
sem s radkem domluvenej, budu teda mit Gliptone, ne colourlock. Tak potom podám reference i s foto reportem.
To je neskutočné toto =-O
Perfect, dej sem pls kontakt na toho prazaka ;)
Nevis co si cca rika za predni sedacky? U sommerwagenu bych je potreboval ozivit :)
To chci domů na gauč!!!!:o)
radek.613: Ty umíš ten Gliptone nějak levnějí? Nebo na čem jste se s Perfektem domlouvali? Že bych se případně připojil :).
Hodí se ten tmel i na poškození kůže po skoro celý loketce? Nebo je to nerentabilní a jedna lahvička tmelu nevystačí?
27.02.2012, 15:07 |
soray Tohle snad ani neni potreba tmelit, na to by mohlo pomoct zbrouseni a nasledne lederfresh. Nebo v tom jsou nejake diry, ktere na foto nejsou videt?
27.02.2012, 15:17 |
M.a.R.i | Upraveno: 2012-02-27 15:26:37
soray: ta vrchní část kůže se jakoby drolí, praská. A včera jsem si všimnul, že na jednom místě je to lehce trhlý, ale to je vše. Pokud by to stačilo jenom zbrousit a natřít barvou, tak by to bylo super. Ale stejně si chci tmel koupit, neboť mám v čalounění dveří malou dirku.
Ty by si dokázal namíchat odstín?
Kdyžtak koukni sem
[ Link ] . Je tam i foto volantu.
A jak se řeší prasklá vrchní část kůže? Mám to na řidičovo a spolujezdcovo sedačce. ale není to vidět. Jakoby je kůže shrnutá přes sebe na sedáku a opěradle a v tom míste je to prasklý, ale jak je ta kůže přes sebe, tak to není vidět. Všimnul jsem si toho, když jsem čistil sedačky a byli vlhký,tak ty prasklý místa ztmavly. Po vysušení zase nic. Ale je to stejnej styl praskliny jako na tý opěrce, akorát že má cca 5-7cm, přijde mi, že praskla zase jenom ta vrchní část kůže, nejspíš barva bo co to je. Jde mi jen o to, aby třeba časem nepraskla i kůže pod tou barvou a nějak se to "nevyvalilo". A nebo se to neřeší?
Sorry, že píšu jak tatar :D
foto napoví:
A jde opravdu ten lederfresh použít jenom lokálně aniž by to bylo vidět? Na videu to tak dělají, ale většinou jsem se setkal s tím, že se barví celá sedačka.
27.02.2012, 15:28 |
soray Jestli je popraskana jen barva, tak bych to nejprve jen zabrousil a pretahl barvou + nejaky ten balzam nebo sloni tuk nakonec.
Jinak barva se micha bud dle vzorniku nebo je mozny zaslat nejaky dil nebo jinou cast kuze (operku nebo neco podobnyho) a namicha se to dle aktualni barevnosti a pigmentace kuze.
kdyz bych se mel rozhodnout, jestli nakoupit hromadu drahych veci a pak experimentovat nebo dat 5tis za profi work...
28.02.2012, 16:40 |
soray To musi kazdy zvazit, co se mu vyplati a jak je zrucny. Material, kdyz vezmu to nejlepsi, vyjde komplet do 3k na intros - od cisteni po konecny namazani slonim tukem.
Jestli to nekde jsou schopni zrenovovat za 5k a dobre, popravde netusim.
CervinVega: V mým případě investice max 500-1000 a vystačí mi to ještě na pár oprav, práce na hodinu. A navíc mě to baví :).
Čistič a balzám už mám...
ja to řešil takhle před
tady po
xenonman: pěkný, jenom si je čistil a nebo i barvil?
By mě zajímalo, jak dosáhnete takovýhleho matu. Já čistil kůži čističem od CHG a kůže byla krásně matná, jenže pak jsem na ní napatlal balzám taky od CHG,aby byla taky chráněná a mat se ztratil.
Takhle po vyčištění před balzámem. Bohužel foto po balzámu nemám
29.02.2012, 16:22 |
bubakk | Upraveno: 2012-02-29 16:25:18
vternu se sem taky,potrebuju radu,čím vycistit bilou kozenku,zkousel jsem AG Leather cleaner tim mi to nejde
luk: bere si 5000,- za komplet celej interier a dela to fakt tak ze to nepoznas, jen je u nej problem s casem. Pokud chces kontakt napis mi do majlu hodim ti ho tam
25.03.2012, 07:05 |
Etien (M)
pred
25.03.2012, 07:05 |
Etien (M)
25.03.2012, 07:06 |
Etien (M)
po
25.03.2012, 07:06 |
Etien (M)
25.03.2012, 07:08 |
Etien (M)
vcera jsem provedl test jizdou v bilem tricku a dopadl super... vsechno drzi, nic nebarvi...
velky dik sorayovi... colourlock funguje ;-)
Ahoj,mam zájem o tohle auto,použiju z něj intros.jde z toho udělat krásný kožený interiér? Mám fotku jen z netu zatim...soray by me mohl pomoct...:)