Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > Potazeni uhlikovou tkaninou - jak?

o Navštíveno 11203x o
o 12.03.2012, 23:05 | crazyape
Ahoj

nepracuje tady nekdo s uhlikovou tkaninou? Jde me jaky postup zvolit pouze pri potahovani...

Co jsem tak koukal tak postup je celkem jednoduchy, natrit pozadovany dily pryskyrici (opravdu na tu 1 prstvu pryskyrici? neni to nejake epoxy lepidlo?) nechat zavadnout az bude "jen" lepit, pretahnout uhlikovym vlaknem a nechat vytvrdnout. Potom postupne pretirat pryskyrici, brousit, pretirat treba 3x a nakonec lak.....

Koukal jsem na havel composites ale v tech vlaknech se vubec nevyznam jaky typ zvolit, predpokladam ze na tuto aplikace je vhodna gramaz 200g/m2 ?

Mel jsem dohodnute vlakno tady od jednoho kluka z fora ale nejak to asi padlo tak se koukam i jinde.

Diky za rady

o 13.03.2012, 10:01 | Tweety_xx
Z havelu mám info, že pokud ti jde o pohledový povrch, tak použít 200g kepr.
Jinak můžeš použít i polyesterovou pryskyřici, ale nebude to takové čisté a potom to zežloutne, kdežto epoxidová pryskyřice bude tak jak karbon má být.
o 13.03.2012, 11:24 | crazyape
Takze toto? [ Link ]

Ja mel za to ze potrebuju platno :)
o 13.03.2012, 12:43 | Tweety_xx
JJ přesně to co si hodil odkaz. Když se na to i podíváš, tak je tam vidět i tu strukturu která je všude tak chtěná.
o 13.03.2012, 12:47 | petis
i normál plátno vypadá hezky.
o 09.04.2012, 18:18 | crazyape
Tak uz to mam za sebou :) Po prvnim nezdaru s pryskyrici a pomerem tuzidla jsem byl chytrejsi a koupil si malou kuchynskou vahu :))

Veci uz mam potahnute, obrezane a opracovane.
Chtel bych dat jeste jednu slabou vrstvu pryskyrice nez dam lak aby se to jeste lepe srovnalo. Tzn zbrousit, srovnat zatvrdlou pryskyrici. Nevi nekdo jaka zrnitost brusneho papiru je vhodna? Me prijde ze je to vcelku jedno kdyz budu potirat dalsi vrstvou pryskyrice ne? Kdyz pouziju treba zrnistost 120 a hned potom dam dalsi pryskyrici tak se ryhy zalejou?

Po teto posledni vrstve bych cely "Vyrobek" zbrousil pod vodou 800,1000,1200 a nakonec lak.
o 09.04.2012, 19:05 | Eidy | Upraveno: 2012-04-09 19:09:44
Polyester nedoporučuju. Nedokáže se na uhlík dobře navázat a pevnost je pryč. Epoxy se hezky spojí a funguje to dobře. Jen dlouho tvrdne, ale je to čirý. S čím jsem měl problémy, bylo lakování. Stále to dělalo mastná oka. Ale možná byla nějaká chyba v postupu lakýry. Já díly "jen" vyráběl jednoduchou vakuovou metodou.
Když budeš nanášet další vrstvu epoxy, nemusíš podklad brousit úplně do hladka. Jen bacha, abys smirkem neprojel do tkaniny, to už nezachráníš a bude to vidět. To si radši nanes další vrstvu před větším broušením. Jo a taky bacha při napínání tkaniny. Chce to rovnoměrně a jemně, jinak rozvlníš strukturu a taky to nezachráníš. Na tkaninu bacha už při manipulaci. Chce to mít stočený v roli, žádný skládání. Všechno bude vidět.
o 09.04.2012, 21:11 | crazyape
Diky, potazene to uz mam spis ted resim jakym smirkem brousit pod dalsi vrstvu pryskyrice. Zda-li muzu i nejakym hrubsim? Typu 100,120 a pryskyrice to zaleje?

Dalsi vec, na par mistech me to udelalo v pryskyrici jakoby "praskliny".. mapy.. nevim jak to rict ale vypada to ze je to jen ta posledni horni vrstva. Nebylo to prilis velkou vrstvou? Vrstvy jsem nanasel vzdy po zavadnuti predchozi tzn kdy predchozi byla jen lepkava...

o 01.10.2012, 14:36 | stevedark
na carbon vzdy epoxid nikdy zadny polyster. Idealni a zadouci je nechat kazdou vrstu radne vytvrdnout.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.333 sekund.