Navštíveno 14558x

Ahoj,
dá se udělat na tomto motoru chiptuning? Jednalo by se o Ford Mondeo 1.8 Td, r.v.2000, originální výkon 66kw
Díky za info
ten motor funguje i bez RJ. Dle mě ji úplně vyhodit a přidávat na turbu "klíčem". Více ti řekne Acemajky. Měl esco s tímto motorem a zkušeností z fordfans měl s tímto asi nejvíce.
Hledal sem na webu u nás a nic sem nenašel. Zase nechci aby to nějak moc extremně kouřilo
tenhle motor je schopnej se srat i se svym monstroznim vykonem s kterym to clovek kupuje z duvodu ze to zere 4-5l a ze to chce dost casty opravy zvysujici vyslednou spotrebu na takovejch 6-7l.....
jakykoli zvyseni vykonu je pro nej hrebicek do rakve stejne tak jako pro vsechhy z plejady radoby nejhorsich motoru co ford mival ala 1.8nafta a je fuk zdali tam bylo psano 1.8d/td/diesel/tddi/tdci.....
nerejpej do nej, nech ho zit poku zije a mozna budes i jezdit
No žít bych ho nechal rád, jezdí dobře, jsou lidi co na to nadávaj a jsou lidi co jsou spokojený. Já s tím zatím najezdil 1500Km za 4týdny.Je to od prvního majitele s komplet serviskou vyplnovanou. Pán ročník 1944 a má to nalítáno 265tis. což za těch 12 let bych věřil. Zatím šlape a rakev je snad daleko
bluefin - superchips
sam doma a v naprostym klidu.
Nismo Nismo....kdy chystáš na nebevstoupení? Už ti jede bimoto Fiesta???
Jinak tendle motor je tak spolehlivý, jak na něj kdo sere, nebo naopak. Já bych za něj dal ruku do ohně, ale to je prostě o přístupu majitele.
Chip tomu moc nepřinese, vzhledem k Newmanově nastíněné ceně a "rapidnímu" navýšení výkonu, bych to asi neřešil. Todle ještě není moderní podoba TD motorů, není to moc jak oblbnout...
Jediné rozumné řešení je viz Luční Koník..
Nisma mam rad, ale ted s nim musim nesouhlasit... 1.8 at uz D nebo TD je povedenej motor a jedina spolehliva nafta od forda, chiptuning tohohle motoru je nesmysl stejnej asi jako uprava naftovy feldy... :-)
samantus........no, nevím, Déčko možná, ale TDéčko je prach a bída......nejhorší motor, co ford stvořil. Nestartuje, zapíká se....ne, fakt to není dobrej motor.
Nezapejká se, startuje a funguje.Musím říct že za ten měsíc co ho mám sem najel 2500km a pohoda. Spotřeba fajnová, závoďák to neni toje fakt, ale jede to a to spolehlivě, což jsem potřeboval. Co se týče tý upravy jen jsem se ptal, pokud to význam nemá, řešit nebudu,radši si pohraju s audiem
Tak s audiem sem si pohrál, auto si chci nechat ale chip tuning sem na tuto fakt nenašel. Je pravda že auto se zaplou klimou je mrtvej brouk :D
Ja myslim ze vsechny ty fordi naftovy osmnactky az k 1.8TDDI vcetne za moc nestoji
Pockej az budes resit ze to nestartuje za chladneho rana
Vono všechny auta o který se člověk nestará za nic nestojej. Vim co táta rve penez do A6 2.5TDI, a to je auto ještě jednou tak drahý v pořizovací ceně

06.07.2012, 08:40 |
gizmi ABC Tuning - 30PS navic :D:D:D Nic lepsiho asi nenajdes..
VW V6 2,5TDi si s Fordim 1,8TDDi muze podat ruce, obe jsou to tikajici cerny diry, to ze se nekomu nektery z nich jeste nevy_ral je jen o case .-)
Stryc opravuje hlavne tyhle stary ropaky, cerpadla atd a zrovna na tenhle fordi motor dost nadava, v zime kdyz to prestane startovat tak to proste nema tlaky, prekrouzkovat a poslat dal nejakymu jinymu nestastnikovi...
Co se chipu tyka tak tam pujde tak msx lehce pridat nafta, tzn vic coudu a nic moc narust vykonu, nevim jak to ma regulovany turbo ale asi nic moderniho, tzn aby to melo smysl muselo by se prekopat mechanicky ta regulace, jestli by to vubec slo, chipem to urco vic nafouknout nepujde...
Bobmastir: no ale najdou se i ty povedenejsi motory kterynmakaj ikdyz clovek sere na udrzbu... Ford 1.8td to ale neni
Jinak koupit si auto a po 14ti dnech zjistit ze je slaby....to by asi chtelo nad tim popremejslet predem, 12 let starej velkej ford, 1,8ropa a 66kw...to musi bejt jasny na prvni pohled ze tohle zadnej trhac asfaltu nikdy nebude.

07.07.2012, 08:53 |
Olda tojo to už jede víc moje felda :) sice spotřeba je vejš, ale nějak mi to neva.

07.07.2012, 09:28 |
clown tady mi taky jedno takovy mondeo bydli MR2009
340t nalitano, ma to pani na "jezdeni do lidlu" .. nenaklada tomu, servis origo celou dobu a klid
zatim se menilo jen turbo a zhavicky, spojka, coz je beznej spotrebak ..
ale fakt motor pro pani
assassin: já to nemám 14 dní mám to 4 měsíce necelý už. Tak pro mě to je nezvyk. Měl sem A4 81kw,XM v naftě 80kw, MB 190 93kw,kappu 114 kw, E290 95kw. Tak ted mi těch 66 přijde nějak málo no :D
Zase jako na spotřebu fakt nadávat nemužu, na to jakej to je koráb, tak spotřeba je malá. Ono když se to rozjede tak to jede v pohodě, mě spíš jde jen o ty rozjedy ty sou takový nic moc no.