Navštíveno 10506x

Jak nalakovat pruziny. Je vhodny komaxit ?
Ano jen pokud bude jezdit celorok, tak to chce kvalitní základ a alespoň dvě vrstvy.
měl jsem na Mařce péra v práškové barvě 2 roky než jsem ji prodal a bez problému.
Měl jsem je dělané na zakázku , takže holé železo na to šel práškový zinek , oranžová a nakoneč práškový čirý lak

12.09.2012, 22:45 |
Kesam Mám tam komax už od roku 2009 a ani tečka rezu :-)
Ja casove spechal.
Nove pruziny jsou nevhodne. Tak jsem musel repasnout ty stavajici.
Kesam: aby ne, když jezdíš jen v létě a když neprší :-) musíš to brát komplexně.... pak ti logicky vyjde, že na celoroční používání je komaxit total na houby :-)
mishane a co by si tedy doporucil na pruziny jinyho?
mishan: Až na to, že jak píšu, není "komaxit" jako "komaxit". Práškových barev je mraky a jsou jak kvalitní, tak nekvalitní a jsou barvy do interiéru a exteriéru. Navíc v případě použití vhodné přípravy základu je to na pružinách naprosto bez problému.
MiniMike: Jde jít i mokrou cestou, kvalitní dvousložkový epoxidový základ a na vrch PUR a nebo zas epoxid dvousložkový vrch.
no prave premyslim, co zkusit... ta praskova barva je proste "nejjednodussi" reseni ... takovy bez prace :-)

13.09.2012, 21:19 |
mishan | Upraveno: 2012-09-13 21:21:53
Tuner: ale já vím,nejsem tu nový, nedělej tu ze sebe zase největšího borce ;-)(sranda)
MiniMike: doporučil bych přesně to, co napsal tuner, tzn. mokrou cestu
mimochodem zrovna mě to čeká o víkendu, zítra budu mít opískované pružiny a šup epoxidový základ a 3 vrstvy 2složkového polyuretanu :-)
diky oboum za rady... necham si to projit hlavou :)
mishan: Ale já přece jsem největší borec - alespoň si to o mě řada lidí myslí a já je v tom nechávám :)) joke.
Jinak na tohle téma jsme se bavil s pár lidma z branže a opravdu i prášková barva může být velmi kvalitní a dokonce otěru odolnější barva. Vzhledem k tomu, že MiniMike jezdí autem asi tak jako já, tak mu s klidem "komaxit" doporučím protože sám ho mám na pružinách už nějaký ten pátek.
no to jo, vy máte leštěnky, ne daily káry s 25 tis. km ročně:-) to bych pak klidně komax dal, ale já potřebuju, aby to nějaký ten rok vydrželo...
No resit to znova a ne ve spechu. Tak udelam piskovani-sopovani a potom komaxit. Sice to udela male nepatrne bublinky ale asi to bude na veky.

18.09.2012, 12:36 |
Luke-Jeep | Upraveno: 2012-09-18 12:37:04
Mishane: lestenka a km se nevylucuji ;-) jen loni dal brouk nejakejch 18000 ;-)
:-) ale já beru v podtaz kesamovu, ne tvoji, ty jezdíš furt :-D