Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > Chiptuning 1.8TDCi FORD

o Navštíveno 11478x o
o 14.11.2012, 19:31 | MH13
Ahoj zajímal by mě váš názor na věc,chtěl bych trochu posílit motor na mém voze Ford Focus mk2 facelift 1.8TDCi-85kw,5st-převodovka,rok výroby 2008.Auto má najeto reálných 180 000km.Už jsem toho četl hodně o vhodnosti chiptuningu u tohoto motoru a že tento motor je letitá relikvie Fordu a pořád se jen vylepšuje,ale základ je starý a že má litinový blok...Nechtěl bych nějaký extrém,bavíme se o výkonu z původních 85kw na cca.100kw.Samozřejmě bych auto svěřil zaručeným úpravcům jako např.Dieselpower(ale ten tento motor nemá v nabídce a na dotazy přes jejich ofiko stránky neráguje) nebo TDiFun apod.Je vůbec možný,aby to jezdilo a dělalo radost a nebo si myslíte,že tímto bych si zadělal na pořádné problémy do budoucna...Rád si vyslechnu názor na věc a popřípadě kdyby někdo věděl o nějakém zaručeném fachmanovi z oboru,který by si s Fordama uměl poradit a auto poladil,zdá se mi,že bohužel se všichni převážně specializují na koncern a jiné značky jdou stranou.Dík

o 14.11.2012, 20:18 | Nismo.Power
pokud si rád teda vyslechneš názor tak..... 1,8 nafta byl vždycky jeden z nejhorších motorů od forda a že by ho vylepšovaly to se říct nedá spíš je tomu naopak....

takže s reálnejma 180ti se spíš zrovna pokřižuj než čipuj.... ale to je samo tvoje rozhodnutí
jen podotknu že až tu budeš psát cosi o KO čemsi tak tu uvidíš "já sem ti to řikal"...
o 14.11.2012, 21:06 | MH13
Nismo díky za názor,nic nebudu lámat přes koleno,jestli je to opravdu tak,bude mi muset ten dosavadní výkon stačit.Proto jsem se ptal.
o 14.11.2012, 21:10 | Samantus
Nismo, nesouhlas... ja rikam ze 1.8 nafta je nejlepsi fordi diesel :-)
o 14.11.2012, 21:25 | vomy7
MH13: Nevím jak často sem chodíš, ale měl bys vědět, že podle Nisma je každej diesel po 50 tkm mrtvej ať je to TDI, DCI, HDI nebo TDCI.:)
o 14.11.2012, 21:43 | MH13 | Upraveno: 2012-11-14 21:44:36
Před nákupem auta byl skoro ve všech recenzí vždy uváděn jako nejlepší naftová varianta pro tento vůz.Ty francouzské 1.6 TDCi nechválili skoro vůbec hlavně skoro vždy jsou s filtrem pevných částic a 2litry mají také dost much jako třeba EGR ventil.Ta 1.8 je prý letitá,robustní pracující v malém rozsahu otáček o to intenzivněji,ale na problémy prý paradoxně po těch letech nejvychytanější...tak nevím.
Ale zase Nisma tu čítám často a myslím si,že autům rozumí a vždy mě jeho názor zajímal.Zase skoro všude píšou,že pro tenhle motor co mám já,se prý chip nehodí prý je to kvůli jeho litinové konstrukci a v důsledku chipu se více tepelně namáhá a prý se kroutí svody(nebo praskají) či co:-)něco takového jsem četl na nějakém zahraničním webu.
o 14.11.2012, 22:25 | dj.DEKL
1.8 od Forda asi nejlepsi mozna varianta ve Focusu...
o 14.11.2012, 22:29 | bobmasitr
Mám 1.8 TD od forda,měním olej každých 10tis. a nepřejíždím, pravidelně měním všechny filtry, rozvody, k autu se nechovám jako hulvát. Občas vyměním žhavičky a mám nalítáno 280 tis. a auto mě nikde nenechalo
o 14.11.2012, 23:15 | vomy7
Já neříkám, že Nismo autům nerozumí, jen haní všechny diesely bez rozdílu, proto píšu ať počkáš i na jiný ohlasy :)))
o 15.11.2012, 06:47 | xfredy
Mám sice jedničkového fokuse ale motor 1,8 TDCI 85kw čipnuto na 108kW - po čipu najeto již 120 tisíc km zatím bez sebemenších problémů s motorem a čímkoliv jiným.
o 15.11.2012, 08:16 | Lubak
xfredy možná by dotyčného zajímalo kde ti to chipovali?
o 15.11.2012, 17:54 | MH13
Přesně tak...
o 16.11.2012, 12:54 | xfredy
chip dělal ještě bývalý majitel v Polsku ale u koho nevím :-)
o 21.11.2012, 07:36 | Newman
Kup si bluefin u JRa a mas klidek. Cipnes to doma vklidu a pokud ti to nebude vyhovovat, vratis to na původní hodnoty. Necháš resetovat bluefina a můžeš to zase dal prodat.
o 22.11.2012, 21:20 | MH13
O Bluefinu jsem taky uvažoval,zajímalo by mě,jak to chodí s tím opětovným restartem u Bluefinu?Musím to poslat do Englandu a tam to restartují?Kolik to stojí ten restart?Zajímá mě to z důvodu pozdějšího prodeje např.při změně auta...
Taky mi pořád vrtá hlavou,že každý motor není stejný,můžu mít něco špatně na motoru a nvím o tom a třeba nemám ani sériový výkon a nebo mi dobře netlačí turbo apod.a ten chip je takový univerzální,což se mi moc nelíbí,chtělo by to jak před i po odbrzdit,aby bylo vidět jestli to opravdu zafungovalo jak má,ale to už jsme potom v hrozných cifrách,JR ho má ten chip za 12000Kč plus dvakrát brzda a to je už ranec...
o 24.11.2012, 09:55 | Newman | Upraveno: 2012-11-24 09:55:28
Ford jakozto original Ford ma nejakou mapu (verze softwaru) a postupni ji vylepsuje.

To znamena, ze mas auto ktere ma verzi "placnu" 1254.550.12 a postupne jak se konkretni model prodava, tak se software meni treba 1254.550.21 a vys

a mozna by stalo za to zajet nekam fo Forda, aby ti nahrali posledni software pro tvoje konkretni auto.

treba se ti vsechno razem zlepsi k tve spokojenosti a nebudes nucen resit nejaky chiptuning.

Akorat uvedu jeste jeden omyl. Ford predvedl i takovou vec, ze treba posledni software pro 85kW byl vlastne posledni software pro 74kW a pokud si majitel 85kW verze chtel nahrat uplne nejnovejsi verzi tak se timto krokem propadl na posledni verzi 74kW verze :-(

coz byl obrovsky krok vedle :-)

Tohle se opravdu stalo u Focusu 1.8 TDCi mk1.

Takze doporucuji zjistit si aktualni verzi softwaru, ktery mas ve vozidle ted a zajimat se, jestli existuje verze novejsi a neco si o novejsi verzi nekde precist.
o 24.11.2012, 09:58 | Newman
jinak s JRem bude urcite dohoda.
Ten bluefin není uplne univesal. Vzdy je to pro urcitou serii vozidel. Urcite to nenahrava stejnou mapudo Focuse TDCi a MOndea TDCi. Je to hodne chytra krabicka.

tusim ze mas narok na jeden reset zdarma do prvnich 6-ti mesicu (nebo mozna 12-ti) od prodeje.

vice asi u Jr-a.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3142 sekund.