Navštíveno 17331x

Ahoj, máte někdo zkušenosti s lakem na leštěné alu kola? Já si právě nejsem jist, jestli je nechat zalakovat, nebo ne. Někde jsem se dočetl, že klasický lak na té leštěné ploše nebude moc držet, ale byl jsem v lakovně a tam mi borec ukazoval lak, který je přímo na leštěný hliník. Prý na tom kole, ale taky moc dlouho nevydrží (asi 3 roky a bude se to muset dělat znovu). Takže, co je lepší? Nechat zalakovat a mít nějáký ten rok klid, nebo to kolo celou sezónu opečovávat a přelešťovat. Jak se jinak staráte o leštěné kola? Díky za rady.

Mě třeba detailing baví - takže si s tím raději hraju - stejně musíš pucovat aji zalakovaný kola (nebo chromový) a bacha - po laku už to nebude TAKOVÝ zrcadlo
zrovna o tyhle kola se pečuje v pohodě

04.12.2012, 18:08 |
Alííí Přesně jako L-J.
Já si nechal leštěný kola zalakovat, ztratilo to právě to "zrcadlo", ale čištění pak zase uplně v pohodě. Stačila jen voda. A když to dělá profík, nic se neloupe ani po 4 letech...

04.12.2012, 18:09 |
Alííí
alíí: jenže ty tvoje sou leštěné strojně, Hanysovy ručně..tam bude malinko problémek
Hanys: jinak co moje rada, už si to zkoušel a jak to dopadlo?

04.12.2012, 19:39 |
Alííí mishan: Neříkají Ti doma "tajemnej hrad v Karpatech"? Když už jsi to nakous, popiš rozdíl v lakování ručně- a strojně- leštěnejch. A co jsi radil Hanysovi? Třeba to bude zajímat víc lidí...
leštil jsem je sám a pořád mi nešlo udělat to krásné zrcadlo, mishan mi poradil (ještě jednou díky) a už to je lepší ;-) pořád se ale nemůžu rozhodnout jak s tím lakem, každé má své pro i proti... počítám s tím že bych je často myl a určitě i voskoval. Máte někdo vyzkoušený vosk na leštěné kola? Swisswax Autobahn je sice fajn, ale docela drahý...

04.12.2012, 21:43 |
mishan | Upraveno: 2012-12-04 21:43:48
Alííí: na tohle se budeš muset zeptat pánů Moderátorů,nejsem žádný tajnůstkář, rád bych poradil, ale bude to nejspíš smazáno.... takže nemá smysl plýtvat energií....
víc ti o tom lakování sdělí Dudu...
:D No už se těším až je budu obouvat:D

05.12.2012, 09:06 |
soray | Upraveno: 2012-12-05 09:07:16
Taky bych spíš zavoskoval a nemusíš nutně drahym Autobahnem. Vybírat můžeš např. z:
Auto Finesse Mint Rims Wheel Wax - momentálně testuju na svém autě
Race Glaze Nano Wheel Sealant
Poorboys Wheel Sealant
Chemical Guys Wheel Guard Wheel Wax - používal jsem a víceméně také spokojenost
Pokud by ses rozhod pro vosk, tak doporučuju minimálně 2 vrstvy, obzvlášť to platí pro CG Wheel Guard.
Já použil 2 vrstvy Poorboys Wheel Sealant, mám ručně leštěná kola. Jelikož jsem byl teď časově vytíženej tak jsem je myl až po měsíci a každý kolo bylo umytý za 30s :). A to byly brutálně zasviněný od brzd. Hodím večer video na youtube a dám se odkaz.
Jinak já na kolech najel cca 5000-7000km od vyleštění. A na límcích jsou takový tečky a místama jsou kola flekatý (vypadá to jak po*hcaný od čoklů :)). A autem jezdím každej den, je jedno jaký je počasí. Co jsem tak vypozoroval, tak je budu muset tak 2x do roka přeleštit pastou na hliník od Autoglymu, aby pořád byly parádnický :)

05.12.2012, 19:53 |
kucik Mishan: kašli na moderátory.Je to forum, kde se má radit, tak šup sem s tím, ať jsme o něco moudřejší. Taky mě ty moje kola pořád se*ou, tak jestli je další fígl jen dobře.
kucik:ano, máš pravdu, jen toto někteří nedokážou pochopit a berou to jinak a já už na to seru, aby mi furt chodily oznamné maily, že porušuju pravidla apod.... někteří tu jsou na mě přímo vysazení, takže se fakt nezlob.... ;-)

06.12.2012, 09:23 |
Stanli RS | Upraveno: 2012-12-06 09:24:09
rozhodně bych nelakoval, už jsem měl několik sad co jsem si leštil a údržba je v pohodě a ještě konkrétně u kol co máš ty ;)
s autem jezdím každý den a neni v tom problém...stačí jen umejt a jednou za čas přeleštit (přelešťuji 1-2x v sezóně) :)
tak je rozhodnuto, lakovat se nebudou... jen ty žlábky co jsou dokola příjdou do stříbrné perleti ;-) raději se o ně přes sezónu budu starat, voskovat a leštit než je dojebat lakem...
soray: díval jsem se na ty vosky, který konkrétně by si mi doporučil? díky
BMWE30: na to už se těším taky :-) ale až po tom co tam dáme ten vzduchový podvozek ;-)

06.12.2012, 21:21 |
Kesam Nalakovat je mužeš ale pochybuju že by to drželo :-)
Nelakovat a v sezóně jsem to udržoval pastou PS21 a ty kola jezdí dodnes.

07.12.2012, 10:03 |
soray Tak pokud pominu Autobahn, tak z těch 4 je top AF Mint Rims, který je podobný kvality jako AB.
PB Wheel Sealant a CG Wheel Guard je ověřená klasika za rozumný peníze. Raceglaze děláme krátce, ale první reakce máme taky velmi pozitivní.