Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > zkouška těsnosti brzdových třmenů

o Navštíveno 9980x o
o 05.06.2013, 14:43 | kucik
Mám podezření, že mi prosakuje brzdovka přes manžetu u pístku třmenu (buď to a nebo mi tam natekla při posledním odvzdušnění). Brzdy nejsou na autě, lze nějak mimo auto otestovat, zda je třmen ok? Nechce se mi celý systém napustit brzdovkou a jestli bude téct, tak to zas celé vypouštět a polít si lakované díly podvozku.

o 05.06.2013, 14:46 | futura
Tesnost mimo auto jsem zkousel vakuem, pocitam, ze kdyz to nikde nenasaje, tak to plati i opacne, ze nejde ani tlak ven.
o 06.06.2013, 14:21 | kucik
Když tady pročítám různá témata, tak je to samej odborník, ale s pak s problémem nikdo neporadí? Mně přijde, že při přestavbách nikdo nemá snad žádný problém.
o 06.06.2013, 21:51 | KKKuba
Většina lidí nemá problém protože si ty třmeny zrepasují.. Jinak asi jedině fakt dát zpátky na auto a nebo vymyslet něco čím to natlakovat(třeba brzdovej válec z jinýho auta).
o 07.06.2013, 08:46 | jok3r
nahodit vycistit a vyzkouset,,, uz bys to mel xkrat hotovy nez tady budes cekat na kostruktivni radu ;) taky sem to tak delal kdyz sem delal vetsi brzdy
o 07.06.2013, 11:19 | AR
nevim nezkoušel sem, ale co takhle do hadice nalit trochu brzdovky a pak to nafouknout kompresorem?
o 07.06.2013, 22:14 | kucik
Bylo mi porazeno nalít brzdovku do třmenu, ucpat šroubem díru na hadici, pístek zapřít dřevem a zahřát tak na 80st. Když to těsní, pístek se otlačí do dřeva. Funguje to. Jeden ok, jeden protekl, i když tam manžety byly rok a auto najelo asi 1000 km. Snad to bude po výměně manžety ok, to už pak vyzkouším na autě.
o 10.06.2013, 11:03 | Eidy
futura: to není pravda. Manžetky v brzdách jsou postavený na tlak zevnitř ven. Nikoliv opačně. Že ti to nic nenasálo je spíš dílo náhody nebo symetrické konstrukce.
o 10.06.2013, 14:52 | kucik
Eidy: to mi chceš říct, že jsou zkosené? - to jsem si teda nevšiml.
o 10.06.2013, 15:05 | Eidy
kucik: Ne vždycky, ale může být. Už jsem takový viděl. A třeba u prasátek je to standard.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3193 sekund.