Navštíveno 9980x

05.06.2013, 14:43 |
kucik Mám podezření, že mi prosakuje brzdovka přes manžetu u pístku třmenu (buď to a nebo mi tam natekla při posledním odvzdušnění). Brzdy nejsou na autě, lze nějak mimo auto otestovat, zda je třmen ok? Nechce se mi celý systém napustit brzdovkou a jestli bude téct, tak to zas celé vypouštět a polít si lakované díly podvozku.
Tesnost mimo auto jsem zkousel vakuem, pocitam, ze kdyz to nikde nenasaje, tak to plati i opacne, ze nejde ani tlak ven.

06.06.2013, 14:21 |
kucik Když tady pročítám různá témata, tak je to samej odborník, ale s pak s problémem nikdo neporadí? Mně přijde, že při přestavbách nikdo nemá snad žádný problém.
Většina lidí nemá problém protože si ty třmeny zrepasují.. Jinak asi jedině fakt dát zpátky na auto a nebo vymyslet něco čím to natlakovat(třeba brzdovej válec z jinýho auta).

07.06.2013, 08:46 |
jok3r nahodit vycistit a vyzkouset,,, uz bys to mel xkrat hotovy nez tady budes cekat na kostruktivni radu ;) taky sem to tak delal kdyz sem delal vetsi brzdy

07.06.2013, 11:19 |
AR nevim nezkoušel sem, ale co takhle do hadice nalit trochu brzdovky a pak to nafouknout kompresorem?

07.06.2013, 22:14 |
kucik Bylo mi porazeno nalít brzdovku do třmenu, ucpat šroubem díru na hadici, pístek zapřít dřevem a zahřát tak na 80st. Když to těsní, pístek se otlačí do dřeva. Funguje to. Jeden ok, jeden protekl, i když tam manžety byly rok a auto najelo asi 1000 km. Snad to bude po výměně manžety ok, to už pak vyzkouším na autě.

10.06.2013, 11:03 |
Eidy futura: to není pravda. Manžetky v brzdách jsou postavený na tlak zevnitř ven. Nikoliv opačně. Že ti to nic nenasálo je spíš dílo náhody nebo symetrické konstrukce.

10.06.2013, 14:52 |
kucik Eidy: to mi chceš říct, že jsou zkosené? - to jsem si teda nevšiml.

10.06.2013, 15:05 |
Eidy kucik: Ne vždycky, ale může být. Už jsem takový viděl. A třeba u prasátek je to standard.