Navštíveno 10187x

14.11.2013, 09:41 |
Bean Nazdar chlapi,
dávám do kupy Corsu B GSI na ,,vyblbnutí,, a nějaké ty hobby závody, ale nemám jasno co podvozek. Mám bohužel na auto daný nějaký rozpočet a s podvozkem bych se měl vejít do cca 12-13tis. Chtěl bych vás tady jako zkušené či přímo prodejce požádat o radu který vybrat.
Jom, Vmaxx atd... ,,štelováky,, za 6 tis nebrat - bláto
Favorité:
1. AP Sportfahrwerke (pevnej) - můj favorit hlavně kvůli poměru cena/kvalita, ale co jsem se dočetl tak mám obavu jestli není tento podvozek příliš měkej pro nějaké ostřejší jízdy... Máte zkušenost?
2. Spax - cena dobrá na tuhostní štelovák. Četl jsem příjemné ohlasy, ale také to že tečou kolem štelování. Co je na tom pravdy?
3. Koni - malinko dražší než spax, jinak asi podobně. Nemám s koni zkušenost.
4. HR (pevnej) - Měl jsem na E46 3roky, vše OK, ale jiná váhová kategorie a styl ježdění, takže těžko soudit co tento podvozek na malém autíčku.
5. HP - Asi velmi dobré řešení, bohužel ta cena :(
6. Protlum - Asi ještě lepší než HP, ale cena ještě hůř
Díky za rady ;)
Taky dost záleží, co chceš jezdit, něco jiného bude rally a něco jiného okruhy.
Já jezdím slalomy a okruhy, takže rovný povrch bez děr. Teď mám komplet Koni, fungujou, auto se na nich chová předvídatelně a drží, ale na moje závody už koukám po něčem tvrdším. Kamarád si nechal dělat podvozek u HP a to je paráda, ale tomu odpovídá i cena, podle požadavků je to cca 25-35t Kč. Další má Protlum a tam je cena myslím skoro 40t Kč.
Já budu na Saxo VTS kupovat asi Bilstein Gr.N, nevím, jestli se dělá i na Corsu, ale jezdí ho spousta lidí na Saxu VTS/106GTI a je to jeden z nejlepších podvozků za rozumnou cenu (cca 12t Kč + pružiny).
Hušek nebo Křístek, je to asi jedno. Cenově jsou skoro stejně. Ceny za jejich dospělé podvozky jsou opravdu 35-40k, ale to už je s nádobkami a s uložením unibal = 1.liga.

18.11.2013, 14:10 |
Bean Díky za názory. Ještě jsem našel Kayaby AGX s regulací tuhosti. Máte s nimi někdo zkušenosti, popřípadě kde je v ČR nejlépe sehnat?
Mel jsem je na 106 s16, bez sebemensich problemu. Kayaba je supr znacka. Mel jsem na tom jeste pera od Weitecu a fakt dobry.
Koukl bych jeste na GAZ.

19.11.2013, 20:45 |
TROY jak píše profff - GAZ ;) nebo KONI - záleží na financích