Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > rada ohledne stabilizatoru

o Navštíveno 13508x o
o 26.05.2014, 13:28 | Proffesor_W
zdarec

potreboval bych radu od nekoho kdo vi o co jde a ma nejaky zkusenosti at uz s konstrukci nebo ladenim podvozku. Tzn ne od nekoho kdo se nekdy koukal na TV,internet, cetl to, slysel to od brachy v hospode nebo mu to rikal strejda co ve stodole opravoval kombajn.

Mam podvozek od HR, auto je oproti standartu snizeno o cca 7cm. Puvodni spojovaci tycky stabilizatoru se sice povedlo nasadit zpet ale ten jen tak tak. Hledal jsem nejaky reseni a sehnal jsem si stavitelny tycky ktery jsem v patek podle meho omezeneho rozumu nasadil. Popisu zpusob jak jsem to udelal:

zvedl auto, sundal kolo, odsrouboval puvodni tycku (musel jsem pouzit pacidlo o poloosu abych trochu natahnul stabik a tycka sla ven). Potom jsem si podlozil cep ramena hned za kotoucem (revo knuckle) trakem dreva a auto zpustil ze zvedaku tak aby si tlumic sedl na svou provozni vysku. Zmeril jsem si roztec mezi dirou na stabiku a dirou na tlumici. Delku tycky stabiku jsem si nastavil na cca tu roztec (pridal jsem 1cm at je to trosilinku napnute). Tycku jsem namontoval, auto zvedl, nasadil kolo a tu samou proceduru opakoval na druhe strane (obe tycky jsem nastavil delkove presne stejne).

Moje otazka zni:

1) delal jsem to dobre?
2) mel by mit stabilizator na normalni jizdni vysce nulove pnuti a "pruzit" pouze pri zmene poplohy tlumice pri jizde?
3) nemam nastavit nejake predepnuti, tzn prodlouzit/zkratit tycku?
4) a neni mu to nakonec jedno a ty tycky se tam davaji pouze pro pripad kdyby mel stabik pri pouziti standartnich tycek u snizenyho podvozku tendenci do neceho narazet?

o 26.05.2014, 13:29 | Proffesor_W

foto k příspěvku  od Proffesor_W

o 26.05.2014, 13:31 | Proffesor_W

foto k příspěvku  od Proffesor_W

o 26.05.2014, 13:38 | CervinVega
prenasena sila by mela pusobit v ose toho tahla, jinak se rozklada a cast jde pryc na "paceni", tzn. zmensis efekt stabilizatoru a snizis zivotnost ulozeni/kloubu...
protoze se ty prvky pohybujou po kruznici, bude to nejspis platit jen v urcite stredove poloze, tzn. v zatizene poloze by jsi to mel mit idealne (ne u proveseneho kola)
o 26.05.2014, 13:58 | Proffesor_W
tož z teho moc chytrej nejsu :D
o 26.05.2014, 16:32 | Hanes
Když odděláš obě tyčky tak se stabilizátor hýbe volně.
Délka tyček je dána, tak aby při svém pohybu o nic neškrtal a nedrhnul.
Žádný přepětí tam nemá být z výroby ani při úpravě, to vzniká až když se auto naklání a tyčka tlačí na stabilizátor a tím tahá druhou stranu a auto se tolik nenakloní.
Pokud máš obě tyčky nastavené na stejnou délku a stabilizátor je přibližně v poloze jako při původním podvozku a tyčkách- jako že asi ano - tak by to mělo fungovat tak jak si výrobce přál.
Výměnou tyček za stavitelné a ponecháním původního stabilizátoru pouze docílíš, že stabik chodí v přirozenější dráze, než s původnímy tyčkami a 7cm snížením.
Zmenšení naklánění auta docílíš jen a pouze montáží silnějšího stabilizítoru, který bude schopnej přenést víc síly na druhou stranu, ale na to ses neptal.
Snad je tomu rozumět.
o 26.05.2014, 16:51 | Tuner#2 | Upraveno: 2014-05-26 16:51:58
Hanes to popsal mysim zcela presne. Jde o to aby stabik byl i po snizeni v cca. seriove poloze a ty tycky musis mit nastavene obe stejne (na stejnou delku) aby tam v klidu nebylo zadne pnuti na jednu nebo druhou stranu.
o 26.05.2014, 17:00 | Proffesor_W
HA HA HAHA tak to mam dobře :-) ja si to tak nejak myslel ze se to dava spis z toho duvodu aby stabik o nic nemlatil a byl v puvodni poloze kvuli tomu. Sem to ale montér! Tak dikec.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.311 sekund.