Navštíveno 12104x
Ide zima, takze mozem zacat robit na Mustangu nejake zakladne zmeny, pojde novy podvozok a ak vyda, tak aj nove brzdy 15" a 14"....
Teraz k teme: pozeral som moznosti zvysenia krutaku a vykonu
:
nechat atmosferu:
1. vacka, sanie, nova spojka a nejake drobnosti okolo... tak na 450k/580Nm
2.prerobit motor na Boss302 okrem bloku ojnice, piesty, klukovka + c 1. cim sa zvihnu otacky niekde k 7800, tiez 450k/580Nm
3. kompresor bez inych uprav 600k/650Nm
4 kompresor + c. 2. 650k/750-800Nm to je limit prevodovky, viac nechcem...
rozborka a zborka nie je az taky problem, ako to potom odladit + treba naladit aj prevodovku. Otazka je, kto to vie dobre?
noclue
Spočítej si od bodu 1. po 4. kolik bude stát jeden PS euro. Potom si řekni k čemu to auto má být a nakonec si řekni kolik bude stát údržba těch koní...
03.12.2014, 23:54 |
noclue | Upraveno: 2014-12-03 23:57:25
manolo: orientacne som to pozrel, pracu nepocitam
1 5k
2 10k
3 10k
4 20k
samozrejme najlacnejsi Nm je pri variante 3, hlavne v nizsich otackach a o to presne mi ide. mat od 2000ot co najviac krutiaceho momentu
teraz to zabijem, ale je to daily driver do roboty ;) jazdi sa len v dobrom pocasi pri teplotach nad nulou a suchych cestach
04.12.2014, 01:51 |
Respo | Upraveno: 2014-12-04 02:05:36
môj názor ostaň pri atmosfére ... je to praktickejšie ale nie tak výkonné ...
Amíci predávajú kopec kompresor kitov ktoré vyzerajú že sa zdanlivo lahko montujú ale takmer vždy je pri kitoch niekde zhor ... Ak si to budeš robiť priamo ty tak skús zvážiť turbo ( alebo dve . Ja som za jedno a poriadne "holset hx55" turbodieru by som neriešil na tvojom mieste ) a rj napríklad MegaSquirt ( tú si dokonca aj sám môžeš poskladať ) MoTeC a iné plne programovatelné RJ ( neviem si spomenúť na jednu značku velmi dobrých keď si spomeniem napíšem ) alebo skús osloviť priamo firmy ako EDS motorsport a iné ... Jedná sa o pomerne nový motor takže ak ho oholíš a budeš si ho riadiť ty priamo každý válec zvlášť tak už na atmosfére to bude tiež zaujímavé . Taký doplnok si tam môžeš dať aj dusík.
Samozrejme pri akejkovlek úprave treba mať na vedomí že sa o to treba patrične starať a dá sa povedať že najlepšie si prípadne problémy opravíš iba ty
Takže ak to auto chceš viac používať ako opravovať dopraj si pekné výfuky a sanie , nechaj si niekym znalým odporúčiť plnenastavitelný podvozok a nie tie pseudo závodné podvozky ale nejaký OHLINS... ;) a teš sa vela rokov.
04.12.2014, 11:07 |
noclue | Upraveno: 2014-12-04 11:08:14
respo: ide mi troska aj o hmotnost, s kompresorom je predok pomerne tazky, na druhu stranu mam automatiku, ktora pomerne pohodlne radi, aj ked sa da rucne podradit, nemas nad tym priamu kontrolu. Preto sa mi paci viac myslienka kompresoru, ktory to s 0,4-5bar potiahne uplne odspodu. Nechcem mat motor, ktory musim hnat do 4000otacok, aby zacal tahat.
Kvoli koplexite instalacie sa priklanam ku kompresoru, aby som dal slusne zvody a nemusel ich menit...
tiez sa da lahko pohrat s velkostou kolecka a tym padom aj tlakom
je to tazke rozhodnutie, nikde u nas nenajdes boss302, aby si vedel, ako to jazdi.
V shelbyne som uz isiel, rovno to ide velmi dobre, ale v zakrutach je ten tazky nos celom citit...
Podvozok by som daval asi u geigera aj nastavit, urobili tych mustangov kopec...
noclue
nic proti, ale tvoje ceny jsou opravdu hodně odvážné
sám jsem předělával hondu s2000 na kompresor a nakonec mě cela ta sranda přisla na cca 150tis - 200tis a to se držím ještě hodně dole
ono to není jen tak vzit komprosor dát ho tam, na serii jednotku to těžko bude fungovat, takže vstřiky musís dát jiné, jednotku co do bude ovládát, další kdo to naladí at más spravnou smes a nezničís motor, brzdy při vetším výkonu nebudou stihat takže opět další penize, pak je určitě vhodně mít budiky at vis hodnoty kolik tlačís. takto mohu pokracovat.
Fandim a říkam určitě pokud más finance a chut jdi do toho, nechci odrazovat, ale tvoje cenovává představa je hodně dole a v realu budes na uplně jiných hodnotách...
xenonman: noclue pise ceny v Eur :-)
04.12.2014, 14:25 |
Respo ak máš geigera niekde po ruke neváhaj a choď za nimi ... na nich som úplne zabudol ... oni ti poradia určite dobre ! to by bolo asi aj najlepšie si to dať u nich spraviť a následne aj servisovať
tá RJ čo som chcel napísať je od EMS STINGER .
Áno máš pravdu ty máš už mustang ktorý vie jazdiť aj cez zákruty no ale zasa takú váhu mu nepridáš :)
Kompresor je fasa vec lebo naozaj ťahá od 0 ( Roush Performance , vortex ) ale ja mám radšej turbo lebo pri spravnom pomere turba sania a výfuku + rj dokážeš pekne nastaviť a eliminovať čo najviac turbodiera a keď chceš si jazdíš na "hladkom motore" a keď chceš rýchlo tak TURBóóóó všetko je to o odladení ( to je môj názor a ja mustanga nemám :D )
fúkať tak skromne málo ale tak hej stačí to ale keď už tak by som aspoň tých 0.7 ( 10psi ) to by aj séria mala zvládať
Každopádne nepoznám geiger cars osobne ale ich práce vyzerajú poctivo a slušne a skúsenosti majú myslím dosť
respo: to chapem, ze pri turbe s kludnou nohou mi bude do 100km/h radit prevodovka na 1500 otackach hore, takze realne jazdim volnobeh (700)-1500(1600) pokial na to neslapnem. Kopmpresor si pyta vzdy svoje, to je jasne...
s Karlom Geigerom si tykam, mam aj od nich auto a som tam za 15min, ale chcel som si celu temu troska "nastudovat" kym sa do toho pustime...
Seria zvlada 670-700 koni, ale uplne bezpecne hodnoty su vraj okolo 600-625... Geiger samozrejme dava rok zaruku (musi zo zakona :)
xenonman:
ako pise semtex, sme v eurach. Najlacnejsi kompresor je okolo 8k + nastavenie atd...
odladenie na brzde a budiky su samozrejmost,
04.12.2014, 16:46 |
Respo šturovať si takéto veci na internete nieje zrovna najlepšia cesta ,ludia toho popíšu ... ( pri audiu je to to isté no niekto JA nemá iné na výber :D )
On je ten ktorý to už všetko naštudované má treba ho poslúchať :D už len nájsť tú správnu zostavu pre tvoj budget a hijé
Pozdravuj Karčiho :D a dúfam že sa podelíš aj s nami o tvoju úpravu :)
keby neni daily :D Hewland by vyriešil všetky tvoje trápenia s prevodovkou :D
Já ti nevim , ty se ptáš jestli předělávat motor na 3O2ku , a přitom nemaš jak jsem pochopil ani brembo kit ani manuál a tohle všechno chceš teda měnit a upravovat , a to vyjde dost draho .....
Nebylo by teda snadnější a levnější tohoto současnýho pětilitra prodat a koupit si rovnou Boss 3O2 ? A tu už jen lehce doladit ?
trueno:
nechcem predat auto, do ktoreho som prave spravil hudbu. Uz som si aj na tu cervenu zvykol ;)
manual urcite nebude
predne brzdy su uz u geigera upravene na 14", zadne pojdu ak by sa menil diferak, pripadne ked ich budetreba menit...
boss302 je v europe nezohnatelny a pouzity z usa tahat nechcem.
05.12.2014, 11:19 |
Chris ja by som to asi nechal tak ako je, pripadne maximalne trochu poladil atmosferu.
pretoze, urcite to nebudes stavat ako showcar na zrazy a ukazovat kolko vykonu to ma atd.
Kedze mustang neni stavany na rezanie zataciek ale skor na cruising pripadne na zrychlovanie rovno, plus ked zoberies do uvahy, ze si tam narval nie lahke audio plus tlmenie, tak to nikdy nebude performance car. Pripadne nedajboze ak nieco nevyjde vo vyssej rychlosti tak to audio moze mat negativny dopad.
Resp. kde sa da vyuzit 600 koni ? Sice par dialnic v DE ma neobmedzenu rychlost, ale to je asi vsetko.
Ale ja som zase zastanca bud cisto performance car alebo daily s audio atd.
na co 600HP? zrychleni je daleko zajimavejsi nez maximalka 300kmh :-)
chris:
audio je spravene tak, aby nemohlo byt ani pri vacsej rychlosti problemom. Celkova hmostnost audia je okolo 80kg, ale to jednoducho dame na vahu, ked bude hotovo.
zaujimave je zrychlenie z 80km/h na maximalku, jazdit "sportovo" na okreske nebudem
neobmedzena dialnica mi zacina 4km od domu :)
z 0 na 100km/h je to aj teraz viac nez dostacujuce...
riviera:
ano, ide o zrychlenie z 80 na 300km/h :)
noclue
toz to pardon :)
znacky co funguji, paxton, rotrex a vortech, ja osobne bych volil neco od amiku co maji uz vyzkousene a verim, ze najdes uz komplet kit co bude nekdo prodavat.
kazdopadne dej vedet co si vybral
var. 1 už jen kvůli hmotnosti a minimálním zásahům do vozu..když už to otevřeš na sání, rovnou dej i vejfuk... nárusty když se pracuje jen na 1 straně stojej za prd a celkově to třeba s vačkou dělá potíže, když se třeba sice motor může nadechnout, ale nemůže to ze sebe dostat (kontaminace sání vejfukovejma plynama atd..)
k tomu, pokud by to bylo málo bych fouknul trošku NOSu... je to nejlevnější poměr cena/výkon a použiješ to je kdy opravdu potřebuješ/chceš... samozřejmě jde o nastavení..
honzo: ano, je to najlepsi pomer, ale problem je s papiermi. Mam take info, ze to nedostanem cez TÜV. Kompresor na mustang nie je problem, spravia sa nove emisie a pripadne sa upravi dan.