Navštíveno 9866x
17.05.2020, 13:02 |
xSam Ahoj, byl by zajem?
V patek mi telefon upadl a rozsekal se displej, necham v tydnu opravit v origo servisu.
Cena opravy cca 13tis.
Rozhodl jsem se, ze jsem vemeno a takovej telefon si
proste nezaslouzim kdyz ho po mesici rozsekam. A na to abych to hlidal jako v hlave proste nemam uz nervy.
Telefon byl s ochrannym sklem a flipovym pouzdrem a spadl mi z klina a stejne to nepomohlo:-(
Telefon jsem koupil na ICO.
Muzu tedy prodat bez DPH, s tim, ze pripadna zaruka by se resila pres muj doklad.
Komplet baleni + pridam origo flipove pouzdro s okynkem.
Telefon bude jak novej, pri vymene displeje se meni ramecek, baterka a samozrejne komplet displej. Na zadech neni ani skrabanec, od prvni minuty nosen v pouzdru.
Koupil jsem si xiaomi redmi note a da se s tim zit.
20.05.2020, 11:56 |
xSam Tak kluci v servisu potěšili, cena opravy nakonec 8K, včetně výměny foťáku.
20.05.2020, 18:58 |
xSam To to mám dat na Bazoš?
21.05.2020, 13:38 |
xSam Co je PN?
21.05.2020, 17:45 |
xSam Cena 30tis s flipovym pouzdrem a zaplacenou pojistkou Samsung Care+ na jeste jednu pojistnou udalost.
27.05.2020, 20:23 |
xSam Cena 30 tis je bez ohledu na DPH.
S tím, že fakturu si nechám a případná reklamace by se řešila přes mě. Proto to nabízím tady, pro relativně známe lidi.
to xsam: při prodeji vystavíš fakturu abych si mohl odečíst dph?
02.06.2020, 07:58 |
xSam Nezlob se, to neudělám.
Zase bych DPH musel odvést já.
Hele kluci vysvětlete mně něco, chodí mí nabídky, že to koupí za 26tis a podobně.
Telefon stojí 37,5. Je k tomu zaplacený pojištění za 4tis + pouzdro za 1300. Celková cena byla tedy 42 800.
To si opravdu někdo myslí, že to prodám za 26? To fakt umí někdo sehnat takovej telefon takhle levně?
Já prodat nepotřebuju a nedává mi opravdu smysl na tom tratit 15tis, to je fakt nesmysl.
xSam: Tolik netratíš, odečetl sis DPH (35 371.-), pojištění lidi moc nezajímá (další tisíce dolů) ...
Mobily jsou jako auta :-)
jako napsal harryp,u takhle drahýho mobilu každý řeší dph :-(
já mám nový za 30tis ale protože není dph tak ho nemohu prodat:
[ Link ] použitý jsem měl za 27500 i s orig krytem a prodal se,ale žádná rvačka o něj to nebyla...
[ Link ]
02.06.2020, 16:37 |
xSam Harryp, když prodám na fakturu, tak DPH samozřejmě vracím, takže tratím.
Nevím co by lidi chtěli, ale asi je to o tom, že takhle drahej telefon si koupí ten kdo na to má a a peníze moc neřeší, takže si spíš koupí novej.
Nejspis Ti zustane a za rok pujde za 15tis :-D
Takhle drahy telefony kupuji spis jen lidi co topi ucty do dani
A uprimne, kdo by koupil vec za 30tis bez uctu se zarukou na dobry slovo od nekoho koho nikdy nevidel
03.06.2020, 06:39 |
xSam | Upraveno: 2020-06-03 08:40:58
Anebo si to kupujou magoři jako já:-)
Já jsem neřekl, že k tomu nedám účtenku, doklad samozřejmě bude z Alzy, jen bude napsanej na moje jméno. Asi jako každej telefon z druhé ruky v záruce.
Za rok ho už někdo podědí v rodině, jako všechny mé telefony, tedy S8+, S9+, S10+. Já jsem fakt blázen:-)
Tohle asi moc nevyřešíš, protože stejně jako ty říkáš, že při prodeji neodvedeš státu DPH (což občas někdo nenápadně udělá, ale úplně bych to být tebou nepsal veřejně :-), tak stejně tak přece může skoro to samý udělat kupec, který si to koupí za 30 s DPH a DPH si odečte, i když třeba přes účetnictví kamaráda (stejný drobný podvůdek jako neodvedení DPH z prodeje). Proto se prodej dražší elektroniky z druhé ruky za ceny bez DPH ALE bez možnosti odečtu DPH moc neděje. To bys asi musel slevit, jak píše H.E.R.O., aby ses dostal pár tisícovek pod tuhle cenu za nový stroj.
ještě bacha na alzu,opravdu striktně řeší nákup na ičo,že máš jen roční záruku!
03.06.2020, 08:56 |
xSam H.E.R.O.,
to není úplně pravde, je to dle výrobce a jejich pravidel. Nikoli o prodejci.
Samsung má samozřejmě dvouletou záruku, ale například Apple nikoli.
Mr.Scully
Jasně, tomu rozumím. Já jsem se na to díval tak, že né každej si to DPH umí odmáznout.
Tím pádem je to pro mě vyřešené a prodej smysl nedává.
Myslím, že se s ním naučím žít a budu si holt dávat bacha a a v nejhorším, mám zaplacenou ještě jednu škodnou událost:-D
04.06.2020, 04:24 |
M.a.R.i | Upraveno: 2020-06-04 06:25:55
H.E.R.O.
Měl jsem od Alzy 2 telefony na IČO a oba měly/mají 2roky záruku. Akorát nemusí dodržet 30denní lhůtu na vyřízení reklamace. Ale nezneužívají to
xSam: Cena fakt nesmysl, nechtěl jsem ti to psát, aby ses na mě nevykašlal s autíčkem :D. Protože když máš kámoše co má firmu, tak koupíš nový bez DPH a když je to fakt nejky kámoš, tak ti ještě odečte dalších 15%.
Já mám třeba pojištěný barák včetně osobní elektroniky za 700Kč ročně (Už to ČSOB do nových pojistek nenabízí = asi zjistili,že je to hodně levný :)),takže tyhle nesmyslně drahé záruky proti poškození od výrobců/prodejců mě vůbec nezajímají. Další věc je ta, pokud se nepletu, že na telefon si ztratil záruku, jelikož byl mechanicky poškozený.
Já kdysi koupil S7Edge + záruku na poškození + příslušenství a po týdnu prodával, jelikož jsem zjistil, že má vyjít Note7 :). Tel jsem koupil klasicky na RČ včetně DPH a prodělal jsem 30% Nikoho to nezajímalo za co jsem koupil... Je to jako když koupíš nový auto ze salonu. Ujedeš metr a hned máš minimálně 10-20% dolů....
04.06.2020, 07:38 |
xSam | Upraveno: 2020-06-04 09:50:22
BTW, vždy jsem reklamoval přímo u Samsungu a oprava byla vždy maximálně do několika málo dnů, tady si fakt na IČO nehrajou naštěstí. (oproti applu, jak jsem říkal)
M.a.R.i:
Já tedy bohužel, žádného kámoše co by byl ochotnej něco koupit pro mě bez DPH a mínus 15% nemám. Asi mám špatný kámoše:-D
Kdepak, záruka samozřejmě dál běží, bylo to opraveno v autorizovaném servise z originálních dílu a záruku drží.
PS: To pojištění co máš zahrnuje i náhodné poškození třeba právě toho telefonu? To je sakra zajímavý, poptám se na to.
05.06.2020, 10:15 |
Kamil07 | Upraveno: 2020-06-06 17:52:16
Problem je, ze tyhle drahe telefony jsou casto v nejake akci (asi se moc neprodavaji).
Kdyz si z toho nekdo sunda DPH, tak je na necelych 26 500,- Kc za novy telefon, nemusi resit zaruku pres nekoho a jeste ma naklad do firmy.
Napr. tady:
[ Link ]