Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Pozor na www.autalitvinov.cz

o Navštíveno 3150x o
o 13.11.2009, 22:33 | Cossie
Třeba by někomu mohlo pomoct při výběru auta, kamarád si vybral konkrétně tento kousek [ Link ] a po projetí VINka vylezlo, že už 12.1.2008 mělo tohle auto najeto o 100tkm víc ....

o 13.11.2009, 22:44 | Phitypaldy
Naprosto normalni jev v cr.
o 13.11.2009, 22:53 | Ghofig
a co jineho cekat...? ze nekdo, kdo si koupi TDIcko bude mit najezd 20k km rocne...?
u nas se tady tento druh aut prodava v jednom bazaru taky. jsou to ukoncene leasingy, evidentne sluzebaky, relativne mlada auta s velkym najezdem...
mam taky 1,9tdi fabii 06 s najetyma 180k km...
o 13.11.2009, 22:58 | clown
ghofig .. heeeeeec ja mam 06/06 a mam 198 :o) a to s tim jezdim teprve rok a pul :o))
o 13.11.2009, 23:01 | Ghofig
clown: tak zalezi, kolik bylo a kolik jsi najel ty :)
ja mam ted 10k za dva mesice
o 13.11.2009, 23:58 | jura.j
já najedu za rok tek 2500 - 3000 km , snáď to negdo negdy ocení :o)
o 14.11.2009, 00:31 | Rudi
je to svinstvo no, ale co naděláš...tady má třeba ještě jiný kilometry [ Link ] serviska k tomu fakt byla?

Jinak mám 1,5 roční auto a mám lehce přes kilo...při prodeji bych asi točil bo na čechy je to prostě moc...
o 14.11.2009, 07:02 | Cossie
Já vím, že je to bohužel u nás normální, jen, že je to tady potvrzený, tak kdyby někdo váhal, že ty km můžou být pravda .... ;-)
o 14.11.2009, 07:16 | Arnie_one
Kazdej vi ze auta jsou stoceny a u TDi a Skodovek to plati dvojnasob. Cesí na tyhle pohadky slysi :)

V jinym topicu jsem psal ze Adac delal pruzkum najezdu km v D. Vyslo prumer 50tis km rocne.

o 14.11.2009, 08:23 | Luke_288
no dobrý je ty lidi pak ještě trošku potrápit. kolega shánel auto, taky jsme zjistili, že na poslední garančce mělo auto víc km než půl roku po ní a ty úžasný výmluvy, docela jsme se pobavili.
o 14.11.2009, 09:41 | .mycTD
L_288: protreleho bazarnika tim moc nepotrapis. bud te posle na ferovku do <|>, nebo ti s usmevem vysvetli, ze to asi stocil nekdo pred nim a za to on nemuze.
o 14.11.2009, 09:53 | Luke_288
jasně, my trápili chlapíka prodávajícího přes inzerát
o 14.11.2009, 11:29 | Timbo | Upraveno: 2009-11-14 11:31:00
za 1. kdyby mi nekdo tvrdil ze 2 roky starymu autu chybi serviska, hned bych ho pretahl trubkou od heveru.
za 2. ja osobne kdyz kupuju auto necham si ho proklepnout u dealera (pokud teda vede databazi)
za 3. nevim co je to za kravinu s tim ADAC ze maj nemci prum najezd 50tkm rocne pac to by delalo u nekoho treba 10tkm rocne a u nekoho 100tkm aby z toho vysel takovej prumer.
tady v nemecku je nepsanym pravidlem ze aby se ti diesel vyplatil mel bys najet 20+ rocne.
drzi se toho temer vsichni. jak kupujici tak prodejci v salonech kdyz ti radi. a to z toho duvodu ze na auto se plati jeste k pojistce dane KFZ-steuer.
a to dela u dieselu a benzinaku rapidni rozdil.tudiz bys mel najet tolik a tolik kilometru aby se ti diesel vubec vyplatil.
na omegu 2,5 benzina s D3 normou sem platil 180€ rocne dan a na tecko s 2,5TDI taky D3 platim 491€.
o 14.11.2009, 13:08 | fredh
kde se to dá podle vinka zjistit. Konkrétně fabia? tatík taky jednu koupil i se serviskou, ale nějak se nám to nezdá.
o 14.11.2009, 13:33 | Rajdlos
nekdo kdo ma pristup k databazi
o 14.11.2009, 16:17 | BATMAN
Taky me inzeraty typu " po druhem majiteli" bez servisky bavi..... :-)

Cesky trh s ojetinama se holt deli na ty co stacej tachometry a zahazujou servisky a pak na ty co stacej a umi si falesny servisky sehnat....

Chces-li mit jistotu, kup auto od fotra ci dobreho znameho.
o 14.11.2009, 17:09 | prohifi.cz
Kdyz jsem nedavno menil auto, koupil jsem ho z Nemecka a par lidi se divilo, ze "stejne" auto jde v CR koupit o 100-150k levneji, ze jsem hloupej a proc vyhazuju tolik penez...

Zkratka stav je nekde trosku jinde a tem km verim.
o 14.11.2009, 19:45 | Jirka156
Tak já se přidám taky s varováním. Koupil jsem v létě v www.autozdovozu.cz Zafiru rok 2006 a byl ujišťován, že má auto 87000km. Stav auta z venku i zevnitř odpovídal km, ale po tom, co jsem si koupil diagnostiku na Opel, tak jsem zajel do bloku naměřených hodnot a zjistil 160tis.km. Tak jsem jel na dvě další diagnostiky a každá říkala něco jiného, jedna se nedostala asi do ECU a tak hlásila km z budíků a pak jsem byl na oficiální diagnostice OPEL GM Tech2 a bylo mi potvrzeno 160tis.km. K tomu byly v servisce záznamy servisu, který neexistuje, resp. ne Opel a navíc auto model.rok 2006 a serviska z roku 2008. Byl to servis VW,AUDI,Škoda, Seat. Ještě podivnější je to, že dle Cebie, byl letos v lednu stav km 81tis.km. Ale v servisce tento stav resp. prohlídka vůbec není. Z ofiko diagnostiky jsem zjistil na minutu přesně, kdy bylo v ř.j. motoru rachtáno s km. A to sice v roce 2007. Takže ty němci zase až tak čistý asi taky nebudou. A dorazila mě tato firma před týdnem, když kolega začal shánět VW Passat Variant TDI 2006 a novější a tak jsem ho poslal k těmto borcům. Auto si vybral, opsal VIN-ko a na tacho bylo 125tis.km a dle databáze VW mělo auto letos v červnu 181tis.km. Takže tam už nikdy, i když auta mají vizuelně hezké a vybavené.
o 14.11.2009, 20:26 | BATMAN
Vono je fakt tezky nekomu stoceni km prokazat a ikdyby tak to alespon u nas neni trestny cin a uz na to prisli i nemcouri ze to dela lepsi "business".
Ja kupovat auto za 200k a vic tak s nim predem zajedu do znackoveho servisu ho proklepnout a pokud je vse ok prodavajici se cukat nebude, jakmile by se zacal vymlouvat sel bych od toho.

Jinak taky jsem kdysi koupil nadherny Toledo 1.9TD s "realnyma" 180tkm, asi pul roku po tom co jsem ho pak prodal mi kamos co jsem to od nej kupoval priznal ze melo odhadem tak 700.000 a uz v nem byl druhy motor s nalitanyma 350tkm.......sel jsem na prdel.
o 14.11.2009, 21:48 | .mycTD
taky by me zajimalo, podle ceho jako kupci posuzujete 'Stav auta z venku i zevnitř odpovídal km...' ?
o 14.11.2009, 21:57 | Nismo.Power
v DE se stáčí ještě víc než u nás :)))
o 14.11.2009, 22:04 | .mycTD
to si nemyslim...
v DE je hlavne povazovano za normalni, ze ma auto nejakou historii. ne jako tady: pico, to je po starym panoj z rajchu, mel to jen na vikendy, tam se s tim nelita jako u nas (T4 TDi s cca 100.000km)
o 14.11.2009, 23:52 | Timbo
asi tak
kdo tvrdi ze v de se staci vic nez v cr tak nezna mapu.
podivejte se po ceskejch bazarech a inzercich. malokdy najdete auta co maj 200+
km stacej v de jen vychcijoni co chtej ojebat leasingovku nebo turci a rusaci co s autama kseftujou.
malokdy clovek narazi na nekoho z privatu kdo kuli lepsimu prodeji necha stocit auto to je jev kterej se moc neprojevuje. max, tak v pohranici kde vi ze si pro to nejakej jouda z cech nebo polska prijede.
o 14.11.2009, 23:58 | Rudi
jo jenže tu historii pak už většina aut stejně nemá bo to turci radši stopěj. Celý je to jeden kšeft, když si projedeš inzeráty v DE, zjistíš, že v 80-90% tam budou Turci, Poláci a podobná východní verbeš, čili ty zvyklý z domova točej a točej...
Celá ta doba, kdy se v DE dalo koupit suprový auto s nestočenejma km a poctivě vedenou serviskou je pryč, teď musíš už dost hledat a to většinou u soukromejch majitelů nebo origo autosalonů, ale ty už na to začínaj taky pomalu kašlat.
Celý to vzniklo díky masivnímu nájezdu Poláků, Rumunů, Ukrajinců, Bělorusů, Litevců a dalších, který přijedou, nakládaj a odjížděj, nesmlouvaj nic.
Proč myslíš, že Německo zavedlo 5-ti denní převozní značky bez nutnosti mít STK? Kvůli výše zmíněným, aby toho "odpadu" odvezli, co nejvíc a kvůli menší úředničině.
o 15.11.2009, 00:23 | Timbo
samozrejme. 80-90& handliru s autama sou cizinci pac sou to zm**i co se jim nechce makat.
z vlastni zkusenosti muzu rict ze kdyz je handlir nemec tak je s nim uplne jiny jednani a ma stat uplne jiny auta nebo ma na nich jiny ceny nez ten zbytek. ma to asi co delat se cti a cestnosti se kterou se clovek setkava uz jen pozridku. ale bohuzel je to tak :-(
o 15.11.2009, 10:44 | Luke_288
Batman: férovej kámoš...
o 15.11.2009, 10:50 | AUTOHIFICENTRUM Liberec
minulý týden jsme pro manželku sháněly G4 variant TDI ....na trase LB > MB > JC > HK jsme viděli asi 5 aut a oproti inzerátu vždy nějaký problém..u jednoho v HK např. stav tacho 126300km ale v motorovém prostoru ponechaný štítek od výměny oleje z roku 2007 kde byl stav 128500km :)
Nakonec jsme auto koupily v AutoESA v Praze G4,variant,66kW...a kupovaly jsme ho spíš podle pocitu po svezení se zaměřením na podvozek,brzdy,spojku,chod motoru.Na tacho je 139tkm....skutečnost je 215tkm (dle záznamů servisu podle VIN).
V ESA maj ve smlouvě napsáno,že prohlašují,že oni neprováděli zásah do stavu km vozidla.Reklamovat to ale nechceme,ten motor vydrží víc než manželka najede do důchodu a jsme s tím VWozidlem spokojeni.
o 15.11.2009, 10:53 | Midnite
jako Luke_288
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3459 sekund.