Navštíveno 3150x

Třeba by někomu mohlo pomoct při výběru auta, kamarád si vybral konkrétně tento kousek
[ Link ] a po projetí VINka vylezlo, že už 12.1.2008 mělo tohle auto najeto o 100tkm víc ....
Naprosto normalni jev v cr.
a co jineho cekat...? ze nekdo, kdo si koupi TDIcko bude mit najezd 20k km rocne...?
u nas se tady tento druh aut prodava v jednom bazaru taky. jsou to ukoncene leasingy, evidentne sluzebaky, relativne mlada auta s velkym najezdem...
mam taky 1,9tdi fabii 06 s najetyma 180k km...

13.11.2009, 22:58 |
clown ghofig .. heeeeeec ja mam 06/06 a mam 198 :o) a to s tim jezdim teprve rok a pul :o))
clown: tak zalezi, kolik bylo a kolik jsi najel ty :)
ja mam ted 10k za dva mesice
já najedu za rok tek 2500 - 3000 km , snáď to negdo negdy ocení :o)

14.11.2009, 00:31 |
Rudi je to svinstvo no, ale co naděláš...tady má třeba ještě jiný kilometry
[ Link ] serviska k tomu fakt byla?
Jinak mám 1,5 roční auto a mám lehce přes kilo...při prodeji bych asi točil bo na čechy je to prostě moc...
Já vím, že je to bohužel u nás normální, jen, že je to tady potvrzený, tak kdyby někdo váhal, že ty km můžou být pravda .... ;-)
Kazdej vi ze auta jsou stoceny a u TDi a Skodovek to plati dvojnasob. Cesí na tyhle pohadky slysi :)
V jinym topicu jsem psal ze Adac delal pruzkum najezdu km v D. Vyslo prumer 50tis km rocne.
no dobrý je ty lidi pak ještě trošku potrápit. kolega shánel auto, taky jsme zjistili, že na poslední garančce mělo auto víc km než půl roku po ní a ty úžasný výmluvy, docela jsme se pobavili.
L_288: protreleho bazarnika tim moc nepotrapis. bud te posle na ferovku do <|>, nebo ti s usmevem vysvetli, ze to asi stocil nekdo pred nim a za to on nemuze.
jasně, my trápili chlapíka prodávajícího přes inzerát

14.11.2009, 11:29 |
Timbo | Upraveno: 2009-11-14 11:31:00
za 1. kdyby mi nekdo tvrdil ze 2 roky starymu autu chybi serviska, hned bych ho pretahl trubkou od heveru.
za 2. ja osobne kdyz kupuju auto necham si ho proklepnout u dealera (pokud teda vede databazi)
za 3. nevim co je to za kravinu s tim ADAC ze maj nemci prum najezd 50tkm rocne pac to by delalo u nekoho treba 10tkm rocne a u nekoho 100tkm aby z toho vysel takovej prumer.
tady v nemecku je nepsanym pravidlem ze aby se ti diesel vyplatil mel bys najet 20+ rocne.
drzi se toho temer vsichni. jak kupujici tak prodejci v salonech kdyz ti radi. a to z toho duvodu ze na auto se plati jeste k pojistce dane KFZ-steuer.
a to dela u dieselu a benzinaku rapidni rozdil.tudiz bys mel najet tolik a tolik kilometru aby se ti diesel vubec vyplatil.
na omegu 2,5 benzina s D3 normou sem platil 180€ rocne dan a na tecko s 2,5TDI taky D3 platim 491€.

14.11.2009, 13:08 |
fredh kde se to dá podle vinka zjistit. Konkrétně fabia? tatík taky jednu koupil i se serviskou, ale nějak se nám to nezdá.
nekdo kdo ma pristup k databazi
Taky me inzeraty typu " po druhem majiteli" bez servisky bavi..... :-)
Cesky trh s ojetinama se holt deli na ty co stacej tachometry a zahazujou servisky a pak na ty co stacej a umi si falesny servisky sehnat....
Chces-li mit jistotu, kup auto od fotra ci dobreho znameho.
Kdyz jsem nedavno menil auto, koupil jsem ho z Nemecka a par lidi se divilo, ze "stejne" auto jde v CR koupit o 100-150k levneji, ze jsem hloupej a proc vyhazuju tolik penez...
Zkratka stav je nekde trosku jinde a tem km verim.
Tak já se přidám taky s varováním. Koupil jsem v létě v www.autozdovozu.cz Zafiru rok 2006 a byl ujišťován, že má auto 87000km. Stav auta z venku i zevnitř odpovídal km, ale po tom, co jsem si koupil diagnostiku na Opel, tak jsem zajel do bloku naměřených hodnot a zjistil 160tis.km. Tak jsem jel na dvě další diagnostiky a každá říkala něco jiného, jedna se nedostala asi do ECU a tak hlásila km z budíků a pak jsem byl na oficiální diagnostice OPEL GM Tech2 a bylo mi potvrzeno 160tis.km. K tomu byly v servisce záznamy servisu, který neexistuje, resp. ne Opel a navíc auto model.rok 2006 a serviska z roku 2008. Byl to servis VW,AUDI,Škoda, Seat. Ještě podivnější je to, že dle Cebie, byl letos v lednu stav km 81tis.km. Ale v servisce tento stav resp. prohlídka vůbec není. Z ofiko diagnostiky jsem zjistil na minutu přesně, kdy bylo v ř.j. motoru rachtáno s km. A to sice v roce 2007. Takže ty němci zase až tak čistý asi taky nebudou. A dorazila mě tato firma před týdnem, když kolega začal shánět VW Passat Variant TDI 2006 a novější a tak jsem ho poslal k těmto borcům. Auto si vybral, opsal VIN-ko a na tacho bylo 125tis.km a dle databáze VW mělo auto letos v červnu 181tis.km. Takže tam už nikdy, i když auta mají vizuelně hezké a vybavené.
Vono je fakt tezky nekomu stoceni km prokazat a ikdyby tak to alespon u nas neni trestny cin a uz na to prisli i nemcouri ze to dela lepsi "business".
Ja kupovat auto za 200k a vic tak s nim predem zajedu do znackoveho servisu ho proklepnout a pokud je vse ok prodavajici se cukat nebude, jakmile by se zacal vymlouvat sel bych od toho.
Jinak taky jsem kdysi koupil nadherny Toledo 1.9TD s "realnyma" 180tkm, asi pul roku po tom co jsem ho pak prodal mi kamos co jsem to od nej kupoval priznal ze melo odhadem tak 700.000 a uz v nem byl druhy motor s nalitanyma 350tkm.......sel jsem na prdel.
taky by me zajimalo, podle ceho jako kupci posuzujete 'Stav auta z venku i zevnitř odpovídal km...' ?
v DE se stáčí ještě víc než u nás :)))
to si nemyslim...
v DE je hlavne povazovano za normalni, ze ma auto nejakou historii. ne jako tady: pico, to je po starym panoj z rajchu, mel to jen na vikendy, tam se s tim nelita jako u nas (T4 TDi s cca 100.000km)

14.11.2009, 23:52 |
Timbo asi tak
kdo tvrdi ze v de se staci vic nez v cr tak nezna mapu.
podivejte se po ceskejch bazarech a inzercich. malokdy najdete auta co maj 200+
km stacej v de jen vychcijoni co chtej ojebat leasingovku nebo turci a rusaci co s autama kseftujou.
malokdy clovek narazi na nekoho z privatu kdo kuli lepsimu prodeji necha stocit auto to je jev kterej se moc neprojevuje. max, tak v pohranici kde vi ze si pro to nejakej jouda z cech nebo polska prijede.

14.11.2009, 23:58 |
Rudi jo jenže tu historii pak už většina aut stejně nemá bo to turci radši stopěj. Celý je to jeden kšeft, když si projedeš inzeráty v DE, zjistíš, že v 80-90% tam budou Turci, Poláci a podobná východní verbeš, čili ty zvyklý z domova točej a točej...
Celá ta doba, kdy se v DE dalo koupit suprový auto s nestočenejma km a poctivě vedenou serviskou je pryč, teď musíš už dost hledat a to většinou u soukromejch majitelů nebo origo autosalonů, ale ty už na to začínaj taky pomalu kašlat.
Celý to vzniklo díky masivnímu nájezdu Poláků, Rumunů, Ukrajinců, Bělorusů, Litevců a dalších, který přijedou, nakládaj a odjížděj, nesmlouvaj nic.
Proč myslíš, že Německo zavedlo 5-ti denní převozní značky bez nutnosti mít STK? Kvůli výše zmíněným, aby toho "odpadu" odvezli, co nejvíc a kvůli menší úředničině.

15.11.2009, 00:23 |
Timbo samozrejme. 80-90& handliru s autama sou cizinci pac sou to zm**i co se jim nechce makat.
z vlastni zkusenosti muzu rict ze kdyz je handlir nemec tak je s nim uplne jiny jednani a ma stat uplne jiny auta nebo ma na nich jiny ceny nez ten zbytek. ma to asi co delat se cti a cestnosti se kterou se clovek setkava uz jen pozridku. ale bohuzel je to tak :-(
minulý týden jsme pro manželku sháněly G4 variant TDI ....na trase LB > MB > JC > HK jsme viděli asi 5 aut a oproti inzerátu vždy nějaký problém..u jednoho v HK např. stav tacho 126300km ale v motorovém prostoru ponechaný štítek od výměny oleje z roku 2007 kde byl stav 128500km :)
Nakonec jsme auto koupily v AutoESA v Praze G4,variant,66kW...a kupovaly jsme ho spíš podle pocitu po svezení se zaměřením na podvozek,brzdy,spojku,chod motoru.Na tacho je 139tkm....skutečnost je 215tkm (dle záznamů servisu podle VIN).
V ESA maj ve smlouvě napsáno,že prohlašují,že oni neprováděli zásah do stavu km vozidla.Reklamovat to ale nechceme,ten motor vydrží víc než manželka najede do důchodu a jsme s tím VWozidlem spokojeni.