Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jak se zapouští bazén do země?

o Navštíveno 12680x o
o 29.04.2010, 21:02 | Komba
Ahoj,mám takový dotaz.Chci se zeptat jak se zabuduje kulatý bazén,který je určen k zapuštění?Stačí jen vložit do země nebo je pravda,že se musí vybetonovat podklad a pak nějak obsypat štěrkem?...díky za obratné odpovědi?

o 29.04.2010, 21:03 | Midnite
když známý dělal bazén tak se kopala díra, vybetonovala a dal se bazén
o 29.04.2010, 21:05 | Komba
a to se betonovalo jen dno?
o 29.04.2010, 21:06 | Midnite
i stěny
o 29.04.2010, 21:07 | Bladzej | Upraveno: 2010-04-29 21:12:15
vykopat díru, udělat pokud možno rovně dno. poté udělat betonový dno se šalováním. kolem bazénu dát zateplovací polystyrenový desky a pak postupně oblejvat betonem. každej den tak 30cm betonu a zároveň dolejvat do stejný výšky i vodu, samozřejmě vše taky šalovat.
je to dlouho co jsme dělali bazén, takže si to už přesně nepamatuju.
o 29.04.2010, 22:00 | Komba
Tak to je docela pakárna,myslel jsem že je to jednodušší...
o 29.04.2010, 22:47 | hawai | Upraveno: 2010-04-29 22:58:35
kdepak chlapy, ted bazeny v praci stavim, takze presne to ma bygt takto: dno vykopane jamy by melo byt nejlepe betonove, pokud neni, muze byt i poradne udusany kameny prach. na to se postavi bazen, napusti se vodou a ma se nechat min. tyden usednout, doporucuju radsi dva tydny, ale to uz je na zakaznikovy, pak se kolem bazenu da nopova folie (ta co se dava jako izolace kolem baraku) bublinkama na stenu bazenu. polystyren ne, jednak teplo moc neudrzi (95% tepla unika z hladiny, zbytek ze dna a sten, takze to je minimum) nopova folie staci. no a pak se mezi nopovou folii a steny jamy da suchej beton (kamenej prach smichanej s cementem, jen se to tam nasype a poradne proleje vodou) , normalni beton se numusi, jednak by to bylo nekolikrat drazsi a neni to potreba. hlavne nezasypavat jen hlinou nebo sterkem!!! to by byla ta nejvetsi pitomost! casem by hlina zacala tlacit na steny a pripadna vymena folie je casem nemozna (bazen se ,,uzavre,, a uz se pak neslozi zpatky. tohle je presnej postup jak se to ma delat a i to tak rikame zakaznikum.

predpokladam ze mas takovej ten plechovej. pokud laminat, tak tam uz je to uplne jina technologie
o 29.04.2010, 22:51 | hawai
a jeste info: nemas nahodou bazen z mountfieldu? pokud mas bazen nejakej starej, takovej ten modrej plech, tak ty se zapoustet nesmej!!!! pokud uz novej-plech s imitaci dreva, tak ten uz jo.
o 29.04.2010, 23:04 | hawai
a pokud ti muzu poradit: pokud se teprve chystas si jit koupit, nekupuj si k tomu ty jejich hadice co vedou vodu k filtraci, jsou to desny smejdi a nevydrzej vic jak rok a navic to maj desne drahy, 1,25m stoji nejak kolem kila. je to jedna z veci na ktery se nejvic rejzuje. pokud se to nechystas delat cely v PVC trubkach, tak si kup normalni zahradni hadici potrebnyho prumeru (bud 32 nebo 38mm-podle toho co mas za bazen) a mas to na veky a za polovicni cenu
o 29.04.2010, 23:06 | Komba
No tak ten postup už vypadá přijatelněji.Protože mě jde o to že mám možnost bazén za dobrý peníz,ale né zas tak času,takže mi šlo o tu náročnost,aby to pak zase nestálo někde složený...jinak z mountfieldu je,ale vypadá jako dřevěnej,takže to bude asi ta imitace jak říkáš
o 29.04.2010, 23:14 | hawai
jj, to je už ten novej, tek klidně zapusť celej. jen se zeptám co je dobrej peníz? mountfield má teď akci -50% na bazény, tak jestli by ti to nevyšlo líp?
o 29.04.2010, 23:15 | Komba
no ono to není přímo z mountfieldu,ale od normálního člověka,takže se nemusíš ani ptát.
o 29.04.2010, 23:18 | hawai
dobre :-) ja jen pro tvojí info ze ted takova akce je, nedelam tu zadnou reklamu :-) naopak-spis me poslechni s tema hadicema. jinak preju dobry nervy :-)
o 30.04.2010, 07:09 | Komba
Nejdřív jsem si říkal co s hadicema,ale až teď vidím příspěvek co tu předtím nebyl.Kdyžtak bych to tak udělal a uvidí se co bude dál....já ti teda děkuju moc
o 30.04.2010, 08:57 | Šestikule
mám třetím rokem uděláno v podstatě jak píše hawai, zatím mám zapuštěno jen cca 40 cm, protože jsou děcka malý, až vyrostou, půjde to do země nejspíš celý. Vykopal jsem díru (voprc jak sviňa), zhutnil podklad, hodil podklad do roviny, postavil do díry bazén, napustil část vodou, kolem dal nopovou folii, zasypal suchým betonem a na to kačírek.
Jinak s tím zapuštěním jsem trochu na vážkách, protože soused má zapuštěno a má teplotu vody pořád tak o 2-3 stupně nižší než já. Asi jak je to venku, tak se ty plechy nahřejí od slunka a pak to ohřívá vodu, zatímco v zemi to jen chládne. Tak uvidíme, zrovna dnes jdu napouštět, zpravidla se koupeme květen až říjen.
o 30.04.2010, 09:54 | deda
hawai:
a pokud budu porizovat laminatovej komplet na zapusteni,tak je ta technologie jaka prosim???
o 30.04.2010, 11:12 | FBS
taky bych nejradši našim bazén zapustil... To že je voda o 2-3°C nižší vůbec nevadí, ba naopak. Mají i solární ohřev, a není problém v létě bazén vyhřát na 32-33°C. Ztrácí to pak ale smysl, skočíš do vody a voda tě neosvěží, je to jak termál :o)
Mají ty levný tvrdý hadice bílý "husí krky" a taky mám pocit že se jim to rozpadá. Jinak bazén je taky z Moutfieldu a imitace dřevo - novější
o 30.04.2010, 11:24 | Zdenek (A)
Ze zkusenosti doporucuju udelat pod bzenem alespon nejjednodussi drenaz. Hlavne pokud bude vedle bazenu plastova jimka na technologii. Sousedi brblali, ze drenaz nepotrebuju, protoze v nasi lokalite neni spodni voda... bla bla bla... Vykaslal jsem se na drenaz a ted mam pakarnu jako svina! Pod jimku se mi dostala voda a nafouklo se dno. Kdyz no ni vlezu, mam pocit, ze musi kazdou chvli prasknout. Uz jsem to nejak snad poresil, ale za tu pakarnu to nestalo. Pokud je tam jen bazen a technologie bude nad zemi, tak to asi neni takovej problem, pac voda v bazenu zabrani zvednuti dna, ale bazenove firmy proste tu drenaz s moznosti odcerpani nahromadene vody doporucuji a je uz se nedivim ;-)

Ted po zime resim dalsi problem. Vse bezi jak ma, pH OK, chlor OK, filtrace OK, ale voda je kalna. Nasypal jsem tam vlockovac podle navodu a voda je furt kalna. Proplachuju fitraci, kontroluju parametry vody a voda je furt kalna a vlockovac nevlockuje!!! GRRRR!!! :-(
o 30.04.2010, 13:15 | Šestikule
Zdenek: mně na tohle vždy zabere jednorázová silná dávka chloru (Chlor Shock), večer to tam naleju, přes noc nechám jet filtraci a ráno je to jak křišťál, akorát je pak potřeba tak den dva počkat, než klesne chlor na normál, ale zákal už se nevrátí
o 30.04.2010, 13:27 | Zdenek (A)
6kule: Ja tam nasypal tolik chloru, ze me z toho skoro az palily oci. Ale je fakt, ze voda po zime byla kasne zelena. Asi dostane tedy jeste jeden sok, pac ted uz ten chlor podle testeru klesnul na nizkou hodnotu. Ale normane to nevadi, protoze ja mam tzv. bezchlorovou upravu vody - UV lampa. Ale asi pro tenhle zacatek ten chlor zvysim. Snad to pomuze!
o 30.04.2010, 17:02 | hawai
deda: laminatovy nedelam, takze presne nevim, ale v pondeli muzu zjistit

FBS: ty hadice jsou presne to o cem jsem mluvil, husi krky ktery preskaj, ale levny to zrovna neni :-)
o 30.04.2010, 19:39 | Šestikule
Zdenek: aha, tak jestli tam byla voda přes zimu, tak vyměnit vodu. Sousedi bazénují někdy od roku 84, tak je považuji za znalce a napouští na jaře vodu novou. Když jsem se na to ptal, tak chemie, aby se ze zimní vody stala zase koupatelná stojí násobně více než napustit vodu novou.

Prosím tě, napiš mi něco k té UV lampě. Koukal jsem na to už někdy před 3 roky v USA a chtěl si to koupit, ale neznám nikoho s praktickými zkušenostmi. Já jsem první sezonu zkoušel taky bez chloru, používal jsem kyslíkovou chemii, voda byla super, ale stálo to docela dost peněz. Fakt ta UV funguje tak dobře, jak se píše?
o 30.04.2010, 20:56 | deda
hawai:
dikec byl bych ti vdecnej... na podzim se chystam na bazen tak se hodi kazde info....
o 01.05.2010, 09:39 | Zdeny60
Tak to je přesně ten důvod, proč bazén nechci:-)
Kalná voda, zelená voda, pH takový či makový, chloru tolik ppm, jendou i o/oo, no hnus. A zkuste se jen někdy mrknout pod mikroskop, v čem se koupete :-) :-)

Směs mrtvých sinic, bakterií, hub a spor plísní :-) :-) Ta filtrace , co se dává k bazénům, ty kyblíky s pískem, to je tak na listí.... A ptačí trus, panečku, to je lahoda. A k tomu pět let neobmněněná voda, to je pak pokoupáníčko:-) A to pomíjím děšťový splach ze vzduchu - tuny pylu a superjemného prachu, který nezachytí nic :-)

Ale beru, je to hezký:-)
o 01.05.2010, 11:41 | crestik
...a proto si rači zajedem k moři, kde za skálou ústí kanalizace, chlapeček co plave vedle právě močí, a za horizontem chytaj ropnou skvrnu :-))
Zdeny, máš kartáček na zuby od WC dál, než 185cm? ;-)
o 01.05.2010, 20:25 | Zdeny60
Crestitk: moje řeč:-)
jen je třeba jezdit k tomu pravému moři :-)Ale Istria či Dalmácie to rozohdně není:-)

Ne ne, norma říká, že kartáček na WC být nesmí:-)
o 03.05.2010, 08:52 | Zdenek (A)
Sestikule: UV lampa funguje vcelku slusne. Na udrzeni kvalitni vody staci obcas soupnout do skimmeru pul tablety a staci to (asi 4x pulka tablety za celou senzonu). Obchodnici to prezentuji jako "bezchlorovou" upravu vody, ale uplne bez chloru to nejde. Kazdopadne je s tim mene starosti a voda i mene smrdi po chloru.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3233 sekund.