Navštíveno 3195x
Jaký světla se používají v Anglii?
no mají jiný směrování kuželu světla
LeftHandDrive = levostranné řízení nebo levostranný provoz?
24.09.2010, 19:23 |
aphex LeftHandDrive = levostranné řízení
v Anglii urcite RHD, a jak pise pepino, ty svetla maji proste opacne nastaveny kuzel svetla, takze kdyz jsem s evem jezdil na puvodnich svetlech, svitily vic vlevo takze jsem oslnoval protijedouci
Paráda díky, zmátlo mě, zda to neznačí levostranný provoz (LHD)
24.09.2010, 21:29 |
Ravo | Upraveno: 2010-09-24 21:44:00
co si pamatuju z dob komunismu, tak se na naše milovaný šádiny (Š105/120/130) prodával kit na cesty do Anglie (a všude kde se jezdí vlevo) - byly to nějáký nálepky nebo mračítka, aby sis zakryl paraboly a ten stoupající paprsek zakryl do roviny a alespoň neoslňoval. Nevím co by na to nakonec řekli bengy v Království... :)
Btw. teď mě napadla otázka, co se děje když sem někdo přejede přes kanál s nějákým bezva Vauxhallem (rozuměj Opel s RVD) apod a oslňuje na všechny strany...ale přitom mu tady jezdit zakázat nemůžou (stejně tak jako když já se svou octávou využiju služeb trajektu nebo vlaku a budu drandit po Anglii)...nebo jo?
Nalepíš si stejný nálepky na světla jako za komunistů :o)
24.09.2010, 21:44 |
Ravo | Upraveno: 2010-09-24 21:59:59
A kde je seženu? A budou mít na sobě atest? A co na to "Bobíci" (a docela by mě zajímalo co na olepená anglánova světla PČR)?
Vím že je to promile případů, ale o to zajímavější by to mohlo být...horlivý půlmozek od PČR buzeruje anglána, co chtěl být hodnej a neoslňovat
Prodavaj se nalepky primo na danej typ auta, ktery zabrani oslnovani...
Nebo jako to ma myslim Yeti, kde ten kuzel prepnes jak potrebujes...
Na tom Yeti se jmenuje "Tourist light"
ourist light*
Xenon headlight
This mode makes it possible to drive in countries with opposing traffic system, driving
on the left/right, without dazzling the oncoming vehicles. When the mode “tourist
light” is active, the side to side swivel of the headlights is deactivated.
25.09.2010, 07:11 |
JR nektery auta maji prepinani v palubnim PC, nektery maji packu na svetlech, ktera se precvakne, no a zbytek si primo v anglii koupi takovy divny maly kulaty samolepky, ktery se lepej doprostred svetla.
v civilizovanem svete je to normalni, anglani to na kontinente pouzivaji vsichni.
26.09.2010, 18:33 |
Brda ta nalepka je k dispozici bud v Calais primo v docich, kdyz cekas na lod u celniku, tunelem jsem nejel,tak tam nevim. Anglani maji v Doveru to samy na cestu anglana ven. Cenu si nepamatuju, ale je to primo u celnaku kdyz prijizdis k dispozici. Byl jsem tam v dubnu s oktavkou, ale ze by to nekdo kontroloval to. Ja jezdil pouze pres den - byl jsem tam na otocku na dva dny, takze jsem si to ani nebral.