Navštíveno 3510x

koupil jsem plazmu, konkrétně tuhle
[ Link ] po asi půlročním trápení s LED LCD když jsem viděl ty ceny, tak jsem prostě neodolal.
nicméně prodavač mi tvrdí, že nesmim tu krabici při transportu položit, jinak že přijdu o záruku, že se roztečou krystaly apod. nikdy jsem i ničem podobným neslyšel, vždycky jsem televize položil naležato a jel. co je na to pravdy?
Staré modely sa museli prevážať postojačky, nové sa už dá položiť na ležato. U tých starých modelov to bola pravda, že sa mohla poškodiť obrazovka alebo zlomiť sklo pod váhou a to samozrejme rušilo záruku. Viac Ti povie Tuner#2 :-)
nepředpokládám, že tenhle Pana by byl starej model :)
Vezl jsem z plzne do prahy 42" plazmu Panasonic polozenou v kufru a v pohode to prezila a uz funguje 2 roky. Snad jedine riziko je v moznem prasknuti kryciho skla. Kamarad vezl i 50" stenou trasu jako ja a taky prezila a hraje.
nám tvrdili že to nevadí, jen jí prý hned nepouštět a chvíli nechat stát.
Já vez naštorc v kufru aby se mi vešla normálně nastojáka,nechtěl jsem riskovat.Jojo,zlatý kombi.
Jinak gratuluju,mám tu samou,akorát 107čku.
Zatím 10 měsíců bez problémů.

02.01.2011, 14:47 |
Ravo Obecně by se s plazmou mělo manipulovat opatrněji než s LCD, nejde tak o vytečení krystalů což je pěkná blbost (to že se jim říká tekuté neznamená že vytečou - navíc tekuté krystaly jsou LCD a my se bavíme o plasmě ;), jako spíš poškození vnitřní struktury té obrazkovky - přilehnutí budící mřížky atd atd nebo mechanické poškození krycího skla.
jak bylo psáno, byl to spíš problém starších plazem, ale i tak bych byl opatrnější.
Honcke: no, mám supa v kombíku ale tuhle krabici do něj prostě nastojáka nedám :)

02.01.2011, 16:15 |
Honcke | Upraveno: 2011-01-02 17:16:48
Luke:já mám Focuse,ale pravda že krabice byla na štorc,a jentaktak.Končila těsně pod střechou a přes celej kufr,tak ta 117 musí bejt fak megakrabice:-)
předloni taky 50 plazmu na ležáka v kufru a pohoda, ale samo nechal jsem to v tom transportním obalu
jak myslíš že to vozej na prodejny dopravci , ledničku na ležato ( i americkou ) nebo televize plazmy a lcdčka na ležáky není nic neobvyklýho
plazmě se nic nestane a navíc nevim , jak by ti kdo dokázal , že jsi to vezl naležato
Lidi když si vzpomenu na to jak to chodilo v PPL tak je uplně jedno jak to dáte viděl sem plazmy jak jim skáčou po dopravnícich,padaj z pásu a vim i jak se k nim chovali řidiči takže každopadně bych si pro ní dojel radši sám.Jinak na placato by neměl bejt žádej problém taky sem vezl 107 cm a přežila.
Taky jsem vezl 150cm plazmu 300km daleko, sklem k zemi a byla jenom položená na peřině a slabém polystyrenu. V pohodě to přežila :). 2 roky starej model od Panasonicu
koupil jsem na v létě tu samou. I prodavač mi řekl, že v poho naležato v kufru, ale po dovážce nechat chvílu stát.... Jede pořád.

03.01.2011, 12:37 |
Etien (M)
to co napsal JOGI bych doplnil, ze se zbozi taky nejak muselo dostat od dovozce k prodejci... ;-)
Ideální transport je opravdu jen na stojáka. Vozí se tak jak od výrobce, tak od dovozce, dokonce to máš na krabicích napsané. Pokud je nutné položit, tak určitě na zadní stranu, na obalu je vždy šipka kde je obrazovka, takže jí položit na záda. Jinak obecně hrozí prasknutí skla (LCD je obvykle bakelit, tam se to neřeší) a uniknutí plynu z komůrky. Pokud nepraskne, tak ale žádný únik nehrozí a už vůbec ne roztečení krystalů které tam nejsou...
OK, převezu na stojáka. díky