Navštíveno 4227x

Tak kdo se jde podívat?
[ Link ] Za mě největším lákadlem jsou:
1. Bowers Wilkins 800D
2. návrat firmy Accuphase na český trh
3. a hlavně nová česká značka beden ANTE živená zesíkem od Dudka...
- šéfkonstruktérem zesilovače je pan Pavel Dudek, 2x300W, supermosfety IXYS, vzdálená diagnostika prostřednictvím internetu...
- u beden šéfkonstruktér Lukáš Podlaha, 2x55cm basy, 420 litrů, 206x70x130cm, 360kg/kus, kompletace v továrně Petrof...
Uff, jsem zvědavej.
to by šlo .. smí se tam fotit :-)
JJ loni tam běhalo fotografů, asi si taky vezmu i foťák.

14.02.2011, 17:46 |
cubajs | Upraveno: 2011-02-14 17:48:10
Já taky ;-),
Pro me nejvetsi lakadlo
1) BW diamond (rada 800)
2) Dudek + ANTE (si tak velky budky ani nedokazu predtasvit z pohledu stehovani treba)
uz aby to bylo sakris
Měl sem jet na hory, ale ještě to neni jistý. Když nebudou hory, stopro jdu na výstavu a jako obvykle sem zvědavej na "dostupnější" záležitosti :o)
že bych si udělal výlet do Prahy? Kdy tam pojedeš Honzo?
M@rtin: Ještě nevím, pojedu asi se šéfem a asi v sobotu od rána tak do 14 - 15hod. bych měl být.
no zajdu se podivat take...asi sobota
V neděli.Minulej rok mi to nevyšlo :(
Honzo, tak se tam asi potkáme, pojedu se taky asi podívat, jen ne se šéfem, ale s "mamkou"
Tak už to je jistý, taky dorazim v sobotu. Budu tam asi nějak odpoledne...
M@rtin: No super, to je pomalu na AHC srazík ;-)
Honzo, kolem cca 9:45 přijedu vlakem do Prahy ...
OK, to se určitě potkáme ;-)
taky se pojedu mrknout a něco si vyfotit
jinak koho by zajímaly fotky z loňska tak sou tady:
[ Link ] #

19.02.2011, 16:09 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-02-19 16:13:41
Tak co pánové, líbilo?
Za mě letos super...
Rozhodně největší trhák pro mě bylo Lukášovo ANTE Audio aneb bedny nekompromisní konstrukce, provedení a zvuk monumentální s fantastickou dynamikou a přitom i s velkou lehkostí a detailem. Kompletace a finální lak v továrně Petrof dojem ještě umocnil.
Z dalších firem moc pěkný zvuk tradičně Vivid Audio (přítomen byl i sám konstruktér, který dřív dělal u Bowers Wilkins). Velmi příjemně překvapil Xavian se svýma sloupovkama a tradičně dobrý zvuk mělo nahoře v 9. patře i Dynaudio a Wilson Benesch.
Rozhodně největší tragédie Polský pokus o horny - to bylo šílené jak designem, tak zvukově...

me libilo, muj hlavni favorit BW 800 diamond nezklamal. splnily moje ocekavani.
Ante hraly skvele dokud tam pousteli muziku vystavujici, pak si tam nejspis nekdo nechal pustit svoje "audiofilni cd" a to bylo v prdeli, hodne prebasovany, to se nedalo poslouchat.
Jinak Mr. Dudek opravdu nespal na vavrinech, ten jeho integrac je peknej kousek(na fotce od Tuner#2 na plakatu uprostred). Jen jsem nejak nepostreh jak mel resenej zdroj(neviděl jsem trafo ani misto pro nej), az doma me napadlo ze sem se ho na to moh zeptat..
cubajs: Co jsem byl 3x u Ante já a slyšel tam i mě velmi dobře známou nahrávku od Naimu, tak to bylo naprosto úžasné. Ono pak na takové zařízení je horší nahrávka velký problém.

20.02.2011, 08:40 |
Zdeny60 | Upraveno: 2011-02-20 08:48:14
Zajímavé věci tam rozhodně byly.
ANTE: jaké cílové skupině je tato bedna určená?? Multimilionářům asi ano, ale ti, pokud budou chtít řešit ozvučení svého pokojíku těch 80-100m2, tak sáhnou po "světové" značce, např. Wilso Audio. V Čechách může být situace horší a bude trvat nějaký čas, než marketing přinese prodejní úspechy. Jinak provedení výhybky je tedy fakt maso...
Zvuk - měl jsem s sebou jednu úmyslně špatnou nahrávku v očekávání, že ji nějaký top systém vylepšil. Opak byl pravdou z ANTE a DPA to znělo jeěště hůř, než jsem čekal. Zato TELARC Pinetop Perkins, kterého tam pouště jeden pán, zněl dost dobře, reálný velký zvuk, občas bylo slyšet stěhovábní zvku mezi "patry" :-)
NOý zesák od PD - řemslo se nezapře, tomu bohužel bude odovídat i cena a opět - v zahraničí to bude mít malý prodejní efekt aspoň zpočatku a v ráji holoprdelníků bude situace obdobná, pár se jich jistě prodá, ale bude to jkao s tím, co jsem mínil nahoře.
BW800D - celkem zklamání, podle mě nevhodná amplifikace, slyšel jsem tyto bedny hrát letos u jednoho hifisty v Olomouci na železe Audionet (top modely) a bylo to v jiné lize, potenciál ty bedny rozhodně mají. Navíc tam krákal nějaká female jazz hudba a ta hraje i na rádiu od ˇˇCongů :-)
Slušný zvuk Mellissa - za ty prachy, super poměr!!
Viviv G1 - pro mě nestravitelný dyzjan, bohužel tím hůře se mi hodnotí zvuk - určitě sestava má potenciál hrát špičkově, jak jsem si jen krátce ověřil, ale zde-možná daleko více než jinde - extremne silně závisí na poslechovém místě. STačí sednout více dozadu či trochu bokem mimo optimum a je zle. Bylo to dost markantní. Zaujala dynamika na basech.
Dost zklamaný jsem byl v exopzici tučém že RANNY Audio nebo tak ějak - bílé sloupky, majitel tam předváděl varhanní svitu - nemohl udělat horší tah. Muzika bez drajvu, od nějakých 60Hz už nebylo slyšet dole nic. Průser. A průservoá cena:-(
Zaujala docela expozice Luxman - hezké stroje, hezký zvuk. Tam jsem chvílim poseděl. Budíky ... :-)
A to nejlepší pro mě?? Jednoznačně VINTAGE AUDIO. nejlepší zvuk z celé výstavy bez ohledu na cenu!! Takvý reálně znející nářez jsem ještě NIKDY neslyšel ze žádného aparátu!!! Nechápal jsem, dokud jsem se nedal do diskuze s p. Hluchým - ten mě jen utvrdil v tom, že to, čemu říkámě audiofilské nahrávky na XRCDSUPERGOLDLIMITED jsou jen bohapusté sračky na druho. Originál master pás, 38cm/s a jedem! V Unplugged concert před koncem pásu (hrál Studer) bylo cello - měl jsem husí kůže, protože talhle hrál Olin na koncertu Mišíka, když slavil 60ku. Naprosoto famózní bezlimitujcí prosotor a neuvěřitelná (mnou nikdy dosud nikde na ničem neviděná) dynamika. (dle p. Hluchého rozsah 140dB, věřím mu, nemám důvod, proč ne). K tomu bedny Canto 122 za dnes bratru 20 litrů, 4x konec za 4x22 litrů a lampový Vincent za pár peněz. Super zážitek promě, 3x jsem se tam vrátil a 3xsi vyslechl celý záznam!! Zde dávám *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*
(Jinak počet návštěvníků taky o něčem svědčí:-)) Zatímco např. u Cabasse koulí bylo prázdno, zde elidé po celý čas tlačili a neměli místo na sednutí, skoro po celý čas. Jsem možná neobjektivní, protože ty ktoučáky mě doslova učarovaly...
SLušný zvuk XAVIAN (270, tuším, cena 69 litrů) - zcela jiný zvuk, než jsem dosud znal, detailní, dynamický a kupodivu, měl jsem vždy zafixováno Xavian = mdeové zabarvení - zde ne, nebo rozohdně ne tolik. Jako low-cost bedny určitě ano.
Elektrostaty mě nijka neoslovily, ten model s basovou jedotkou po pravé straně měl sice hezké výšky i středy, ale vadil mi ten bas- jakoby násilně připojený. Nic pro mě.
Jako tradičně zklamala expozice Dynaudio - již léta k vidění jen C1. (pokud někde nebyla tedy ještě exozice jiná, kterou jsem přehlédnulú.

20.02.2011, 14:40 |
Davados | Upraveno: 2011-02-20 14:46:00
Ante
VintageAudio
Martin-Logan
B&W
bez pořadí,sou úchvatní všichni,ale asi to vyhraje Martin-Logan.Nechápu jak ta mřížka dokáže tak zahrát,sedim tu už půl hodiny a nemůžu se nabažit
Analog je analog :) Názornější demonstrace přes všechna tři patra nemohla být uskutečněna a ten rozdíl byl přímo hmatatelný.....

20.02.2011, 19:10 |
Daryl (A)
zase jsem propasl ... snad next year
Zdeny60: Popisujes tento set???
"A to nejlepší pro mě?? Jednoznačně VINTAGE AUDIO. nejlepší zvuk z celé výstavy bez ohledu na cenu!! Takvý reálně znející nářez jsem ještě NIKDY neslyšel ze žádného aparátu!!! Nechápal jsem, dokud jsem se nedal do diskuze s p. Hluchým - ten mě jen utvrdil v tom, že to, čemu říkámě audiofilské nahrávky na XRCDSUPERGOLDLIMITED jsou jen bohapusté sračky na druho. Originál master pás, 38cm/s a jedem! V Unplugged concert před koncem pásu (hrál Studer) bylo cello - měl jsem husí kůže, protože talhle hrál Olin na koncertu Mišíka, když slavil 60ku. Naprosoto famózní bezlimitujcí prosotor a neuvěřitelná (mnou nikdy dosud nikde na ničem neviděná) dynamika. (dle p. Hluchého rozsah 140dB, věřím mu, nemám důvod, proč ne). K tomu bedny Canto 122 za dnes bratru 20 litrů, 4x konec za 4x22 litrů a lampový Vincent za pár peněz. Super zážitek promě, 3x jsem se tam vrátil a 3xsi vyslechl celý záznam!! Zde dávám *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*
(Jinak počet návštěvníků taky o něčem svědčí:-)) Zatímco např. u Cabasse koulí bylo prázdno, zde elidé po celý čas tlačili a neměli místo na sednutí, skoro po celý čas. Jsem možná neobjektivní, protože ty ktoučáky mě doslova učarovaly..."
Predpokladam, ze ano. A velice si me potesil. :)
Sice jsem to neslysel (nevyslo mi zajet do Prahy), ale mam podobnou kombinaci a zatim jsem s timto spokojeny.
Canton Ergo RCA - podobny model jako na HighEndu akorat poloaktiv 200W/ks (350W prikon)/ks (coz pomohlo jeste vyrovnanejsi krivce a rozsireni frekvencniho spektra v nizsich kmitoctech + room compensation) + koncak Advance Acoustic MAA-406.
Dynamika dle meho nazoru teto kombinaci nechybi, ono 800W trafo a trida A udela sve. Bezny poslech - spotreba cca 600W ;)
V mych 35m2 stejne vetsinou jedu ve tride A. :)
Porad akorat laboruji s DAC a preampem.
A hlavne s nedostatkem KVALITNICH NAHRAVEK. :(
Zdeny: Takze snad jsem zvolil vhodnou kombinaci.
Jaky nazor na to meli ostatni navstevnici?
Kondor: Pujcil jsem si tve foto, snad nevadi... ;)

přečti si názory na www.hifinazory.cz nebo www.highendforum.cz
Řada lidí tuto sestavu ohodnotila jako nej poměr zvuková kvalita/cena, včetně mě. Když to vezmu absolutně, tak byly tam sestavy, které hrály detailněji a přesněji, ale jednak stály x násobek tohoto a na druhé straně žádná znich včetně 800D či Stella utopia nedala tak reálnou muziku, reálně znějící nástroje. Mám dojem, že problém je asi opravdu v nosiči a v tom, co je na něm a jak nahráno a druhak, trend dnešní doby je nacinkaná muzika, protože SACD či DVD-A to prostě umožňuje a konstrukční možnosti dnešní technicky to umožňují dokonale přenést. Běžná komerce je prostě ortřesně nahraná, ať je to cokoliv a poslouchta jen pár super aduiofilských nahrávek, to není dlouho možné, protože ty různé female jazzy rychle omrzí - jsou na jedno brdo.
Jiank udělal jsem pokus - resp. poprosil jsem p. Hluchého, aby vypnuli subwoofery - kupodivu, moc se nezměnilo, měli je stažené, ale o fosu přibylo reality.
Jak říkám, za mě - 3 palce nahoru a to vše za pár šlupek z pohledu cen okolního high-endu.
Jasne, netvrdim, ze to je top sestava :)
Ale v pomeru vykon/cena myslim nic lepsiho sehnat ani neslo. Informace jsem pobral na netu, zajel poslechnout a bylo jasno. Vsechno mam z druhe ruky od vasnivych hifistu. Takze cena byla jeste priznivejsi. ;)
Jsem rad, ze Advance Acoustic postupne ziskavaji priznivce. Na nekterych forech je sice moc nemusi ale osobne se mi libi jak zvukove, tak i zpracovanim. Pohled na streva cloveka sokuje. Sice made in china /engeneering in france/ ale co dnes neni made in china, ze? :)
Mrknu na ty fora...
Dave0401: Tak o Advance jsem už tady pal a moc lidí mě nevěřilo, že to je pecka za ty peníze.
Zdeny60: Popravdě nevím jak je to možné, ale na tuhle sestavu si vůbec nepamatuju, respektive jsem jí vůbec neviděl, až podle fotek kondora si říkám, sakra tohle mě uteklo :-/ Je fakt, že jeden pokoj byl zamčený myslím v 9. patře to by mohlo být ono :-//
AKAI Vintage byla umístěna tam, kde si to poprávu zasloužila. nejvýše, tedy 24. patro :-)
Pecka byla TEAC 2000R - cena lehkých 97.000,- korun tvrdých českých :-(((
Taky jsem byl na výstavě HIGH -ENDu - prvně. Já žádnej sluchař nejsem :-D , nevím přesně co to znamená HIGH-END , respektive co je a co už není HIGH-END, pro mě byl jednoznačně největší zážitek návštěva stánku "VINTAGE AUDIO" - super super super!!!! Dynamický rozsah 140dB jsem v domácích podmínkách ještě neslyšel a už asi hned tak neuslyším :-(.
U některých vystavovatelů (bohužel i Focalu) byl výběr nahrávek vysloveně nepovedený - škoda.
High-end je přístroj, který hraje z prd*le a stojí minimálně tolik, co rodinný dům :-)
Je to pojem silně relativní a neexistuje nikde žádná dg´finice co už je a co ještě není high-end. Bohužel se silně domnívám, že ale v posledních 10 letech nejde o high-end (tedy horní vysoký konec překl.) technický/zvukový, ale finanční :-(

21.02.2011, 13:18 |
Davados | Upraveno: 2011-02-21 13:21:28
Tuner#2 Vintage bylo napravo od výtahu v 24.patře a nebyl to pokoj,ale asi zasedačka a před dveřmi měli asi jako poutač sestavu s "kotoučákem" od Pioneeru
Nějak jsem to úplně přešel, ve 24. jsem se zakecal s p. Pieknikem, který tam měl i konstruktéta Vivid audio a pak se pozdravil s p. Žaloudkem a zaplesal nad tunerem McIntosh a bral 24. patro za uzavřené :-/

21.02.2011, 14:58 |
Davados | Upraveno: 2011-02-21 14:59:51
To je divný,už od výtahu to bylo slyšet,alespoň v neděli to tak bylo a plno tam bylo taky.Psaly tam Vintage audio Mladá Boleslav,tak třeba tam maj i poslechovku