Navštíveno 11031x

Prosím o radu, kde vyvažují kola přímo na autě. Zítra jedu trasu Vodňany - Rožmitál pod Třemšínem, tak ideálně někde po cestě a nebo bych si zajel do ČB, Strakonic, Prachatic...
Zkoušel jsem Google a ten mlčí, žádné konkrétní informace. Spěchá to. Potřebuju to vědět do zítra dopoledne.

10.04.2011, 21:44 |
Kesam To jde jo?

10.04.2011, 21:46 |
M.a.R.i | Upraveno: 2011-04-10 21:47:20
jj :), Nismo říkal, že to dělají někde v Průhonicích a to je z ruky. Myslím že MaxxT mi říkal, že to dělají někde u Rokycan, což je taky z ruky :).
viz:
[ Link ]
Nikdo nic takového neřešil? Je dost servisů co to dělají ale všechny totálně z ruky. Nazývaj to taky jako dovažování na ose

10.04.2011, 22:21 |
hanx a proč by ti pneuservis prostě nemohl ty kola sundat a každý vyvážit?
Protože u MR2 je to komplikovanější s vyvážením. Už předchozí majitel řešil, že mu nikde kola nevyvážili pořádně. Když je nechal vyvážit na ose tak bylo po problému.

10.04.2011, 22:24 |
cupra.165 | Upraveno: 2011-04-10 22:25:05
V Rokycanech je a nekdo si ji pochvaloval..mas to trochu bokem,ale pokud o to vazne stojis...
ups..koukam uz si to sam nasel od Maxe
Nevíš kde to přesně je? Nějakej kontakt či název? Maxxt mi to říkal asi před dvěma roky, tak už vůbec netuším kde to je.
Mám to tam a zpátky 60km (z Rožmitálu, tak to není tolik). Při nejhorším budu muset zítra obvolat pneuservisi v Rokycanech. Ale stejně bych nejraději něco po cestě, ideálně v Písku :)

10.04.2011, 22:50 |
Nismo.Power | Upraveno: 2011-04-10 22:54:26
pro ty co nechápou proč se to dělá na ose tak jednoduchý vysvětlení..... po vyvážení na klasický vyvažovačce bez auta tam stejně zbyde ještě něco málo, většina pneuservisářů maj nastaveno pod 5g ukazovat 0..... prasata maj dokonce 10 a zákazník vidí 0 a je spokojenej jen nechápe proč mu to vibruje dále když to zrovna nechal vyvážit (my máme taky 5 ale pokaždý se dívám i na reál hodnotu a snažim se šouponout závaží a dostat se na 1-2 když tam je třeba 4g neb 1-2 nevaděj skoro vůbec).....
ovšem po nasazení to může na autě rázem bejt klidně 20g ze zcela jednoduchýho důvodu ze kterýho je lepší vyvažovat na ose neb tam se daj zahrnout i vady na nápravě na rotujících částejch ( typicky třeba ulomenej rantl na kotouči či bubnu) a dá se to doladit vč. těhle nežádoucích elementů proto se vyvažuje i na ose......
takhle si představit že nápsava samotná vygeneruje 20g rotující hmotnosti která neni vyvážená + špatně vyvážená guma od pneuservisáka kterej tam nechal 5 s tim že vidí 0...... tudíž kolo vyvážený na 0/0 a na autě kope jako kráva, takhle se vyváží na opravdovejch 0/0 a nekope vůbec :)
BTW 4 admin : strč si to tlačítko "vymaž" někam do **** nebo jinam, snad každej tu umí ctrl+a či označit myší celej text a nepotřebuje k tomu tlačítko, neni to poprvý co něco píšu a musim to psát celý znova neb sem se netrefil a omylem naklik to pojebaný tlačítko ! :)
s vymaž mám stejnej problém :D.
NP: nevis kde to delaji primo v Praze? mam podobny problem, vyvazeny kola dma na auto a stejne kopou
Rajdlos: zadej na google dovažování na ose praha, a najde ti to několik pneuservisů
tak jsem zkousel, a nic nenaslo, vsude sama Morava, nema nekdo nazev pneuservisu?
píše se tu o Průhonicích tak kde to je?
Hm, jak píše nismo. Zakládal jsem topic, nechal si to znova převážit, ale není to ono furt, tak přemejšlím, co teď s tím. Na té moravě jsem toho teda moc nenašel, konkrétně okolo Brna
rajdlos : přímo kde nevim, jen vim že mi to řikal bejvalej majitel sts že jezdil jedině tam vždycky že to dělaj dobře.....
chce to asi dost gůglit nebo zkusit obvolat lepší pneuservisy....
vygoogli si dynamické vyvažování v Praze a uvidíš, kde ti to najde :-)
tykeev : good to jsme přesně hledaly jak tomu vůbec řikat :)
no teda Chucku... nevěřím, žes to nevěděl. Tys nás jen zkoušel :-)))
tykeev: Dynamické vyvažování, s tím moc google neporadí. Ale dovažování na ose je lepší :)
Rajdlos:
tady máš Kladno, to je kousek:
[ Link ] Určitě jsem našel včera minimálně jeden servis i v Praze,ale nemůžu to teď najít.
Jinak já zatím do tich Rokycan nejel ,jelikož jsem měl dnes dopoledne jet vyměnit MR2 za LS400, ale pán si to nakonec rozmyslel :/. Chtěl výměnu provést už v neděli, kdybych na to přistoupil, tak už se LS hřeje u mě :). Ale až to dovážení podstoupím, tak poreferuju.
diky, ja googlil snad hodinu a sama morava :)
tykeev : bingo ;-)))))
ne fakt sem to nevěděl, víš co já přes ty pojmy a dojmy nejsem :)))
tak v Praze to dela i Domansky prej
Rajdlos:
100% jsem našel jeden nebo dva přímo v Praze, ale už se mi to nedaří :). Je to celkem bída, samej Frýdek Místek, Karviná, Vsetín, Nový Jičín, Rokycany, Kladno a pár dalších. Moc toho není. Ale myslím si, že spousta pneuservisů není na netu.

11.04.2011, 23:12 |
shamania | Upraveno: 2011-04-11 23:14:24
V Pruhonicich to bude "seat pyramida"
[ Link ] Nismo, vole! Az ted jsem zjistil kdo jsi :) viz email
(+ Safranek v Rudny
[ Link ] )
M.a.R.i: V Rokycanech je to kde? Díky

12.04.2011, 13:14 |
M.a.R.i | Upraveno: 2011-04-12 13:14:41
to Dudelina: Ještě nevím, budu muset obvolat místní pneuservisy.
Tak Safranek, ani Domansky to nedelaji.
Trochu přispěju. Asi měsíc jsem řešil klepání volantu kolem 100km/h a vibrace. Auto bylo ve dvou pneuservisech a furt stejné, bud jsem tomu dával za vinu špatné gumě nebo homosexuálnímu kloubu, setrváku , atd.. no nakonec jsem koupil dvě nové gumy a šel hledat dobrý pneuservis kde přezujou uzkoprofily.. nakonec jsem našel kousek od práce
[ Link ] . Nenápadná budova, ale uvnitř stroje za statisíce. Rovnou řekl, že pneu mají dost vzorku a že to nejdřív zkusí u nich převážit. Mají vyvažovačku se spešl upínáním i všetně děr na šrouby a rentgenem. Takže výsledek.. všechny kola byly rozvážený, zjistil která pneu má lehce větší ovalitu, ta se dala na zadní osu a nyní po měsíci sraní nic neklepe netahá auto běží jak má 0-240. A dvě pneu mám do zásoby. Jinak co jsem platil, tak demontáž, montáž kol z osy, vyvážení, 135g závaží.. 580kč,-. Už budu jezdit jen tam a nikdy jinam. Super přístup a profi práce.
me nepomohlo ani vyvazeni kol na ose, pry mi to proste nejde vyvazit a to jsem kupoval novy kola i pneu
Schválně si tam zajed. Aspon ti řekne, že je blbá pneu a která a budeš je moc reklamovat. Ono mu tam přesně vypíše jaký procentní podíl má podíl na rozvážení pneu nebo disk. Fakt se tam vyznaj a poraděj.
Jo jo dik za reference, mam to kousek. Kazdopadne reklamace nehrozi, uz je mam pres rok.
Kurňa, a nevíte někdo něco na okolo Brna? Ať nemusím tak daleko?
Btw. pro info, ať někomu ulehčím hledání, pokud to potřebujete na SUV nebo Offroada, tak nelze, alespoň co jsem se bavil s pánem z Elicaru ;)
Tak me to pomohlo opet jen na ca 200km a vibrace jsou zpet. Nechal jsem udelat vyvazeni, geo, vymenu horniho ulozeni atp.
to Rajdlos:
já řešil jednou stejný problém, chyba byla v kotoučích.
Mam Zimmermany, take bych se tomu nedivil. Jebky jedny.
tak pokial mas zimmermann tak to vysvetluje vsetko..... a tipujem ze si ich kupoval niekedy maximalne rok dozadu....
Btw. daji se nejak vyvazit? nebo radsi vyhodit a koupit jiny?
daju sa vyvazit, u nas kusok od trencina to robia priamo na aute, zaroven s nich trosku stocia atd. urcite bude nieco aj u vas.... konkretne mam na mysli u nas toto:
[ Link ]