Navštíveno 1556x

Rozpadly se mi moje Pirelli po 8 letech, máte zkušenost s Michelin Energy Saver ?
V testech jsou kolem 5-10.místa ale na to moc nedám,
jsou ted v akci za zajímavých 1200,- tak že bych je zkusil.

02.06.2011, 22:06 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-06-02 22:07:39
Stejně jezdí klobouka, na to Tě stačí Barumky :-D
Co se týče testů, taky jsem byl nedůvěřivý a přesto jsem šel do Nokian V a zatím příjemné překvapení jaký to má grip a chování. Jen hodně řvou v zatáčkách.

02.06.2011, 22:06 |
Pavčo mužu doporučit, jizdni vlastnosti na suchu dokonale, na mokru trochu slabši, ale když se nejezdi ectremně jako ďabel tak to je bez problemu, klidně kup, neprohloupiš
Nokiany jsem měl jako první ve výběru ale ted se naskytly ty Micheliny,
a když už je vyrábíme u nás ve firmě, tak do nich snad skočím.. kurna to bych měl mít zaměstnaneckou slevu ne ?
Přece nekoupím gumu ještě ze starejch kaučuků :-)
"Michelin, jako dodavatel technologie, je - na základě dlouhodobého kontraktu - hlavním odběratelem výroby Synthosu.
Polybutadienové kaučuky, které se vyrábějí na základě neodymové technologie (Nd PBR) od firmy Michelin, patří k nejnovější generaci kaučuků na světě, používaných pro výrobu pneumatik, a s ohledem na lepší vlastnosti i nové evropské požadavky kladené na parametry pneumatik vytlačují z trhu kaučuky vyráběné starou technologií.
Pneumatiky, k jejichž výrobě se využívají polybutadienové kaučuky, se vyznačují vynikající odolností proti dynamickému namáhání při současně vysoké rezistenci proti otěru. Tyto vlastnosti umožňují prodloužení jejich životnosti a podstatné snížení valivého odporu - a tím také i snížení spotřeby motorového paliva.
Ozzy: Pokud to máš takto, tak není co řešit. Michelin obecně je dobrá guma se skvělým nájezdem ;-)

03.06.2011, 00:36 |
soray Ja mam tyhle Michelinky na Meganu III od vyroby a spokojenost. Po dvou letech skoro neznatelny ubytek, spotreba o cca 0,7l/100 nizsi proti zimnim Falkenum. Jizdni vlastnosti dobre popsal Pavco, nemam co bych dodal. Taky doporucuju, klidne bych koupil znovu.

03.06.2011, 00:56 |
JR Ozzy ty woe, ja myslel, ze ty novy letni gumy kupujes vzdycky pred zimou :-D
soray:co znamená po dvou letech neznatelný úbytek?Někdo za 2 roky najede 10tis.km,někdo 80 tis.km.

03.06.2011, 06:30 |
Kamil Pokud nejezdíš "pilu", tak budou v pohodě. Je s nima menší spotřeba a fakt mizí míň, ale na druhou stranu nemaj takovou přilnavost jako jiný gumy. Měl jsem je a místo nich koupil cca dva roky zpátky Bridgestone ER300 a ty drží v zatáčkách líp, ale při normální jízdě to fakt moc nepoznáš.
tyhle gumy jsem měl na meganu (snad ještě původní, auto i gumy rv 2001) najeto hooodně moc KM (troufnu si říct kolem 80tkm na klobouka), vyhazoval jsem je letos se vzorkem na měrkách...
Jezdím Energy Savery druhej rok na MOndeu r.v.2002. Nemám s nimi nejmenší problém. Na suchu jej to bezproblémů, mokro nejezdím kudlu, takže pohoda.
JR: !
přesně jak píšete, všude to uvádějí, menší spotřeba, minimální opotřebení, na mokru opatrně ..
z toho usuzuji, že budou tvrdé..
ok jedu je obout !
my skorodůchodci beztak nejezdíme víc jak 60
mám tyhle Micheliny, vlastnosti normální, žádný zápory jsem nezaznamenal..
jen je zajímavý, že na letních je made in Italy, na zimních mám made in UK, a na motorce made in Thailand, Michelin je prostě světová značka :D

03.06.2011, 10:51 |
soray Jo sorry s tema km, vypadlo mi to... Takze 2 roky a cca 45t km na techto letnich.

03.06.2011, 10:56 |
DaveF koukám oblíbená guma, taky je mám na mondeu 205/55/16 a asi podobně jak už tu zaznělo, na suchu držej, na mokru se jezdí stejně opatrně a jen mám občas problém se rychleji rozjet, prostě se protočí když přidám víc plyn
Hm, já s těmito teda protočím daleko méně než s předchozími Michelin Exalto. Mám 2,0i duratec.

03.06.2011, 11:45 |
Crimson | Upraveno: 2011-06-03 11:49:07
jsou obutý..
to je symfonie oproti šípovitejm Pirellkám, kdy jsem myslel, že mám v hazjlu ložiska :-)
PS: ještě poznatek našeho správce autoparku:
Jezdím na testy pneu všech premiových značek a jako běžný uživatel nejsi schopný poznat rozdíl, takže jenom se zaměřit na to aby ty gumy neotravovaly/nehučely/ při dnešní konstrukci náprav je dobré vyvarovat se šípovému vzoru…
Jinak obecně platí čím lepší guma v testu tím míň vydrží,dobré jízdní vlastnosti jsou na úkor životnosti.
tak asi tak ..

03.06.2011, 12:25 |
DaveF konik..mam taky 2litra a spíš je to asi problém mokrý silnice + asfaltu..když nad tím přemejšlím tak hrabu jen v jednom jediným místě kde jezdím třeba 4x denně :-)
Já je mám z výroby na C4 v 205/55/16 a zatim naprostá spokojenost. Na vlhku jsou ok a za velkyho deště stejně nejedu rychle :-D Jen jednonu mi to nějka divně ustřelilo v zatáčce, ale spíš bych to tipnul, že tam bylo něco vylitého+krapet vyšší nájezdová rychlost :-D

06.06.2011, 09:20 |
Drtič Jsem divnej, když jsem je v rozměru 195/65 15" sjel za 15 000 km? Jízda 80% po městě normální jízdou...
A geometrie byla v pořádku? Nebo hoooodně těžká noha.
Drtič: To je nějaký divný ne? Nemel jsi to na aute co potřebuje větší hmotnostní index?

06.06.2011, 12:08 |
Drtič Měl jsem je na Galaxině, geometrie OK, další gumy už byly v cajku. Tož nevím, kde se stala chyba
asi si to moc drtil no :-)

06.06.2011, 14:59 |
Drtič :-))))) Standart, z nějakého nadměrného prasení jsem už jaksi vyrostl

06.06.2011, 21:50 |
sts Mezi lepšíma značkama nejhorší brzdný vlastnosti. Tuhle gumu si kupují šetřílkové, kteří chtějí najet mraky km.Jenže vždy je něco za něco. Rozflákanej auťák kvůli tomu, že zastavím o metr dál než s kvalitnější gumou mě za to nestojí.
Nj, ano, velký nájezd km......ono je rozdíl kupovat 4x do roka sadu gum nebo jednu při nájezdu 60tis.