Navštíveno 9733x
Zajímalo by mě co koupit,tak jestli tu je někdo kdo tomu hoví a mohl by poradit nějaký kompromis cena a kvalita.Nepotřebuju nic spešl ale aby to trochu kloudně nastříkalo auto,respektive části auta.
Tak jestli jsou nějaký horší nebo lepší značky.
Co znamenají HVLP,LVMP nebo LVLP systémy?
Jaký je třeba vhodný průměr trysky na metlu a lak,jestli bude stačit 1.3 - 1.4mm.
Diky za rady.
11.09.2011, 21:34 |
petis HVLP- Hodně vzduchu , málo tlaku...2bary v pistoli
LVLP- málo zduchu, málo tlaku......2bary v pistoli
LVMP- nevím neznám
1:4mm tryska stačí na skoro všechno, na plnič používám 2mm trysku..
Slušná pistole je od Maggo HVLP. ale taky spíš na plnič.
Já si koupil ještě LVLP ST Finiš a ikdyž to není pořád nic extra stříká dobře. Nastříkal jsem sní svojí pandu, Pandu Hoffa, a ještě jednu pandu.
Jinak vhodný trysky uvádí každej výrobce barvy, laku na pixle.
no ono spíš záleží na hlavní věci, kolik do ní chceš investovat, jsou pistole za 500,- za 2 tis za 5 tis a více...
na to , co chceš stříkat jsou 2000,- absolutně nejnižší částka, pokud nechceš mrdku. Osobně mám profi HVLP pistol za 5 tis, se kterou bez problému krásně nalakuju celé auto
11.09.2011, 23:16 |
Kesam Mám Primu za 1000 spíš na Plnič a a HVLP od Metablo za 1300 na Laky.A pak mám kovofinišku z 84 roku a to je masakr že to strčí obě do kapsy zpracováním :-)Ještě ani neběžela našel jsem jí fungl na auku v krabici zabalenou i s ND :-)
Take jsem si na Aukru pocihal na 2 x Kovofinisky. Vzdy zabaleny a nikdy nepouzity.
12.09.2011, 13:39 |
petis Ještě dodám, že jestli ktomu nebudeš mít vhodnej kompresor, slušný odlučovače a filtry tak muže bejt pistole sebelepší tak nenástříkáš stím kloudně nic. Prostě třeba kopresor s 25litrovým vzdušníkem nebude to pravý.
12.09.2011, 19:49 |
vaz2101 | Upraveno: 2011-09-12 19:49:54
no počital jsem že koupim neco 1000,- až 1500,-
nejdu se s tim živit ale chci si to nastříkat sám pač nemá cenu do toho vrážet za lakoše.ve sví profesi běžně lakuju ale uplně něčim jinym což na auto nejde použit max fakt na tu stříkačku a plnič.takže uplně mimo mísu nejsem.takže asi přídím nejakou tu HVLP okolo litra a bude.
vim že to nebude jak z profi lakovny ale nechci zase aby to bylo jak válečkem.
konmpresor mam 50l dvouválcovej tak by na to mohl stačit.odlučovač je jasnej.
12.09.2011, 19:56 |
Kesam Já mám 50 taky 2 píst a pohoda 25 jsem spálil :-)
Jinak Petis svatá pravda.
ještě ten odlučovač zhruba jakej bude stačit?
něco z tohodle bych využil?
[ Link ]
12.09.2011, 21:21 |
petis ten Festo za 150kč
13.09.2011, 18:31 |
petis redukčák si kup malej pod pistoli. A hadice je lepší vetší, tam se dost ztrácí.
redukčák mam na kompresoru a hadic mam taky několik tak to snad bude dobrý
13.09.2011, 19:39 |
petis na kompresoru je sice hezkej ale naprd. V hadici před pistolí potřebuješ 4-5baru a u pistole to musíš uskrtit na dva bary když sní budeš stříkat.
13.09.2011, 19:44 |
petis
o tomhle si mysliš co?připadne mě to vicemeně stejný vzhledovějak ta Magg
[ Link ]
13.09.2011, 20:40 |
petis jo dobrý jen ta mini stojí zahovno ale fakt uplně, a 1,3 a 1,4mm triska najednou je zbitečná. to kdyby tam byla 2mm je to o nečem jiným. Triskaq k maggu stojí 250kč. A ten redukčák pod pistoli jsem nekde viděl za 200kč. Podle me z toho kufříku vezmeš akorát velkou pistoli jednu trisku a redukčák, na ostatní nešáhneš
tak tu malou za nějakou kačku ještě střelim.
ten Festackej odlučovač mi tam nekdo docela vyšponoval :(
Dotaz na lakaře. Dnešní HLVP a LVLP pistole se hodí i na klasické akrylátové barvy nebo jen na ty "vodou ředitelné výstřelky"?
Rád bych pořídil domů něco na lakování a chtěl bych info z praxe.
Je mi jasné, že na plnič je potřeba jiná tryska než na metlu. Ale jestli jde novýma pistolema stříkat jak akrylát + bezbarvej lak.
na plnič mám v práci starů ludru tryska 1,8.
s tů lepší pistolů z malů trysků za cca 7000,- stříkám jakůkoliv barvů,ale voďárna v tem byla enom jednů,víc nechcu,absolutně mě to neoslovilo,bio eko multi kulti nee :o)