Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Vlhky barak - elektroosmoza ?

o Navštíveno 13638x o
o 14.11.2011, 14:39 | Zdenek (A)
Jeden muj znamej ma trabl se zdenym barakem. Objevila se mu vlhkost v jednom prizemnim pokoji. Odbornici mu nabidli par reseni. Jednim z nich je elektroosmoza. On je profesionalni fotograf a stavebnictvi a elektrice nerozumi, takze nedokaze posoudit, co je OK a co ne. Chtel znat muj nazor. Vykopat kolem baraku velkou diru a udelat nove izolace je vec, ktere rozumi asi kazdej. Ale elektroosmoza??? Ze pry mu daji do baraku nejakou krabicku, do zeme zatlucou kovovej kolik, nauctuji mu castku pres 40.000,-Kc a bude mit pokoj. Pripada mi to neco jako podvodny chiptuning (ABC tuning?). Mate s tim nekdo osobni zkusenost? Opravdu to funguje? Neco se o tom da precist na netu, ale jsou veci, ktere bych radeji videl na vlastni (nebo alespon ziskal reference od skutecnych zakazniku).

o 14.11.2011, 14:46 | Lucni.konik
Nedávno tohle ukazovali u Přemeta. Každopádně jenom k té vlhkosti. Zítra by nám měli na jednom firemním objektu dělat dodatečnou izolaci injektáží do zdi, tak jsem sám zvědavej, jak to bude fakčit......
o 14.11.2011, 14:48 | Zdenek (A)
Ta injektaz je take jedna z nabizenych moznosti... To si ale furt dovedu predstavit. Ale elektroosmoza mi zavani sarlatanstvim.
o 14.11.2011, 15:17 | Zdeny60
Není to žádné šarlatántsví, dokonce má na to jeden český inženýr patent - vysoiušení zdí EO - viděl jsem o tom pořad, je to stará věc, rozhodně to není novinka.

Otázkou ale je účinnost tohoto řešení, pokud mu voda "stojí" v pokoji, tak na to to bude máloo a pomůže jen stavební úprava. EO je fyzikální proces a je funkční.
Zkusit google??
o 14.11.2011, 15:21 | Only_One
není nad klasickou normální izolací která nepotřebuje ani krabičku, ani elektriku a bude fungovat i když se změní spodní proudy. Vykopat a přeizolovat.
o 14.11.2011, 15:42 | Zdenek (A)
Rybnicek v pokoji nastesti nema :-) Ta ucinnost a "trvanlivost" efektu je podle me hodne na zvazeni. Proto se ptam na prakticke zkusenosti. Kam az se s tim da zajit, co to zvladne.
Taky jsem mu rikal, ze nejucinnejsi a nejspolehlivejsi bude to vykopat a preizolovat. Jenze on ma z rozkopane zahrady kolem domu panickou hruzu a bere to jako posledni moznost :-o
o 14.11.2011, 17:08 | Rajdlos
elektroosmoza je k nicemu, resili jsme ca rok zpatky, vlhkost se stejne vraci, nakonec jsme sli do injektaze, do dvou a vice let se uvidi zda to necemu pomohlo
o 14.11.2011, 18:02 | schimi
Mali sme na chate podobny problem. Riesili sme to podrezanim murou. A je pokoj. Vselijake tieto zariadenia pomouzu len na urcity cas a urcite mensie mnozstvo navlhnutych stien.
o 14.11.2011, 18:04 | Rajdlos
schimi: problem je, ze vsude rezat nejde, my mame na chate opuku, coz byl problem, proto se volila injektaz
o 14.11.2011, 18:18 | schimi
Rajdlos: Ano sorry, napisal som to trochen zle :-) Podrezavanie len pokial sa da dostat k obomm stranam muru, ak nie tak injektaz.
o 14.11.2011, 19:36 | Only_One
těch možností je spousta. Třeba by pomohl řádný hydrogeologický průzkum a návrh vsakovacích drénů a jiné kombinace pro snížení spodní vody aby se nemuselo řezat. Možností je dost, ale hlavně to svěřit vodařům co mají se spodní vodou zkušenosti. Na chalupě se mám z ničeho nic začala tlačit voda pod podlahu. 150let tam bylo suchu a najednou děsně vody. Zjistilo se, že se mění podloží a byla tam "tlaková voda", který byla schopná projít hodně agresivě všude. Nezbylo nic jiného než obkopat a vytvořit opěrné zdi pul metříku od zdi domu.
o 14.11.2011, 19:48 | Atrey
osmozu určitě ne, absolutně nám nefunguje v Ústí nad Labem - Ujep a Restaurace Austria - Praha a dalo by se pokračovat dále, naštěstí to nebyly náše izolace, ale protlačení ze strany projektantů a ing.Balíka. Injektáže jsou v pohodě, ale pozor na šikovné vychcánky, kteří jen shrábnou peníze a nedotlačí do zdiva potřebné množství injektážní látky. Taky by měli říct jak moc je zdivo zavlhčené a do jakého stupně vlhkosti je možné použít jimi používanou látku.atd atd :-)
o 14.11.2011, 20:13 | Jirka156
Řeším to samé na baráku cca 300let v centru města se zdmi 110cm širokými z opuky o půdorysu cca 15x15m + příčky. Měl jsem tu před dvěma lety odborníka z f.Izosan Vysoké Mýto a ten mi říkal, že jezdí pravidelně na školení o izolacích a tam jim říkali, že kouzelné krabičky, když hodně, mají účinnost 10-15%. Kdysi mi nabízel nějaký šarlatán krabičku za 90tis.Kč. Druhá lepší metoda je navrtávání zdí a injektáž cca 30-40%. Jedině, co je odzkoušené a funkční, podřezání. To je téměř 100%. Mně nabízeli podřezání diamantovým lanem díky smíšenému a nestabilnímu zdivu + naražení sklolaminátových desek a vyklínkování. A to za pouhé tyto dva úkony 250tis.Kč a 14 dní bordelu v baráku a kolem něj. Pak by to chtělo prý naházet sanačky z venku i zevnitř po osekání původní omítky a to do výšky aspoň 1m. Tak jsem to zavrhl, protože je to drahé a toho bordelu, když je to stále obývaný dům. Chci udělat příští rok aspoň drenáže kolem domu. Jinak prý dobré a vím už o dvou lidech, co toto řešili na starých barákách, vysekat do zdí drážku, do které nacpali drenážní roury a dozdíli. Zdmi tak cirkuluje vzduch a je klid od vlhkosti. Nevím jak tepelná izolace v tomto případě.
o 15.11.2011, 19:14 | Atrey | Upraveno: 2011-11-15 19:20:57
Jirka156 : podřezání je účiné, ale určitě ne tak jako injektáže, u podříznutí vynechávají části kde jsou rozvody, u navrtání se dají i tyto problémy řešit. Sanačky ti doporučí každý zkušený kdo bude provádět vodorovnou izolaci, ve zdivu zůstáva stále zbytková voda a ta se musí z toho zdiva nějak dostat. Bude se odpařovat do interiéru i do exterieru, z ulice ti sem tam nějaký flíček vadit nebude, ale doma by jsi chtěl mít určitě čistou a suchou zeď, proto je dobré dávat sanační omítky aby se zbytková vlhkost mohla odpařovat a majitel o tom ani neví.
Drenáž kolem baráku je taky dobrá, avšak opět záleží na stupni zavlhčení zdiva a poloze stavby atd.
Drenážka do zdi je dobrá pro velmi malé zavlhčení zdiva,u tebe to nepomůže, učinek je patrný u zdiva šíře cca 500mm a drenážce o průměru 150mm,největší vlhkost máš cca uprostřed zdi, tam až sekat určitě nebudeš :-) , nikdo už neřeší jak to ovětrat, natož aby měli pojem o návětrných nebo osluněných stranách, které přispívají na cirkulaci vzduchu, o komínovém efektu nemluvě.
Lehce shrnuto - český člověk by si nechal raději vrtat koleno než to pořádně vyřešit a pustit nějakou kačku navíc, ale to co řekne Lojza z prasečáku je svaté.
Nepíšu tu jen tak že jsem to nějkde slyšel, ale živím se tím už 11 let, není to mnoho, ale mam už na kontě přes 350 staveb, většinou jsou to opravy těhle nápadů co to řeší max. na pár měsíců a nakonec se do toho stejně pustí izolační firma.
o 15.11.2011, 19:47 | Rajdlos
U nas byli tak dukladni, ze nam napustili injektazi i nevedomky odpad ze zachoda :) Nemusim asi rikat co pak nasledovalo.
o 15.11.2011, 20:23 | Atrey
Rajdlos: :-D chybička se vloudí všude :-D
o 16.11.2011, 08:27 | Zdenek (A)
Diky vsem za nazory. Budu je tlumocit znamemu. V pripade potreby dalsich otazek a odpovedi se jeste ozvu.
o 05.05.2015, 21:13 | Lubak | Upraveno: 2015-05-05 21:14:56
Náhodou jsem dnes narazil na jeden pořad viz. link níže. Má někdo reálnou zkušenost s konkrétním přípravkem, je vcelku dost různejch přípravků k vidění na netu, případně co koupit, či se vyvarovat?. Dle různejch článků je reálné to udělat svépomocí doma?
zaujalo mě toto [ Link ]
o 06.05.2015, 00:19 | Rajdlos
My mame cca 5 let po injektazi a vlhkost az na mala mistecka se nevraci ;)
o 06.05.2015, 06:18 | Lubak
RAJDos nemas tucha jakej pripravek bvl pouzit?
o 06.05.2015, 21:22 | Rajdlos
Bohuzel :(
o 06.05.2015, 21:38 | Atrey
Lubak: výrobky od firmy Remmers používáme cca 8 let, jsou dražší,ale účinek je vždy parádní. Ing Šťastný v příspěvku je člověk na správném místě, spousty znalostí z realizací a jeden z mála který chápe co se ve zdivu opravdu odehrává a dokáže velmi dobře poradit.
o 06.05.2015, 21:57 | Lucni.konik
Lubak - my v práci to měli od tyhle firmy [ Link ]
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3529 sekund.