Navštíveno 2853x

Co mam zkontrolovat/opravit, kdyz mi pri natankovani plne nadrze, jeste driv nez se vypne zamcena tankovaci pistole, ohodi nohy letici benzin z nadrze ven?
Po vyplivnuti tak pullitru paliva na auto, nohy a blizke okoli se pistole vypne, ale to ja na muj vkus dost pozde.
Neni to zavisle na stojanu a benzince, je to vlastnost auta.
Dik predem.
Namontuj LPG a tyhle problémy tě opustí :-)
nebo muzu vymenit auto za naftu, ta taky plivat benzin nebude ;-) ale to sem az tak slyset nechtel, a to tech mejch starejch plecek se mi lgp nevyplati davat, tam je jakakoli investice predem nevratna ;-) hlavne vzhledem k najezdu tohohle vozu, bych jel stejne celou dobu na benzin, nez by to preplo na lgp byl bych u cile ;-) takze tehle napad se zamita ;-)

19.02.2013, 16:15 |
muSlim | Upraveno: 2013-02-19 16:16:05
Upchatý "odparovač" v hrdle plniaceho otvoru?
ja mam teda za to, ze by mel byt odsavac par na pistoli, a diky tomu, by plivani melo byt zabraneno? je tam teda jeste nejaka vec primo v hrdle jo, no je mi teda hezky, tam bude pristup jak k penezum ze stani pokladny...
V tomhle pripade bych to videl na konstrukcni vlastnost auta.
Pokud to dela u kazdy benzinky, vyloucil bych pistole.

19.02.2013, 16:33 |
michal_smsmsm (A) | Upraveno: 2013-02-19 16:33:51
jj, bude to na aute, ale potrebuju vymyslet co mam teda proverit, zkusim jak rikal slim, najit nekde neco, jako ze ventil a hadicka a zpet do nadrze nebo tak nejak si predstavuju ze by to melo vypadat v okoli hrdla nadrze
vlastnost to byt muze, ale spis si myslim ze to je chyba ;-)

19.02.2013, 16:34 |
Kapka (M)
pisni přesny typ auta..a pak ti někdo třeba poradí
Každá nádrž v autě má systém odvzdušnění a nějaký přetlakový ventilek, aby se v zimě nesplácla a v létě nenafoukla/nepraskla. Bude buď ucpaná hadička odvzdušnění a nebo zaseklý ten vetilek.

19.02.2013, 16:39 |
michal_smsmsm (A) | Upraveno: 2013-02-19 16:40:32
volvo v40. kez by volvo forum vypadalo jak mondeo forum, tam clovek nasel vsechny odpovedi na vsechny otazky, u volva je prd, tam se asi se vsema problemama jezdi do servisu...
tunere dik, nejak tak sem si to predstavoval ze to bude, takze uz vim co mam hledat
dik
na mym autě je normální systém ventilace a po naplnění po max tam je klapka, kterázamezuje vylejvání paliva za jízdy při akceleraci atd... párkrát se mi stalo při tankování na max, že sem přešvihnul i tu klapku a nad ní už je pouze odtokovej kanálek kterej vede palivo kamsi za zadní kolo, aby člověk si člověk nezasral auto a gatě... tudíš tam bude ais stejnej systém... takže je to vlastnost auta... pistole vypíná trochu dýl..asi o 3 deci:)

19.02.2013, 17:00 |
Diner Moje V40 (1.8, r.v. 1997) to nedela, mozna mas novejsi, ale asi to bude neco jak pise Tuner.
Melo by bejt slyset syceni z okoli hrdla, kdyz tankujes...
jo asi tak tri deci to souhlasi :-D jenze s tim rozdilem, ze me to pretece fakt pokazde, takze mi to ohodi auto a boty a nohy a vsechno co je v okoli, takze me to ohodilo nastesti jen jednou, pac pak uz sem si daval bacha takze uhybam a odnese to jen auto ;-) alef akt vzycky, zkusim se podivat jestli tam neni neco upcpaneho skripnuteho, enbo jinak unaveneho.
tohle jsem nikdy neresil, tak sem vubec nemel poneti jak to funguje
z toho vyplyva netankovat plnou :-)

20.02.2013, 10:36 |
Conan Spolu s hadicí od nádrže k hrdlu jde i malá trubička. Ta u plnícího hrdla je napojená na tu plastovou vaničku. Tak jestli nebude ucpaná?

20.02.2013, 10:44 |
PK Nebo taky můžeš jezdit na pumpy s obsluhou, která ti vždycky natankuje :) Ty budeš suchej a obsluha má holt smůlu :D
ucpaná tenká dejchací trubka :)
problém je v ucpané té odvzdušňovací hadičce....
řešil jsem to samé na Alhambře kdysi a teď mi to občas dělá i Galaxy.
Pokud jsem prstel zmačknul ten plíšek u hrdla nádrže, tak je slyšet, jak se to najednou pěkně odvzdušní a už to zase neudělá.
A nedávat si při tankování retko :oDDD
Freerider: Kdyby si jej dal, tak by měl k tomu ještě min. světelný efekt :-)