Navštíveno 2832x

09.05.2014, 18:12 |
walish | Upraveno: 2014-05-09 18:21:39
Pánové odborníci, potřeboval bych radu :)
Potřeboval bych ozvučit posilovnu.
Nějaká potřebná data:
*rozměry cca 25*20m, tj. cca 500m2
*repro MUSÍ být na zdi, na zemi není místo
*co se týče tvaru, je to takové Lko, hodím výkres
*jsou tam 3 sloupy uprostřed + 2 u zdi
*zdrojem budou mp3 ,převážně ipod
*Musí to umět zahrát hlasitě
*Ozvučujeme posilovnu, ne Hifi studio :)
Takže, byl bych rád, kdybyste zkusili dát nějaké návrhy, jak by to mohlo vypadat. Nějakou představu mám, ale rád bych slyšel i další názory
První otázkou je, zda budou 2 nebo 4 bedny.
Nicméně, rád bych nějaký stereo reciever, pokud budou dvě bedny, případně vícekanálový zes, samozřejmě taky kabeláž a nějak vyřešit zdroj zvuku - napadl mě taky NAS + síťový přehrávač + tablet, kde by se daly pohodlně pouštět a vybírat písničky z NASu a taky bych chtěl regulátor hlasitosti, ať se nemusí hledat ovladač, čili někde na zeď regulátor, úplně ideálně pro každý kanál zvlášť, pokud by byly 4 bedny.
Cena: Rád bych 3 varianty. Jedna dejme tomu kolem 70, druhá cca 130 a třetí třeba 200-250tis.
Ještě se bude ovzučovat jedna místnost, ta má 7*15m, žádné překážky, takže tam klasika stereo, ale opět na zeď, není potřeba taková hlasitost. Tam bych se rád vlezl do 50tis.
Díky za inspiraci;) Případné schválené návrhy se dají u někoho z vás i objednat :)
alespoň orientačně

09.05.2014, 19:32 |
Kapka (M)
Napiš Karlovi Srbeckemu -Nocaret..dela ozvuzeni diskotek, kulturnich akci atd..
Kapka: Díky, už s ním jsem v kontaktu ;)
Ještě doufám, že se zapojí Tuner, Zdeny, Milhauzz...:)
Bych tam dal hifi vez s AUX vystupem, ctyry repra nekam na zed a je to.. Do posilovny chodis cvicit, ne si tam poslechnout kvalitně hudbu.. :D

10.05.2014, 13:02 |
Drtič 250 za ozvuceni posilovny? =-O to tam budes poradat mimo cviceni diskoteky? My mame podobne velkou posilku,tvarove taky zhruba sedi,je tam nejaka vez panasonic,repro zhruba na urovni tech dvou dolnich sloupu na tvem nakresu a staci to bohate. Ne vsichni potrebuji k cviceni 150 db. Ja si radsi zacvicim pri normalni hlasitosti. A to minimalne polovina lidi,co chodi cvicit. Tot me postrehy
Drtič, to samozřejmě není třeba 250tis., to je jako ukázka, že to jde i dráž :) Samozřejmě 150 db nebude třeba, ale zdá se mi to jako dost velký prostor, proto si myslím, že bude třeba něco trochu výkonějšího. Jestli to bude stát 70, jenom dobře ;)
Priznam se, ze jsem zatim nezazil fitko, kde by si lamali hlavu s ozvucenim. Znam fitko (resp znal jsem, uz zkrachovali) kde byly ruzne v prostoru tv se sportovnima kanalama, ale hudba byla vzdycky z hifi veze a 2-4 repraku, kdy hlasitost byla stejne max 1/4 pro podkres.

10.05.2014, 13:44 |
Dexter | Upraveno: 2014-05-10 13:47:57
u nás v Budějcích fitko Pouzar, prostor jako kráva (tak dvoujnásobek tvého) a ozvučený nějakou 15 let starou věží Aiwa, 4 repra v každém rohu a bohatě to stačí, nevim kdyby tam měla hrát muzika nějak víc nahlas, jestli by to bylo příjemný, nebo něčemu prospěšný. a dobrá třetina lidí tak stejně nosí sluchátka a poslouchaji si svou muziku (každý má jiý vkus že?)
Posilovna bude využívána stále stejnýma 30ti lidma, sportovcema, na domácím stánku. Dělá se nová, tak bude nové i ozvučení. Nemusí to být profi, spíš mě zajímá, jak by to mělo být výkonově, aby to stačilo. Samozřejmě se tam nebudou hrát koncerty, ale kdyby bylo třeba trochu více nahlas, tak ať se to neodpálí

10.05.2014, 14:08 |
Drtič Ja bych to vubec neresil. Normal nejakou vez,dva,max 4 repraky a bude to az nad hlavu. Nez se koupila k nam ta vez,tak se hralo na 30 let starym radiu s domacima reprakama a stacilo to uplne
podle mě by stačila obyč hifi soustava v řádu max 10tis.. Repro si tam natahas do rohů a je to..
V tom případě bych tam klidně dal nějaký obyč PA, kdyby bylo potřeba občas to "vohulit"
Dexter: noccaret zřejmě něco pošle.
Já mám sice pocit, že to stačit nebude, ale případně se to dá do té menší mísnosti:
stereo receiver YAMAHA R-N500:
[ Link ] a repro FOCAL CHORUS 706:
[ Link ] U repra zatížitelnost 20-120W, tak by to snad mohlo stačit, výhodu vidím v tom, že repro bude na zdi a BR je vyveden směrem k nám.

10.05.2014, 17:20 |
Drtič Podle me naprosto zbytecne. A ozvucit to ozvuci stoprocentne si myslim

10.05.2014, 17:42 |
zach Jako všichni ostatní. Nejhlasitější posilovna, co jsem zažil, je na Strahově a mají tam 4 nějaký aktivní repráky, rozměry posilky o trochu menší,tvary taky L.
Takže za mě naprostá zbytečnost kupovat něco drahýho a kvalitního, zvuk se při vyší hlasitosti moc mlátí a tříští po celý místnosti a výsledek není nic moc. Já osobně bych tam dal 4 dvoupásma (něco jak si nahodil,ale rozhodně levnější,páč je to fakt zbytečný) a k tomu nějaký receiver a basta. Výsledek do 40 000,- max.
Nebo případně dát repro do podhledů :)

11.05.2014, 21:22 |
ikosp jako ostatní nade mnou. Do fitka chodíš cvičit. Tam co chodím já je trochu menší. Mají tam obyčejnou věž + 4 bedny. Bohatě stačí. Stejně plno lidí cvičí se sluchátky a poslouchají svoje. Takže pokud budeš hrát hlasitě, bude to spíš otravovat .....
Díky za rady. Jedná se sice o trochu jinou posilovnu, než obvykle, jak jsem psal, není to žádná veřejná, trochu specifický provoz a už je nějaký reálný obrys v řešení ;)
Jako kluci. Za 10.000,- musíš mít vybaveno :)
Zajdi někam do posilky a mrkni - vetšinou jsou normal věže.
chlapi zase neblbněte, vždyť za 10tis nemám repro ani k TV, natož abych ozvučil 500m2. Bude se řešit PA.
Já myslím, že trochu blbneš ty :) (já jsem dřív do posiloven celkem chodil a myslím, že tuším, co cvičící lidi očekávávají (prostor, barvu, detaily zvuku? :-) ...asi ne)
Ale pokud ty prachy chceš dát, tak ještě počkej na zdejší profíky.
Dudelina: jak jsem tady několikrát psal, nejedná se o obyč veřejnou posilovnu;-) vím, co toi kluci očekávají a jak to tam chodí, proto jsem položil dotaz takto ;-) a vybráno v podstatě je, budou se řešit už jen vlastně detaily ;-) a s odborníkama jsem v kontaktu :-)
Pokud je v podstatě vybráno kolik se investovalo?
Ok. Sice jsem i po znovupřečtení nepochopil, co je jinýho na provozu neveřejný posilky oproti normální, ale chápu, že každej je ulítlej na něco :-) - každopádě se pak pochlub, co jsi vybral :)
Bude to do 50ti za tu velkou.