Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Někdo od Buderusu?

o Navštíveno 2034x o
o 06.12.2014, 20:38 | Luke_288
Není tady někdo od Buderusu, resp někdo, kdo by měl přístup ke statistikám prodejnosti vs poruchovosti?

o 07.12.2014, 11:14 | gizmi
Delam pro Rakusaky v jednom velkem koncernovem zavode a vsechny fabriky (vcetne te nasi nove postavene) maji kotle od Buderusu, protoze jsou to drzaci. Razi se u nas heslo: "na prvnim miste kvalita/vydrz, cena je az druhotna", takze za me: doporucuji.
o 07.12.2014, 12:27 | Luke_288
o kvalitě kotlů není třeba debatovat. otec jednoho modráka má s bojlerem a oba šlapou už 15let bez poruchy, tzn že je Buderus dobrej vím. jde mi o tohle
[ Link ]
byl jsem se na to u nich podívat, samozřejmě, že mi to vychválili, ale nikde na netu jsem nenašel moc referencí...až na jeden výkřik do tmy, že když to pojede 22h denně v kuse 2roky, tak se zadře...
o 07.12.2014, 16:14 | gizmi
Tak s timhle neporadim.. mam zkusenost jen s kotlema od nich (mame 3x turbokotel rizeny pres PC - Siemensem a ohriva se voda z vlastni upravny vody)
o 09.12.2014, 09:50 | radek.613
A já bych zrovna byl opatrnej :-D :-D :-D On totiž Buderus v oblasti TČ nežije z vlastního vývoje a výzkumu, ale z "nákupu" technologií a zkušeností. Koneckonců i když chtěli tenkrát tihle modří ptáci prorazit na trh s kondenzační technikou, koupili celou firmu Nefit včetně know-how a najednou měli na trhu super náskok, ovšem díky tomu, že ten jejich "germany qualitate" byla ve skutečnosti léta zkoušená a vyvíjená technika Nefitu z Holandska, žádné "made in germany". Dneska Buderus patří pod pana Bosche a už jede jen a jen na zisk/vývar, kvalita srovnatelná třeba 15 let zpět je dnes bohužel už jen těžení ze jména. Kotle na pevná paliva jsou převlečené Dakony, atd. o, před dvaceti lety říct "mám doma Buderus" (podobně jako Viessmann), to člověk fakt sednul na pozadí. Dnes už to tak opravdu není..... A co se týká toho TČ, je na trhu určitě víc firem s více vlastním! vývojem a zkušenostmi, než překupníci od Bosche.... Něco jiného jsou litinové stacionáry a velké kondenzáky (nad 300 kW dál), tam přežívá původní, poctivý Buderus s vlastními slévárnami litiny, atd. Ale sektor "malých spotřebičů", to už je jen čistá komerce...
o 09.12.2014, 11:47 | Luke_288 | Upraveno: 2014-12-09 11:48:54
a konkrétně jakej výrobce? koukal jsi na to TČ z linku? je to jen na TUV a přijde mi to za rozumný peníze. oproti "kotelně" komplet na TČ jsem s kotelnou čistě na plyn nebo plyn na UT a tímhle na TUV řádově uplně jinde, takže o TČ začínám dost pochybovat. navíc podle nějakých srovnávacích tabulek mi provozní náklady při vytápění na 23st nevycházejí zas tak razantně nižší než TČ země/voda. vzduch/voda už skoro vůbec.

TČ jsem poptával IVT, Buderus (což jak jsem zjistil je stejně obojí Bosh) a NIBE a to co mi přišlo jsem skoro rovnou hodil do koše.
o 09.12.2014, 12:50 | radek.613
No tak ono už obecně volit TČ pro přípravu TUV, když nedostaneš 90% jeho ceny jako dotaci, je ekonomicky, tedy finančně, nesmysl. Kor vzduchové, protože poslouchat větráky a dotovat to elektrikou jen kvůli tomu, abych ohřál TUV, to je fakt masochismus.... Než se Ti vůbec amortizují náklady a dokonce to něco ušetří, tak bude levnější mít 20 let 6 hodin denně zapnutý 2 kW dražický boiler, který k tomu aby ohřál vodu, nepotřebuje chladivo, ventilátory a je mu jedno, jaké je venku počasí :-D

Vždyť se tomu krámu podívej na technické parametry - stejně je v tom 2kW el.patrona jako v každém boileru, takže 80% roku to bude jen luxusní elektrický boiler, dělá to 40dB kravál, a slušné parametry to má až tehdy, když tomu posíláš jako "studenou vodu" vodu o teplotě 15!!! st.C (plasticky vidím tu účinnost když k tomu připojíš vodovodní řad s průměrnou teplotou vody +4 st.C), k tomu tím musíš prohánět vzduch o teplotě 20!!! st.C (kolik dní v roce že je u nás průměrná teplota vzduchu víc jak 18-19 st.C?) a musí Ti stačit teplá voda na baterii 45 st.C. To vše za lidových 45000 bez DPH, no akt by mě zajímalo, kdo si tohle dobrovolně koupí (kromě lidí, co jsou schopni utratit za městské vozítko od Hyundaie 700k, nebo si dobrovolně, bez nátlaku a lobotomie, objednají a koupí Fabii za +500k :-D :-D :-D). Je to hovadina, blbost a vyhozené peníze. Jen moderní "nízkoenergetická" zelená masáž, s ohledem na provozní náklady i na pořizovací cenu tohle opravdu NELZE nazvat ekonomicky a vůči prostředí efektivním ohřevem teplé vody. Ani náhodou....
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3438 sekund.