Navštíveno 4994x

Zdar chlapy, chci se zeptat jak moc vážný kdyz hvizda turbo jak sanitka??? jde o passat cc r.v. 2010 2.0tdi 103kw ..kolik si mám připravit na opravu? moc diky za rady

28.01.2016, 20:03 |
M.a.R.i | Upraveno: 2016-01-28 20:03:32
Jestli si to pamatuju, tak kdyz hvizda, tak je to cca 4-5000 rema turbo v CZ ve Strakonicich, kdyz se rozlitne tak uz cca 10000. Bez montaze a demontaze...
No...2008 jsem koupil noveho Ceeda..asi ve 20tis km zaclo hvizdat- presne jak sanitka...dnes 190 000 km a turbo furt ready (a to mi tehda mechanik rekl, ze je to ok, at se nebojim)...kua, mel pravdu
Na 1.9 TDI 96 kW mi taky hvízdalo, najel jsem na něj ještě cca 30.000 a pak ho raději vyměnil, začal z něj trochu téct olej.
Pokud se rozhodneš pro výměnu, doporučuju Turbosport z Jablonce (uživatel Andre na DP fóru), dělají nové i repas. V tvém případě záleží, jestli máš Garrett (nový cca 24.000,- , v repasi cca 11.000,-), nebo KKK (nové 18.000,-, repas taky cca 11.000,-) - proběhne ještě nějaká sleva, pokud jim pošleš své staré turbo.
Za repas od nich jsem měnil, dávají rok záruku. Na turbu najeto od výměny cca 80.000 a zatím dobrý. Za staré turbo jsem dostal slevu 1.500,-, do dvou dnů bylo nové turbo doma.
no jenže jak to čtu, tak mám strach aby mě to někde nenechalo. :( myslíte že repas kkk nebo garrett jsou ok?? nebo raději do nového
Ak chceš ušetriť, tak kľudne Andre, jemu sa dá veriť. Koľko máš najazdené mimochodom? Či píska alebo nie, u každého fúkaného dízlu je doporučené meniť turbo po 200 tisíc...
201 xxx takže je asi načase.
201 xxx takže je asi načase.
No mně to začalo u Octy hvízdat v cca 90 tisících
(1,9 Tdi PD 77 kW), nic jinýho to nedělalo, tak jsem se na to zeptal, co s tím. Bylo mi řečeno, že nic.
Tak jsem s tím nic nedělal a turbo vydrželo do 312 tis. km, kdy odešla regulace.
Dal jsem repas a jezdím dál :-)
Asi jsem měl kliku...

29.01.2016, 08:49 |
Adler Me odchazi turbo uz asi 169tis km dle nekterych expetu mechaniku. Ted ma 316tis. Kazdymu rikam dokud piskatak aspon vim ze tam je...:) az prestane tak tobude spatny :)
Dokud auto nepada do nouzaku a nepridiraj se lopatky, nebo neubyva olej do intercooleru, bych to neresil. Pokud to nehuli a nezere pres turbo olej. Pokud auto nepada do nouzaku, tak bych nechal v aute imitaci sanitky.
Přesně tak, to, že hvízdá, to jsou většinou jen poškozené náběžné hrany lopatek turba a na funkci to nemá pražádný vliv. Dokud to bude jen hvízdat, tak s tím nic nedělej. Já už s tím taky jezdím 60 000 km a v pohodě, celkem najeto 178 000 Km.
Jako ti nademnou. Pneumatiky taky nevyhazujes kdyz maj jeste pulku vzorku,ale jen vlivem opotrebeni zacnou vic hucet,ne?
Pokud chces mit ale uplny klid,tak pokud je turbo pristupne,muze zkuseny mechanik zkusit vuli osycky a rekne ti zda je to jeste cajk....

29.01.2016, 12:11 |
Sau Co bude spatne, kdyz turbo pri zatezi vypne? A uz enom pri prudsim pridani plynu sa cele auto opravdu dost rozvybruje? Je to myslite jedno z druhym provazane, ty zavady? Octa II 1.9 TDI 77kW
Na 330d hvízdalo od 160 do 270 tisíc a jelo furt stejně :-D Údajně to dělá i lehounký vryp na jedné lopatce...
Sau: U Tebe bych to viděl na setrvák.

29.01.2016, 13:57 |
Sau Aha. A je to drahe?

29.01.2016, 14:38 |
nome taky tak, 1,9 TDI v OII začalo hvízdat kolem 100 tis a 290 tis když šla pryč hvízdalo úplně stejně a hvízdá i teď kolegovi kterej na ní má teď cca 350 tis :-)
Tak diky, za typy a rady,ale mám strach aby mě to někde nenechalo a nebo aby to nenadělalo paseku v motoru... no auto jede normálně tahne vše..jen ten zvuk no... tak já zajedu za někým no at to nějak okoukne a řekne názor.
prosím a ještě potřebuji jednu věc, vůz nemám mlhovky a chtěl bych je tam dát.
Myslíte si ze tam bude natažená elektrika + co budu potřebovat aby to fungovalo? asi jiný vypínač co je na palubovce kde bude zobrazeno i předni mlhovky ze? a nějaké relé? nemá stím někdo zkušenost?
mám to samé, kupoval jsem auto mělo 46tkm a teď mám 148tkm a dělá to pořád, řekl bych že je to některých jejich vlastnost, prostě takhle pískají, zkontroloval bych jestli nepouští olej a jestli bude dobrý, jezdil bych v klidu dál