22.03.2016, 19:00 |
Drtič Mám menší problém. Jelikož mi začal žrat motor olej, shodil jsem hlavy a kompletně je udělal. Pak mě teda překecali, at se udělají i kruhy, když už to mám očesané a motor venku z auta. Stalo se tak. Mechanik mi odšruboval ojnice, z nich jsem já na dílně sundal písty kvůli odkarbonování. Ojnice jsem si poznačil, která na který válec a na který píst. A nyní při skládání problém. Písty samo jdou otočit, ale j vyosený čep. Někde jsem dohledal, že písty by měli jít číslem ke středu véčka, ale ojnice jsem nenašel nikde. Jde o to, že na spodku u ložiska je zářez, pouze na jedné straně. Uspořádání je tam vždy po dvou ojnicích, pak uložení kliky, zase dvě ojnice a zase uložení. A to samé potřetí. Jde mi o to, jaká je pozice těch ojnic na klice...bud mohou byt tym zářezem k sobě, či od sebe. Nikdo si to bohužel nepoznačil. Jedná se o motor BDV, 2,4 V6 125Kw. Je zde někdo znalý, kdo by mi poradil? Případně nedělá někdo v Audi, aby se mi na to mrkl, at mám jistotu? I ten zářez na ojnici dole, případně i jestli písty číslama do středu Véčka pro jistotu. Díky