Navštíveno 6719x

Zdravím,
u Peugeota 406 Coupe 3.0 V6 (140kW), 1997 mi začala zlobit spojka. Odvzdušnit prý nelze, jedná se o systém propojených spojkových válců naplněných kapalinou.
Toť informace ze servisu, kde auto už týden stojí. Problém je, že žádný z (jejich) dodavatelů nemá tento díl skladem. Doporučili mi obvolat vrakáče.
Nesetkal se s tím někdo? Budu rád za každou radu. Hledám na Googlu alespoň číslo dílu, obrázek, diskusi, info zda to nějak nahradit/obejít a nemohu nic dohledat. Děkuji za pomoc.
Z principu mi to přijde blbost, ale u FR bych se na druhou stranu nedivil ani bowdenu s přehazovačkou...
Tys to měl odkryté nebo jsi to jen odvezl do servisu? Normální auta mají nádobku s brzdovou kapalinou spojenou s brzdami/spojkou (v nádobce je přepad do prostoru pro spojku), z ní to vede do válce u pedálu, pak dolů k pracovnímu válci, který buď vysouvá páku nebo přímo spolkové ložisko. Někdy to jde blbě odvzdušnit a musíš dát na nádobku víčko s ventilem a přivést tlak vzduchu (rozumně).
Tys předpokládám přišel a prošlápl ráno pedál spojky na podlahu a už se nevrátil, ja?

22.02.2019, 17:00 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2019-02-22 19:55:40
CervinVega: s tím pedálem to je přesné.
Ta sestava by měla vypadat podobně jako toto:
[ Link ] Oni ten díl objednali (2700Kč) a po rozdělání zjistili, že se liší a nejde použít (možná byl na 2.1 TD, měl by tam být podobný systém).
Na dotaz v servisu Peugeot jim bylo sděleno, že požadovaný díl stával 17tis, a už ho nelze dodat.
Posílám Ti na mail návod na odvzdušnění. Pokud budeš potřebovat ještě nějak poradit, napiš.
s1michael: děkuji, odepsáno.
Každopádně, pokud by to někdo řešil, tak je tam opravdu ten uzavřený okruh viz. výše a opravdu už se nevyrábí.
Číslo dílu je/bylo 209553.
Tak spojka vyřešena, ale něco je špatně.
Jednička nejde řadit vůbec, dvojka a něco hůře a ostatni kvalty v pohodě. Prý to bude tím, jak jsem s tou načatou/zavzdušněnou spojkou jezdil.
Neví někdo o co se může jednat? Díky.