Nemá někdo zkušenosti s firmami, které nabízejí různé typy "muzejních" skel a plexiskel, které chrání zarámované věci (dejme tomu třeba fotky, vytištěné věci atd.? Jde o to, že jsem sběratel a mám pár věcí zarámovaných v nějakém Ikea/OBI rámu za pár stovek. Za prvé se to leskne, ale co je horší, je to, že to sluníčko pomalu ničí, po letech to bledne. Jedná se o poměrně unikátní věci, tak jim chci dát určitou ochranu. Nevím, jestli jde koupit nějaké plexisklo s UV ochranou a minimální odrazivostí v nějakých standardizovaných velikostech (60x90, 20x30, 30x45) nebo jestli se tyhle věci musejí dělat na míru... vygoogloval jsem nějaké firmy, ale nejsem z těch technologií moc moudrý a hlavně jsou tam i velké cenové rozdíly, něco stojí sedm stovek, něco stojí čtyřku atd... nejradši bych něco cenově přijatelného v x různých standardních velikostech, nepotřebuju přesně na míru.

24.03.2021, 06:41 |
Sau Zkusil bych napsat do nejakeho muzea, kde vystavuju obrazy, knihy a tak. Cim je chrani. Pripadne si obyc sklo potahni folii na zatmaveni skel aut :) nejaku treba s enom 5% zatmavenim. U tech vidivam psane ze filtruju UV zareni.