Ahoj po letech.. :-) máte někdo zkušenost z okenníma foliema z Temu? Jde mi o směrovou instalaci (zda zevnitř, nebo zvenku?) Lepení namokro proběhlo naprosto na pohodu, ale až posléze jsem se dočetl, že může dojít v některých případech k nerovnoměrnému prohřátí a následně vlivem pnutí až k popraskání okenních skel...Mám to sice uvnitř zasklené lodžie-tudíž vyloženě slunce napřímo tam nejde (lodžie je cca 170cm hluboká), ale něco tam přece jen nakonec doputuje a nějaký ohřev se tam taky projeví, ale jde mi o to, jestli to nemám radši strhnout a folie nedat z venkovní strany-namísto z interiérové.Každopádně to zcela určitě funguje a teplotu v místnosti to srazí o cca 3-5 stupňů (v létě na plný pecky-pokud tedy vůbec bude..)Máte někdo zkušenost / radu? Předělat, nebo panika není na místě?
Díky
Ru-659

Měl jsem asi podobnou z CZ e-shopu na podkrovních oknech, kam smažilo nelidsky - vnitřní clona se měnila v radiátor.
Ta fólie to redukovala možná o 30%, nic nepraskalo, trochu to změnilo barevné spektrum.
Tepelně pomohla až venkovní roleta (tak o 80% zredukovala prostup tepla dovnitř).
CV: :-) No já už mezitím objednal další celou sadu různých metráží (s tím, že to sundám a potáhnu z venkovně-vnitřní strany lodžie), každopádně letošní NEléto bylo takový, že jsem jaksi plně nemohl docenit ten efekt,nicméně něco to přece jen dělá (těch pár slunečných dnů ukázalo..A ano, je to jako mít lehce kourˇový brejle nonstop-holt je to něco za něco, alel není to nic, co by bylo vyloženě nepoužitelný-barvy venku vidím stejně dobře, jen bych řekl, že ají o chlup lepší kontrast a třeba když je ráno nebe á la Simpsons má modrou sytější)Jasně, předokenní roleta je nejefektivnější blok proti teplu (tu si na balkon bohužel dát nemohu), max.tak do kuchyně vedle..což je taktrochu jako obout si jen jednu botu (a druhou nohu mít na asfaltu bosou) :D
Díky moc za reakci!