Navštíveno 548x

Zdarec, bylo tady pár lidí, kteří se zabívají prodejem domácího audia a kteří mají přehled, respektive v aktivních sw. potřeboval bych něco prokonzultovat, nemůžu se rozhodnout kterej sw mám vzít. Mám pár favoritů, jako HECO Victa sub 25A, Jamo 650, Jamo 300, Velodyne VX 10,CANTON - AS 40 SC . tak jestli má někdo zkušenosti. Slyšel sem to JAMO 300 a nijak nepřekvapilo, spíše zklamalo, i když si říkám, že mi to pouštěl v krámě, kde není nebyla absolutně akustika a v prostřed místnosti.
Jde mi o precizní reprodukci hudby a velice dynamické efekty. A je to do místnocti cca 24 m čtvr.
Canton

HECO

JAMO 650

27.11.2007, 21:24 |
hanzz takže SW, který umí i hudbu ne jenom kino, okolo 10t:
Mordaunt-short 909W - kdysi tuším vyhrál nějaký test ve S&V. Má i silnějšího bratříčka, ten je ale asi za 17t:
[ Link ] FOCAL.JM lab-CHORUS SW700S - super cena za super SW :)
[ Link ] BTW: K jakým bednám to máš?
Je to k bednám Canton, nevím teď přesně to označení, sou už tak 2 roky starý. Až budu doma, tak sem kouknu, ale je to střední třída. A co říkáš na ty moje typy?? A surroundy a centr mám HECO Spirit. Na receiver Onkyo.

28.11.2007, 06:14 |
TUNER Majk-fox : Obrať se na Tunera#2,pracuje v hifi studiu a určitě rád poradí... ;-)
Zvolil bych Bowers & Wilkins. Ucházející zvuk, ale trošku dražší....

28.11.2007, 12:56 |
hanzz Osobně bych to asi nekomplikoval a koupil SW Canton ze stejný řady, jako máš hlavní bedny. Ale koukám, že už teď to máš docela mišmaš :)

28.11.2007, 13:13 |
FSAL da se vybrat od mnoha vyrobcu dobrej sub, ale udelal bych to jak pise hanzz ...
predpokladam, ze ty Cantony, co mas, budou nejaky LEcka a jejich LE suby sou good, sam jeden mam (LE AS25 myslim), mel sem pred tim taky, ale nizsi model (AS15) a taky uchazel, pred tim sem mel Elaca ESP301, taky good a predtim B&W ASW1000 (ten z nich byl asi nej, ale taky stal 30k)

28.11.2007, 13:16 |
clown FSAL ... a to si vsechno zabil ? :o)))))
JOKE ...
jako experimentovat se da .. LE cka jsem parkrat slysel, i se subem a libilo .., mit penize jako FSAL mam LE190 doma .. :o))

28.11.2007, 13:21 |
FSAL :-P :)
Takže, dva favoriti HECO a Canton. Heco je základní třída s 10" šasy, kdežto Canton 12" , větší plocha,větší tlak. Takže slyšel ste někdo??
Sorry, že ti sem lezu, ale přidám jen svoji osobní zkušenost.
Dosud jsem slyšel jen asi 2WS, které za něco stály a oba byla od Dynaudio.
Všechno ostatní hučelo, bučelo, dunělo a fučelo.
Za levný peníz bych ti doporučil neopomenout výrobek z českých luhůa hájů - Xavian Sub číslo nevím, ale slyšel jsem jej hrát v setsavě hifi na hudbu a kupodivu, iritoval mě jen málo, což se o výrobcícj jednojakýchkoliv do asi 20tCZK říct nedá any omylem.¨
Nejlsepší SW je žádný SW. Za tím stojím a radši bych peníze dal na doladění akustiky místnosti, aby ti některé frekvence neduněly nebo naopak nechyběly a budeš čubrnět jak i malé bedny budou v akusticky upravené místnosti hrát. Nejlepší komponent, jak praví základní pravidlo hifi, je dobře udělaná místnost.
POkud ji nemáš, tak jakýkoliv SW bude dělat vše, jen ne to, co by měl.
Možná se tu najde někdo, kdo mi dá za pravdu.
Další potíž je, že se řada lidí snaží napasovat levný SW k levné sestavě DK, která již sama o sobě nemá předpoklady zahrát dobře, protože její bedny to zkrátka nemohou v dané hladině zvládnout.
Taky jsem řešil pár instalcí, ale nakonec jsem se dohodli, že převládá-li poslech hudby, je lepší jít cestou sterea a pořádnějších beden v ceně kolem 30-50tCZK, než nějakým multikanálem, jeho reprodikce je zpravidla pochybná. Dobře udělané stereo (= nainstalované a doladěné) zahraje lépe, než odrbaný x-kanál.
Tohle je jen můj názor, ale já jsem 99% hifista a pouze 1% kinista:-)
Ještě k těm rozměrům: ty nejsu všechno. Čím větší orlměr, tím větší nároky na zesilovač. A do běžného poje stačí - věř mi - s rezervou Dynaudio SW 250 a 50-100W konec.
(kdysi jsem dělal aplikaci pomocí legendárníck konců DPA 380 + 222 + stojanovek Dynaudio + SW Dynaudio. To byla palba, 380 do můstku a 250mm SW si jen vrněl).

28.11.2007, 20:40 |
hanzz Zdeny: S tou akustikou místnosti to 100% podepisuju! Taky jsem chtěl SW, ale po odzkoušení 2 různých jsem se vrátil k čistýmu stereu (mám Mordaunt-short 906), který mi sqěle ozvučí i film.
Taky mně chvilku trvalo, než jsem doladil místnost a umístění beden v ní. Mám nátrubky vzadu, takže každý cm vzdálenosti ke stěně dělá divy... :)
Dík za rady kucíí. Toto já ovšem vím. Jenže nemám prostor ani požehnání pro úpravu akustiky v místnosti. Jednak by to bylo finančně velice náročné a jednak bychom s otcem nedostali svolení. tak musí stačit koberec, závěsy a sedačka. Ono pravda to je věc názoru, mě připadá sw,jako velice vhodný doplněk i k hudbě, poslouchám rock, metal a akustické nahrávky a ty nejtemnější šlapákové pasáže sloupy nezvládnou. Jeden případ za všechny, byly sme v jednom nejmenovaným studiu pán tvrdil, že je subwoofer k ničemu a že nám pustí sloupy tuším, že to byly Mission nevým teď přesně označení asi myslel, že je jdeme koupit no nezvyklej basovej základ,dynamika,jak prase, čuměl sem jak puk , tak sem prohlížel došel sem k subíkům a brumlal si tam k tomu jeden Fokálek:-))) Jinak ale nejlepší zvuk co jsem kdy slyšel byla sestava od Vincentu SV-233,CD S3,STU-1 na Xavian 185 II. Nádhera. K tomu sw BaW. mazec.
Jinak teda jdu do toho Cantona.

28.11.2007, 23:46 |
FSAL nebudes litovat

29.11.2007, 06:52 |
hanzz Jasně, když posloucháš takový pekla, tak se SW hodí :)